Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Έκαναν μια τρύπα στο νερό


Οπως τα βλέπω από την κορυφή της κουκούλας
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι όλο και πιο πολύ πυκνώνουν οι κυβερνητικές εκτιμήσεις, τις οποίες αφήνουν να διαχέονται , ότι το μνημόνιο
από σανίδα σωτηρίας που μας το εμφάνιζαν, χρειάζεται τώρα επαναδιαπραγμάτευση! Δηλ. η εφαρμογή του μνημονίου που ήταν <<ευτύχημα για την χώρα>> αποδείχθηκε καταστροφικό. Ας περιμένουμε να ιδούμε όμως αν τολμήσουν να το ψελλίσουν αυτό και στην τρόικα η το λένε έτσι…. σε δουλειά να βρισκόμαστε. Τις συνέπειες του βέβαια τις νοιώσαμε πρώτοι και τις ίδιες και χειρότερες θα κληρονομήσουν και τα παιδιά των παιδιών μας. Μα αν μια κυβέρνηση η οποία οφείλει να προβλέπει ,αντιλαμβάνεται με καθυστέρηση έτους τις οδυνηρές συνέπειες πολλών ετών ακόμη, αυτού που υπέγραψε, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Αποκτούν πλέον διάσταση και χαρακτήρα που πρέπει σοβαρά να μας απασχολήσουν. Αυτό καθίσταται πλέον πιο σοβαρό πρόβλημα ακόμη και από το ίδιο μνημόνιο.
Οι ελάχιστοι αφελείς που πίστεψαν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ότι η ανάπτυξη είναι προ των πυλών καθώς ύφεση και κρίση θα είναι σε λίγο σαν ένα εφιαλτικό όνειρο, ας κλείσουν τα αυτιά τους αυτή την φορά, που θα τους λένε σε λίγο, ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους είναι επιτυχία της κυβέρνησης. Και μην έχουμε καμιά αμφιβολία ότι και μια ελεγχόμενη χρεοκοπία μετά από λίγους μήνες η χρόνια θα στέψουν με δάφνες την κυβέρνηση γιατί απόφυγε την ξαφνική. Για όλα στο εξής θα έχουν ένα περιτύλιγμα.Προσωπικά τίποτα παραπάνω δεν εκτιμώ ότι θα δώσουν στην διάσκεψη κορυφής εκτός από την επιμήκυνση άντε και να την γαρνίρουν με κάποια λόγια μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους . Παρακολουθώ και διαβάζω με προσοχή οικονομικές αναλύσεις οι οποίες κάθε μια από την δικιά της διαδρομή που ακολουθεί, καταλήγουν στην ίδιo τερματισμό.
Πτώχευση και έξοδο από την ευρωζώνη. Ο χρόνος είναι άγνωστος . Καμία μα καμία απολύτως, ακόμη και των πιο αισιόδοξων οικονομικών αναλυτών δεν αναφέρει κάπου τον τρόπο αποπληρωμής του δισθεόρατου χρέους και την έξοδο μας από την κρίση.. Μεταφράζοντας την εφαρμογή τους στην πράξη σημαίνουν ότι: Θα μας κρατήσουν με τεχνικές αναπνοές στην ευρωζώνη μέχρι να μας αδειάσουν και την τελευταία μας τσέπη. Θα μας έχουν διασωληνομένους μέχρι να αρπάξουν και τα προικιά μας και θα δειτε ότι σύντομα θα βγουν για ξεπούλημα επιχειρήσεις όπως ΔEH, OTE, Ταχυδρομικό Tαμιευτήριο, OΠAΠ, Αγροτική Τράπεζα, OΣE, TPAINOΣE, OAΣA, Aττικό Mετρό, EΛΠE, ΔEΠA, EΛTA, EYΔAΠ, EYAΘ, , Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κλπ. Και τέλος θα μας μεταφέρουν με το φορείο να υπογράψουμε εκχωρήσεις και εκποιήσεις γης καθώς επίσης και εκχωρήσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και μετά η αυλαία θα πέσει !! << Ν' αποσυντεθεί εξ ων συνετέθη >> θα είναι η εντολή που θα δοθεί από τις λεγόμενες αγορές .Με το κεφάλι κατεβασμένο και βαριά τραυματισμένοι θα γυρίσουμε από ένα πόλεμο ηττημένοι και με ανύπαρκτο ηθικό.. Και τα λάφυρα από αυτόν τον πόλεμο θα είναι τα δικά μας που χάθηκαν. Οι ανώνυμοι οικονομικοί και βιολογικοί θάνατοι θα λαμβάνουν διαστάσεις τραγωδίας .Ήδη δεν μπορούν πια να κρύψουν τις συνέπειες της πιο βίαιης αντιλαϊκής πολιτικής τους μετά από την επιπόλαιη υπογραφή του μνημονίου . Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη η κυβέρνηση και ας κάνει ταμείο για να μας πει τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ας ανοίξει τις παλάμες της και εμείς τις δικές μας για να δούμε ποιος τελικά μάτωσε.Τα κόμματα που έχουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την διαφθορά και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος η οι πολίτες? Αλλά πατάνε σαν την γάτα όταν πρόκειται να ερευνήσουν σκάνδαλα και τα κατσουλοσκεπάζουν μπροστά στα μάτια μας .Εξακολουθούν να κρύβουν την αλήθεια, να αρνούνται λογιστικό έλεγχο για πλήρη απογραφή του Δημοσίου χρέους, να στηρίζουν ακόμη την ατιμωρησία και να συγκαλύπτουν όλα τα πολιτικά υποκείμενα που είναι βουτηγμένα σκ…..α .
Και μην ξεχνάτε ότι για όλα αυτά πρέπει να είμαστε εθνικά υπερήφανοι !!

