Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Προσφυγικό: Η απίστευτη υποκρισία της Ε.Ε. – Ο πολιτικός κόσμος παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της χώρας


Ορισμένα δεδομένα

Η Ε.Ε. αποτελείται από 28 χώρες, ενώ εκκρεμεί η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας. Η συνολική έκταση των χωρών που τη συναποτελούν είναι περίπου 4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο συνολικός πληθυσμός 508 εκατομμύρια άνθρωποι. Φυσικά υπάρχουν πολλές διαφορές μεγέθους και πληθυσμού από χώρα σε χώρα, ενώ και το παραγόμενο ΑΕΠ κάθε μιας είναι διαφορετικό. Ορισμένες χώρες είναι μεγάλες, άλλες μικρές, άλλες μεγάλες σε έκταση αλλά με μικρό πληθυσμό κι άλλες σχετικά μικρές με μεγάλο πληθυσμό. Κάποιες αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα από τις προσφυγικές ροές αφού αποτελούν πύλες εισόδου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα). Άλλες είναι όχι απλά μεγάλες αλλά και ιδιαίτερα ισχυρές (Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία) με ενεργό συμμετοχή στους πολέμους και στην αποικιοκρατική πολιτική (Αφρική, Μέση Ανατολή, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λπ.) κι άλλες έχουν ενεργή πολιτική σε όλα τα προγράμματα διαθρωτικής προσαρμογής και λιτότητας στο πλευρό της Γερμανίας και των Ευρωπαίων τραπεζιτών (π.χ. Ολλανδία, Φιλανδία). (Βλέπε και σχετικό πίνακα).


Ο κυνισμός και τα σχέδια της Ε.Ε.

Μια σειρά από συνθήκες (Σένγκεν, Δουβλίνο 1 και 2, συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας) αφορούσαν μεταξύ άλλων ή κύρια τον έλεγχο και τη ροή των μεταναστών και των προσφύγων προς την Ευρώπη. Ιδιαίτερα η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας αποκάλυπτε, πέρα από το παζάρι που διεξάγεται σε βάρος των προσφύγων, έναν ειδικό σχεδιασμό για την Ελλάδα: Η χώρα θα υποδεχθεί περίπου 60.000 πρόσφυγες, επιλεγμένη να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, σε φράγμα που θα εμποδίζει τη μετακίνηση των προσφύγων προς την Ευρώπη. Δημιουργήθηκαν έτσι «δομές» ταυτοποίησης και φιλοξενίας στα ελληνικά νησιά με παράλληλη εμπλοκή δυνάμεων της Frontex, του ΝΑΤΟ αλλά και πολλών ΜΚΟ με ανεξέλεγκτους ρόλους.

Η απαγόρευση να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα ήταν στην τροχιά της καθυστέρησης αυτών των ροών προς την Ευρώπη και γκριζάρισε την κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών. Τώρα, μετά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται στα νησιά, ξεπερνιέται η απαγόρευση, και όλοι μιλούν για την αναλογική μεταφορά των προσφύγων σε όλους τους νομούς της χώρας.

Βέβαια, ο αριθμός αυτών των ανθρώπων έχει πια διπλασιαστεί. Κι έτσι από τις 60.000 πριν δύο χρόνια, η Ελλάδα υποχρεούται σήμερα να δημιουργήσει περί τις 50 «Μόριες» σε όλη την επικράτεια. Ευρωπαίοι ιθύνοντες και Έλληνες πολιτικοί γνωρίζουν καλά ότι οι πρόσφυγες θα παραμείνουν εδώ. Μάλιστα γίνεται λόγος για κλειστές και προφυλαγμένες δομές, ενώ για να γίνει κατανοητό πως πρόκειται να παραμείνουν εδώ γίνεται υποχρεωτική η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. Όποιοι δεν θα τα στέλνουν στο σχολείο (στο δημόσιο σχολείο) θα διώκονται. Πέρα όμως από τα κλειστά κέντρα, τα προγράμματα εγκατάστασης περιλαμβάνουν και την ενοικίαση πάνω από 40.000 σπιτιών καθώς και την επιδότηση ξενοδοχείων και άλλων κτιρίων για τη φιλοξενία τους.

Τα σύνορα προς Βορρά –που έχουν κλείσει για τους πρόσφυγες, βλ. Ειδομένη– τα φυλούν Γερμανοί αστυνομικοί καθότι οι δικοί μας θεωρούνται μαλθακοί.

Η γερμανική Polizei επί ελληνικού εδάφους κι αν χρειαστεί οι ευρωκράτες θα στείλουν και τους στόλους τους για να φυλάξουν το Ιόνιο.  Αν δηλαδή  η Ελλάδα «γεμίσει» και οι πρόσφυγες προσπαθήσουν να πάνε δυτικά, όπως άλλωστε θέλουν, υπάρχει «μέριμνα».

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η κατεύθυνση είναι σαφής και όχι αποκύημα της νοσηρής μας φαντασίας ή της ροπής προς την καταγγελιολογία. Και το ερώτημα πλανάται: Με ποιο κριτήριο, με ποια λογική και με ποιο θράσος έχουν καταλήξει και επιβάλλουν αυτή την επιλογή για τη χώρα μας;

