Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

“Όσο νυχτώνει .....το χάος μεγαλώνει”


Όταν ένα αντικείμενο πέφτει- όπως αποδεικνύει και η Φυσική, με την οποία η σχέση μου ουδέποτε ήταν καλή και έτσι χωρίσαμε ήρεμα από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου- η ταχύτητα της πτώσης του αυξάνεται, με αποτέλεσμα να προσκρούσει και να διαλυθεί στο έδαφος. Η Φυσική αυτή διαπίστωση ισχύει εύλογα και για τις καταστάσεις της ζωής. Η κατηφόρα ενός κοινωνικό -πολιτικού βίου που από καιρό έχει απολέσει τα περιεχόμενα του, προοιωνίζει την αναπόφευκτη και μοιραία σύγκρουση του με το έδαφος. Όμως στο βαθμό που αυτή η σύγκρουση δεν έχει γίνει ακόμα, υπάρχει περιθώριο για ψευδαισθήσεις του τύπου ότι 10 πόντους από το έδαφος τελικά θα βγάλουμε φτερά και θα πετάξουμε και έτσι θα σωθούμε.


Τα χάσματα μέσα στις κοινωνίες αργά και σταθερά αντί να κλείνουν , αντιθέτως, ανοίγουν ολοένα και περισσότερο. Ακολουθούν μια πορεία αθόρυβη, που την επικαλύπτει ο εκκωφαντικός ήχος μιας καθημερινότητας που αναλώνεται στα ευτελή, που φαντάζουν σημαντικά. Ίσως γιατί και εμείς οι άνθρωποι να είμαστε ευτελείς και να θεωρούμε τους εαυτούς μας, λανθασμένα, σημαντικούς. Γιατί για να είσαι σημαντικός θα πρέπει, λογικά, να κάνεις και να σκέφτεσαι σημαντικά πράγματα. Αυτό είναι δύσκολο και αποκλείει μια στάση που απλώς στέκεται στη επιφάνεια των πραγμάτων. Πρέπει αναγκαστικά να κολυμπήσεις πιο βαθιά ,πιθανώς και σε νερά που είναι θολά και πολλές φορές δεν τα έχει εξερευνήσει κανείς. Δύσκολα πράγματα αυτά. Ας τα αφήσουμε σε όσους μπορούν να τα κάνουν.

Μια παλιά διαίρεση, που λανθασμένα θεωρήθηκε νεκρή για πολλά χρόνια, φαίνεται να επιδιώκει την νεκρανάσταση της. Αυτή ανάμεσα στους εθνικιστές και στους εθνομηδενιστές. Ενδιάμεσα στριμωγμένοι βρίσκεται μια ποικιλία απόψεων που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στους βασικούς αντιπάλους. Η διαίρεση αυτή, έχει, όπως όλες οι καλές διαιρέσεις, το μακρινό παρελθόν της.. Η κάθε μια πλευρά έχει γνωρίσει στιγμές δόξας και στιγμές ήττας. Όταν η Παγκοσμιοποίηση έκανε την εμφάνιση της θεωρήθηκε ότι η συγκεκριμένη διαίρεση δεν είχε λόγο ύπαρξης. Αφού είμαστε ένα μεγάλο χωριό είπε η Παγκοσμιοποίηση, δεν υπάρχει λόγος για ξεχωριστά έθνη . Όμως η Παγκοσμιοποίηση το είπε, αλλά δεν μπόρεσε να το πραγματώσει, γιατί αυτό που θεώρησε ως εύκολο έργο, στη πράξη βρήκε κάποιες αντιστάσεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι . Μάλιστα στη πατρίδα της Παγκοσμιοποίησης στη όμορφη Αμερική φάνηκε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου αρνήθηκε αυτή την “όμορφη” ιδέα. Τον τελευταίο καιρό εξαιτίας αυτής της άρνησης φάνηκε ότι η Παγκοσμιοποίηση περνάει μια κατάθλιψη εξαιτίας της αποτυχίας των στόχων της. Η διαίρεση λοιπόν για την οποία ομιλούμε, βρήκε την ευκαιρία να ξεμυτίσει ξαναβάζοντας το ζήτημα στο τραπέζι. Στη αρχή βέβαια ξεμύτισε το Έθνος με τους ποικιλόμορφους υποστηρικτές του. Αυτό ήταν σωστό μια που η ιδέα του Έθνους είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Όμως όπως ήταν αναμενόμενο δεν θα έπαιζε σε αδειανό γήπεδο. Από την άλλη πύλη του γηπέδου ξεπρόβαλλε ένα ομοίως ποικιλόμορφο πλήθος με την σημαία των "εθνομηδενιστών". Αυτοί οι αποκαλούμενοι εθνομηδενιστές, μια που οι εθνικιστές είχαν με το νόμο καπαρώσει το όνομα τους, ήταν μπερδεμένοι. Ήθελαν κάτι από Παγκοσμιοποίηση, αλλά δεν τους χάλαγε και ολίγη από Έθνος. Έτσι οι παίκτες έγιναν τρεις. Όταν άρχισαν οι διαπληκτισμοί δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρο ποιος έλεγε τι και τι υποστήριζαν, μια που όλοι συμφωνούσαν κάπως στα επιμέρους π.χ οικονομία, ανάπτυξη , αλλά διαφωνούσαν στη κεντρική ιδέα που θα έδενε τα επιμέρους. Βασικά οι κυρίαρχοι που θα έπαιρναν τις αποφάσεις ήταν η Παγκοσμιοποίηση και το Έθνος, οι εθνομηδενιστές εξαιτίας του μπερδέματος  που είχαν θα αποφάσιζαν αργότερα. Έτσι αποφάσισαν μια σχετική ανακωχή για να σκεφτούν οι αρχηγοί. Όμως, ενώ οι αρχηγοί δεν είχαν καταλήξει σε μια απόφαση, το πλήθος που ήταν στο κέντρο του γηπέδου άρχισε να ανταλλάσσει αψιμαχίες και να πορώνεται με την υποστήριξη των διαιρέσεων. Μια που λόγω της σύγχυσης που ακολούθησε οι συμμαχίες και οι διαιρέσεις αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο.

