Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Υπέροχες φθινοπωρινές εικόνες στη λίμνη του Λάδωνα



Ένα από τα όμορφα «μυστικά» της Πελοποννήσου που αξίζει κανείς να ανακαλύψει, είναι χωρίς αμφιβολία ο Λάδωνας. Ένας από τους ωραιότερους ποταμούς της χώρας με την τεχνητή του λίμνη, όπου το τοπίο γύρω από αυτήν, μοιάζει σα να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι.

Ο Λάδωνας είναι ο κυριότερος παραπόταμος του Αλφειού και πηγάζει κοντά στο χωριό Λυκούρια, στο δρόμο που οδηγεί στην Κλειτορία. Η κατασκευή φράγματος, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από την Τρίπολη, οδήγησε στη δημιουργία της τεχνητής λίμνης, που προσφέρεται για ευχάριστη βόλτα και περίπατο σε κάποια σημεία της όχθης της.

Η πρόσβαση στη λίμνη γίνεται από τη Δάφνη ή τα Τρόπαια, ενώ η κατασκευή του φράγματος που βρίσκεται στη θέση Πήδημα ξεκίνησε το 1950 και ολοκληρώθηκε το 1955 στο πλαίσιο των ιταλικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη λίμνη Λάδωνα την παρομοιάζουν με ένα φίδι, καθώς το σχήμα της παραπέμπει σε αυτό και έχει μήκος 15 χιλιομέτρων στη μέγιστη στάθμη λειτουργίας της.


Η εικόνα στο σημείο ολοκληρώνεται με κορυφές βουνών και καταπράσινες πλαγιές που καθρεφτίζονται στα νερά της, ενώ αυτό που την κάνει ιδιαίτερα γοητευτική είναι η αντίθεση του άγριου μέρους από τη μία, με τη γαλήνη του τοπίου της λίμνης από την άλλη.

Η τεχνητή λίμνη του Λάδωνα εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη όλες τις εποχές του χρόνου, όμως, το φθινοπωρινό σκηνικό γύρω από αυτήν, είναι απλά, μαγευτικό.













2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/11/19 09:00

    Demetrios Alvanos
    5 λεπτά ·


    Είσαι τραπεζάνθρωπος ελευθεροαγορίτης φιλελες; Ηρωας σου δεν είναι ο Στουρνάρας ούτε ο Μπάμπης αλλα ο Γιουκλίδης Τσακαλώτος .Στην 4ετία του επιβλήθηκαν θηριώδη πρωτογενη πλεονάσματα που καμια δυτική οικονομία δεν έπιασε σε ομαλες περιόδους .Εξαφάνισε τα νομικά όπλα του δανειολήπτη κατά των τραπεζών , έφερε αποκλειστικά ηλεκτρονικους πλειστηριασμούς , κατάργησε νομο Κατσελη και εφερε πλατφόμες οπου στις 23.000 ρυθμίζουν οι 15 δανειολήπτες , ποινικοποίησε αυστηρά τις αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών , εξαφάνισε κινήματα του στυλ δεν πληρώνω με απαράδεκτα δρακόντειες ποινες σε όσους δεν πληρώνουν διόδια ,αύξησε τις αμοιβες των μελών ΤΧΣ ΤΑΙΠΕΔ, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια από 50 που έκαναν οι προηγούμενοι κλπ . Από το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ο καλυτερος φίλος τραπεζών εργολάβων χωρίς μάλιστα σοβαρες αντιδράσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/19 09:22

