Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ένα παραμύθι για τον Έρωτα...

Μια μέρα μαζεύτηκαν όλα τα συναισθήματα και όλες οι αξίες του ανθρώπου σε κάποιο σημείο πάνω στη γη.
Η Τρέλα αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να παίξουν κρυφτό. Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε:
"Τι είναι το κρυφτό;" 
Ο Ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια -την οποία δεν την ενδιέφερε ποτέ τίποτα- να παίξουν κι αυτοί. 
Αλλά υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να παίξουν: Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει γιατί ήξερε ότι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα την αποκάλυπταν, η Υπεροψία έβρισκε το παιχνίδι χαζό και η Δειλία δεν ήθελε να ρισκάρει.
'Ένα, δύο, τρία", άρχισε να μετράει η Τρέλα.
Η πρώτη που κρύφτηκε ήταν η Τεμπελιά, ηοποία μιας και βαριόταν κρύφτηκε στον πρώτο βράχο που συνάντησε. Η Πίστη πέταξε στους ουρανούς και η Ζήλια κρύφτηκε στην σκιά του Θριάμβου ο oποίος με τη δύναμη του κατάφερε να σκαρφαλώσει στο πιο ψηλό δέντρο. 

Η Γενναιοδωρία δεν μπορούσε να κρυφτεί γιατί κάθε μέρος που έβρισκε τής φαινόταν υπέροχο μέρος για να κρυφτεί κάποιος άλλος φίλος της, οπότε το άφηνε ελεύθερο. Και έτσι η Γενναιοδωρία κρύφτηκε σε μια ηλιαχτίδα.

Ο Εγωισμός αντιθέτως βρήκε αμέσως κρυψώνα ένα καλά κρυμμένο και βολικό μέρος μόνο γι' αυτόν. Το Ψέμα πήγε και κρύφτηκε στον πάτο του ωκεανού. Το Πάθος και ο Πόθος κρύφτηκαν μέσα σε ένα ηφαίστειο.

Ο Έρωτας δεν είχε βρει ακόμη κάπου να κρυφτεί. Έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες, ώσπου βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και κρύφτηκε εκεί.

"....1000", μέτρησε η Τρέλα και άρχισε να ψάχνει.

Η πρώτη που βρήκε ήταν η Τεμπελιά, αφού δεν είχε κρυφτεί και πολύ μακριά. Μετά βρήκε την Πίστη που μίλαγε στον ουρανό με τον Θεό. Ένιωσε τον ρυθμό του Πόθου και του Πάθους στο βάθος του ηφαιστείου και αφού βρήκε την Ζήλια δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρει και τον Θρίαμβο. Βρήκε πολύ εύκολα και το Δίλημμα που δεν είχε ακόμη αποφασίσει που να κρυφτεί.thorns

Σιγά-σιγά τους βρήκε όλους εκτός από τον Έρωτα. Η Τρέλα έψαχνε παντού, πίσω από κάθε δένδρο, κάτω από κάθε πέτρα, σε κάθε κορφή βουνού, μα τίποτα. Όταν ήταν σχεδόν έτοιμη να τα παρατήσει βρήκε έναν θάμνο από τριαντάφυλλα και άρχισε να τον κουνάει νευρικά ώσπου άκουσε ένα βογκητό πόνου.

Ήταν ο Έρωτας που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα τού είχαν πληγώσει τα μάτια. Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει, έκλαιγε, ζητούσε συγγνώμη και στο τέλος υποσχέθηκε να γίνει ο οδηγός του Έρωτα. 

Κι έτσι, από τότε, ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα τον συνοδεύει...

8 σχόλια :

  1. Ανώνυμος28/3/16 10:28

    Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΕΡΟΣ(ΠΑΠ) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ
    Την Πέμπτη δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Hmeimim: .

    « Ένας αξιωματικός των ειδικών ρωσικών δυνάμεων χάθηκε κοντά στο Tadmor(Palmyre, επαρχία Homs) καθώς καθοδηγούσε τα πυρά των ρωσικών αεροσκαφών εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Daech). Ο αξιωματικός ολοκλήρωσε αυτή την αποστολή κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας.

    Εντόπισε σημαντικές θέσεις της Daech και διευκρίνισε τα δεδομένα τους επιτρέποντας στα ρωσικά αεροσκάφη να επιτελε΄σουν τα χτυπήματά τους « , ανέφερε ο ρώσος εκπρόσωποςΣύμφωνα με τον ίδιο ο ρώσος στρατιωτικός σκοτώθηκε ως ήρωας αυτοπυροβολούμενος ΄΄οταν περικυκλώθηκε από τους τρομοκράτες.sputnik 24.3.16

    H ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ

    Αξιωματικός: Είμαι σε κίνδυνο, επαναλαμβάνω είμαι σε κίνδυνο.