Οι ελληνικές κυβερνήσεις γνωρίζουν το σχέδιο αλλά ποιούν τη νήσσα. Η διεκδίκησή τους θα περιοριστεί στο να πέσει χρήμα από την Ε.Ε. για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση των προσφύγων. Η διαχείριση του ζητήματος θα συνοδευτεί με ανοιχτές ή ύπουλες επιθέσεις στον «εθνικισμό» και το «ρατσισμό» του ελληνικού λαού μαζί με ωραία λόγια για την ευθύνη που πρέπει να δείξουν όλοι οι Έλληνες απέναντι στην προσφυγική κρίση. Όπως «αναλογικά» όλοι οι νομοί, παρομοίως και οι ευθύνες. Όταν θα υπάρχουν αντιδράσεις μέσα στις κοινωνίες, όλο το υποταγμένο πολιτικό σύστημα στην παγκοσμιοποίηση και την ευρωπαϊκή της εκδοχή θα επιτίθεται.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι να μοιράσουμε σε όλη την χώρα το «βάρος», αλλά να αρνηθούμε το σχέδιο μετατροπής της σε αποθήκη προσφύγων από τους πολέμους και τις καταστροφές που προκαλούν σε μεγάλο βαθμό αρκετές από τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Το σχέδιο δημιουργίας τεράστιων στρατοπέδων-πολιτειών συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών είναι υπαρκτό και διεθνές: Για παράδειγμα το Μπαγκλαντές είναι μια χώρα που «εξάγει» μετανάστες -στη χώρα μας βρίσκονται αρκετοί χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα- αλλά την ίδια στιγμή δέχεται 1.000.000 πρόσφυγες από την Μιανμάρ. Σε ένα ακατοίκητο νησί στον κόλπο της Βεγγάλης, Βρετανοί και Κινέζοι χτίζουν μια πολιτεία για 100.000 πρόσφυγες. Και το κύριο πρόβλημα σύμφωνα με ιθύνοντες του Μπαγκλαντές είναι το ποιος θα διοικήσει επί τόπου αυτή την «πολιτεία»-στρατόπεδαο που δημιουργείται. Οι κλασσικές ΜΚΟ δεν είναι σε θέση. Βέβαια στην περίπτωση αυτή οι πρόσφυγες είναι ένα εκατομμύριο. Ναι, αλλά το Μπαγκλαντές έχει έκταση 147.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (λίγο πιο μεγάλο από την Ελλάδα που έχει 132.000) όμως ο πληθυσμός του είναι 164 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν περί τα 65 εκατομμύρια πρόσφυγες που μετακινούνται προς άλλες χώρες λόγω πολέμων, φτώχειας και οικολογικών καταστροφών. Χτίζονται τείχη, κλείνουν πύλες, δημιουργούνται στρατόπεδα συγκέντρωσης και ίσως υπάρχουν και σενάρια εξόντωσης πληθυσμών. Ο πόλεμος στη Συρία δημιούργησε περίπου 4-5 εκατομμύρια πρόσφυγες ενώ στην Τουρκία έχουν συγκεντρωθεί 3,5 εκατομμύρια από τις εμπόλεμες ζώνες (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ) αλλά και από τη Βόρεια Αφρική (Λιβύη, Μαρόκο, Αλγερία κ.α.). Οι περισσότεροι θέλουν να πάνε προς τη Δύση, κυρίως μέσω Ελλάδας, και ο Ερντογάν τους χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί και γεωπολιτικό όπλο. Η στρόφιγγα που ανοίγει κάθε τόσο δημιουργεί τεράστια προβλήματα πρώτα στην Ελλάδα και ύστερα στους Ευρωπαίους. Είναι κι αυτό ένα κομμάτι της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας.

Να μην γίνει η Ελλάδα στρατόπεδο συγκέντρωσης

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρό πληθυσμό, 10 εκατομμύρια, με σχετικά αμιγή εθνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά και τα τελευταία 25 χρόνια έχει δεχτεί μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα. Η πτώση του ανατολικού μπλοκ στις αρχές του ‘90 έφερε στη χώρα περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες (κυρίως Αλβανούς) που αφού πέρασαν τα μύρια όσα, απορροφήθηκαν στην παραγωγική διαδικασία και συντέλεσαν στο μικρό «θαύμα» της ανάπτυξης προς την Ολυμπιάδα του 2004. Το τωρινό κύμα έχει άλλα χαρακτηριστικά. Βρίσκει τη χώρα σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οικονομικά από τα μνημόνια αλλά όχι μόνο: Σήμερα η απειλή από τον τούρκικο επεκτατισμό έχει γίνει πολύ πιο έντονη και η αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης, με πρόσφυγες σουνιτικής κυρίως καταγωγής και πολιτισμού, σε νευραλγικές περιοχές όπως τα νησιά ή η Θράκη δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον δεν είναι εύκολο να «σηκώσει» ένα νέο μεταναστευτικό-προσφυγικό ρεύμα.

Αν αυτό το παραβλέπουν οι οπαδοί της Ε.Ε. και της παγκοσμιοποίησης, δεν το παραβλέπει η κοινωνία… Αντί λοιπόν να αποδεχόμαστε το «μοιραίο» και τα τελεσμένα, ας αγωνιστούμε ώστε να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί αυτοί. Η χώρα δεν μπορεί να γίνει «φράκτης» ή «αποθήκη» των προσφυγικών ροών. Να κλείσουν όλα τα hot-spot στα ελληνικά νησιά. Να αρνηθούμε να γεμίσουμε με «Μόριες» την ενδοχώρα. Να αντιταχθούμε στο να γίνουμε «ζήτουλες» κονδυλίων μόνο και μόνο για να φυλάμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης πρόσφυγες και μετανάστες. Να διεκδικήσουμε τη μετακίνησή τους προς την Δύση. Αυτό άλλωστε θέλει η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων.

Από τα ελληνικά νησιά να μεταφερθούν άμεσα με πλοία και αεροπλάνα στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. –και σύμφωνα με κριτήρια έκτασης, πληθυσμού και οικονομικής κατάστασης- όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. να κατευθυνθεί προς τη δημιουργία ανθρώπινων δομών και κέντρων φιλοξενίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε πολεμική δραστηριότητα στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Να απαιτήσουμε μεγάλα προγράμματα ανοικοδόμησης και επανεγκατάστασης των προσφύγων στις χώρες τους.

