Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΠΛΥΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΑΣΚΟΒΑΣ

Του Βαγγέλη κ. Χριστόπουλου
Γκάπ, γκoύπ, γκάπ!!... Ακούγεται ο κόπανος στο όνειρό της. Λάλησε και ο κόκορας, το ρολόι της γειτονιάς . Η Διαμάντω πετάχτηκε από το στρώμα, μισοτρίβoντας τα μάτια της . Πω-πω! ξημέρωσε είπε, μας πήρε η μέρα. Είχε ετοιμάσει από το απόγευμα το λεβέτι με τον κόπανο, μια αγκαλιά χάχαλα ,τα απαλλαξίματα , σεντόνια, τραπεζομάντηλα , και μερικά «τσιόλια» στρωσίδια και σκεπάσματα που θα’ παιρνε για πλύσιμο . Το τσουκάλι με την στάχτη και μια πλάκα σαπούνι τα είχε αφήσει παράμερα. Έπρεπε να φύγει μπονώρα- μπονώρα, να μην την πιάσει η κάψα στην επιστροφή. Αλλά κύρια γιατί ήθελε να πιάσει καλή θέση σε μια κακκάβα προτού προλάβουν οι άλλες πλύστρες του χωριού. Δεν άργησε. Πέρασε το σκοινί στα αρβάλια του λεβετιού, έβαλε μέσα τα ρούχα και τα χρειαζούμενα, τα ξύλα απάνω από το λεβέτι, και τα ζαλώθηκε. Συνηθισμένη από τέτοια η Διαμάντω, δεν είχε άργητα. Πήρε στα χέρια της και ένα κοφίνι και ξεκίνησε. Φτάνοντας στα Δυορέματα θυμήθηκε ότι τις έλειπε το τσουκάλι!. Να ήταν μόνο αυτό; μπορεί να τα βόλευε από άλλη πλύστρα, αλλά ήταν και η στάχτη και το σαπούνι!.. “ Κύριε ελέησον» είπε, έκανε τον σταυρό της, σαν να μην πίστευε αυτό που της συνέβη, ξεφορτώθηκε και γύρισε πίσω στο σπίτι.
--Διαμάντω γιατί γύρισες πίσω»; της είπε η θειά Θεώνη.
-- Σκέφτηκα να πάρω και ένα απλάδι να το στρώσω, μεθαύριο στις γιορτές , που θα’ ρθουν μουσαφιραίοι », της είπε, και τράβηξε το δρόμο της….
Περνάγοντας τα Δυορέματα προς την σκάλα, βούιζε το ρέμα από τα νερά που κατρακυλούσαν τον κατήφορο στη ρεματιά. Απέναντι ο μύλος του Μπογάτσα με το μυλοβάγενο φάνταζε στο καταπράσινο τοπίο με τα ψηλά δέντρα και τα χλοερά περιβόλια. Ο βράχος του Γληγορέα με την συμπαγή πέτρινη κορμοστασιά του, έστεκε αγέρωχος. Αγνάντευε μια το φαράγγι και μια την κουκούλα και έστελνε με τους φτερωτούς συντρόφους του, γλυκές μελωδίες.
Προχωρώντας με γοργά βήματα έφθασε στο φαράγγι , στην ρεματιά κοντά σε μια μεγάλη γούρνα , που τα νερά τρέχανε γάργαρα, στριφογυρίζανε και λαμποκοπούσαν . Κοντοστάθηκε και ακούμπησε τον πάτο του κατάμαυρου λεβετιού σ’ ένα βράχο και βοηθώντας το με το άλλο της χέρι, το έβαλε σιγά σιγά κατά γής . Πιο πάνω άλλες τρεις πλύστρες, η Μαρία, η Γιώτα μαζί με την φίλη της την Αλέξω είχαν έρθει πιο νωρίς και είχαν ξεκινήσει το ζέσταμα του νερού. Είπαν καλημέρα και η κάθε μια την δουλειά της.
Τακτοποίησε τις τρείς μεγάλες πέτρες, τα κακαβολίθια, που ήσαν εκεί από άλλες φορές , σε σχήμα τριγώνου , και έβαλε το λεβέτι επάνω. Ώσπου να γυρορθεί λίγο, γυναίκες, ,άλλες ζαλωμένες ή με φορτωμένα τα σκουτιά στα γαιδουράκια τους, έφταναν και έπιαναν θέση, άλλη εδώ, άλλη εκεί, άλλη παραπάνω, καμιά δεκαριά σύνολο στην ρεματιά της Λιάσκοβας.
Μια μαγεία απλωνότανε στο φιδίσιο ρέμα της Λιάσκοβας. Βούιζε ο τόπος από το κουβεντολόι των γυναικών, το χτύπημα των λεβετιών, το άναμμα των φωτιών, και ύστερα τον ήχο και απόηχο του κόπανου των γυναικών. Ο καπνός ανέμιζε στον ουρανό,και έδινε την δική του νότα στο θέαμα.
