Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Η κοινωνία κάνει την αυτοκριτική της

Όπως τα βλέπω από την κορυφή της κουκούλας

Είναι σκληρότερη η πραγματικότητα από την περιγραφή που προσπαθώ να κάνω από τότε που άνοιξε το site μας Είτε αυτή αφορά τον κοινωνικό ιστό με τα προβλήματα του, είτε αφορά το πολιτικό σύστημα του οποίου η μαφιόζικη πολιτική τόσων ετών ξεράστηκε εμετικά από τον λαό.Aφυδατωμένος και απόϊδεολογικοποιημένος βηματίζει τις περισσότερες φορές στα τυφλά έχοντας για μπαστούνι μόνο την οργή του. Μέχρι στιγμής θεωρώ ότι δεν είναι αρκετή .Όσο εύκολα συμπιέζεται μέσα μας ,το ίδιο εύκολα αποσυμπιέζεται σαν το άνοιγμα της σαμπάνιας δημιουργώντας πρόσκαιρα εκκωφαντικό θόρυβο, με το πέταγμα του φελλού ,χωρίς όμως να σπάει το μπουκάλι .Και αυτό γιατί στερείται της ισχυρότερης εκρηκτικής ουσίας που είναι η ιδεολογία και το όραμα .H πίστη στην δύναμη μιας ιδέας που είναι εφικτή ενδυναμώνει και υποχρεώνει υποσυνείδητα πιστεύω το σύνολο των ανθρώπων να υιοθετούν συλλογικά στόχους που θα καλυτερεύσει το κοινωνικό σύνολο
. Ολες οι πρόσφατες πολιτικές ανατροπές η καλύτερα εναλλαγές μετά την μεταπολίτευση είχαν κύριο στοιχείο την ιδεολογία του σοσιαλισμού η του φιλελευθερισμού. Με αυτό πορεύονταν και οι μεν και οι δε για να καταρρίψουν μια πολιτική και να φέρουν την ίδια με κάποιες παραλλαγές της.
Ο πολιτικός φανατισμός που τους μετάγγιζαν οι πολιτικές ηγεσίες τους τύφλωνε ώστε αδυνατούσαν να ιδούν ότι ήταν το ίδιο νόμισμα με τις διαφορετικές του όψεις. Ο φανατισμός αυτός δεν διέφερε καθόλου από τον φανατισμό των χούλιγκαν. Η δυνατή ορμή που διοχέτευε δυνάμεις ικανές για τις πιο μεγάλες αλλαγές σπαταλιστείκε στην διαδρομή η αξιοποιήθηκε εντέχνως για την στήριξη του πολικού συστήματος από το ίδιο το σύστημα .Άλλαξαν την ροή δηλ στο αυλάκι που πότιζε καρποφόρα φυτά για να ποτίζει αγκάθια και τσουκνίδες. Το πολικό σύστημα δηλ. βλέποντας ότι η ιδεολογία καθίσταται πλέον επικίνδυνη για το ίδιο ,έβαλε εφαρμογή το σχέδιο που σωστά περιγράφει ο Χαξλεϊ στο βιβλίο του <<Θαυμαστός καινούργιος κόσμος >>. (προσωπ. δεν το έχω διαβάσει)Το βιντεάκι της Γιάννας όμως που προβλήθηκε προ ημερών από εδώ-για όσους μας παρακολουθούν- λέει πολλά ,ίσως τα λέει και όλα. Αυτό που καλλιεργούσε μέσα μας αρχές ιδέες και θέσεις, φρόντισαν να το ξεφτίσουν σιγά-σιγά και να το αντικαταστήσουν με τσαρλατάνους , ξεπεσμένους τραγουδιστές ,τραγουδίστριες , τηλεπαρουσιαστές, σήριαλ, τηλεπαιχνίδια, δημοσιογραφικά φερέφωνα και τόσα άλλα σκουπιδοειδή, που οι επαναλήψεις τους αποτυπωνόντουσαν στο μυαλό μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Στόχος τους να μας αποχαυνώσουν και να εξαγοράζουν ευκολότερα τις συνειδήσεις μας με διορισμούς και ρουσφέτια Έτσι λοιπόν με λυμένα τα χέρια τους άλλαζαν τα πρόσωπα στην εξουσία για να μας δημιουργήσουν την αίσθηση ότι τα πρόσωπα αλλάζουν την εξουσία και το σύστημα .
Μας άλλαξαν κριτήρια σ’όλα τα ζητήματα που θα επηρέαζαν τις πολικές εξελίξεις.
Η συστηματική αυτή δουλειά τους τους απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα : Εκλέγουμε στην βουλή τραγουδιστές ηθοποιούς ποδοσφαιριστές τα παιδιά τους τις γυναίκες τους, τα ανίψια τους . Εκλέγουμε άτομα του Κολωνακίου και της Εκάλης,που έχουν ταυτιστεί με δόξα ,προβολή και χρήμα. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουμε οι ίδιοι θύματα των επιλογών μας .Ο πολιτικός πολιτισμός έγινε ανάμνηση και νοσταλγία . Η ηθική υποκρισία όμως τόσων ετών έφτασε και αυτή στο τέλος της . Τα μαχαίρια που θα έφταναν μέχρι το κόκαλο και το άπλετο φως, δεν ήταν τίποτα άλλο πάρα ανέκδοτα για τον Τοτό. Οι πολιτικοί βρίζουν τους πολίτες(κοπρίτες κ.α.) και οι πολίτες τους πολιτικούς(κλέφτες απατεώνες κ.α) Εμείς ζητάμε ευθύνες και εξηγήσεις από τους πολιτικούς για το πώς φτάσαμε ως εδώ και αυτοί από τους δημοσίους υπαλλήλους και χαμηλοσυνταξιούχους . Πρωθυπουργός λέει ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα και οι πολίτες ,ότι τους κυβερνάνε διεφθαρμένοι πολιτικοί. Η παρακμή δηλ σε όλο της το μεγαλείο!!!!. Το σύνολο αυτής της πολιτικής εξέλιξης πέρασε στην κοινωνία ,την απομόνωσε από τον πολιτισμό της ,την έκανε να χάσει τον βηματισμό της και την αγρίεψε. Το πρόσωπο αυτής της κοινωνίας θα τους τρομάζει περισσότερο όσο περνάνε οι οι ημέρες .Η αίσθηση ότι απέμεινε μόνη της, για θήραμα αδίστακτων λαθροκυνηγών την αναγκάζει σε άμυνες που είναι πέρα από την λογική της . Η επερχομένη εξαθλίωση θα αναζητήσει αίτια και ευθύνες αλλά θα αναγκάσει και την κοινωνία σε αυτοκριτική .Εκει θα διαπιστώσει και θα αντιληφθεί την παγίδα που έπεσε και θα κοιτάξει να μαζέψει και να ενεργοποιήσει το παλιο της αγωνιστικό δημοκρατικό φρόνημα και όραμα.
Επιτέλους φτάσαμε στην εποχή που δεν ξεγελιόμαστε με επικοινωνιακά τρικ .
Άλλωστε φεγγίζουν τόσο πολύ οι προθέσεις τους για την τιμωρία των υπευθύνων, για κράτος δικαίου, για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και εξυγίανση όλων των θεσμών που δεν ξεγελιόμαστε με εξεταστικές επιτροπές παρεμβάσεις δήθεν εισαγγελέων εδώ και εκεί και κουραφέξαλα. Δεν θα ξεγελαστούμε ακόμη και αν στείλουν 2-3 φυλακή για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Αυτό προαναγγείλει η δήλωση του πρωθυπουργού <<Μα δεν θα πάει κάποιος φυλακή; >>
-Ίσως να μην βρίσκει ταξί κ. Πρωθυπουργέ.
Εσύ τι λες Σόλωνα; Σε χάσαμε….
Συνυπαγράφω σχόλιο του αναγνώστη μας
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΙΩΘΕΙ ΑΥΤΗ ΕΝΤΟΣ 6 ΜΗΝΩΝ,ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ν ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΔΡΟΜΟ Λ.Χ ΠΕΡΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ν.ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΙΩΞΗ. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ Κ.Κ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΤΩΝ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος17/1/11 12:45