Η άρνηση στο να γίνουν αυτά αποδεικνύει τη βαθειά ιμπεριαλιστική και ρατσιστική πολιτική των ιθυνόντων κύκλων της Ε.Ε. σε βάρος λαών και χωρών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος για οικονομικούς, κοινωνικούς και εθνικούς λόγους.

Μια ρεαλιστική πρόταση

Η Ε.Ε. πρέπει να υιοθετήσει (έστω να αναγκαστεί να υιοθετήσει) μια πολιτική που να μην φορτώνει το προσφυγικό σε χώρες που ήδη έχουν σηκώσει αρκετό βάρος (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία). Πρέπει άμεσα να αποσυμφορήσει την Ελλάδα, δημιουργώντας σε όλες τις χώρες ανοικτές δομές φιλοξενίας και εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών. Με βάση ορισμένα κριτήρια που θα εξηγήσουμε καταθέτουμε μια πρόταση που θα μπορούσε σε ένα πρώτο διάστημα να δημιουργήσει μια άλλη κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Αντί για μια Ελλάδα-φράκτη και πεδίο σπαρμένων hot-spots, να δημιουργηθούν 150 δομές φιλοξενίας της τάξης των 2.000 ανθρώπων σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. Για παράδειγμα, Γαλλία και Γερμανία μπορούν άνετα να σηκώσουν το βάρος 50 τέτοιων δομών φιλοξενίας σε όλη την επικράτειά τους. Το ίδιο, σε χώρες πλούσιες, μεγάλες και αραιοκατοικημένες, όπως η Σουηδία και η Φιλανδία μπορούν άνετα να δημιουργηθούν από 30-40 τέτοια κέντρα. Και μόνο αυτές οι χώρες θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύ καλύτερες συνθήκες για τους πρόσφυγες, πολύ καλύτερη εκπαίδευση, αλλά και ενσωμάτωσή τους στην οικονομική δραστηριότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, με μετακίνηση 300.000 προσφύγων θα μπορούσαν να αποσυμφορηθούν οι πιο ευαίσθητες περιοχές (Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα κ.ά.). Παράλληλα, η πρόταση (που θα μπορούσε να γίνει πρόγραμμα) θα περιελάμβανε και άλλες χώρες πάλι με κριτήρια έκτασης, πληθυσμού, οικονομίας. Π.χ. το Λουξεμβούργο είναι εξαιρετικά μικρό αλλά ιδιαίτερα πλούσιο. Θα μπορούσε άνετα να δημιουργήσει 5 δομές-κέντρα φιλοξενίας, τα οποία σε σχέση με τις συνθήκες της Ελλάδας θα φάνταζαν VIP αίθουσες. Η Πολωνία θα μπορούσε λόγω μεγέθους και πληθυσμού να δημιουργήσει 20 δομές, η Ρουμανία 5, η Πορτογαλία 10, η Αυστρία 10, η Τσεχία 10, η Ιρλανδία 10, η Κροατία 5, η Σλοβακία 5, η Δανία 10, η Ολλανδία 15, το Βέλγιο 10, η Αγγλία 30.

Εξαιρέσαμε ορισμένες χώρες πάλι με ορισμένα κριτήρια. Π.χ. τις Βαλκανικές, όπως η Βουλγαρία και η Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία (μικρή σε έκταση και με μικρό πληθυσμό), τη Λιθουανία και τη Λετονία για το μικρό τους πληθυσμό, την Ισπανία γιατί δέχεται διαρκώς μεταναστευτικά ρεύματα, όπως και η Ιταλία. Τέλος την Ουγγαρία λόγω του πολύ δυσμενούς κλίματος που υπάρχει για τους ξένους γενικά. Οι χώρες που εξαιρούνται θα μπορούσαν να συνδράμουν με άλλους τρόπους.

Μια ομάδα πιο ειδικών θα μπορούσε να προσδιορίσει περιοχές και πόλεις σε όλες αυτές τις χώρες όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν άμεσα οι δομές αυτές.

Ξέρουμε ότι θα υπάρξει άρνηση για μια τέτοια συνολική πρόταση. Ορισμένες ισχυρές χώρες θα αντιτείνουν ότι έχουν κορεστεί από την είσοδο και ενσωμάτωση μεταναστών-προσφύγων στις χώρες τους. Η αλήθεια είναι ότι διάφορα ρεύματα μεταναστών και προσφύγων προς Γερμανία (πρόσφατα) και παλιότερα προς Γαλλία ήταν αποτέλεσμα της αποικιοκρατικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής και των πολέμων που προκαλούσαν. Η Γερμανία μάλιστα έκανε και ιδιαίτερη διαλογή για το ποιους θα δεχθεί και είχε μεγάλη ανάγκη από φτηνό και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό (περίπτωση Σύρων πρόσφατα). Η Γαλλία δέχτηκε μετανάστες από όλο το Μαγρέμπ παλιότερα λόγω και της πολιτικής της επιρροής στη Βόρεια Αφρική. Είναι γεγονός ότι ένα πολυάριθμο έγχρωμο προλεταριάτο χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στις χώρες της Ευρώπης.

Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να διεκδικηθεί από το κίνημα στη χώρα μας, το «όποιο» κίνημα, αλλά και την «όποια» κυβέρνηση νοιάζεται πραγματικά για τον τόπο. Διαφορετικά, ο πολιτικός κόσμος είναι υπόλογος στο γιατί πρέπει να δημιουργηθούν 56 δομές σε ολόκληρη την Ελλάδα (μία σε κάθε νομό) και αυτό να θεωρείται «λύση».