Η Διαμάντω γέμιζε το τσουκάλι από την γούρνα με νερό και το έριχνε στο λεβέτι μέχρι που έφθασε στην μέση. Πλησίασε στο λεβέτι της Αλέξως , πήρε ένα δαυλί αναμμένο με λίγα κάρβουνα και άναψε, με τα χάχαλα και με σύγχοντρα ξύλα που έφερε, φωτιά κάτω από το λεβέτι . Με μεγάλες πέτρες έκανε ένα σχήμα τετράγωνο πάνω από σαράντα εκατοστά ύψος , έβαλε επάνω μια μεγάλη πλάκα και έτσι έκανε την πλύστρα της. Το νερό ζεσταινότανε και επάνω από το λεβέτι σε δυο λεπτές σειρήνες/λουμπρίνες/ ,έβαλε το κοφίνι ανάμεσα, άπλωσε το κοφινόπανο και μέσα έριξε την στάχτη, για να κάνει την αλυσίβα. Έπιανε ζεστό νερό μέσα από το λεβέτι και το έριχνε στο κοφίνι, ανακάτωνε με το χέρι της την στάχτη , μέχρι που το νερό μαλάκωσε και πήρε ένα κοκκινωπό χρώμα, έτοιμο για το πλύσιμο των ρούχων. Πάνω στην πλάκα έβαλε καλά διπλωμένα όλα τα παλλαξίματα: «μισοφόρια, ρόμπες, ζακέτες, σώβρακα, φανέλες, πουκάμισα» αλλά και σεντόνια, τραπεζομάντηλα, μαξιλάρια. Τα σκούρα από κάτω και τα λευκά από πάνω.
Πιο κάτω σε μια άλλη γούρνα είχε καραβώσει το νερό . Είχε βάλει τα χοντρά ρούχα, ( στρωσίδια ,σκεπάσματα) να φουσκώσουνε . Δίπλα σε μια πέτρα ριζωμένη στη γη, όμοια σαν πλύστρα, έβαζε η Διαμάντω ένα- ένα τα χοντρά ρούχα “τσιόλια». Tα δίπλωνε και με τον κόπανο τα χτύπαγε, και πάλι τα δίπλωνε και πάλι γκάπ! Γκούπ! τα χτύπαγε. Πολλές φορές σήκωνε τον κόπανο πάνω από το κεφάλι της και με τα δυο της χέρια τον κατέβαζε με δύναμη στα ρούχα. Τα ξανάπλωνε, όπως ήταν διπλωμένα ,τα’βρεχε στην γούρνα και πάλι με τον κόπανο γκάπ! Γκούπ! μέχρι που τα ρούχα άστραψαν από καθαριότητα. Ύστερα άπλωσε στα απέναντι πουρνάρια και τους βράχους τα κεντητά απλάδια ,τα ματαράτσια και ο τόπος άλλαξε με μιάς απ΄ τα πλουμίδια και τα χρώματα. Οι κουρελούδες έδιναν ένα ιδιαίτερο τόνο, με την πολυχρωμία τους , στην άλλη πλευρά του ρέματος .. Ψηλά ο μεγαλοπρεπής βράχος του Γιωργίλα , με τα άλλα πέτρινα συμπλέγματα του μπαρμπά, έφερναν στην φαντασία της παλάτια , μάγισσες , θεούς, τέρατα….
Τώρα η σειρά να πλυθούν και τα υπόλοιπα σκουτιά . Κάθισε λίγο στον ήλιο να στεγνώσει από τις πιτσιλιές του νερού , στα ρούχα και στο σώμα της , και να ξεκουραστεί.
Έβγαλε ένα ξακρίδι ψωμί από το τράστο της, το’βρεξε, πήρε και ένα σβώλο τυρί και κολάτσιζε, απολαμβάνοντας συγχρόνως τους ήχους και την δροσιά του τρεχούμενου νερού . Έριξε μια ματιά γύρω της, κοίταξε ψηλά τον ουρανό , είδε λίγα αραχνοϋφαντα σύννεφα, χωρίς απειλεί για βροχή. Βιαζότανε να τελειώσει , την καρτεράγανε δουλειές στο σπίτι. Αύριο θα είχε μουσαφιραίους .
Με το τσουκάλι έπιανε αλισίβα από το λεβέτι, και έριχνε στα διπλωμένα ρούχα πάνω στην πλύστρα της. Αυτά μαλακώνανε. Η λέρα και η λίγδα , με το τρίψιμο και με την βοήθεια του σαπουνιού, έφευγαν.
Ο κόπανος και πάλι αντηχούσε γκάπ! Γκούπ! Γκάπ! και τον ήχο του δικού της κόπανου και των άλλων , τους έπαιρναν οι ρεματιές της κάτω λιάσκοβας ,της απάνου λιάσκοβας, τα δυο ρέματα του Μπαρμπά , και αντιβούϊζε όλος ο τόπος.Γινότανε κοσμοχαλασιά , που δεν είχε τελειωμό.