    Othon Koumarellas
    Make love, not War! Βρε με κάτι «παιδιά των λουλουδιών» που μπλέξαμε 40 χρόνια μετά το Γούντστοκ.
    Ποιος είπε, ότι πόλεμος δεν σημαίνει δάκρυα κι αίμα;
    Ποιος είπε ότι οι παππούδες και οι πατεράδες πολλών από εμάς, δεν πήγαν να πολεμήσουν και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να ζούμε ειρηνικά;
    Ποιος είπε ότι υπάρχει Έλληνας με σώας τας φρένας, που να θέλει σήμερα να γίνει πόλεμος;
    Ποιος Έλληνας πατέρας, ή Ελληνίδα μάνα θέλει να δει να παιδιά της να γίνονται κιμάς;
    Αλλά με φτηνιάρικους «δεκάρικους», που στοχεύουν στα συναισθήματά μας δεν κρύβεται η υποκρισία των δήθεν αντιμιλιταριστών.
    Τους φταίνε τάχα οι παρελάσεις, λες και μόνον στην Ελλάδα γίνονται κι όχι σε όλον τον κόσμο. Σε Ανατολή και Δύση.
    Δεν χλευάζουν ούτε διαμαρτύρονται για την τουρκική απειλή. Δεν χλευάζουν ούτε διαμαρτύρονται για τις αιματηρές επεμβάσεις των αφεντάδων τους στη Συρία, στην Υεμένη, στη Λιβύη και αλλού.
    Όχι δεν είναι οι Αμερικανοί, δεν είναι οι Γερμανοί, δεν είναι οι Τούρκοι, είναι ο φουκαράς ο Έλληνας φασίστας και μιλιταριστής. Γι’ αυτό πρέπει να ξεχάσει. Και την ιστορία του και τους νεκρούς του για την ελευθερία της πατρίδας του.
    Δεν χλευάζουν, όμως, ούτε τους ενοχλούν οι παρελάσεις, που σε άλλες εποχές ούτε σε εμένα θα έλεγαν κάτι, μολονότι ουδέποτε θα σκεπτόμουν να χλευάσω αυτό που για πολλούς μπορεί να έχει αξία και να σημαίνει κάτι.
    Αυτό που τους ενοχλεί είναι η διαπίστωση, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, η πλειοψηφία του φιλειρηνικού λαού μας εξακολουθεί να πιστεύει στα ιερά του και τα όσια.
    Και θυμάται και την ιστορία του και τους νεκρούς του που θυσιάστηκαν για να ζει αυτός ελεύθερος και ειρηνικά. Αλλά δεν τον θέλουν έτσι. Τον θέλουν σκλάβο. Γι’ αυτό προσπαθούν να του σπάσουν το ηθικό με κάθε μέσο και τρόπο.
    Διότι αντιλαμβάνονται τον πηγαίο πατριωτισμό που θα οδηγήσει ξανά, αργά ή γρήγορα, αυτόν τον λαό σε πράξεις ηρωικές. Σε πράξεις Αντίστασης. Ακριβώς για την ελευθερία του και για να ζήσουν τα παιδιά του ειρηνικά και με αξιοπρέπεια.
    Αξιοπρέπεια! Άγνωστη λέξη για το αγράμματο φασισταριό της παγκοσμιοποίησης και του politically correct προοδευτισμού, που φόρεσε την «κόκκινη» προβιά της αριστεροσύνης και του δήθεν φιλειρηνικού διεθνισμού..
    Αυτό τους ενοχλεί και αυτό τους τρομάζει.
    Η χιλιοκαταπατημένη αξιοπρέπεια αυτού του λαού.
    Διότι είναι επικίνδυνη για τις νεοφιλελεύθερες φαντασιώσεις τους, που μας θέλουν χυλό και όχι συνεκτική κοινωνία με αρχές και αξίες.
    Γι’ αυτό χτυπούν τη γλώσσα. Γι’ αυτό στρεβλώνουν την ιστορία. Γι’ αυτό προσπαθούν να εκμαυλίσουν και τον τελευταίο. Γι’ αυτό χλευάζουν κάθε τι που δεν μπορούν να ελέγξουν. Γι’ αυτό καίνε τη σημαία ως σύμβολο της συλλογικής μας αξιοπρέπειας.
    Άντε γαμηθείτε... κύριοι! Φαρισαίοι και υποκριτές!
    Μια χούφτα ξεσκισμένες και φτηνιάρες πόρνες που δουλεύετε για τους νταβατζήδες σας, είστε!
    Αυτό έχω να σας πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.