Ολόκληρη η Ευρώπη μπορεί να έχει κλειστά τα σύνορά της, να αφήνει την Ελλάδα (και άλλους) να γίνονται φράκτες και χώροι φύλαξης προσφύγων και μεταναστών, και φυσικά οι χώρες αυτές να μην έχουν καν το δικαίωμα σε ασφαλή σύνορα αλλά και να υπερασπίζονται τη δική τους εθνολογική και κοινωνική συνοχή. Ούτε iSyriza, ούτε iNeaDimokratia, ούτε iKinal ούτε iMera25. Ούτε βέβαια προτάσεις τύπου Βελόπουλου «να τους πάμε σε ακατοίκητα νησιά». Να πάνε όπου θέλουν στην Ευρώπη, να δημιουργηθούν εκεί δομές, να παρθούν πρωτοβουλίες για τερματισμό των πολέμων που δημιουργούν τα μέγιστα προβλήματα.
Πηγή: edromos.gr

31 σχόλια :

  1. Ανώνυμος4/11/19 12:06

    χτες πηγα στην εκκλησια πήρα αντίδωρο και αγιασμό για να ραντίσω το σπίτι μην έρθουνε ισλαμιστές και λάθρο και μου το μαγαρίσουν. συνιστώ όλοι οι πιστοί να κάνουν το ίδιο να προσευχηθούν και να κάνουνε δέηση ποτέ να φτάσουνε οι αντίχριστοι στην ιερή πατρίδα και για να μη περάσει κακό από το μυαλό σας ότι θέλω να πνιγούνε ας τους βγάλουν σε βραχονησίδες να ζήσουν αυτές εχουνν πολλύς γλάρους και θα τρώνε και αυτά που λένε ότι να αγαπάτε αλλήλους και ο έχων δύο χιτώνες είναι για άλλες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/11/19 12:34

    Νίκος Καζαντζάκης ::
    Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

    Υπόθεση

    Στη Λυκόβρυση, ένα ελληνικό χωριό της Ανατολής, υπάρχει το έθιμο να γίνεται η αναπαράσταση των Παθών κάθε επτά χρόνια. Ο παπα-Γρηγόρης με τους προεστούς επιλέγουν τα πρόσωπα που θα λάβουν μέρος: το Χριστό θα υποδυθεί ο Μανολιός, ένας απλός βοσκός· τον Ιωάννη, ο Μιχελής, ο γιος του άρχοντα Πατριαρχέα· τον Ιούδα, ο Παναγιώταρος· τη Μαγδαληνή, η χήρα Κατερίνα.

    Αργά το απόγευμα, καταφθάνουν πρόσφυγες από ένα άλλο χωριό, καταδιωγμένοι από τους Τούρκους. Ζητούν βοήθεια, αλλά ο παπα-Γρηγόρης τους διώχνει, λέγοντας ότι φέρνουν μαζί τους επιδημία χολέρας. Οι πρόσφυγες, με επικεφαλής τον παπα-Φώτη, καταφεύγουν στο άγριο βουνό της Σαρακήνας. Τους βοηθούν μόνον ο Μανολιός, ο Μιχελής, η Κατερίνα, ο Γιαννακός και ο Κωνσταντής (οι δύο τελευταίοι επρόκειτο να υποδυθούν τους αποστόλους Πέτρο και Ιάκωβο).

    Μετά από την επιλογή του στο ρόλο του Χριστού, ο Μανολιός αλλάζει μέρα με τη μέρα. Χωρίζει την αρραβωνιαστικιά του και αποφασίζει να φτάσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πνευματική, ψυχική και σωματική αγνότητα, με οδηγό τον παπα-Φώτη. Μάλιστα, στο πανηγύρι του προφήτη Ηλία υπερασίζεται τους πρόσφυγες και μιλά για την αξία της αγάπης και του ελέους, προκαλώντας την αντίδραση των συγχωριανών του και την οργή του παπα-Γρηγόρη.

    Στο μεταξύ πεθαίνει ο Πατριαρχέας και ο Μιχελής αποφασίζει να μοιράσει την περιουσία του στους πρόσφυγες. Όταν εκείνοι έρχονται στη Λυκόβρυση να παραλάβουν τα κτήματα, ο παπα-Γρηγόρης κηρύσσει το Μιχελή ανισόρροπο και ξεσηκώνει τους ντόπιους. Μετά το βίαιο θάνατο του αδελφού του στη σύγκρουση που ακολουθεί, ο παπα-Γρηγόρης υποδεικνύει στον αγά το Μανολιό ως υπαίτιο όλων των συμφορών. Πετυχαίνει την καταδίκη του και την παράδοσή του στους εξαγριωμένους χωρικούς. Το φανατισμένο πλήθος συγκεντρώνεται στην εκκλησία, όπου ο παπα-Γρηγόρης αφο-ρίζει τον Μανολιό και δίνει το σύνθημα στους πιστούς να τον εκτελέσουν μέσα στον ιερό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/11/19 20:11

    και ειπαν μερικοι με ονοματα
    -για να μην πληττουμε ας κυβερνησουμε
    κι απαντησε ο ρωμαιικος λαος
    -ας ανεβουν κρατανε απο σοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/11/19 20:13

