Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτέλους έφτασε το μαχαίρι στο κόκαλο!


            Όπως τα βλέπω από την κορυφή της κουκούλας.
Η χώρα σαστισμένη, ανήσυχη, απροσανατολισμένη, τρομαγμένη και λαβωμένη απλώνει ,στα σκοτεινά τα χέρια της για να πιαστεί από κάπου.Δύσπιστη ακούει δυνατές δαιμονισμένες φωνές από τριγύρω της να την κατευθύνουν μια από εδώ και μια από εκεί. Πάνε να την τρελάνουν Δεν πιστεύει πια κανέναν και αφήνεται στην τύχη της. Με δεμένα τα μάτια μέσα στον σκοτεινό ρέμα που την πέταξαν, ξέρει ότι μεγάλο κακό την περιμένει από στιγμή σε στιγμή . Είναι πια αργά ,πολύ αργά και το διαισθάνεται. Διασύρθηκε δυο χρόνια καθημερινά σ όλο τον κόσμο, υβρίστηκε ,χλευάστηκε έγινε κατάπτυστη . Την περιέφεραν σαν αρκούδα δεμένη από το λαιμό για να μαζέψουν χρήματα. Kαι αφού την λιθοβόλησαν όλοι στην μέση της πλατείας τώρα θέλουν και το τομάρι της. H χώρα βρίσκεται σε κοινωνική κατάπτωση εθνική ταπείνωση και καταρράκωση.
Οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας της είναι οι πολιτικοί. Που άλλοτε είναι φιλελεύθεροι ,άλλοτε προοδευτικοί ,άλλοτε σοσιαλιστές, άλλοτε δυο φορές σοσιαλιστές, άλλοτε εκσυγχρονιστές ,άλλοτε μεταρρυθμιστές, άλλοτε αντεξουσιαστές και τώρα σωτήρες !
Αναφέρομαι και στα δυο κόμματα. Και ψάχνω να βρω σε τι διαφέρουν . Οπως ψάχνουμε στις ίδιες φωτογραφίες κάποιων περιοδικών, που σαν test μας ρωτούν αν μπορούμε να εντοπίσουμε τις τρεις διαφορές τους. Δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο σπίτι τους οι προηγούμενοι και γύρισαν από την μέση του δρόμου πίσω ,πατώντας πάνω στα αποκαΐδια που άφησαν και θέλουν και αυτοί να μας σώσουν. Σήκωσαν τα μανίκια οι δημοσκόποι τους και βούρτσισαν τα δόντια τους τα παπαγαλάκια για να λάμπει αυτό που θα εκστομίζουν γι αυτόν που τον είχαν 15 χρόνια στην ναφθαλίνη και αρχίζουν να τον πλασάρουν τώρα ως εναλλακτικό σωτήρα. Το πολιτικό θράσος και των δυο μεγάλων κομμάτων είναι απύθμενο!
Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για μέτρα. Εδώ που φτάσαμε ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται. Μαχαιριές είναι αυτά που ονομάζουν διαθρωτικά μέτρα, που έφτασαν μέχρι το κόκαλο του άνεργου του μικροσυνταξιούχου του μικρομεσαίου του χαμηλόμισθου και πολύ περισσότερο της νέας γενιάς .Θα στάξει ακόμη πολύ δάκρυ και πολύ αίμα. Μέτρα, είναι αυτά που προστατεύουν τους οικονομικά ισχυρούς και τους αφήνουν στην ησυχία τους από την καθημερινή τρέλα και οικονομοκρατία που ζούμε και δεν αγγίζουν ούτε τρίχα της κεφαλής του.