Κατά τόπους το μπέρδεμα έπαιρνε άλλες διαστάσεις. Κάποιος ήθελε να αναστήσει την αυτοκρατορία που είχε κάποτε, λέγε με Ερντογάν, άλλοι θυμήθηκαν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, κάποιο τρίτοι έκλεισαν τα σύνορα τους και άφηναν ορδές κατατρεγμένων να πνιγούν στις θάλασσες. Ενδιάμεσα κάποια κράτη διαλύθηκαν και βρίσκονται ακόμα σε εμφύλιους πολέμους. Κάποιοι λαοί επειδή δεν τους ενδιέφερε το συγκεκριμένο παιχνίδι , αποφάσισαν να βγουν στο δρόμο και να προβάλλουν αντίσταση, γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν. Υπήρχαν και κάποιοι που ήθελαν κράτος δικό τους, αλλά οι αρχηγοί ακόμα δεν μπορούσαν να αποφασίσουν τι θα κάνουν και έτσι αναγκάστηκαν να περιμένουν. Μια καλλιτεχνική ομάδα μαθητριών αποφάσισε να κάνει παρέμβαση σε μια παρέλαση για μια σημαντική επέτειο και μια μερίδα του γηπέδου θέλει να τους πάρει τα κεφάλια ,γιατί προσβάλλουν τα ιερά και τα όσια του Έθνους. Μπερδεμένα πράγματα δηλαδή !!!!

Το σίγουρο είναι, ότι με όλα αυτά γελοία ή μη, επικίνδυνα ή άκρως δυσάρεστα δεν υπάρχει χώρος για να βαρεθούμε. Προετοιμαζόμαστε για την πρόσκρουση στο έδαφος με ασύλληπτη ταχύτητα, αλλά είναι το μόνο που δεν μας απασχολεί. Έχουμε πίστη ότι τελικώς θα σωθούμε. Όμως την ίδια πίστη είχαν και εκείνοι οι άλλοι που τώρα θαλασσοπνίγονται με τις βάρκες και οι άλλοι που πίστευαν ότι δεν θα πέσουν ποτέ βόμβες μέσα στις πόλεις τους. Φαίνεται ότι ένα από τα πολλά πάθη μας είναι και ο μακάριος ύπνος. Ένας ύπνος που μας κρατά σε ασφάλεια ευκαιριακά, από ότι επικίνδυνο ξεβράζει ο κόσμος της σύγχυσης μέσα στις ανθρώπινες κοινωνίες. Αλλά είπαμε, οι σημαντικοί άνθρωποι δεν περιμένουν ποτέ τα γεγονότα να φτάσουν σε αυτούς απροετοίμαστοι. Αντίθετα, κινούνται προς αυτά και τα διαμορφώνουν. Το να ζεις την εποχή σου ενεργητικά δεν σημαίνει να ρουφάς τα πάντα όπως ρουφάς τον φραπέ σου.

Οι άρχοντες ακόμα δεν έχουν αποφασίσει. Εμείς ας κοιμηθούμε τον μακάριο ύπνο μας περιμένοντας !!!