    ερχεται η ωρα που ουτε η αυτοθυσια φτανει ουτε ο ηρωισμος ουτε τιποτα..εχουν χαθει ολες οι μαχες και αισθανεσαι ολομοναχος εσυ και το ξερο σου κεφαλι να ονειρευεται ελλαδα ανεξαρτητη λαο να προοδευει συνεργασια με αλλους λαους ταξιδια..μια ζωη ανθρωπινη..ενα καφε κοντα στη θαλασσα μια ξενοιαστη επισκεψη στο χωριο σου..ολα σ εμποδιζουν .ολα λενε μη..ο αγωνας ειναι ανισος..η ταπεινωση ανειπωτη..και το κυριωτερο σκεφτεσαι οτι δε σου φταιει τοσο ο Γερμανος οσο ο δυσνους διπλανος σου ο γειτονας ο συγγενης ο δικος ο πατριωτης αυτος που σε λειωνει με τις ερπυστριες κατακτητη αυτος που δε νοιωθει τι παθαινεις και τι παθαινει..ενα βοδι που γεμιζει ακομα τιγκα το καροτσι στο σουπερ μαρκετ κι επικοινωνει μονο με τα κιλα του..ερχεται η ωρα που αισθανεσαι το πνιξιμο αφορητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/11/19 10:14

    Πόσο δίκιο έχεις αποπάνω μου σχολιαστή, μόνο που αυτόν που κατακρίνεις, αυτός βλέπει σε σένα με τις αιθεροβάμονες απόψεις σου το βόδι που γιομίζει τίγκα το καρότσι κλπ

    Ενώ δεν παρήγαγες τίποτα, ζούσες με δανεικά, συνταξιοδοτιόσουνα από τα 45 σου, έκανες ένα βίο πάνω από τις δυνατότητές σου κλπ και κάποια στιγμή χρεωκόπησες, τότε άρχισες τον καρσιλαμά και ακολουθούσες τα πιθήκια στην πάνω πλατεία και τα νούμερα της κάτω πλατείας και παρασυρμένος σου φταίγανε όλοι οι ξένοι εκτός από το διπλανό σου, το γείτονά σου, το συγγενή σου, το δικό σου πατριώτη....

    Μπα τώρα φταίνε ούλοι αυτοί, επειδή δε συμφωνούνε με σένα???

    Εμένα μου φταίγανε κάποτε γιατί συμφωνούσανε με σένα....

    Άσε λοιπόν τα υπερπατριωτικά, γιατί πατριωτικό είναι ότι είναι απλό, ρεαλιστικό, καθημερινή λύση και κοινωνικά εφικτό......Τα όνειρα είναι για πολύ πολύ μετά, δε βλάφτουνε να τα έχουμε, όμως βλάφτουνε όταν σου τα τάζει ο χαφιές του καραμανλισμού, το ναρκισσιστικό νούμερο που έπαιξε τη χώρα στα ζάρια για τη δική του προβολή, το μπουρδοειδές που αρεσκόταν στα αμπέχωνα, τα ναζιστικό απόβρασμα της ακροδεξιάς, το λαμόγιο του πασόκ που βρήκε αποκούμπι σε άλλον κορύτο και όλο αυτό το συνονθύλευμα που τώρα σε κάνει........απαγοητευμένο!!!!!!

    Κοινωνική συνευθύνη είναι το πατριωτικό σήμερα, πατριώτη.....κοινωνική συνευθύνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/11/19 11:13

    10.14 δεν με ξερεις.δεν ειμαιγλανιτσιωτης.δεν υπαρχει τιποτα το πατριωτικο σ αυτα που ειπα.η ωμη καθημερινοτητα που ζουμε ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/11/19 13:00

    ΠΑΣΟΚ και μόνο ΠΑΣΟΚ για να ξανα φάμε με χρυσά κουτάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/11/19 13:18

    που ειναι ..το κλεισανε .το λενε καλμολ το καινουριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/11/19 13:43

    Σύμφωνα με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που εισηγείται η Ν.Δ για να διωχθούν πρέπει …να μηνύσουν τον εαυτό τους.

    Ακαταδίωκτο για τα στελέχη των τραπεζών. Ακόμη και αν χορηγήσουν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, «με αέρα» ή με τρόπο τέτοιο που δεν διασφαλίζει την επιστροφή των χρημάτων. Αυτό προβλέπει με σαφήνεια η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Βουλή και σύντομα θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

    ΦΤΩΧΕ ΜΠΑΜΠΙΣΚΟ ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙς ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ!


    Πίσω απ’ το χαμόγελό σου ακολουθεί το ψέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/11/19 13:47

    ξαναδιάβασε με προσοχή.....ίσως κατανοήσεις ότι σε "κατηγορώ" ως παραπλανημένο από εθνολαϊκιστές και λεβεντομαλάκες, είτε είσαι γλανιτσιώτης, είτε όχι....

    εσύ, μάτι μου, σε τίποτα δεν έφταιξες???? Ούλοι οι άλλοι φταίνε και ειδικά οι ξένοι???

    Δυστυχώς, άμα δεν κάνεις την αυτοκριτική σου, με ειλικρίνεια όμως, και ο καθένας μας να την κάνει, τότε μια ζωή θα περιμένεις το σώρα να σου πληρώσει τα δάνεια, τον τσίπρα να σου ξανασκίζει τα μνημόνια, το λαφαζάνη να φέρει τη δραχμή να πλουτίσεις, τον βαρουφάκη να σε πληρώνει με ΙΟS, το μπουρδοειδές να σου φέρει ρούβλια και δολάρια, τον άκη και το γιάννο να σου φέρουν το σοσιαλισμό, το βελόπουλο να σε σώσει με τις επιστολές, τον κούλη να σου φέρει την ανάπτυξη κλπ κλπ

    Άμα έκανες την αυτοκριτική σου σα λαός τότε θα κατέβαζες την πλειοψηφία των "ηρώων" σου από τους σχολικούς τοίχους.....

    Απλά δε κοιμίζανε, ρίχνοντάς σου κανένα αποφάγι και νόμιζες ότι ήσουν συνδαιτημόνας τους....