Μέτρα είναι αυτά που πήραν και συγκάλυψαν όλα τα μεγαλύτερα μεταπολιτευτικά σκάνδαλα με το πιο ωμό και ξετσίπωτο τρόπο, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την λαϊκή απαίτηση για την τιμωρία των υπευθύνων , που νομίζω είναι η μεγαλύτερη απροσχημάτιστη ,προκλητική ατιμωρησία όλων των εποχών. Μέτρα είναι η κοροϊδία με το open-gov για να ρίξουν στάχτη στα μάτια στους χιλιάδες πτυχιούχους και ικανούς για να βολέψουν πάλι αυτούς που σπούδασαν κομματισμό. Μετρα είναι αυτά που παίρνουν για να μην αποκαλυφτούν ποτέ η κουκουλοφόροι της δημοσιογραφίας που έπαιρναν κρυφά κονδύλια για να στηρίζουν το σύστημα. Μετρα είναι η επιβράβευση στην ρεμούλα την μίζα την διαφθορά που τους στήριξε τόσα χρόνια για να κυβερνάνε. Μέτρα είναι τα θαλασσοδάνεια που δίνουν στα ΜΜΕ για να χειραγωγούν και να ελέγχουν την κοινή γνώμη .Μέτρα είναι να μένουν προστατευμένοι αυτοί που λεηλατούν χρόνια τώρα το κρατικά ταμεία και φοροδιαφεύγουν κάνοντας στραβά μάτια η κυβέρνηση.
Χρειάζονται εκατοντάδες σελίδες για να απαριθμήσει κανείς τα μέτρα που έχουν πάρει για να εξυπηρετούν εαυτούς και αλλήλους και να ζήσουν και τα τρισέγγονα τους ζωή χαρισάμενη.
Η αθλιότητα του πολιτικού συστήματος δεν έχει τελειωμό. Ακόμη και σήμερα που έφτασαν την χώρα στην ολοκληρωτική καταστροφή επιμένουν με την ίδια αισχρή νοοτροπία να κυβερνούν. Έχουν εσωτερικεύσει βαθειά μέσα τους το ψέμα και την υποκρισία και τα έχουν κάνει τρόπο διακυβέρνησης . Διαβρωμένο και το τελευταίο τους κύτταρο από την ξετσιπωσιά την αναισθησία και την πολιτική παχυδερμία επιμένουν να κυβερνούν σφαγιάζοντας αδίστακτα ότι τους αντισταθεί η ότι προσπαθεί να τους αποκαλύψει.
Τίποτα δεν διδάχτηκαν από το αμαρτωλό παρελθόν τους ,τίποτα δεν αποτίναξαν από τον κακό εαυτόν τους. Η προχθεσινή αποκάλυψη για την παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 αν όχι σήμερα που ελέγχουν τα πάντα ,σίγουρα αργότερα θα αποκαλυφτεί σαν το μεγαλύτερο έγκλημα εις βάρος της χώρας. Κι αντί να κοιταχτούν μπροστά στον καθρέφτη να κοκκινίσουν και να κάνουν χαρακίρι και οι μεν και δε για την καταστροφή της χώρας , εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα για να δικαιολογήσουν ότι δεν χωράει ο νούς του ανθρώπου. Εμφανίζονται …έστω και αν ξεροκαταπίνουν το σάλιο τους. Ακούω παράλληλα αυτή τη στιγμή τις ανακοινώσεις που κάνει ο υπουργός οικονομικών με τον μεγαλοϊδεατισμό του μετά την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο εκτός από το μήνυμα που έστειλε για τον τυφώνα που θα σαρώσει τα πάντα εντός των ημερών .Από σήμερα είναι όλα διαφορετικά. Πολλοί συμπολίτες μας σύντομα θα βρεθούν στο δρόμο με ότι αυτό συνεπαγεται. Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Αυτή την φορά τους ανησυχούν περισσότερο οι αναπόφευκτες και ανεξέλικτες κοινωνικές αντιδράσεις. Φοβούνται την πολιτική τους ανατροπή από μια κοινωνική εξέγερση και ψάχνουν τρόπο για να την προλάβουν. Τα κομματικά ακροατήρια που είχαν και τους στήριζαν ανήκουν στα προστατευόμενα είδη . Τωρα θα στηριχτούν στην βία της εξουσίας και την αυθαιρεσία για να αποδομήσουν μαζί με τα ΜΜΕ την κοινωνική αντίσταση και την λαϊκή οργή. Από σήμερα θα είναι τρεις φορές σοσιαληστές . Απολαύστε τους και φτύστε τους μην τους ματιάστε.

