Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Δ. Γιαννόπουλου.

Του Μαρίνη Πολυχρονόπουλου 
Τελέστηκε ,σήμερα ,2 Νοεμβρίου, στον ιερό Ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου  στο χωριό μας το τεσσαρακονθήμερο αρχιερατικό μνημόσυνο του Γεωργίου Δ.Γιαννόπουλου,  του   Παπα-Γιώρη μας.
Πλήθος πιστών ,συγγενών και φίλων πλημμύρισε  και πάλι το ναό της Παναγίας μας και προσευχήθηκε σε κλίμα κατάνυξης υπέρ αναπαύσεως  της ψυχής  του .Ο πανάγαθος Θεός μας να τον πάρει στο  ουράνιο   του Θυσιαστήριο ,εις τας ουρανίους Μονάς.
Τον πρωτοπρεσβύτερο ιερέα του χωριού μας τίμησε και πάλι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, που  τέλεσε τη Θεία λειτουργία και το μνημόσυνο. Μίλησε και πάλι για τον εκλιπόντα ιερέα  μας για τις αρετές του, τονίζοντας  ιδιαίτερα την τομπροσύνη του και τη λεβεντιά του .

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στην πιστή και ενάρετη σύντροφο της ζωής του ,την πρεσβυτέρα Κωστούλα,ζητώντας από τους ιερείς να τη συμβουλεύονται για κάθε θέμα που αφορά τον ιερό Ναό μας.
Αναφέρθηκε ακόμη και στα λειτουργικά κενά της Ιεράς μας Μητρόπολης  και στην ανάγκη των πιστών μας να εκκλησιάζονται  και να  μεταλαμβάνουν- κοινωνούν , οπωσδήποτε πριν πεθάνουν. Όλοι θέλουμε τον Παπά μας παρόντα και δίπλα μας, λίγο πριν αναχωρήσουμε από την εφήμερη ζωή μας. ΄Ολους μας  συγκίνησε με τον βαθυστόχαστο ποιμαντικό του λόγο και μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε στωϊκά τον αγώνα της ζωής μας με πίστη και αγάπη.
Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και του ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός μας να του χαρίζει υγεία και χρόνια πολλά στην υψηλή αποστολή του.
 Το  πλούσιο αποχαιρετιστήριο του γεύμα  μας πρόσφερε ο Παπα-Γιώρης στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο και σε λίγο οι περισσότεροι ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής στις βάσεις μας.
    Καλό σου Παράδεισο Παπα-Γιώρη.
    Ο ξάδελφός σου Μαρίνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.