    Στην ψύχρα σε χρησιμοποιούσαν και νόμιζες ότι εσύ αποφάσιζες και μάλιστα επαναστατώντας, ρίχνοντας 'κανα γιαούρτι στις παρελάσεις και βρίζοντας σαν πιθήκι ..

    Δεν τόλμησες ποτέ να κάνεις την πιο επαναστατική πράξη της ζωής σου!!!!! Και είναι τόσο εύκολη, αλλά για τους περισσότερους η δυσκολότερη.....

    Και η πιο επαναστατική πράξη, πατριώτη, είναι Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!

    Όταν την κάνεις θα γίνεις χίλιες φορές καλύτερος!!!!!!!!

    Άσε λοιπόν την κριτική και κάνε αυτοκριτική!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/11/19 14:01

    ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΑ!

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΉ Η ΔΙΚΉ ΣΟΥ;

    ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ !

    ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΑΪ ΤΙ ΝΑ ΓΑΝΩΣΕΙΣ!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/11/19 14:04

    Και προσοχή!!!!!

    Τώρα με το υπαρκτό και δύσκολο πρόβλημα του προσφυγο-μεταναστευτικού, θ' αρχίσουν οι ενθνολαϊκιστές και οι λεβεντομαλάκες να αληκτούν......

    Τα βαρεμένα-μυαλοκαμένα-στοκαρισμένα, δήθεν μου τάχα μου αριστερά πολιτικά νούμερα ήδη είναι στα κάγκελα, αλλά δεν ξέρουν γιατί, απλά να κάνουν πολιτικό μπούλιγκ, γιατί ακόμα δε λένε να χωνέψουν ότι ο κούλης βγήκε εξαιτίας τους......

    Τα ναζιστικά πιθήκια πάνε να ξεμυτίσουν δειλά δειλά και ζώνονται τις πανοπλίες του σπαρτιάτη, του μακεδονομάχου και ξεσηκώνονται να μην αλλοιωθεί το DNA τους.....

    Οι δήθεν πατριώτες και χριστιανοί θα σπεκουλάρουν ηπίοις τόνοις και πατριωτικώ τώ λόγω (μη μπερδεύεσαι ελληναρά μου ξανα διάβασε) πάνω στο υπαρκτό πρόβλημα...

    Οι φιλελεύθεροι δεξιοί και κεντρώοι δεν έχουν λύση ρεαλιστική να προτείνουν .....

    και θ' αρχίσει το παρτιντί και να ξυπνά μέσα στο πόπολο ο κάθε εθνολαϊκιστής μέχρις ορίων ναζιστής και ο κάθε λεβεντομαλάκας να φαντάζει ως ο κομίζων τη λύση.....


    ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν και πάλι ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

    Ακόμα είναι εύκολα τα πράματα, σκεφτείτε πιο πέρα στα δύσκολα, θα σε κουτουπώνει ο φασίστας και θα σε τηράνε οι υπόλοιποι (μη σου πω ότι θα το ευχαριστιούνται κιόλας)

    Αυτή είναι η συμβολή των δήθεν μου τάχα μου αριστερών.....ο εθνολαϊκισμός κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα και η λεβεντομαλακία η δέουσα λύση.....

    Υ/Γ Πόσο δίκιο είχα κλαρινογαμπρέ μου???? εεεεε???? δεν είχα????? Δεν πειράζει που δεν το παραδέχεσαι, άλλωστε χρειάζεται ούμπαλα να το παραδεχτείς και δεν νομίζω ότι διαθέτεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5/11/19 14:21

    Άμα διάβαζες τα παλιά μου σχόλια, μόνο αυτοκριτική ήταν, ώ πατριώτα μου!!!!!!

    Εμάς όλους και τις πράξεις μας έκρινα, με τα λαμόγια και τα κυκλώματά μας τα έβαζα, με τις συντεχνίες μας τα είχα, με τις παρανομίες μας φώναζα, με με με με

    Αυτό κι αν ήταν αυτοκριτική!!!!!!

    Αλλά τότε αληκτούσες στις πλατείες και έστηνες κρεμάλες στους γερμανοτσολιάδες, στους γαλλόφιλους, στους ελβετόφιλους, στους προδότες, στους μενουμευρωπαίους και ήσουν αντάμα με τα πιθηκοειδή του ναζισμού, με τα μπουρδοειδή από ελληνίαση, με τους χαφιέδες του καραμανλισμού που το παίζανε αριστεροί....με με με

    Και παρατηρώ σήμερα να αισθάνεσαι μόνος και έρημος και να τα βάζεις με όλους αυτούς, γιατί δεν είναι πατριώτες, λες.

    Σώπα ρε μεγάλε και η λαϊκή κυριαρχία?????

    Εσύ δε γκλαφούναγες για δημοψηφίσματα???? Ρωτάνε ρε φίλε το γιδοβοσκό (δεν είναι υποτιμητικό, αλλά ρεαλιστικό), τον αγράμματο, τον αδιάφορο, τον άσχετο, τον ιδιοτελή, το λαμόγιο, τον κομπιναδόρο, τον τον τον για πολύπλοκα ευρωπαϊκά οικονομικά θέματα???? Τον ρωτάνε????? Δε νομίζω, γιατί εγώ δεν το λέω αυτό δημοκρατία, αλλά εθνολαϊκισμό και δημαγωγία........τι δεν καταλαβαίνεις πια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/11/19 14:32

    Προτροπή και έκκληση προς το Θανάση του Βασίλη, αλλά και σε όποιον έχει φυσιοδιφίσει σε τέτοιες ιστορικές έρευνες.

