Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Το σημαντικότερο είναι ότι η χώρα μας έχασε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση

Όπως τα βλέπω απο την κορυφή της κουκούλας
Είναι τόσο γρήγορες και βάρβαρες οι εξελίξεις που δεν προλαβαίνω να εστιάσω σ ένα θέμα και σκάει το επόμενο. Το ίδιο γίνεται κάθε φορά που επιχειρώ την περιγραφή της πραγματικότητας. Την βρίσκω πιο σκληρή και πιο ζοφερή από την προηγούμενη Η εξαθλίωση αναπτύσσεται σαν πυρκαγιά σε ξερό δάσος. Eρχεται νύχτα βαριά αξημέρωτη ,χωρίς όνειρα ,μόνο μ εφιάλτες. Μας προετοιμάζουν για το νέο μνημόνιο το οποίο θα είναι ακόμη πιο σκληρό και αδυσώπητο. Αυτή την φορά δεν θα μας θίξει μόνο οικονομικά ,αλλά και θα μας ντροπιάσει και θα μας εξευτελίσει ακόμη περισσότερο σαν έθνος, σαν χώρα, σαν πολίτευμα. Θα το επενδύσουν και αυτό μελωδικά και θα το ονομάσουν <<μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα >>. Όλα τα σκληρά μέτρα τα επενδύουν με τέτοιους ήχους για να είναι τουλάχιστον φραστικά στα όρια της << σοσια-ληστική>> τους φυσιογνωμίας . Έτσι λοιπόν από τους εξορθολογισμούς , τις μεταρρυθμίσεις, τα προγράμματα εξυγίανσης τις διορθωτικές αλλαγές ,φτάνουμε τώρα στην χαριστική βολή των μεσοπρόθεσμων μέτρων . To ξανά λέω: Μην νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν αλλάζοντας τις λέξεις ότι πιστεύουμε ότι αλλάζει και το αποτέλεσμα. . Μ ένα κλικ δεξιά, η σφαίρα τους θα μας βρει τώρα στο ψαχνό. Όποιος επιβιώσει από αυτή θα σέρνετε λαβωμένος για πολλά χρόνια . Ιδιαίτερα η νεολαία μας ,τα παιδιά μας όπου οι γονείς τους εκπέμπουν πιο συχνά δραματικό σήμα αγωνίας και ανησυχίας .
Και αν κάποιος εύπορος αυτά δεν τα αξιολογεί,γιατί << ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον πιστεύει>> που λέει η παροιμία μας , οφείλει να κοιτάξει αν υπάρχει για την χώρα του αξιοπιστία αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση . Τα έκαψαν και αυτά τα χαρτιά και τώρα ζητιανεύουν επενδύσεις. Μάταια όμως. Απορώ με τι πρόσωπο συνομιλούν με τους ομολόγους τους όταν ξέρουν ότι η πολιτική τους βιτρίνα έχει σπάσει από καιρό.
. Το χρέος της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο είπε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν και επισήμανε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει αποδώσει μέχρι στιγμής κάποια αποτελέσματα, τόνισε ομως ότι τα "εύκολα για την ελληνική κυβέρνηση τελείωσαν" και ότι θα πρέπει από εδώ και πέρα να προχωρήσει σε "δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις". Ο Γερμανός τραπεζίτης Γιούργκεν Σταρκ είπε τη μεγάλη αλήθεια: «η συμμετοχή στο ευρώ συνιστά μερική απώλεια εθνικής κυριαρχίας»! Απο αυτες τις φράσεις καταλαβαίνει κανείς τι μας περιμένει αφού δεν διατυπώνεται η παραμικρή αντίρρηση και καμία διαμαρτυρία από την κυβέρνηση . Όλα αυτά η κοινωνία τα βλέπει τα ακούει τα βιώνει , είναι τρομαγμένη και νοιώθει τελείως μόνη . Φίλοι δεν υπάρχουν ούτε υπήρχαν ποτέ . Τίποτα πια δεν αξίζει. Κανέναν πια δεν εμπιστευόμαστε. Συμβουλευόμαστε το φόβο μας για την επόμενη ημέρα και την επόμενη νύχτα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα επόμενα μέτρα ,θα τα αφομοιώσουμε και αυτά όπως και τα προηγούμενα .Η μέθοδος του μιθριδατισμού που πειραματιστήκαν πάνω μας τους βγήκε. Και τώρα ξέρουν ότι ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται. Μικρομεσαίοι νέοι και εργαζόμενοι μοιραζόμαστε την ίδια χωματερή . Η μιζέρια είναι αρκετή και φτάνει για πολλούς ακόμη. Όσο πιο πολύ μας αποδεκατίζουν τόσες περισσότερες φόρες επαναλαμβάνουν ότι όλα αυτά είναι μέτρα για έξοδο από την κρίση.. Δηλ βάζουν το λαό σε μια διαρκή εξουθένωση και αντιστρέφουν τελείως αυτή την έννοια λέγοντας μας ότι μας βγάζουν από την κρίση. Μαζί με όλα τα άλλα θα μας τρελάνουν κιόλας .Η προπαγάνδα τους δεν έχει πια όρια Έχουμε ακούσει τα μύρια από τους<< εταίρους μας>> .Τώρα αρχίζουμε μόνοι μας να χαρακτηρίζουμε με ότι πιο άσχημο την χώρα που ζούμε ,το κράτος που δόμησαν τόσα χρόνια και ότι υπάρχει μέσα σ αυτό!! Με λερωμένους πολιτικούς ,διαβρωμένους θεσμούς και μια κοινωνία μολυσμένη από την την γάγγραινα της σήψη και της διαφθορά, είναι φυσικό να έχει αποσαθρωθεί ,αν όχι στο σύνολο της αλλά ένα μεγάλο της κομμάτι. Και πώς να μην συνέβαινε αυτό αφού η αδράνεια η απάθεια και ο ατομικισμός που δείξαμε τόσα χρόνια απέναντι σε κλέφτες, απατεώνες και πολιτικάντηδες γύρισε σε τιμωρία μας.
Κρυβόμαστε τώρα πίσω από την ίδια μας την ενοχή. Νοιώθουμε ένοχοι και συνένοχοι που στηρίζαμε άκριτα αυτούς που κουβέντιαζαν με την Goldman sacs και συναποφάσιζαν να οδηγήσουν την χώρα συνειδητά στην ταπείνωση στον διεθνή διασυρμό στην απώλεια της εθνικής κυριαρχία της και στην χρεοκοπία Αυτούς που δεν του ένοιαζε η επόμενη ημέρα για την χώρα ,και γι αυτό δεν πρόβλεψαν και δεν χάραξαν πολιτικές για το μέλλον της .Ναι είναι οι ίδιοι που μας φλόμωναν στο ψέμα για την οικονομία και την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Τότε ήταν επώνυμοι και ζητούσαν τις επιδοκιμασίες μας .Σήμερα που απεδείχθη ότι είναι οι υπεύθυνοι της καταστροφής είναι άυλοι Όλα έχουν ένα όριο. Και η υπομονή και η σιωπή και η θλίψη και ο τρόμος και αντοχή Υπάρχουν αποθέματα ακόμη για να ανακτήσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση μας . Φτάνουν πια οι αυτοκαταστροφικές σκέψεις . Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα σφύριγμα σε μια συντονισμένη εκτίναξη . Τότε μόνο θα έρθει άσπρη ημέρα για εμάς και για την χώρα μας.
ΥΓΣόλωνα πήγες πάσο;