Με δύναμη πίεζε και έτριβε τα ρούχα. Άπλωνε το σαπούνι πάνω τους και πάλι ξεκίναγε το τρίψιμο. Έτσι τελείωσε με τα ασπρόρουχα και ένα- ένα τα βούταγε στην γούρνα με το τρεχούμενο νερό και τα ξανα βούταγε ώσπου έβγαιναν χιονάτα μέσα από τους αφρούς του γάργαρου νερού και έλαμπαν σαν τον ήλιο. Τάβαλε στο κοφίνι και τώρα τα άπλωνε και συμπλήρωνε καινούργιο μωσαϊκό στα απέναντι πουρνάρια και τους βράχους. Τελείωσε και με τα ριγωτά πουκάμισα, τα μαντίλια ,τις κάλτσες,τα εσώρουχα και με τον ίδιο τρόπο έπλυνε και τα σκούρα. Τι σβελτοσύνη! τι χάρη! τι θέληση τι δύναμη και υπομονή! Αλλά και τι κούραση και λιγούρα!..
Στην κάτω Λιάσκοβα έπλενε τα ρούχα της και η κυρα Τούλα. Ήταν αρκετά μακριά , να ανταλλάξουν « καλημέρα» και μόνο με το γκάρισμα του γαϊδάρου της πρόδωσε και υπενθύμισε την παρουσία της!
Είχε χρόνο η Διαμάντω , ώσπου να στεγνώσουν τα ρούχα της και πλησίασε τις τρείς άλλες πλύστρες ,να καμαρώσει τα προικιά της Γιάννας, κόρης της Μαρίας . Διακόσια ραβδιά πανί ήταν και τα μέτρησε με το μυαλό της δυο χιλιάδες χειροπήχυα! . Πω! Πω! είπε με το μυαλό της. Μ’ αυτό το πανί μπορεί να φτιάξει δωδεκάδες τα πουκάμισα ,τα σεντόνια ,τα δικά της εσώρουχα και του αρραβωνιαστικού της. Μπορούσε να φτιάξει , μαξιλαροθήκες, τραπεζομάντηλα για το σπιτικό που σύντομα θ’ άνοιγε, και να κάνει και τα δώρα της, αλλαξιές ολόκληρες στην πεθερά, στον πεθερό….
Πλησίασε ευχήθηκε: « να ζήση η κόρη σου Μαρία , καλορίζικα τα πανιά» και παρακολουθούσε τις πλύστρες με τι μεράκι, με τι πάθος, με τι δύναμη, χτύπαγαν με τον κόπανο τα πανιά. Η μία καλύτερη από την άλλη συναγωνίζονταν να λευκάνουν τα πανιά, ολόκληρα βιλάρια ήταν. Τρείς ολόκληρες μέρες και νύχτες είχαν μείνει στα λεβέτια με λέχο « νερό και σβουνιές» . Πύκνωσαν τα υφάδια και τώρα μετά το γκάπ! Γκούπ! και το πλύσιμο , τα άπλωναν στον ήλιο, στα μεγάλα βράχια και στα κατσοπούρνια. Έβλεπες τα σύννεφα χάμου στην γή!!... Όταν στέγνωναν πάλι τα έβαζαν στην μεγάλη γούρνα τα έβρεχαν και πάλι ξεκινούσαν από την αρχή με τον κόπανο.Δίπλωμα ,ξαναδίπλωμα και γκάπ! Γκούπ! Μετά από τρία τέσσερα στεγνώματα τα πανιά ήταν πλέον κατάλευκα. Ώσπου να στεγνώσουν τα ρούχα, όλες μαζί ξεκίνησαν να τραγουδούν:
« Κάτω στο γιαλό, κάτω στο περιγιάλι/έπλενε και άπλωνε, τα μέσο φουστανά της
έπλενε άπλωνε κοντή/νεραντζούλα φουντωτή…………..»
Και συνέχισαν με μεγαλύτερο κέφι να τραγουδούν αναγγέλλοντας έτσι στις ρεματιές της Λιάσκοβας την μεγάλη χαρά του γάμου που ερχόταν: « Κάτου στο ρέμα το βαθύ πλένει η Ρηνούλα μοναχή / δεξιά μεριά ειν’ η πλύστρα της κι αριστερά η χωρίστρα της……………»
Ο ήλιος έκαιγε ,τα ρούχα στεγνώσανε, η επιστροφή στο σπίτι δεν άργησε. Φορτωμένη το λεβέτι και τα ρούχα χαρούμενη, μπαϊλτισμένη ,με φάτσα κατακόκκινη και με κινήσεις ξεψυχισμένες, έφτασε στο σπίτι και κάθισε στην κασέλα να συνέλθει. Μετά από λίγο το άπλωμα του απλαδιού στο παλιοκάσονο, έδειχνε το σπίτι καθαρό και γιορτινό.Αυτή ήταν η πληρωμή της.
Πέρασαν χρόνια και η κυρά Διαμάντω επισκέφτηκε την Λιάσκοβα. Τίποτα δεν μαρτυράει την παλιά αίγλη, τα χιλιάδες γιδοπρόβατα με τους γλυκούς ήχους των κουδουνιών. Τίποτε δεν έχει απομείνει από την ομορφιά της. Έλεγε και ξανάλεγε: Πού είναι τα γάργαρα τρεχούμενα νερά της; Πού είναι η πρασινάδα της, οι γούρνες και οι κακάβες της; Πού είναι η βρύση της, το κεφαλόβρυσό της; που είναι τα περιβόλια της και το αυλακόμυλό της;.
Κλαίει ο μύλος για άλεσμα
και η Λιάσκοβα για πλύστρες
τα βουρκωμένα ρέματα
δεν έχουν πια ποτίστρες
Στην Μνήμη της…… 1/6/2011