    Να μας γράψει με απλά λόγια, που να μπορούμε να κατανοήσουμε, τα μεγάλα κύματα εποικισμού στη σημερινή ελλάδα, αλλά και τις μεγάλες μειονότητες που αφομοιώθηκαν σε ιστορικές περιόδους και ειδικά μετά τους βαλκανικούς πολέμους, λόγω της πολιτικής του χωνευτηρίου που εφάρμοσε το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

    Υ/Γ Φυσικά δεν χρειάζεται κανένας καμιά προτροπή να είναι αντικειμενικός!!!!!

    Η ιστορική του ματιά δεν μπαίνει σε ζυγαριά πατριωτισμού......άσχετα αν κάποιοι εθνολαϊκιστές στοχοποιήσουν την ιστορική αλήθεια.....

    Θα είναι σπουδαία η συμβολή τους στο ρεαλισμό, στο να μην φοβόμαστε παραπάνω απ' ότι πρέπει και να μην παρασυρόμαστε από δημαγωγούς!!!!!

    Υ/Γ Και αν ανοίξει συζήτηση, αυτή να είναι ψύχραιμη και κόσμια.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος5/11/19 16:56

    τι να σου γραψουνε ρε ανοητε.τις επιδρομες της ιστοριας τις σκλαβιες τα παλουκωματα των ελληνων και των χριστιανων..εσυ εισαι με τους τουρκους της τριπολης κι οχι με τους γλανιτσιωτες που τους σακατεψανε για τη σκλαβια τους.και μιας και μπερδευτηκες σχολιασε μας τα τσικνισματα που ενοχλουν το Γιαννουλη και θελει να τα κανει ποινικο αδικημα.τετοιος πατριωτης εισαι και συ εθνικολαικιστης της πλακας..να ησουνα ΠΑΣΟΚ του Χαραλαμπιδη παει κι ερχεται.ΠΑΣΟΚ του Χρυσοχοιδη εισαι που λεει οτι πρεπει να συνηθισουμε.αλλα εσυ θες αυτους που διωξανε τους τουρκους και τους αλβανους να ειναι τουρκικης κι αλβανικης καταγωγης.εζησες να δεις τη σκλαβια που ζησανε οι προγονοι σου κι ακομα να σου γινει μαθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος5/11/19 16:59

    Θαναση δεν ξερει να παρει κανενα βιβλιο να ξεστραβωθει.θελει να του το πεις εσυ..πεστου το λοιπον του φαλμεραυερ..ετσι κι αλλιως γερμανοφερνει το ζουδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος5/11/19 18:03

    χψ δικο σου το 14.21???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος5/11/19 18:11

    gerolykos για την ερωτηση 18.03

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος5/11/19 18:14

    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ .ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ.
    1.11.19 Analysts for Change



    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

    1)ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΗ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΥΦΕΘΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ.ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ,ΟΠΟΥ ΕΠΕΚΡΙΝΑ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ -ΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ , ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ , ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ 20-22 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ/ΑΥΤΕΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ

    2)ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΗΤΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΝ ΥΦΕΘΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΙΖΟΝ/ΜΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΘΕΜΑ.ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑΣ ΤΟΝ ΥΦΕΘΑ 'ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ' ΣΤΟ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ' ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ".ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΟΥΣ ΕΡΙΞΕ "ΤΟΝ ΥΦΕΘΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ'. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΥΦΕΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ,(EXPENDABLE) ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ/ΔEΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛEΥΤΗΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ-ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ AΚΟΜA ΠΙΟ ΧAΛΙΑ, ΘΑ ΤΟΥ ΑΦAIΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ.,OΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ.

    3)ΗΔΗ ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙ ΜΠΛΕΚΕΣΤΕ ;ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΣΟΙΛΟΥ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ 'ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΩ....'.

    4)ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΗ Ή ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΟΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ....ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ/ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ /ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ 'ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ ,ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ'. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΓΚΡΑΤΣΙΟ-ΒΟΡΙΑ -ΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥΛΑΚΗ. ΠΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ,ΑΠΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ...

    5)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ(!) ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ .....(ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ...) Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ...ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΣΑΜΟΣ-ΧΙΟΣ-ΛΕΣΒΟΣ-ΛΕΡΟΣ-ΚΩΣ.ΦΩΤΙΕΣ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος5/11/19 18:15

    6)ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ 45 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ 'ΤΡΕΛΛΩΝΣΕΝΑΡΙΩΝ ΜΟΥ'....ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ....ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ.....ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    7)ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΟΙ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ,ΕΝΤΑΣΗΣ,ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΑΛΛΟ Η ΤΩΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑ ΑΛΛΟ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ1990-1992.

    8)ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΥΛΟ,ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.ΕΠΙΣΗΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ......ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ.ΧΡΕΙΑΖΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΕΝΩ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.ΚΑ ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,ΚΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΤΕΦΑΝΗ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΜΕΝΟ...

    9)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΟΧΘΕΣ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ-ΔΙΕΘΝΗ-ΝΕΩ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑ. Ο ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΠΕΡΑΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΣΑΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ,ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΡΓΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΑΙΤΟΝ "ΤΖΙΜΑΝΙΑ"ΠΟΥ ΝΑ ΚΕΝΤΑΝΕ...ΚΑΙ .ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.

    10)ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-ΠΡΟΧΩΡΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ AΣΔΕΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.

    11)ΤΕΛΟΣ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ (ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) ΠΟΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(!).ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ!!!.ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.ΟΥΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΠΕΙΛΕΙ
    ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟΙ-ΑΔΥΝΑΜΟΙ-ΣΤΑΤΙΚΟΙ-ΝΩΧΕΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΚΟΙ.
    ΑΠΛΑ ΒΟΛΕΨΙΜΑΤΙΕΣ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος5/11/19 18:16

    ποιος βλακας τον ρωταει.δεν ειστε και σοβαροι.θελετε να σας απαντησει κι ο γερολυκος.ρε δεν τα ρεντατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος5/11/19 18:21

    απλα ξεχασα να βαλω το νικ μου και το εβαλα αποκατου gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος5/11/19 20:05

    Με έκιοσες για τα καλά με τέτοια ερώτηση.....νόμιζα ότι η γραφή μου ήταν τόσο χαρακτηριστική που δεν επιδεχόταν διευκρίνισης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος5/11/19 20:13

    Τόλμα ρε να σφάξεις γουρούνι τα χριστούγεννα στο χωριό και θα σου δείξω εγώ.....όσες περικεφαλαίες αρχαίων και να βάλεις θα σε κλείσω στη μπουζού......τόλμα ντεεεεεε κιοτή της πλάκας είσαι....