    Κέντρο: παρακαλώ επαναλάβετε και επιβεβαιώστε

    Αξιωματικός: Με έχουν εντοπίσει, μου ρίχνουν από παντού, είμαι στόχος, αίτημα εκκένωσης αμέσως

    Κέντρο: αίτηση εκκένωσης αναγνώρισε

    Αξιωματικός: παρακαλώ επισπεύστε έχω ελάχιστα πυρομαχικά, δεν μπορώ να τους κρατήσω για πάρα πολύ ακόμα, παρακαλώ επίσπευση

    Κέντρο: Επιβεβαιώθηκε, να τους κρατήσετε μακριά, να συνεχίσετε να ανταποδίδετε τα πυρά, πηγαίνετε σε ασφαλή θέση,η εναέρια υποστήριξη είναι σε παρακολούθηση, οι συντεταγμένες

    Αξιωματικός: (δίνει τις συντεταγμένες)

    Κέντρο: επαναλαμβάνει συντεταγμένες ΕπιβεβαιώνειCgu

    Αξιωματικός: επιβεβαιώστε, παρακαλώ επισπεύστε τελειώνουν τα πυρομαχικά με έχουν περικυκλώσει τα καθάρματα

    Κέντρο: 12 λεπτά θα χρειαστούν μέχρι την εκκένωση, να επιστρέψετε σε ασφαλή γραμμή, επαναλαμβάνω επιστροφή σε ασφαλή γραμμή

    Αξιωματικός: είναι κοντά, είμαι περικυκλωμένος, αυτό μπορεί να είναι το τέλος, πείτε στην οικογένειά μου, τους αγαπώ πολύ

    Κέντρο: επιστρέψτε στην πράσινη γραμμή, να συνεχίσετε την ανταπόδοση πυρών, η βοήθεια είναι καθ οδόν και καλύπτετε από αεροπορική υποστήριξη

    Αξιωματικός: αδύνατον είμαι περικυκλωμένος, είναι τόσα πολλά αυτά τα καθάρματα

    Κέντρο:σε 10 λεπτά, να επιστρέψετε στην πράσινη γραμμή

    Αξιωματικός: Δεν μπορώ είναι γύρω μου και με έχουν εγκλωβίσει, παρακαλώ βιαστείτε

    Κέντρο: μετακινηθείτε προς την πράσινη γραμμή, επιστρέψτε στην πράσινη γραμμή

    Αξιωματικός:εφθασαν, διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή τώρα παρακαλώ βιαστείτε, αυτό είναι το τέλος, πείτε στην οικογένειά μου ότι εγώ τους αγαπώ και ότι έχασα τη ζωή μου πολεμώντας για την πατρίδα μου.

    Κέντρο: δεν είστε στην πράσινη γραμμή

    Αξιωματικός:σας παρακαλώ , είμαι περικυκλωμένος, βρίσκονται εντός, δεν θέλω να με πάρουν και να με διαπομπέυσουν διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή, θα διαπομπεύσουν εμένα και την στολή μου. Θέλω να πεθάνω με αξιοπρέπεια και να πάρω όλα αυτά τα καθάρματα μαζί μου. Παρακαλώ τελευταία μου επιθυμία, διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή, ειδάλλως θα με σκοτώσουν.

    Κέντρο: επιβεβαιώστε το αίτημά σας

    Αξιωματικός: αυτοί έξω έξω, αυτό είναι το τέλος διοικητής, ευχαριστώ εσάς, ενημερώστε την οικογένειά μου και τη χώρα μου, τους αγαπώ. Πείτε τους ήμουν γενναίος και αγωνίστηκα μέχρι το τέλος.Παρακαλώ να φροντίσετε την οικογένειά μου, να εκδικηθείτε για το θάνατό μου, διοικητή αντίο, πείτε στην οικογένειά μου τους αγαπώ

    Κέντρο: διαταγή αεροπορικής επιδρομής.

    dimpenews.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/3/16 10:29

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/3/16 12:15

    ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ " Τὸ παιδὶ μὲ τὴ σάλπιγγα "

    Ἂν μποροῦσες νὰ ἀκουστεῖς
    θὰ σοῦ ἔδινα τὴν ψυχή μου
    νὰ τὴν πᾶς ὡς τὴν ἄκρη τοῦ κόσμου.
    Νὰ τὴν κάνεις περιπατητικὸ ἀστέρι ἢ ξύλα
    ἀναμμένα γιὰ τὰ Χριστούγεννα-στὸ τζάκι τοῦ Νέγρου
    ἢ τοῦ Ἕλληνα χωρικοῦ. Νὰ τὴν κάνεις ἀνθισμένη μηλιὰ
    στὰ παράθυρα τῶν φυλακισμένων. Ἐγὼ
    μπορεῖ νὰ μὴν ὑπάρχω ὡς αὔριο.
    Ἂν μποροῦσες νὰ ἀκουστεῖς
    θὰ σοῦ ἔδινα τὴν ψυχή μου
    νὰ τὴν κάνεις τὶς νύχτες
    ὁρατὲς νότες, ἔγχρωμες,
    στὸν ἀέρα τοῦ κόσμου.

    Νὰ τὴν κάνεις ἀγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/3/16 13:58

    φιλε μου,κανενα κομαντο ΔΕΝ επιχειρει μονο του.για οσους ξερουν,ειναι οι περιβοητοι οδηγοι εδαφους,απο την στιγμη που δεν αναφερει την καλυψη του,πιστευεις αυτον τον διαλογο?? πονηρεψου λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/3/16 14:00

    gerolykos για το αποπανου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/3/16 14:33

    ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΟΛΟ ΔΕ ΧΩΡΑΓΕ.ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΑΠ ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΟΜΑΔΑ..ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.ΤΩΡΑ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕ ΒΛΕΠΩ.Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΝΚ.ΨΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/3/16 15:16

    συγγενη.....μυθι μυθι παραμυθι.....οποιος εχει κανει εστω και στο συρματοπλεγμα στα κομμαντα ξερει οτι η παραπανω ιστορια ειναι μπιτι παραμυθι.λοιπον οδηγοι εδαφους λεγονται.δλδ..εδωσαν οι ρωσοι στην δημοσιοτητα τον τροπο που επιχειρουν οι ειδικες δυναμεις τους????....το ξανθο γενος...μονο σε διμετρες ηρθε φιλεεεεεε.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/3/16 23:30

    καθολου παραμυθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.