35 σχόλια :

  1. Ανώνυμος6/11/19 10:26

    Tilemachos Chormovitiς
    Όπως το Charlie Hebdo έχει κάθε δικαίωμα να δημοσιεύει σκίτσα υβριστικά για τον Μωάμεθ, όπως τα μέλη της "Ενωσης Αθέων" έχουν κάθε δικαίωμα να καταναλώνουν κρέας μέχρι τελικής πτώσεως τη Μ. Παρασκευή, έτσι και οι "Ενωμένοι Μακεδόνες" έχουν κάθε δικαίωμα να διοργανώνουν μπάρμπεκιου έξω από χοτσποτ και ο βουλευτής Κυρανάκης να τρώει χοιρινά σουβλάκια σε ταβέρνα και να το διαφημίζει στα social media. Γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου, αυτό σημαίνει να έχουμε το δικαίωμα να κριτικάρουμε ή ακόμη και να προσβάλλουμε τα ιερά και τα όσια οποιουδήποτε , γιατί αυτή είναι (ή θα έπρεπε να είναι) η διαφορά της Δύσης από τον υπόλοιπο κόσμο. Αρέσει, δεν αρέσει στους Γιαννούληδες, στους Φαρμάκηδες και στα λοιπά αριστερά και φιλελέ φασιστάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/11/19 10:51

    ο τοπος δεν εχει καμμια αξια σαν πατριδα αν δεν εχουμε την πατριδα που θελουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/11/19 10:55

    Νίκος Σταθόπουλος
    ΔΙΑΣΠΟΡΑ..των μεταναστών, των αμερικανοΝΑΤΟϊκών εγκαταστάσεων, των επενδυτών..ολοφάνερα "χώρος" η βασανισμένη πατρίδα μας..απλά "έδαφος" με αξιοποιήσιμα συστατικά και ιδιώματα..ο "ανθρωπισμός"(..οι δύστυχοι απόκληροι..), ο "ρεαλισμός" (..ισχυρή δυτική ομπρέλα έναντι του "Τούρκου"..), η "προσδοκία" (..χρήμα και θέσεις εργασίας..) : συνυφαίνονται επιδέξια, σε μια συστημική προπαγάνδα με στόχο την παραπλάνηση και τον ψυχαναγκασμό, ώστε αβρόχοις ποσί να περάσουν τα αόρατα στρατά της Νέας Τάξης..και τελικά, να εμπεδωθεί η μείζων "διασπορά", αυτή του καραβοτσακισμένου ελληνικού λαού..λαός της οικουμενικής περιπλάνησης, με όλα τα ριζικά του Νόστου στο φαντασιακό και την καρδιά του, τώρα εξαναγκάζεται να υποβιβαστεί σε σύνοικο στο ίδιο του το σπίτι, δηλαδή να τελεί διαρκώς υπ΄ατμόν για μια πολύτυπη μετανάστευση..αυτός ο παγκόσμια πρωτότυπος Ξεριζωμός, μετά το Ναυαρίνο και την Καταστροφή, ολοκληρώνει το ιστορικό σχέδιο ακύρωσης του Ελληνισμού, μετατροπής του σε ένα φιλολογικό "πρώην" με παρόν του την πολεμική εργαλειοποίηση, την πολτοποιητική πολυπολιτισμικότητα, την ιδιότυπη φιλανδοποίηση, το κυριολεκτικό ξεζούμισμα των πόρων και των θησαυρών του..και όχι ως κλασική αποικία, αλλά ως "μετέχων συντελεστής"!..κάτι που εξυπακούει την "αναγκαιότητα" του αυτοεκφυλισσμού, του αυτοεκμηδενισμού...οι νεοφιλελεύθεροι και οι εθνομηδενιστές, από Τζήμερο και Χατζηδάκη, μέχρι Γαβρόγλου και Π. Κωνσταντίνου, είναι το "¨δρον υποκείμενο" μιας συγκροτημένης βούλησης για τέλος του Ελληνισμού..ένα σωρό ιδεοληπτικές πατέντες, υπό την φασίζουσα αιγίδα των Μαρινάκειας κουλτούρας και ηθικής ΜΜΕ, τυφλώνουν την κρίση και αποσυνθέτουν το συναίσθημα ενός τσακισμένου αλλά και ανερμάτιστου λαού, μοντάροντας με βία μια νέα συνείδηση εθελοδουλίας...μια βαθύτατη πνευματική επανάσταση πρέπει να φυσάει ανέμους στους νέους αγώνες μας..το κακό έχει ολοποιηθεί, και ο ερασιτεχνικός και ρηχότατος δημοσιογραφισμός του Διαδικτύου δεν είναι λύση, ούτε καν πρόπλασμα ελπίδας...έρχονται μεγάλα δεινά..μεγάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/11/19 11:06