32 σχόλια :

palioprigisios είπε...

olo metra mas pernoun tora mono h kasa mas lipoi kai na mas stiloun sta xoria mas na mas thaψoun!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΙΛΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΟΙ ΥΠΕΡΤΡΑΠΕΖΕΣ;ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΞΕΘΡΕΨΑΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΘΕΡΙΖΟΥΝ.Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙ ΠΕΙΝΑ,ΠΟΛΕΜΟ, ΑΡΡΩΣΤΙΑ,ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ,ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΥΨΩΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΕΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΘΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΝΑΣ ΑΚΡΑΙΟΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.......ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Χάλια σας βρίσκω όλους.Σας επηρέασε το ηφαίστειο της Ισλανδίας και χαθήκατε...ΚΟΥΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι όμως φάνηκε ο παλιοπριγήσιος για 2η φορα
Nis

Ανώνυμος είπε...

ε οχι και χαλια.....ανοιξε και το ροιδαμι...ηρθε η ωρα για σκαρο και οποιος αντεξει...gerolykos

Ανώνυμος είπε...

θαρθει η ωρα που θ ακουσεις οτι γερολυκος κουκος αβαδαιος νις κλπ αγορασαν απο τον παναγο αρνοκατσικα και πιασανε τα καταραχια.αν προλαβουν...κουκος

Ανώνυμος είπε...

Ενα απο τα συνθημα των Ισπανων ειναι και για την Ελλάδα που λεει
-Καντε ησυχια μην ξυπνηστε τους Ελληνες-
πκ

Δημήτρης Χ (εγγονός Τσιριμόγιαννη) είπε...

Κουκος ειπε:
θαρθει η ωρα που θ ακουσεις οτι γερολυκος κουκος αβαδαιος νις κλπ αγορασαν απο τον παναγο αρνοκατσικα και πιασανε τα καταραχια.αν προλαβουν...κουκος

Κούκε,βάλε και εμένα στην ομάδα νέο τσοπάνηδων.Ελπίζω να προλάβουμε πριν βάλουν τέλη κυκλοφορίας και στα αμνοερίφια.
Δημήτρης Χ (εγγονός Τσιριμόγιαννη)

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΠΑΔΙΑ...ΚΟΥΚΟΣ

Δημήτρης Χ (εγγονός Τσιριμόγιαννη) είπε...