    Εμείς οι έλληνες αριστεροί και βίγκανς θα λιώσουμε τους φασίστες και τους ναζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος5/11/19 20:19

    Συντελείται εθνολογική αλλοίωσις!!!!!!!! Στα όπλα παιδιά των ελλήνων (με βεβαίωση DNA μόνον).

    Το Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος5/11/19 20:21

    Το 13.47 μου πάει πιο πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος5/11/19 20:21

    να το προσεξεις φιλε μου....ηη το νερο που πινεις εχει κατι η σου βανουνε κατι στο φαι..ειδικα η τελευταια σου παραγραφος σκιζει....ακραιφνη οπαδε της δημοκρατιας,ανωτερε ανθρωπε,συγχαρητηρια!!!!!!ποιοι ειναι ολοι αυτοι που θα εφρασουν αποψη....τωρα καταλαβα και το παλαιο χαρακτηρισμο.....γιδοξουρι.ζητα απο το νις να το διαγραψει....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος5/11/19 20:22

    Και το 14.04 με εκφράζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος5/11/19 20:42

    Τώρα να σου κάνω ολάκερη ανάλυση γιατί δεν έπρεπε ο ταμτάκος να ρωτήσει με δημοψήφισμα το λαό για το 3ο μνημόνιο (πολύπλοκα ευρωπαϊκά οικονομικά θέματα), αλλά να πάρει αυτός την ευθύνη ή το κοινοβούλιο, δεν νομίζω ότι θα πεισθείς.......

    Άλλωστε γι αυτό και βρεθήκατε στη μεριά του ΟΧΙ ακροδεξιοί, ναζιστές, "αριστεροί", ακροαριστεροί εξωκοινοβουλευτικοί, του σώρα, του μπούρδα, του χαφιέ του καραμανλισμού κλπ κλπ

    Είναι γιατί ταιριάξατε στην ίδια θέση ιδεολογικά ή πατριωτικά????????????

    Θα σε αφήσω με την ηδονή ότι με "ξέσκισες" με ξεβράκωσες μπήτι, πόσος φασίστας και αντιδημοκράτης είμαι......

    Πάντως εγώ θα ρώταγα το λαό, αφού πρώτα ενημερωνόταν διεξοδικά και επισταμένως για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι λιγότερο των δύο ετών τουλάχιστον. Μόνον τότε για σοβαρά θέματα και με επιφύλαξη αν θα τον ρώταγα!!!!

    Τώρα για κοινωνικής σημασίας θέματα, που κατανοεί ευκολότερα, μπορεί να τον ρώταγα και πάλι αφού εξασφάλιζα με ισχυρό τρόπο τα δικαιώματα της μειοψηφίας.....

    Τώρα αν ανακάλυψες σήμερα ότι πίσω από το γιδοξούρι, το ζούδιον, το ανθρωπάκι κλπ κρυβόταν ακραιφνής ρατσιστικός και φασιστικός λόγος.....εεεε διαβάζεις βουλωμένο γράμμα!!!!!

    Θρίαμβος κλαυσίγελου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος5/11/19 21:15

    Αλήθεια πώς θα χαρακτήριζες την ενέργεια συλλόγου της Β. Ελλάδας να καλέσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από δομή προσφύγων ψήνοντας χοιρινό και καταναλώνοντας αλκοόλ.......

    Απλά οι κύριοι αυτοί είναι ελληνάρες και πατριώτες και


    ο Γιαννούλης που τους καταγγέλει, φασίστας προδότης...


    Υ/Γ Τήρα ρε που θα αρχίσω να υπερασπίζομαι συριζαίους....

    Υ/Γ Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά το Θανάση Δρούγο, σε παρακαλώ μην αρχίζεις να μεταφέρεις εδώ μέσα αυτά που γράφει στο analyst και ότι πεις θα το κάμω....κέρδισες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος5/11/19 22:37

    το Θαναση τον γνωριζουν κι αλλοι..απλα ηθελα να σου επισημανω οτι δεν εισαι ο φωστηρας που τα ξερει ολα ουτε και κακως στο επιτρεπουν,ΚΑΝΕΙ να κανιβαλιζεις εδω μεσα.δειχνεις ποσο σεβεσαι το χωριο σου.τοφερε λοιπον και υπερασπιζεσαι το Γιαννουλη αποψε που του .........,αντε μην το πω χυδαια, να μας κοψει και το σουβλακι.δηλ αν ηταν κυβερνηση τη φαγαμε.δε φτανει το τσιγαρο που μας εκοψε ο αλλος κι ειμαι μοναχος στο καφενειο και σαραντα εξω που καπνιζουν τουρτουριζοντας.οσο για τους ξενους οπως καταλαβαινεις πρεπει να μπει φραγμος γιατι μια μικρη χωρα δε χωραει απεριοριστους και οι λοιποι ν αφεθουν ελευθεροι να ζησουν οπως θελουν μεχρι ο υπερπατριωτης τους δωσει καμμια αμνηστια και επιστρεψουν.ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΚΛΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΠΟ.ΔΕ ΘΕΛΩ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΟ ΚΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.