20 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/9/11 13:40

    το μαχαιρι κοντευει να κοψει το κοκκαλο περα για περα.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ19/9/11 16:43

    ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ .ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.ΔΕ ΘΑΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΩ.ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ.ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ.ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/9/11 16:51

    μην σκιαζεσαι ρε....θα μας αφησουν το κωτσιαλο..αληθεια... βλεπει κανεις αντιδραση προδοσαν ΠΑΛΙ το λαο...που ειναι οι 16 βουλευτες.. ΟΞΩ ΡΕΕΕ!!!!Gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/9/11 17:18

    Είδατε που έλεγαν ολοι οι πρωθυπουργοί οτι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο? ωραίος ο τίτλος σου κουκουλόφόρε.
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κουκος19/9/11 18:02

    το κοκκαλο των αλλων εννοουσαν οχι το δικο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/9/11 09:51

    μαλλον βιαστηκες.....καινουρια μετρα..ετοιμαζουν φερετρα..καινουριος φορος[εκτακτη εισφορα αναπνοης]..ζουμε ημερες ΚΑΤΟΧΗΣ..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/9/11 11:13

    πού είσαι χψ?
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/9/11 11:26

    ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΝ <> ΚΑΙ ΤΗ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ.Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ <>. ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑΣ, ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/9/11 12:21

    Όταν κάθεσαι στη πλατεία, με τους φίλους και τους συγγενείς σου δεν συζητάς τα προβλήματά σου ; είσαι συνέχεια στο χάχα χούχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/9/11 14:29

    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ.....ΕΧΟΥΝ ΑΜΟΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/9/11 14:35

    ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ,
    ΕΣΥ ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ.
    ΑΣΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/9/11 14:35

    5...μεσα και σιγια πιγια....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΟΥΚΟΣ20/9/11 16:47

    ΒΑΛΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΕΣΥ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΕΓΩ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος20/9/11 16:50

    βραστα [να μην πω τιποτα αλλο] για ουλους.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος20/9/11 21:54

    Ακουσε αγαπητε κειμενογραφε κουκουλοφορε.Παντα τα σπασμενα θα τα πληρωνει ο μισθωτοs και ο συνταξιουχοs.Αυτη η πολιτικη αλητεια που κυβερνα τον τοπο εδω και 37 χρονια μαs εχει φερει σε αυτη την κατασταση.προτεινω λαικη επανασταση και λαικο δικαστηριο για τουs πολιτικουs αλητεs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος20/9/11 22:47

    ΠΡΙΝ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΕ ΗΤΑΝ " ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ" ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΣ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ; ΜΕΓΑΛΟ ΠΗΔΟΥΛΟ ΚΑΝΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΣΟ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΨΙΛΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/9/11 23:47

