Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Θυμίζει … “Λιάσκοβα”

                     

Ο ιστότοπος που δημιούργησε ο συμπατριώτης μας Γιώργος Ν. Γιαννόπουλος, έφερε συνειρμικά στη μνήμη μου το περιοδικό του Συλλόγου μας “Λιάσκοβα”, το οποίο, ως γνωστό, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των πατριωτών.
Η έκδοση εκείνη, που την ονομάσαμε “Λιάσκοβα”, σαν μεταφορική έννοια πνευματικής δημιουργίας από τη γνωστή μας πηγή ύδρευσης στην ομώνυμη τοποθεσία του χωριού μας, περιώρισε την αποξένωση που είχε επιβάλει ο ρυθμός ζωής της Αθήνας και δημιούργησε δυνατότητες επικοινωνίας των μεταξύ μας σχέσεων.
Ξεκίνησε με πρωτοβουλία του υποφαινομένου, πλαισιώθηκε στη συνέχεια με άριστη ομάδα συνεργατών και με το λαογραφικό περιεχόμενό του, αλλά και με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος αναγνωρίστηκε απ’ όλους μας σαν η πιο ευγενική “πατριωτική” προσπάθεια με συγκινησιακά συναισθήματα.
Η σημερινή προσπάθεια του Γιώργου, χωρίς ν’ αξιώνει εκείνες τις υψηλές προσδοκίες της “Λιάσκοβας”, όπως ο ίδιος λέει, αποτελεί μια άριστη επικοινωνιακή πρωτοβουλία, σε ηλεκτρονική έκφραση, με επιδίωξη ίδιων σκοπών μαζικοποίησης και περιορισμού της αποξένωσης μ’ ένα πλεονέκτημα που δεν είχε η “Λιάσκοβα”, τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μεταξύ μας.
Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια στο Γιώργο, που έστησε μόνος του αυτή τη σελίδα και παλεύει να την καταξιώσει στη συνείδησή μας με γνώμονα μόνο την αγάπη του για το χωριό μας, να το κρατήσει ζωντανό.
Χρειάζεται όμως τη συμπαράσταση όλων μας, για να προσφέρει αυτά που έχει οραματιστεί, όπως ο “Αβαδαίος” που τον απολαμβάνουμε και πάλι.

Βασίλης Αθ. Γιαννόπουλος

Εκδότης της “Λιάσκοβας”



3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος6/11/10 00:58

    Πράγματι ο Γιώργος συνεχίζει επάξια και με ηλεκτρονική μορφή,ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής,το σημαντικότερο λαογραφικό περιοδικό της Ελλάδας,τη Λιάσκοβα,στην οποία αφιέρωσε πολύ μεράκι και αγάπη ο πατέρας μου,Βασίλης Γιαννόπουλος,όπως και όλοι όσοι εργάστηκαν σε αυτήν.

    Νικηφόρος Γιαννόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/11/10 20:49

    Ευχαριστώ πολύ Νικηφόρε!
    Χαιρετισμούς στην Ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.