B Girakas

48 σχόλια :

  1. Ανώνυμος7/7/11 14:04

    αν εχεις ζησει σε χωριο τις σκληρες εποχες δεν χρειαζεται να εισαι γλανιτσιωτης για να συγκινηθεις.....αν και λογοτεχνικη μου δυνατοτητα εξαντλειται σε 4-5 σειρες σχολια[το πολλυ] το μονο που μπορω να πω ειναι σε ευχαριστω gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/11 18:40

    Κλαίει ο μύλος για άλεσμα
    και η Λιάσκοβα για πλύστρες
    τα βουρκωμένα ρέματα
    δεν έχουν πια ποτίστρες
    ------------------------------------
    Ο τελευταίος στοίχος είναι το απόσταγμα!!! Η φύση και η κοινωνία είναι πλέον συνοδοιπόροι που ψάχνουν την Ιθάκη τους. Δεν ξέρω αν θα την βρουν. Εδώ που φτάσαμε πάντως δεν μας συγχωρώ
    Nis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/7/11 18:52

    Ένα στοίχο θέλουμε ακόμη και θα το κάνουμε τραγούδι
    Τόσους μουσικούς έχουμε, κάποιος θα το μελοποιήσει
    Τι λέτε συμπατριώτες;
    Nis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΥΚΟΣ7/7/11 19:53

    ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΕΙΑΞΟΥΜΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟ...ΕΦΩΤΙΣΕ ΚΥΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό όμως θα είναι το τραγούδι της Λιάσκοβας
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/7/11 09:24

    Αϊ στο..."διάβολο¨ Βαγγέλη, πρωί- πρωί με βούρκωσες..

    Υποκλίνομαι.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/7/11 10:02

    εχεις δικιο ..... [και μην παραξηγηθεις κατι τετοιο ηθελα να γραψω και γω αλλα δεν τολμησα] gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/7/11 10:45

    ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/7/11 13:23

    Γράφε εσύ Βαγγέλη και εμείς θα σε διαβάζουμε πάντα
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/7/11 14:44

    ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΒΑΔΑΙΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΜΑΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΑΠΟ ΣΑΙΤ.ΠΕΣΕ ΠΙΤΑ ΝΑ ΣΕ ΦΑΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.ΕΓΩ ΔΙΚΙΟΛΟΓΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗς ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ?
    ΝΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΝΑ ΕΙΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ
    ΑΣΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/7/11 16:18

    μαρεντζες γραματιζουμενοι...περισοτερα ξερουμε εμεις ...γραφε ρε ασβε και μη σκιαζεσαι ετσι και αλλιως δε κανουμε διαγωνισμο..τον πονο μας την τρελα μας την πλακα μας κλπ γραφουμε δωμεσα ετσι για ναχουμε παρεα ηλεκτρονικη!!!!!!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ8/7/11 16:39

    ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΧΟΛΙΟ.ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΜΩΣ ;78 ΣΧΟΛΙΑ ΕΒΓΑΛΕ.ΜΕΤΑ ΑΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΨΕΙ Ο ΝΙΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ.ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Η.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος8/7/11 18:27

    ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ!!!!

    ΟΥΛΟ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΑΙ.

    ΠΟΥΝΑΙ Ο ΑΕΤΟΣ???

    ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΣΒΟΣ???(ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ???)

    ΡΕ ΑΪΤΕ, ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ, ΨΕΝΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΟΥ ΑΥΓΟ, ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΑΣΩ..

    ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΑΣΒΟΥΣ, ΝΥΦΙΤΣΕΣ, ΚΟΥΝΑΒΙΑ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΦΤΙΣΤΕΙΣ...


    ΥΓ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΑΝ ΑΕΤΟΣ, ΚΟΙΤΑ ΡΕΝΤΕΖΕΛΑ, ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΟ.

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΨΕΣ....

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ¨ΠΕΣΕ ΣΥΚΟ ΝΑ ΣΕ ΦΑΩ¨ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΤΑ.

    (Ο ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος8/7/11 21:34

    βρεσ και συ 1 ψευδωνυμο ρε παιδακι μου
    τοσο δυσκολο ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος9/7/11 00:28

    γιατι εμεισ αλλαξαμε ανωνυμοι ειμαστε σαν εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος9/7/11 00:29

    ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΝΕΝΑΣ9/7/11 00:30

    ΚΑΙ ΔΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΙΠΟΤΑ9/7/11 00:31

    ΝΑ ΒΡΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος9/7/11 09:11

    Τώρα ησύχασα, ο αϊτός υπάρχει και ξέρει και ξένες γλώσσες.....(τούρκικα).

