Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΟ

Όπως τα βλέπω από την κορυφή της κουκούλας

Ανακατεύω την σκέψη μου για να γράψω κάτι να σας παρασύρει στο πνεύμα των ημερών. Ανακατεύω τα συναισθήματα μου και βρίσκω σαν απολιθωμένα εκείνα που ήθελα να ξεδιαλέξω για να μοιραστώ μαζί σας και να σφάξουμε τα γουρούνια από γειτονιά σε γειτονιά. Όπως εκείνο το καλό καιρό!!! Μια τέτοια αναδρομή με όλες τις λεπτομέρειες θα επιβεβαίωνε την ίδια μας τη ζωή, που η ίδια έχει ανάγκη για το κύκλο της: Αναμνήσεις ,νοσταλγίες ,συγκινήσεις ,όνειρα ,ελπίδες, λύπες έρωτες , στενοχώριες και χαρές. Αυτά άλλωστε ήταν και οι αξίες μας. Αυτά μας διέκριναν και τα διακρίναμε στις πιο αντίξοες συνθήκες .Είχαμε την καλύτερη σχέση μαζί τους . Δεν ήταν πολλά .Τα ελάχιστα ήταν και το κόστος όλο δικό μας .
Και όμως μας τα αμφισβήτησαν!!! Μας τα αμφισβήτησαν και μας τα απέρριψαν . Απέρριψαν τις άξιες μας και εν συνεχεία την ζωή μας .
Συμπυκνωμένα και οργισμένα σκέψεις και συναισθήματα μονοδρομούνται από την επικαιρότητα στην ίδια την επικαιρότητα. Ζούμε σε πολύ σκληρούς καιρούς. Και πάμε για πολύ χειρότερους Είναι πολυτέλεια σήμερα κάθε ψυχική και συναισθηματική απολαβή. Είναι πολυτέλεια η νοσταλγία και η ανάμνηση. Φρόντισαν να ανατινάξουν τις γέφυρες για να μην μπορεί η μνήμη μας ν αποδημήσει έστω για λίγο κάποιες φορές στο δικό μας καταφύγιο. Το σύστημα θέλει σχέσεις εικονικές, ψυχρές , αδιάφορες . Θέλει παρατεταμένο άγχος ,ανασφάλεια ,μοναξιά ,ανταγωνισμό, και ατομικισμό. Το εγώ να υπερτερεί και να καρτερεί στην γωνιά ώστε να εξαφανίσει την κοινωνική αλληλεγγύη Το σύστημα θέλει αυτό που δεν μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες και έχει δουλέψει καλά για αυτό.
Δεν υπάρχουν πια γουρούνια στο χωριό για να σφάξουμε. Τα γουρούνια με την χειρότερη μετάλλαξη τα συναντούμε σήμερα στο χώρο της πολιτικής και της οικονομίας . Δεν τρώνε αποφάγια. Φάγανε και τρώνε χαβιάρι και αστακούς. Και αφού πάστρεψαν το πιάτο της χώρας, μας λένε ότι <<μαζί τα φάγαμε >> αλλά εσείς θα πληρώσετε. Τα περισσότερα όμως… τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας. Εν ριπή οφθαλμού εκτοξεύονται καθημερινά μέτρα εναντίον μας ώστε να μην προλαβαίνουμε να τα συνειδητοποιούμαι. Και εκεί που προσπαθούμε να τα βάλουμε σε σειρά στο μυαλό μας έρχονται τα επόμενα και πάλι από την αρχή.
Δεν θα γράψω για τις αυξήσεις ΦΠΑ και τις επανωτές αυξήσεις σε όλα τα είδη διατροφής, τις περικοπές δώρων καθώς και τις μειώσεις μισθών.Αυτά τα νοιώσαμε και τα καταλάβαμε . Ας μην γράψω ακόμη για το ασφαλιστικό γιατί δεν αφορά πλέον τους τους εν ζωή. Χτες κατατέθηκε στην βουλή νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, που καταργεί τις ΣΣΕ εργασίας νομιμοποιεί τις απολύσεις και κάνει κυρίαρχο του παιχνιδιού τον εργοδότη σε όλα τα σημεία . Οι ερπύστριες αυτού του άρματος θα περάσουν σε λίγες ώρες μέσα στην βουλή με την μορφή νόμου πάνω σε κατακτήσεις δεκαετιών και ας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες. Θα κάνει κάποιος ελιγμούς για ν αφήσει ανέπαφα τα προνόμια των ιδίων και των ισχυρών οικονομικά . Θα κάνει κάποιο ελιγμό για να μην καταστρέψει τον Ν. περι (μη) ευθύνης υπουργών και όσους νόμους προστατεύουν τα συμφέροντα των τραπεζών και των κολλητών τους. Η πλύση εγκέφαλου, η υποκρισία και η κοροϊδία συνεχίζετε:
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε<< ανατροπές που προκαλεί στην εργασία το πολυνομοσχέδιο ως καθοριστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία της οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.>>
Τα συμπεράσματα δικά σας και καλά Χριστούγεννα

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος11/12/10 20:41

    ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΥΑΛΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/12/10 23:30

    Θα παρακαλέσω όλους τους φίλους ,συμπατριώτες και αναγνώστες μας όταν αναρτούν σχόλιο στο τέλος του κειμένου να γραφούν και το ονομά τους. Θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ,γιατί θα υπάρχουν ανταπαντήσεις στους σχολιασμούς και πιστεύω ότι θα είναι μια πρόκληση για εγαλύτερη συμμετοχή και διασκέδαση.
    Ευχαριστώ
    Γ.Ν.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/12/10 20:18

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΕ.ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΣ.ΧΘΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.