    Κάποτε έβριζαν τους μικρασιάτες πρόσφυγες. Κι ας ήταν ομόγλωσσοι και ομόθρησκοι. Για τους πρωτόγονους ελληναράδες ήταν πειναλέοι και παστρικές που ήρθαν να τους φάνε το ψωμί. Λίγο αργότερα, γελούσαν χαιρέκακα όταν οι ναζί φόρτωναν τους Εβραίους στα τραίνα. Αφού σταύρωσαν το Χριστό, καλά να πάθουν... Κάποιοι πήραν και μερτικό από το πλιάτσικο των περιουσιών τους. Σήμερα, ζητάνε να τους πνίγουν μεσοπέλαγα. Κι όσοι γλιτώνουν να κλείνονται στις φυλακές. Ο ελληνοχριστιανικός μας πολιτισμός είναι ευαίσθητος και μπορεί να μολυνθεί...
    Ίδιοι άνθρωποι, άλλες εποχές
    Από την κουκούλα στην περικεφαλαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/11/19 11:36

    έντονη μυρουδιά γουρνοσκατζίλας !!!
    μικρόνοα γελοία ανθρωπάρια ή άκρως επικίνδυνοι φασίστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/11/19 12:22

    εντονη μυρωδια ανευθυνου παπαρα που βρωμιζει οτι διδαχτηκε στο σχολειο στην κοινωνια του χωριου του στην εκκλησια στα χρονια που ηταν κανονικος σαν ανθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/11/19 12:47

    Ντόρα Μπακογιάννη:
    Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ.

    ευτυχώς έχει και τέτοιους αυτό το κόμμα για να κρατάνε τα προσχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/11/19 12:56

    ευτυχώς έχει και τέτοιους αυτό το κόμμα γιατί

    όταν αναθέτει στον Μπογδάνο να εκπροσωπήσει τον πρόεδρο της Βουλής καταθέτοντας στεφάνι στον «Άγνωστο Στρατιώτη». Ποιον; Αυτόν που έκανε τιμητικό αφιέρωμα στον Τσολάκογλου (ραδιόφωνο ΣΚΑΪ) και έπαιξε τον ύμνο των Ες - Ες!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/11/19 13:47

    Το σχόλιο του 11.06 είναι όλη η ιστορία!!!!!

    Μπράβο!!!!


    Υ/Γ Έχετε το νου σας, τα φασιστοειδή σηκώνουν κεφάλι και πατάνε στο μεγάλο πρόβλημα του προσφυγο-μεταναστευτικού......

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/11/19 14:45

    "Και αν πάρουμε υπόψη μας πως ο Κολοκοτρώνης ήταν Αρβανίτης, δηλαδή από γονείς πρόσφυγες για αναζήτηση δουλειάς στη Πελοπόννησο, ας σκεφθούμε ότι οφείλουμε την ελευθερία μας σε πρόσφυγες!".

    Αυτή την άποψη κατέγραψε, στην προσωπική του σελίδα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Τάσος Παπαζαχαρίας.

    Μάλιστα, σε διάλογο, κάτω από την ανάρτηση, έγραψε ...

    "αν δεν εμπιστεύονταν οι Αλβανοί στρατιώτες που κρατούσαν τη Τρίπολη τον Κολοκοτρώνη που ήταν Αρβανίτης και μιλούσε τη γλώσσα τους και έτσι αποχώρησαν από το κάστρο της Τρίπολης η άλωση της Τρίπολης δεν θα είχε πραγματοποιηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/11/19 16:14

    Εσυ μπορει να εισαι Αρβανιτης..που ντρεπεσαι να λες τη λεξη ελλαδα και πατριδα.μη βρωμιζεις τον ηρωα σαχλαμαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/11/19 16:16

    Ο χψ απανταει και θαυμαζει τον εαυτο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/11/19 16:22

    ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Ο ΧΨ.ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΜΕΡΑΓΙΕΡ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ.Ε ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/11/19 17:15

    «Εις Ελόγου Σας χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια. Ευθύς όπου λάβετε το παρόν μου να ακούσετε την φωνήν του γενναιοτάτου χιλιάρχου Δημητράκη Πλαπούτα, τον οποίον διορίζω με πληρεξουσιότητα να πάρη τα άρματα σας και όλοι μαζύ να ελθήτε το ογληγορώτερον κατά το χρέος σας. Του έδωσα άδεια δια εκείνους από εσάς όπου δεν θελήσουν να θύση και να απολέση με φωτιά και τζεκούρι, οι δε λοιποί είσθε εις την αγάπην μου και κάμνετε το χρέος σας με προυθυμίαν, και ελπίζω ότι θ’ ακολουθήσετε χωρίς δυσκολίας. Ακολουθήσατε λοιπόν καθώς σας γράφω και ακολουθήσατε τον Καπιτάν Δημητράκη να προφθάσετε το ογληγορώτερον. 15 Ιουνίου 1822, Σαραβάλι εκ της πολιορκίας Πατρών...

    Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/h-epistoli-pou-o-kolokotronis-dietaxe-tsekouri-ke-fotia-stous-proskinimenous-dimopratite/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος6/11/19 17:17

    Ο ΧΨ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος6/11/19 17:59

    Το σχόλιο 11.06 δεν είναι μονάχα όλη η ιστορία, αλλά είναι κάτι παραπάνω....είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!!

    Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!

    σε όποιον και αν το έγραψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος6/11/19 18:02

    «Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.

    Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος.

    Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι. Αυτό σημαίνει Χριστός»,


    δήλωσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος6/11/19 18:35

    ρε ντε..μιση μεριδα εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος6/11/19 18:35

    Αν υπερασπίζεσαι το μπάρμπεκιου, υπερασπίζεσαι προκλητικούς ρατσιστές.

    Κατανοητό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος6/11/19 18:38

    αν υπερασπιζεσαι το Γιαννουλη υπερασπιζεσαι την πεμτη φαλαγγα και την προβοκατσια για συγκρουση..και τη Μ.Παρασκευη τρωγανε κρεας αλλα δε βγηκε ο Γιαννουλης να κανει νομο.υπερασπιζεσαι συριζα στην ανακατωσουρα στουρναρα στα λεφτα..διχασμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος6/11/19 19:29

    Οι φασίστες, ρατσιστές και κρυφοναζί δεν είναι ούτε έλληνες ούτε χριστιανοί......
    κοινωνικά αποβράσματα είναι και τίποτα λιγότερο....

    Εκτός αν φέρονται έτσι λόγω ηλιθιότητας, οπότε δεν μπορείς να τους καταλογίσεις τις βαριές κατηγόριες αυτές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος6/11/19 22:00

    Athanasios Efstathios Drougos
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ΟΤΙ.../ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ
    ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..
    1)Σχεδιάζουν να φέρουν 1200 παράτυπους μετανάστες στη θέση Μικροθήβες (κοινότητα)στον κόμβο της Εθνικής οδού ανάμεσα σε Αλμυρό και Αγχίαλο και πλησίον της 111 Π.Μ. σε HOT SPOT εκεί

    2)Επίσης σχεδιάζουν να φέρουν άλλους 1000 στη θέση Μαμιδάκη εκεί που κοντά είναι οι αποθήκες καυσίμων της Π.Α. μεταξυ Αγχιάλου και Βόλου

    3)Επίσης σχεδιάζουν να φέρουν αργότερα 1000-2000 στο παρατήμενο εργοστάσιο Βαμβακουργίας στη Νέα.Ιωνία εντός του αστικού ιστού της πόλης

    4)Γίνονται εργασίες εκεί και έχουν βάλει συρματοπλέγματα ελικοειδή όπως αυτά που έχουν οι φυλακές Κορυδαλλου....
    Έχουν διαρρεύσει 'οτι θα γίνει φοιτητική εστία αλλά είναι ψέμματα και οι εργασίες γίνονται δίχως να έχει εκδοθεί άδεια από την πολεοδομία και δίχως να υπάρχει πιναίδα που να αναφέρει τη χρηματοδότηση του έργου

    5)Επίσης υπάρχουν ηδη εκατοντάδεςστη θέση Κουτσόχερο στη Λάρισα κοντά στον κόμβο της εθνικής οδού μεταξυ Λάρισας - Καρδίτσας -Τρίκαλων

    ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ. ΝΤΡΟΠΗ.ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος6/11/19 22:10

    κι ευτυχως που ο Συριζαιος Παπαζαχαριας, τελευταια οι πολιτικοι εχουν γινει και ιστορικοι,ειναι απο Πρεβεζα..δεν ειναι Αρκας..θα στενοχωριομουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος6/11/19 22:25

    ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ
    Τρίτη, 1 Απριλίου 2008
    Οι Αλβανοί, οι Αρβανίτες και ο Κολοκοτρώνης
    Ο γέρος του Μοριά
    Το ενδέκατον άρχεται μεν της Ασίας,.Περιέχει δε το βιβλίον και τα παρακείμενα έθνη ταίς αρχαίς αυτού προς τή Ανατολή και μεσημβρία, ή και Ασία εστίν.
    Έστι δε τήδε έθνη βάρβαρα τα τω βιβλίω εγκείμενα όσα παροικεί το Καυκάσιον όρος, εν οις Αλβανοί, Κάσπιοι (..)