Ότι όλο θα τα κυνηγάω στις ράχες.
Τι να πέι?Αφού στην Αθήνα δουλειές δεν υπάρχουν.Σε λίγο καιρό,τέρμα τα ψέματα.Φαγητό τέλος.Ανάπτυξη ποιότητας ζωής,ΤΕΛΟΣ.Μέλλον,αβέβαιο.
Και με την ευκαιρία,ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στους ανθέλληνες πολιτικούς,ΟΛΟΥΣ,για τη κατάντια της χώρας μας.Μπράβο παιδιά.Άντε εξαφανιστείτε τώρα.
Δημήτρης Χ (εγγονός Τσιριμόγιαννη)

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΙ ΑΣΠΡΙΣΑΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ....ΚΟΥΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε κούκο που είναι αυτός ο Τάσος?
Για πες του να εμφανιστεί μην τα βγάλω όλα φόρα παρτίδα
Nis

Δημήτρης Χ (εγγονός Τσιριμόγιαννη) είπε...

Μας γυρνάνε 50 χρόνια πριν.Όπως ήταν τα παιδικά χρόνια της μάνας μου.Πιθανόν τα εφηβικά χρόνια τα δικά σου.Πριν 50 χρόνια.Αυτές οι γενιές, για μένα,είναι πιο τυχερές τώρα.Γιατί ξέρουν τι θα συναντήσουν.Η γενιά η δικιά μου και οι επόμενες από την δικιά μου,δεν ξέρουν.Αλλα θα μάθουν.
Επανεκκίνηση ή reboot ή reset το λένε κάποιοι.
Πάλι απο την αρχή το λέω εγώ.
Δημήτρης Χ (εγγονός Τσιριμόγιαννη)

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΙΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ ΤΑ 50 ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ. ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.ΜΗ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΕΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ.Η ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ.ΜΑ ΠΟΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Ν ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ...ΚΟΥΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι Ισπανοί όμως επικρίνουν τους Έλληνες πολίτες, καθώς θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός πως παρά τα μέτρα λιτότητας και την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, εμείς δεν έχουμε βγει ακόμα στους δρόμους.

Είναι χαρακτηριστικό πως το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης της Δευτέρας, ήταν το “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!”.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;....ΚΟΥΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σαν ραντισμένος φαινεται ο λαος.ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Τι λες Γερόλυκε αθροιτικά;....ΜΠΟΒΙΣΙΟΣ

KATOUNERO είπε...

LES KAI MAS EXEI BARESEI O PAGOS OPOS TA LAXANA TO PRO-I EIMASTE.MAS EXOUN FTASI NA APIDIKOUME TO BRAXO TOU GEORGILA.PRITS!!!! TO MIALOTOUS

ΚΟΥΚΟΣ είπε...

ΚΑΤΙ ΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΡΕΝΤΑΝΕ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΥΓΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΝΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΖΕΣΤΑ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΓΡΑΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΓΡΑ ΡΑΝΤΙΣΜΟΥ

ΚΟΥΚΟΣ είπε...

ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ανώνυμος είπε...

να ιδω μπουλουκια με γιδια στο χωριο με τσιοκανια -μπουζουκες ,με κανα βετουλι για φαι και δε πανε στο ......οι πολιτικοι μονοι μας θα τα βγαλουμε περα οπως οι ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ[τιμητικα τα κεφαλαια]μπορει να βγει κατι καλυτερο ρε παιδια απο αυτη την περειπετεια ,ας σταθουμε ο ενας διπλα στον αλλον με διαθεση για βοηθεια!!!!και ολα θα πανε καλα gerolykos

Ανώνυμος είπε...

kουκος εχεις σπουδασει φυσικη??????

Ανώνυμος είπε...

οσο για την αντιδραση του λαου....ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ εχουμε καβαντζα και τρωμε.....βαρδα μην κιωσει και τοτε .......θα απελευθερωθουμε απο τα δεσμα των κοματων και θα ειμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!gerolykos

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΗ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΕΙΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΠΟΥΛΑ...ΚΟΥΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

oταν πεφτεται ψυχολογικα υπαρχει λυση.........πατε στην στηλη τραγουδια καντε κλικ.....[αστε τους αλλους στο γραφειο στον κοσμο τους] και......... ονειρευτειτε οτι ολα πανε καλα και ειναι παναγιας ....

Ανώνυμος είπε...

μαγκας εισαι....αλλα ακουνε rock..τι να κανω???gerolykos

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει και αλλη λυση βεβαια....να απαντησεις στο δρομο το σολωνα...και σου λεω εγω αμα τα ξεχνας ολα.....gerolykos

Ανώνυμος είπε...

Σόλωνας είναι πανταχού παρών
Θα τον απαντήστε αύριο το πρωί εδώ
ΓΓ

ΚΟΥΚΟΣ είπε...

ΡΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ;

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΗΚΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΥΝΑΤΗ !

palioprigisios είπε...

solonas sto symvoulio!!!!!!pire i tripoli ta apanoutis.kai to xorio oulo.

Ανώνυμος είπε...

στηλται στηχια μωνω μι μαρτοιραται ψυφουσ οι ψιφωφωροια ινε μηστυκοι