    Αϊτέ μου το σωστό είναι Άει και όχι άϊ, με ει

    Και στα τούρκικα είναι χυδαία βρισιά....

    τόση χολή να βρίζεις τόσο χυδαία????

    Άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει γρι απο χιούμορ και είναι και τόσο εγωιστής, σίγουρα βασανίζεται και 'γω δε θα συντελέσω πια σ' αυτό, γιατί ο σκοπός μου ήταν να γίνει λίγο ψιλοτζέρτζελο και όχι ξενέρωτα όπως έγραφα στο γερόλυκο, ο οποίος στέκεται πράγματι στο ύψος του.

    Αφερίμ!!!!! (αφού σ' αρέσουν τα τούρκικα)

    και εγώ θα σου πω με την καρδιά μου άει στο καλό.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος9/7/11 09:30

    12.28 ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
    12.29 ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
    12.30 ΚΑΝΕΝΑΣ είπε
    12.31 ΤΙΠΟΤΑ είπε
    12.32 ΑΕΤΟΣ είπε

    Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ. ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑΕΤΕ, ΘΕΛΕΙ Η ...Π......ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ. ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΟΥ

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΕΔΩΝΥΜΟ.

    ΚΟΥΛΑΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΚΑΙ ΣΥ ΡΕ ΨΕΥΔΟΝΥΜΕ ΑΣΤΟΝΑ, ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΑΚΟΥ ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος9/7/11 10:13

    Είναι πολυμορφικός
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος9/7/11 10:59

    ανωνυμος και ψευδωνυμος το ιδιο πραγμα.σκεψου ομως να τα βαλει ενας που δεν εχει χιουμορ μ ενα που το χανει οποτε θελει.κακια που βγαζει ο πρωτος και ρεζιλι που γινεται; ε νις , γερολυκε και αβαδαιε κλπ παρακαλω μη μου απαντησετε αν θελετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος9/7/11 11:02

    πολυμορφικος ανωνυμος και χωρις ψευδωνυμο μαλλον αμφιβιος αν δεν εχει και τον γκρινγκλις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος9/7/11 13:58

    Πάντα Γλανιτσιώτες.

    Δε μας πειράζει που μας ξεβρακώσανε, αλλά ποιος μας ξεβράκωσε....

    Ρε σεις εγώ δεν το ΄χα πάρει χαμπάρι ότι γράφει πολυμορφικά, εσάς σας έμεινε το κάζο που βρέθηκε κάποιος και σας τα ψιλο-έχωσε??????

    Για κάτι ξύδια γράφατε μια μέρα. Δοκιμάστε και το πιο καλό να αγοράσετε.

    Αν τον ξέρετε, γιατί εγώ δεν τον ξέρω, έτσι θάναι και στην υποδέλοιπη ζωούλα του...

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    Υ/γ Στον δε ανώνυμο του 10.59 ¨και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες".....

    Σου γράψανε ότι ο αετός με 5 συνεχόμενα σχόλια, κάθε λεπτό, βγάζει φαρμακίλα, για άσχετα πράματα.

    Μήπως είσαι ο ίδιος????

    Ζουδάκια έλεγε ο Κόλιας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος9/7/11 14:33

    ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΠΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΕΤΟΣ9/7/11 14:37

    ΔΕ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ Π...ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΣΑΝ ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΑΕΤΟΙ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος9/7/11 16:14

    τι διαολο βριζεσται ....και αλλαζεται ψευδωνυμα[ανωνυμιες] κλπ ???ρε μπας και γνωριζεσται και μας κανεται πλακα????μηπως νομιζεται οτι σας κυνηγαει κανεις???να επανελθεται στην ταξη!!!!!! αετε........ [και μην παραξηγιωστε καπου πετυχα παγωμενο τσιπουρο] gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΕΤΟΣ9/7/11 17:37

    ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΖΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΠΡΥΓΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ;ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΞΑΝΑ ΑΠΑΝΤΑΩ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Η ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΥΦΟΣ ΑΥΤΟ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΝ.ΑΚΟΥΩ ΞΥΔΙΑ ,Π..., ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ,ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΛΠ. ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΤΣΙ!ΚΑΙ ΨΑΧΤΕ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος9/7/11 18:39

    εχει δικιο ο αετος...δεν εναι υφος αυτο και οσο για το καζο καποιος τρεφει αυταπατες..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος9/7/11 19:58

    Αϊτέ (όχι αετέ, αϊτός είναι στη Γλανιτσιά)

    Μετά το ξεβράκωμα που έπαθες (με την καλή έννοια, που θάλεγε και ο Ψινάκης), που ο πατριώτης σε έβγαλε στον ...Πλάτανο της Παναγιάς (πέντε ναι πέντε (5) συνεχόμενα, ψεύτικα, με διαφορετικά ονόματα σχόλια που έκανες) θάπρεπε να είσαι πιο μετρημένος.

    ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΑ.

    Αν ο καθένας αρχίσει να γράφει σαν γερόλυκος, σαν αετός, σαν μποβίσιος κλπ χωρίς να είναι ο ίδιος, πάει ο χαβαλές και η αγνωστο - παρέα των σχολίων, ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ.

    Τώρα αν διαβάσεις με προσοχή τα γραφόμενα τα δικά μου (ο χωρίς ψευδώνυμο) γιατί με άλλα ονόματα (ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΗ ΣΟΥ) εγώ δεν έγραψα, θα αναθεωρήσεις την επιθετικότητά σου.

    και όχι και τίποτα άλλο, εμείς οι γεροντότεροι έχουμε ξεκουτιαθεί λιγουλάκι και παρασυρόμαστε..

    Έτσι γερόλυκε, πριν καταδικάσεις κάποιον, άκου αυτά που λέει, δύο και τρεις φορές.

    Εγώ παραδέχτηκα ότι τσίγκλισα, ότι πίκαρα, ότι ψιλοειρωνεύτηκα (γλανιτσιώτικα), αλλά όχι βρισιές. Ξενέρωτα είπα ότι γράφετε, για να σας ξυπνήσω τον εγωισμό και κάπου τα ψιλοκατάφερα, αφού τα σχόλια έφταναν τα 30 και.

    Εγώ θα συνεχίσω να γράφω μόνον σαν (ο χωρίς ψευδώνυμο) και όχι σαν ....ΑΕΤΟΣ, ΑΣΒΟΣ, ΚΛΠ

    (Mια μέρα θα αναλύσουμε αν μιλάμε για αετό ρωμαϊκό, βυζαντινό, αλβανικό, γερμανικό κλπ κλπ)

    ξέρετε υπάρχουν πολλοί αετοί!!!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν γερόλυκε, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

    Είπαμε, σε αγνώστους ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.


    (Ο χωρίς ψευδώνυμο)

    Υ/Γ. Δεν πιστεύω να γράψει κανένας καμιά κακία και να την υπογράφει σαν ...γερόλυκος?????

    ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΕΤΟΣ, γι' αυτό ο Κόλλιας μίλαγε και για ΠΕΛΜΑΤΑΚΙΑ, πιο κάτω από τα ανθρωπάκια.....

    Τώρα ο Αϊτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος9/7/11 20:45

    τραβα να δεις ερχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. palioprigisios10/7/11 01:46

    Αειντες πεχταιςς τη γουρουνιτσας που θα ελεγε ο μακατιτης ο πικουλας το κανετε εσεις.πατα φρενο αετε και εσυ χωρις ονομα. θα μας παρει γραμμη η Μερκελ ΚΑΙ Αλιμονο μας θα μας φτωχεινη την Γλανιτσια. θα σου πει τι χωριο θελουν να κανουν αυτοι. ο αετος πεταει ψιλα να χαμηλωσει λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος10/7/11 02:42

    οπου θελει πεταει καθενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος10/7/11 11:17

    πυργισιος αγραμματε οχι πριγισιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος10/7/11 11:48

    ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ 9.11 Η ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΚΕΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕΣ ΑΓΡΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΑΒΑΔΑΙΟΣ 2 ΔΗΛ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΙΣ.ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ,ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΗΛ ΚΑΛΠΙΚΑ ΦΕΡΕΣΑΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΥΠΡΕΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΜΟΝΟ.ΑΝ ΘΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΕΓΩ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ.ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥ ΕΦΕΡΕΣ ΤΗ ΓΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΥΠΕΚΛΕΨΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΒΑΔΑΙΟΥ ,ΤΑΒΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΟΛΥΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΦΟΡΕΣΕΣ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΣΟΥ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΖΑΓΑ ΖΑΓΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ,ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΞΥΔΙΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΖΟΥΔΙΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ Π... ΓΙΑ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ,ΥΠΟΠΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.ΔΕ ΣΕΒΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΟΛΑ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ.ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ Η ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΕΣΑΙ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος10/7/11 15:37

    o gerolykos παντα υπογραφει δε κρυφοτρωει σα λυσιαρικο σκυλι..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος10/7/11 16:17

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.ΜΕ Τ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΒΡΙΖΕΙ;ΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΛΕΣ ΚΡΥΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ .ΔΕΝ ΤΟΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ .ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΩ. ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΙ, ΤΙΝΟΣ ΕΙΣΑΙ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΧΟΥΝ ΠΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΙΣ 6/6/2011 ΗΡΘΕ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΗΞΕΙ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΜΕΛΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος10/7/11 17:19

    ειπαμε εδω μεσα κανουμε πλακα ...καμποσοι βγαζουν απωθημενα [δε ξερω τι θελουν να καταφερουν]...μακρια απο μενα τετοια πραματα οτι εχω πει ειναι μεσα στα ορια της γλανιτσιας....και ειμαι και ξενερωτος gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος10/7/11 20:52

    11.48

    ¨ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ¨

    ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ ΛΕΜΕ ¨ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ¨

    ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ? ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ?

    ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΣΤΟΝ ΩΜΟ (ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ) (ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΑΓΕ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΘΕΛΕΙ Η Π.... ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ), ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ??????

    Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΔΕ ΒΡΙΖΕΙ, ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ... Ή ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ???? ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ. ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. (ΜΟΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ, ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ)

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΠΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΓΚΛΙΣΩ) ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΞΕΝΕΡΩΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΙΚΗ ΘΥΜΟΣΟΦΙΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΨΕΥΤΟΕΓΩΪΣΜΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΤΙΚΑ.

    ΕΓΩ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΓΩ (Ο ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ), ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ.


    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΙΠΑ, ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΑ ΣΑ ΖΟΥΔΙ (ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ) ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ.


    ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ 5-6 Ή ΚΑΙ 8 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ (ΜΟΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ, ΜΟΝΟΣ) ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ???????

    ΤΕΛΟΣ ΦΙΛΕ, ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΣΑ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ.....ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΟ.....

    (Ο ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος10/7/11 22:21

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ.ΟΤΙ ΛΕΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΟΥ ΛΕΣ .ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΝ GOOGLE ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΔΥΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΜΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ-ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΣ ΑΦΟΥ ΣΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ -ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ RPESS GR ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΚΟ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ ΚΛΠ.ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΩΟΣ ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ.ΕΓΩ ΔΕ ΜΑΣΑΩ.ΤΗ ΓΙΔΑ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ.ΝΑ ΧΕΙ Ο ΝΙΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος10/7/11 23:26

    ψαχνω να δω....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος10/7/11 23:33

    μαλιστα ......ο σωστος gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος11/7/11 14:20

    Κάτι προκλητικά λαμόγια φοροφυγάδες και φοροκλέφτες έκραζα ο δόλιος, μαζί με κάτι γόνους χιτών και ταγματασφαλιτών, που προκαλούσαν αφηνιασμένοι.

    Αυτούς τους συνέλληνες έκραζα χοντρά και ζητώ ταπεινά συγνώμη από σένα που θίχτηκες.....

    Το Λούστρο τον βρήκες για τη μήνυση?????

    Αφού ομολόγησα θάχω και μικρότερη ποινή...γι' αυτό το είπα!!!!, είδες πόσο έξυπνος είμαι???

    Φτύνουμαι μόνος μου να μη ματιαστώ.

    Γι' αυτό καλά κάνεις και αποσύρεσαι από την κόντρα....., έχεις το γνώθι σαυτόν.

    Τέρμα τα γκάζια, δεν αντέχεις.

    Ο Νις άμα διαβάσει ότι σταματάμε θα του κακοφανεί.

    Πάντως εγώ σε ένα μπλογκ που έχω, η χαρά μου είναι να έχω επισκέπτες, βλέπεις είμαι...άρρωστος μ' αυτά.

    Αει στο καλό! Αφερίμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος11/7/11 14:40

    ποιος ειν ο λουστρος, ποια ειν η μηνυση, ποιος εχει το γνωθι σ αυτον και ποιος αποσυρεται.αυτα δεν συμβαινουν φιλε.μυρμηγκι δεν εχω πειραξει στη ζωη μου.ειμαι ουσιαστικα χριστιανος ορθοδοξος.οι χιτες και οι ταγματασφαλιτες εχουν γινει ολοι χωμα.χαιρεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος11/7/11 18:44

    για να κραξεις καποιον πρεπει νασαι εσυ σωστος οποτε η σταματας να το παιζεις τελιος η βγαινεις και λες ..μαγκες εχω κανει πλαστοτετοιο οπως το λενε...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος11/7/11 23:14

    Άσε ρε γερόλυκε, τόσο πολύ σου έπεσε το ¨ξενέρωτο¨, μέχρι που τυφλώθηκες και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις??

    Δε διάβασα του λόγου σου να λες το κάτι τις για τα πεντε ή οχτώ διαφορετικά σχόλια με διαφορετικά ονόματα και σε πείραξε όταν κάποιος άγνωστος είπε ¨έκανα αυτό και ήταν λάθος¨΄

    Ο ¨συνέλληνας¨αυτός θέλει να σβήσει την ιστορία. (είναι χώμα κλπ ενώ του μιλάς για γόνους είτε φυσικούς πόσο μάλλον πνευματικούς)


    Όσο για το Λούστρο από το Βαλτεσινίκο, τώρα το καλοκαίρι που θα συναντηθείτε εξηγησέ του, γιατί είναι ικανός να λέει ότι τον είπαμε λούστρο (βρισιά), ο άνθρωπος είναι ψιλοάσχετος από τον τόπο μας.

    Βλέπω ότι και εσύ προσχώρησες στην δικολαβίστικη άποψη της πλαστοπροσωπίας, η πολυμορφία (όπως έγραψε ο Νις) που είναι διαλυτική σε μπλόγκ δε σε πείραξε.

    Θέλει άντερα η αντικειμενικότητα γερόλυκε!!!!θέλει άντερα....