    Η Κοινωνία κάνει την αυτοκριτική της
    Συμφωνώ με τον κουκουλοφόρο και πολλά κατάλαβα απ’ όσα γράφει. Κουκουλοφόρε μου ξέρω ότι με τα γραφόμενά σου δεν βγάζεις το ψωμί σου. Ξέρω ότι ξέρεις, και εγώ ξέρω ότι δεν πάμε καλά, μας πετάξανε σ τα δυο ρέματα .
    Ξέρω αδικημένη είναι η Ελλάδα επειδή μας αδίκησαν και μας αδικούν οι προδότες. Ο κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Στρουθοκαμηλισμός δεν χρειάζεται. Κουκουλοφόρε με –έμπλεξες-, και δεν ξέρω πότε και πως θα ξεμπλέξω.
    Τους προδότες, δεν θα τους δικαιολογήσω βέβαια, ότι ξεγελάστηκαν, έχασαν την ανθρωπιά τους, πούλησαν τα ιδανικά μας, γιατί οι ίδιοι δεν είχαν ,τους λυπάμαι και τους μισώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/1/11 03:45

    Αγαπητε Κουκουλοφορε,

    Ολα ωραια και καλα περιγραφικα. Δεν βλεπω το δια ταυτα.

    Ας ξεκινισουμε με τον Προεδρο της Δημοκρατιας. Ας τον ρωτησουμε, ιδιαιτερα οι δημοσιογραφοι, γνωριζε η οχι που βαδιζε η Ελλαδα τα τελευταια χρονια. Εαν οχι, γιατι δεν ρωτουσε τους ειδικους που καλουσε η επρεπε να καλουσε στο Προεδρικο Γραφειο του; Εφ οσον γνωριζε γιατι δεν πιεζε τον Πρωθυπουργο και ολους τους της Αντιπολιτευσης να αλλαξουν πορεια; Ακομη και η φοβερα της παραιτησης του ηταν ικανη να τους συμμορφωσει.

    Ο προεδρος εχει πολλες φορες τονισει οτι ειναι και αυτος μερος του συστηματος που ειναι υπευθυνο για την χρεωκοπια της Ελλαδας. Γιατι δεν εχει το φιλοτιμο να κοκκινισει και να παραιτιθει; Οπου αλλου καπποιος παραδεχθει οτι εκανε λαθος, θα υποστει συνεπειες. Γιατι οχι ο Προεδρος; Ετσι να δωσει παραδειγμα και σε αλλους να καθαρισει (;) το συστημα.

    Ποιος ειναι πραγματι ο Προεδρος; Ποιος το στηριξε και στηριζει; Σε ποιες οργανωσεις ανηκοι, φανερες και μυστικες και που δινει
    αναφορα; Ας ξεκινουσε με αυτον πρωτα και μετα να παμε στους αλλους πολιτικους, δικαστικους, εκδοτες, δημοσιογραφους, επιχειρηματιες, επιστημονες, κλπ.

    Οχι αλλα μοιρολογια, αλλα στοχευμενη δραση.

    Διατελωντας πατριωτικα αλλα με αγανακτηση, σε χαιρετω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.