    Το ενδέκατο περιγράφει την Ασία. Περιέχει το βιβλίο τους λαούς που βρίσκονται εκεί απο την προς Ανατολή και Νότο , όπου και απλώνεται η Ασία.
    Είναι τα βάρβαρα έθνη μέσα στο βιβλίο , που κατοικούν το Καυκάσιο όρος, όπου Αλβανοί, Κάσπιοι.....

    Στράβωνας Έλληνας Γεωγράφος 40 πχ (περίπου) όπου στο ενδέκατο βιβλίο του περιγράφει τις φυλές του Καυκάσου όπως τους Αλβανούς...

    Η γνώση είναι δύναμη. Κατά συνέπεια η έλλειψη γνώσης είναι αδυναμία.
    Έτσι λοιπόν είναι πολύ εύκολο σε έναν λαό ψηφιακά αναλφάβητο αλλά και στην περίπτωση μας ιστορικά άσχετο ή ημιμαθή να του κλονίζεις το ηθικό σερβίροντας του διάφορα παραμύθια.
    Το πρώτο παραμύθι είναι πως οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί.
    Οι Αλβανοί όπως είδαμε με στοιχεία ιστορικά ήταν ένας λαός στον Καύκασο κοντά στη σημερινή Γεωργία.
    Δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Ιλλυριούς και τους Έλληνες που βρίσκονταν στην Ήπειρο. Κάποια στιγμή νικήθηκαν από τους Ρωμαίους και επι Βυζαντινής αυτοκρατορίας τους μετέφεραν στα Βαλκάνια στον ίδιο γεωγραφικό χώρο μαζί με Έλληνες, Ιλλυριούς κτλ.
    Εκεί ανέλαβαν και το ρόλο των συνοριοφυλάκων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ως βάρβαρος και πολεμικός λαός που ήταν ενώ οι Βυζαντινοί έθρεφαν το παχύ τους έντερο στα μοναστήρια ποικιλοτρόπως...
    Κάπως έτσι βρέθηκε και η Πόλη και ο Παλαιολόγος με ελάχιστους μαχητές ενώ 60000 ήταν στα μοναστήρια και παρίσταναν τα παιδιά των λουλουδιών. (sic)
    Επί τουρκικής αυτοκρατορίας ασπάστηκαν το μουσουλμανισμό και ανέλαβαν το ρόλο του τοποτηρητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος6/11/19 22:26

    Στην πραγματικότητα Αρβανίτες και Αλβανοί είναι προαιώνιοι εχθροί ενώ φυσικά οι Αρβανίτες υπό την πίεση των Αλβανών κατέβηκαν νοτιότερα.
    Κατά τη διάρκεια του '21 Αρβανίτες, Μανιάτες και λοιποί Έλληνες πολέμησαν κυρίως εναντίον των Τουρκαλβανών.
    Το κοινό που έχουν είναι η γλώσσα αφού βρέθηκαν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο. Βέβαια και οι Ζουλού αγγλικά μιλάνε αλλά δεν είναι Βρετανοί.
    Μα ο Κολοκοτρώνης ήταν Αρβανίτης και κατά συνέπεια Αλβανός...
    Να υποθέσουμε λοιπόν πως το παραπάνω ισχύει.
    Τώρα γιατί σκότωσαν τον Αλβανό πατέρα του Κολοκοτρώνη το 1780 οι Τουρκαλβανοί θα μας το εξηγήσουν;
    Μήπως να δούμε τι λέει ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης εκτός και αν οι σημερινοί φωστήρες ξέρουν καλύτερα την καταγωγή του Κολοκοτρώνη και του πατέρα του από τον ίδιο το γέρο του Μοριά.

    1779. Ο καπουδάν πασάς καλεί τους Κλέφτες του Ναυπλίου να πολεμήσουν μαζί δέκα χιλιάδες Αλβανούς και δύο χιλιάδες Τόσκιδες, πού είχαν κλεισθεί στα τείχη της Τριπολιτσάς.
    Οι ίδιοι οι Αλβανοί (φυσικά μιλάμε για τουρκαλβανούς) είχαν επαναστατήσει εναντίον των Τούρκων)
    Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης αρνήθηκε τη βοήθεια στους Τούρκους στρατοπέδευσε στα Τρίκορφα Αρκαδίας με χίλιους περίπου άνδρες. Οι Αλβανοί νικήθηκαν από τον τουρκικό στρατό και υποχώρησαν προς τα Τρίκορφα. Ζήτησαν από τον (Αλβανό χα,χα) πατέρα του Κολοκοτρώνη να τούς αφήσει να περάσουν, αλλά αυτός αρνήθηκε, και τούς συνέτριψε στήν μάχη πού ακολούθησε.
    Οι Αλβανοί τότε του είπαν κάτι που αποδείχθηκε προφητικό.
    "Σήμερα το δικό μας κεφάλι, του χρόνου το δικό σου."
    Έτσι και πέθανε μετά από ένα χρόνο από τουρκαλβανούς και η οικογένεια του μαζί με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη κατέφυγαν στη Μηλιά της Μάνης για να σωθούν.