    Στοπ εδώ, πάμε σε άλλα κείμενα με άλλα σχόλια, αλλά όχι ξενέρωτα και όχι κακιούλες, λεβέντικες κουβέντες ακόμα και αν πονάνε, αμά βέβαια είναι αληθινές.

    Η άποψη ότι κράζεις κάποιον μόνον αν εσύ είσαι ο σωστός, οδηγεί στη μούγκα όλους μας δηλαδή????? Εσύ δεν έχεις κράξει κανέναν???

    Τι Ισουϊτική αντίληψη είναι αυτή????

    Κράζεις την πράξη την ενέργεια την φοροκλοπή, τη φοροδιαφυγή κλπ

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος11/7/11 23:43

    2.40 (με τα πολλά ονόματα και συνεχόμενα σχόλια)

    Λίγο σοβαρά, γιατί βλέπω ότι έχεις συγχιστεί αρκούντως.

    Εσύ δε μίλησες για μηνύσεις σε μένα για γερόντισσα που ούτε καν ανάφερα???

    Εσύ δεν έγραψες για το μακαρίτη τον Πίκουλα και παρ' ότι σου εξήγησα κάνεις ότι δεν το είδες??

    Εσύ δεν έγραψες για πλαστοπροσωπία, ενώ από την αρχή είπα ¨ναι το έκανα σαν Αβαδαίος ΙΙ, ήταν λάθος, μέχρι ύβρη το αποκάλεσα και ζήτησα συγνώμη από τον Αβαδαίο''
    Ούτε αυτό το διάβασες???

    Σε όλα αυτά κολλάνε οι μυνήσεις και ο Λούστρος (δικολάβος) από το Βαλτεσινίκο. (1η εξήγηση)

    Συνέχισε να γράφεις με το ψευδώνυμο σου ¨αετός¨και πέσε ναι ρε παιδιά ήταν λάθος το ότι έγραφα συνεχόμενα επικριτικά σχόλια για έναν πατριώτη και χρησιμοποιούσα διαφορετικά ονόματα, δήθεν ότι του την πέφτανε πολλοί.

    Εδώ κολλάει το γνώθι σαυτόν και πιο παλιά που σου έγραψα την παροιμία ¨θέλει η π....να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει¨ Αδερφέ δεν κρατιόσουνα, έγραφες το ένα σχόλιο μετά το άλλο

    (2η εξήγηση)

    Γιατί δεν έγραψες που διαφωνούσες με τα γραφόμενα σε άλλα μπλογκς, αλλά πεμπτοφαλλαγγίτικα λες ψέματα????

    Διαφωνείς με το περιεχόμενο ή το ύφος???

    Επειδή τόσα χρόνια λες δεν πείραξες μερμύγκι και ότι είσαι χριστιανός ορθόδοξος, ποιος σου έθιξε τη θρησκεία??? (που τυχαίνει νάναι και δική μου)??? Γιατί δεν πείραξες τους κλέφτες, γιατί δεν κυνήγησες τα λαμόγια που μπροστά σου καταληστεύανε το κράτος? Γιατί δεν έκραξες τον κρετίνο, το φαύλο, το ρουφιάνο, το αρπαχτικό ??

    Με ενοχλεί αδερφέ τουλάχιστον εμένα η άποψη ότι εγώ είμαι νοικοκύρης, δεν ενοχλώ κανέναν, κάθομαι στ΄' αυγά μου και είμαι άνθρωπος του Θεού.

    Εδώ κολλάει αυτό που σούγραψα ότι με παίρνεις και μένα στο λαιμό σου, με την ανοχή μας τα κάνανε όλα αυτά. (3η εξήγηση).

    Αισθάνουμαι την υποχρέωση, σαν πατριώτης, να τολμήσω να σου γράψω ότι ο καυστικός λόγος κάποιου, ακόμα και αν απευθύνεται σε μας, είναι χίλιες φορές καλύτερος από το λόγο το θωπευτικό, αρκεί να έχουμε τη λεβεντιά να προσέξουμε τι γράφει ο άλλος.


    Αν δεις τα σχολιά σου και μετρήσεις τις βρισιές που έγραψες, δεν θα το πιστεύεις.

    τώρα αν το Λούστρο (το μακαρίτη) τον ενδύεσαι και λες ότι σε βρίζουν (γιατί γράφεις, ποιος είναι ο λούστρος?) έ τότε αδερφέ εδώ κολλάει το αει στο καλό - αφερίμ και όχι το εμπαθές το δικό σου αι-σιχτίρ (που διορθώσαμε και το λάθος αει..) (4η εξήγηση)

    Καληνύχτα πατριώτη και όχι συνέλληνα που πράγματι δεικτικά σου έγραψα μετά τη χολή που έγραψες.

    Το καληνύχτα είναι πραγματικό (είναι 12 παρά 20το βράδυ) και όχι υποτιμιτικό όπως σίγουρα θα το πάρεις, αν δεν ηρεμήσεις.

    κράτα ένα ψευδώνυμο και με καρδιά απάντα, ακόμα και σκληρά, όχι όμως με χολή.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.