9 σχόλια :

  1. Ανώνυμος13/3/11 10:56

    twra ta les para poly kala. Sygcharhthria!!!!kyvernhsh ethnikhs enothtas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/11 11:15

    Οι απόψεις του κουκουλοφόρου σίγουρα βρίσκουν έδαφος στις ψυχές των περισσότερων που δεν μπορούν να εκφραστούν.Οι μόνοι που αντιδρούν και ενοχλούνται είναι οι εκάστοτε αυλοκόλακες και "οσφυοκάμπτες" της εξουσίας. Ευτυχώς το χωριό μας έχει λίγους...Κουκουλοφόρε, συνέχισε, ίσως κάποια στιγμή συνετιστούν και αυτοί, οι πάλαι ποτέ σοσιαλιστές και δήθεν προοδευτικοί

    Ι.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/3/11 12:58

    αυτο που προσπαθω να εξηγησω στην νεοτερη γενια ειναι που διαφερουν μπλε-πρασινες-κοκκινες τσιεπες.αν μπορει καποιος μου το εξηγει και μενα....οταν λεω τσιεπες εννοω του απλου λαου εεε gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/3/11 17:52

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΟΣ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟΣ ΛΑΟΣ ΓΕΡΟΛΥΚΕ.Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΡΘΡΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΛΟΥΜΠΕΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΜΙΝΟΜΙΜΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΤΕΤΑΙ ΑΦ ΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕΤΕΠΕΣΕ ΣΕ ΛΟΥΜΠΕΝ ΑΦ ΕΤΕΡΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΥ.ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΡΠΑΧΤΗ ΔΗΛ. ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 1500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ. ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ -ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ-ΠΟΥ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ.ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΣΤΙΚΗ -ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ- ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ.ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ Ο ΜΑΡΞ ΘΑ ΤΟ ΒΑΖΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ.ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο Γ΄ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ.ΕΤΣΙ ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΑΟΣ ,ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΑΦΟΥΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΙΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΧ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ...ΚΟΛΟΝΑΚΙΩΤΗΣ(απο Μυγδαλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/3/11 22:14

    Κωνσταντίνος Κόρτης
    "Προς Fimotro
    Αγαπητή δημοσιοκάφρος
    Εχετε το θράσος και διαμαρτύρεστε για το ποσό και το είδος εργασίας που παρείχατε στον 9,84. Έχω λοιπόν να σας πω ότι είστε το κατεξοχήν παράδειγμα προς αποφυγή, του μαζί του φάγαμε, άθλιου...
    αντιπρόεδρου της κυβέρνησης. Δείχνατε με το δάχτυλο τόσο καιρό εργαζομένους στο δημόσιο, ΔΕΚΟ, λιμενεργάτες, φορτηγατζήδες, φαρμακοποιούς κλπ κλπ. Ομως βλέπουμε ότι η μηδαμινή ραδιοφωνική σας παρουσία, που κι αυτή ήταν υπαγορευμένη από τα αφεντικά σας είχε αφετηρία την υπερβολική αμοιβή σας.
    Προφανώς οι ένοχοι είναι όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς. Η δικιά σας δουλειά είναι μόνο άγια, Μόνο εσείς είστε καλή επαγγελματίας, μόνο εσείς πρέπει να αμείβεστε με τέτοια ποσά, μόνο εσείς πρέπει να δουλεύετε τόσο λίγο για τόσα πολλά χρήματα.
    Σας βλέπουμε στα κανάλια σε ειδικές αποστολές εναντίον εργαζομένων που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για το 1/10 της δικής αμοιβής και να τους χαρακτηρίζετε λαμόγια, ρετιρέ κλπ.
    Είστε υπέρ της γενικής απελευθέρωσης και καταστρατήγησης εργατικών δικαιωμάτων αλλά υπέρμαχη της δικής σας περιχαράκωσης και προστασίας του επαγγέλματος και αμοιβής από κάθε απειλή, φυσικά όμως όχι για όλους τους άλλους.
    Ο ανίκανος και δήθεν δήμαρχος μέσα στην ανοησία που τον διακρίνει έκανε το λάθος να βγάλει τα άπλυτα σας στην φόρα.
    Κυρία Κοραή να επιστρέψετε τα χρήματα που αποσπάσατε από το δημοτικό ταμείο για τις δήθεν υπηρεσίες σας και το άθλιο πολιτικό σχόλιο που κάνατε.
    Μας χρωστάτε δεν σας χρωστάμε.
    Αυτό είναι το δικό μου πολιτικό σχόλιο.
    Θέλω να σας ενημερώσω ότι με δικά μου έξοδα αυτή την λίστα, με τους αργόμισθους δημοσιοκάφρους του 9,84 εγώ θα την τυπώσω και θα την αφισοκολλήσω παντού, έτσι ώστε πλέον με την σειρά σας και εσείς να γίνετε ο νέος κοινωνικός στόχος και να μην τολμάτε να κυκλοφορήσετε στον δρόμο σαν τους πολιτικούς.
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/3/11 22:16

    δηλαδη δεν φαινεται ισιομα??..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/3/11 01:38

    Μπράβο κουκουλοφόρε,τα κατσουλοσκεπάζουν οπως το λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/3/11 14:27

    δημοσια εκταση αναμεσα βαλτεσινικο και κερπινη προσφερεται προς αξιοποιιση ...μπορει ναχει και πετρελαια..εχει ΑΚΟΜΑ καποιους αγωνιστες της ΖΩΗς..ΟΣΟΙ πιστοι προσελθετε και .......βαλτε να πανε!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/3/11 20:39

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΙΣΙΩΜΑ.ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.ΚΟΛΟΝΑΚΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.