    «Όταν τους επολέμησεν ο πατέρας μου, οι Αλβανοί του έλεγαν: - Κολοκοτρώνη, δεν κάμεις νισάφι; Και τους λέγει ο πατέρας μου; Τι νισάφι να σας κάμω, όπου ήλθετε και εχαλάσατε την Πατρίδα μου, μας επήρατε σκλάβους και μας εκάμετε τόσα κακά; Τα κεφάλια των Αλβανών έφτιασαν πύργο εις Τριπολιτσά»!... (απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη)

    Αυτά για να τελειώνουμε και με τα παραμύθια περί Αλβανού Κολοκοτρώνη...

    Η ανάρτηση όμως δεν σταματά εδώ...
    Η Αλβανία έχει ως εθνικό της ήρωα έναν Έλληνα. Τον Σκεντέρμπεη (Ισκαντέρ, δηλαδή Μ.Αλέξανδρος + μπέης).
    Το όνομα αυτού Γεώργιος Καστριώτης... φυσικά από πατέρα Έλληνα και μητέρα Σλάβα.
    Αυτά για την ιστορική αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος6/11/19 22:27

    ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΖΕΜΑΤΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος7/11/19 13:09

    Ευτυχώς που υπάρχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, για να αισθάνονται και οι Έλληνες ανώτεροι από κάποιους

    ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ:

    Πάντως, οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

    Οι Έλληνες είναι ρατσιστές με τους φτωχούς.

    Με τους πλούσιους δεν είναι ρατσιστές.

    Αν ο μετανάστης ή ο πρόσφυγας είναι πλούσιος -από τις χώρες που γίνεται πόλεμος ή είναι εξαθλιωμένες δεν φεύγουν μόνο οι φτωχοί, φεύγουν όλοι- μπορεί να αγοράσει στην Ελλάδα ένα σπίτι αξίας 250 χιλιάδων ευρώ και να πάρει τη χρυσή βίζα, ενώ, αν αγοράσει ακίνητα αξίας άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

    Ο πλούσιος Άραβας αγοράζει νησιά στην Ελλάδα, τον σέβονται όλοι οι Έλληνες και κάνει ζωάρα, ο φτωχός Άραβας είναι στη Μόρια και περιμένει να πεθάνει.

    Δεν είναι οι Έλληνες ρατσιστές, οι άλλοι είναι φτωχοί και εξαθλιωμένοι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος7/11/19 14:58

    ΑΥΤΕΣ ΤΙ ΜΕΡΕΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΙ ΚΙ Ο ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΙ ΟΙ ΧΟΙΡΟΦΑΓΟΙ ΤΟΥ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΡΑΜΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος7/11/19 15:37

    Periklis Danopoulos Ιστορικά, αυτοαναιρούμενα ρητά πολιτικών ηγετών:
    Κ.Καρμανλής ο νεώτερος :Δεν θα αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε άλλα κέντρα να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή του τόπου...".(Από τότε οι νταβατζήδες πολλαπλασιάστηκαν και ο Μπόμπολας πήρε όλη την Ε.Ο.)
    Γ.Α.Παπανδρέου : Ή αλλάζουμε ή βουλλιάζουμε( ι αλλάξαμε και βουλλιάξαμε)
    Α.Σαμαράς: Τί μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ τα σκίζω δύο χρόνια τώρα, μήνα μήνα μέρα με τη μέρα.(το βράδι τα έσκιζε και το πρωί ήταν άθικτα...)
    Α.Τσίπρας(πριν εκλεγεί) : Με ένα νόμο, σε ένα άρθρο θα καταργήσω το μνημόνιο( τελικά κατάργησε με πολλά άρθρα σε πολλούς νόμους τις ελπίδες των πολιτών)
    Α.Τσίπρας(πριν εκλεγεί): Κι επειδή είμαστε στην Κρήτη, θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές.(τελικά χόρεψε ο λαός τον χορό του Ζαλόγγου)
    Α.Τσίπρας(πριν εκλεγεί) : Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη(και στην θητεία του μετατράπηκε σε κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη)
    Α.Τσίπρας(πριν εκλεγεί) : Η πώληση περιφερειακών αεροδρομίων συνιστά επιστροφή στην φεουδαρχία(ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε μόνο...14)
    Π.Καμμένος(για την ΝΔ που δεν έκανε διαπραγμάτευση): Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα....(ασχολίαστο)
    Π.Καμμένος : Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι(...τελικά το στα τέσσερα....για άλλον πήγαινε)
    Αδιαμφισβήτητος νικητής ο Α.Τσίπρας, δικαιωματικά δεύτερος ο Π.Καμμένος και τρίτος με διαφορά...όγκου ο Κ.Καραμανλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος7/11/19 21:54