    Αγαπητέ Κουκουλοφόρε,
    συμφωνώ με τα γραφόμενα σου, αλλά ο συλλογισμός σου φωτίζει μόνο μέρος του προβλήματος και η ανάλυση σου δεν συμπεριλαμβάνει όλες τις παραμέτρους. Σίγουρα το πολιτικό σύστημα έτσι όπως είχε στηθεί, φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το σημερινό κατάντημα. Αλλά οι πολιτικοί δεν θα τα έκαναν αυτά αν όλοι εμείς δεν τους δίναμε το δικαίωμα.
    Αν όλοι εμείς δεν συνωστιζόμασταν στα γραφεία τους για να μας διορίσουν, να διορίσουν τα παιδιά μας,τα ανήψια, τα ξαδέλφια μας, να μας κάνουν μετάθεση στη δουλειά, στο στρατό, μεταγγραφή στο πανεπιστήμιο, να μας σβήσουν κλήσεις!!!, να μας βρουν κρεβάτι στο νοσοκομείο, να μας δοθεί παράνομα επιδότηση ή σύνταξη και τόσα άλλα, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα ιδιοποίησης της δημόσιας διοίκησης απο τους αιρετούς επικςφαλής της, μετατρέποντας έτσι το κράτος σε λάφυρο των νικητών των "εκλογικών μαχών".
    Πρέπει και εμείς όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αφού το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν η βολή και η καλοπέραση μας. 'Ετσι αφήσαμε την ελληνική επαρχία και την γεωργία να μαραζώσει κυνηγώντας το όνειρο του δημοσίου της ανεμελιάς και της σίγουρης εξασφάλισης, να ζητάμε συνεχώς απο αυτό το κακόμοιρο κράτος που δανειζόταν συνεχώς για να ικανοποιήσει τις "ζωτικές μας ανάκες", χωρίς εμείς να ρισκάρουμε επιχειρώντας να στήσουμε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις (όσο οι κάνουλες της ευρωπαικής χρηματοδότησης έτρεχαν, εμείς οι έξυπνοι αντί να το εκμεταλλευτούμε νομίζαμε ότι κοροιδεύαμε τους κουτόφραγκους με τις μαιμού επιδοτήσεις) και να δημιουργήσουμε πλούτο, προτιμούσαμε να κάνουμε τους τζάμπα μάγκες θεωρώντας τις Δημόσιες Επιχειρήσεις ιδιοκτησία των εργαζομένων τους και των συνδικαλιστών και την ιδιωτική πρωτοβουλία εχθρό του λαού και απαγορευμένο καπιταλιστικό φετίχ στην Ελλάδα της Αλλαγής και του λαού στην εξουσία, των ακόμα καλύτερων ημερών,του εκσυγχρονισμού, της επανίδρυσης του Κράτους.
    Τώρα οι φωνές καταγγελίας του πολιτικού συστήματος δεν πείθουν κανένα. Ακούγονται σαν το μικρό χαιδεμένο παιδί, που έπαψε ο μπαμπάς του να του κάνει τα χατήρια και να του αγοράζει παιχνίδια και εκείνο βάζει τα κλάματα και του λέει: "δεν είσαι καλός μπαμπάς, δε σε αγαπώ πια"...

    Ένας κοντοχωριανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος21/9/11 00:45

    δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος21/9/11 08:21

    Γιώργη εδώ είμαι, όμως σε βαθιά περισυλλογή ψάχνοντας να βρω στέρεα επιχειρήματα για να υπερασπίσω τα μέτρα του ευάγγελου, ως αναγκαία και επιβεβλημένα.....

    Όμως γιατί,.....το κεράτό μου, δε μου βγαίνει από το μυαλό ό,τι ο ιδιώτης σε αγαστή συνεργασία με τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο έφτασαν εδώ τα πράγματα????


    Όταν έκοβε μισθούς και στον ιδιωτικό υπάλληλο και στο δημόσιο και στον συνταξιούχο, γινόταν ντόρος, αλλά μέχρι εκεί, αφού ο φοροφυγάς δεν πειραζόταν.

    όταν έβαλε το χαράτσι στα σπίτια (που δυστυχώς την πληρώνει και ο υπαλληλάκος) έγινε επανάσταση....

    Βλέπεις το μαύρο χρήμα της φοροδιαφυγής έχει γίνει ακίνητη περιουσία και επειδή θα πληρώσουν και οι κλεφταράδες το κάτι τις, ανέβηκαν στα κεραμίδια. Και φυσικά βάζουνε μπροστά το καλύβι και το σπιτάκι στα Λιόσια, όχι για κοινωνικούς λόγους (που είναι σωστό0, αλλά να υπερασπίσουν τα λαμόγια τα δικά τους κλεμένα.

    Πατριώτες έτσι είναι, το έχω ξαναγράψει και με λούσατε ...

    Αν δε μαζέψουν τους φόρους, σε λίγο θα ζητήσουν απ' όλους τους υπαλλήλους (ιδιωτικού και δημοσίου) και τους συνταξιούχους μισθούς βαλκανίων, μόνο και μόνο για να μην πληρώσει ο φοροκλέφτης, ο φοροφυγάς, ο εισφοροφυγάς.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος21/9/11 17:23

    Δεν βλέπω να θέλουν να τους μαζέψουν
    τον μισθωτό και τον συνταξιούχο αποτελειώνουν
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.