    Νίκος Σταθόπουλος
    4 ώρες ·

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, αποδέχτηκε να γίνει η γέφυρα μετάβασης των "ξεριζωμένων της Ανατολής" στην Ευρώπη..και με μικρές εξαιρέσεις, άπλωσε το χέρι της να βοηθήσει και άνοιξε την αγκαλιά της να ζεστάνει αυτό το αλαφιασμένο ανθρωπομάνι..κι ας ήξερε, γιατί χαζή δεν είναι, ότι ο "ξεριζωμός" σε πλήθος, μεγάλο πλήθος, περιπτώσεων, ήταν μια μούφα, ένα πιασάρικο πρόσχημα...αλλά..αλλά...δεν αποδέχτηκε να καταδικαστεί σε "αποθήκη", που σταδιακά εξελίσσεται σε (αναγκαστική) συνύπαρξη..και μάλιστα σε μια τερατώδη εποχή, μιας επιδρομικής "ξένης βοήθειας" που την αποδομεί και τη ληστεύει μεθοδικά, με τους ανθρώπους να βασανίζονται...και φτάνει ο κόμπος στο χτένι, και θυμώνει, γιατί εδώ και καιρό, όχι μόνο της επιβάλλουν συμβιωτικά μοντέλα αποδομητικού χαρακτήρα, αλλά την καθυβρίζουν και ασύστολα γιατί δυσφορεί και δεν κλαίει από χαρά με την καταστροφή της.."φασίστες", "νοικοκυραίοι", "εθνίκια", "ξενοφοβικοί", και δε συμμαζεύεται..μια τυραννισμένη και αδιάκοπα υβριζόμενη κοινωνία...μα ποιος τη ρώτησε για όλα αυτά;..ποιος θα λογοδοτήσει για την πανάθλια απάτη "απλά, αφήστε τους να περάσουν...";..κάτι πλανόδιες συμμορίες "πολιτικής" τάχαμου, με κεντρική στέγη τους το κωλοχανείο του Σύριζα, ενοχοποιούν μια βαριά τραυματισμένη κοινωνία, γιατί έτσι νταηλίδικα, με τις πλάτες του συστήματος, εκπληρώνουν "συμβόλαια" και ιδεοληψίες...ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ;..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ;...ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ έφερε "τους φασίστες σε κάθε γειτονιά";..ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΑ "ΚΙΝΗΜΑ ΜΗΝΥΣΕΩΝ" σε κάθε περίπτωση στιγματιστικού χαρακτηρισμού!..ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ που ολημερίς βρίζουν κάθε μορφή εθνικής αντίδρασης στο μείζον έγκλημα του όντως εποικισμού;...ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;..κάτι τρεκλίζοντα ντεκαντάνς όπως ο Ζακ;κάτι δίβουλα καλλιτεχνοτσόλια της σχεδιασμένης προσβολής θεσμών και συμβόλων;κάτι μανιακοί του μπάχαλου; κάτι "παιδιά της Πρεσβείας" που αρπάζουν City Plaza και οργανώνουν κινήματα υποστήριξης των δράσεων της CIA για την ανατροπή του 'Ασαντ;..αυτά τα ασήμαντα "αλάνια" της πολιτικής παρακμής θα ορίσουν το πεπρωμένο μας;..οι μήτρες της εθνικιστικής καπηλείας των συλλογικών μας αναγκών;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος7/11/19 21:57

    ΑΥΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ?Ο ΑΡΚΑΣ Ο ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΝΑ.ΚΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΓΙΑΓΙΑ.ΣΟΛΩΝΑ ΤΙ ΛΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος8/11/19 09:14

    Ο μπαντεβας ειναι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος8/11/19 21:59

    μη λες κουταμαρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος9/11/19 00:04

    Δεν είναι Γλανιτσιώτης ο συγκεκριμένος που αναφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος9/11/19 13:28

    προφανως ειναι σνωνυμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.