Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Στον Οδυσσέα για ΕΣΠΑ και επενδύσεις ο Γιαννακούρας

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο συναντήθηκε την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Αναστάσιου Κατσιαδράμη.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και τα θέματα συζήτησης αφορούσαν στην Αρκαδία και σε τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων του νέου υφυπουργού . Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας έθεσε θέματα στον κ. Κωνσταντινόπουλο, όπως το νέο ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 
Βασικό αίτημα από τον κ. Γιαννακούρα απετέλεσε η επιστροφή των χρημάτων από τις εκπτώσεις έργων του προγράμματος πυροπλήκτων που υλοποιούνται στην ΠΕ Αρκαδίας ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ένταξης και νέων έργων στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις φωτιές. Τα ποσά των εκπτώσεων μέχρι σήμερα πηγαίνουν στο Υπουργείο. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το θέμα πολύ σύντομα και θα ενημερώσει τον Αντιπεριφερειάρχη .
Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε επίσης ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί πολλές επιχειρήσεις στην Αρκαδία. Πρόκειται για τα υψηλά πρόστιμα που καλούνται να επιβάλλουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, βάσει του ισχύοντος νόμου, σε επιχειρήσεις για παραβάσεις μικρής σημασίας. Ένα θέμα που έχει τεθεί και από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου με αντίστοιχες επιστολές τους στους αρμόδιους. Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε πως δεν πρέπει να επιβάλλονται τόσο υψηλά πρόστιμα για παραβάσεις που δεν έχουν σοβαρές επιπτώσεις λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι επιχειρήσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να τροποποιηθεί η υπάρχουσα ΚΥΑ. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επικοινώνησε αμέσως με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γιακουμάτο που υποσχέθηκε πως θα δει το όλο θέμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας τέλος ευχαρίστησε το νέο υφυπουργό για την συνάντηση, του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα και του ζήτησε να μην ξεχάσει τον τόπο τους, την Αρκαδία και από τη νέα του θέση, για όσο καιρό θα είναι σε αυτήν, να βοηθήσει τους συμπατριώτες τους, όσο και όπως μπορεί.

13 σχόλια :

  1. Ανώνυμος21/6/14 08:16

    το εσπα τι θα κανει..τη συνταξη και το μισθο δεν τον ξαναδινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και γιατί να μη γίνει σε καλό κλίμα η συνάντηση ?
    ο οδυσσέας δεν ήτανε που έστελνε μηνύματα sms να ψηφίσουμε τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ Γιαννακούρα?
    οσο για το εσπα δυστυχως αυτό θα είναι το μέλλον των παιδιών της ευρώπης . 5 μήνες δουλειά χωρίς ένσημα και 400 ετυρώ μισθό που θα φορολογείται από το 1ο ευρώ γιατί θα δουλεύουν με μπλοκάκι και ξανά μανά 5μηνο όταν περάσουν 2 τουλάχιστο χρόνια από την τελευταία φορά που εντάχθηκες σ αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/6/14 13:57


    Πρώτα πρώτα ένα ευχετήριο μήνυμα από τον καθε πατριώτη και από το site προς τον νέο υπουργό το θεωρώ πέρα από απαραίτητο.
    Έπειτα οι πολύπλευρες επαφές μαζί του από τα όργανα του χωριού,αλλά και ατομικά από μερικούς, μόνο καλό θα μπορούσε να φέρει.
    Η Μυγδαλιά δείχνει να αντέχει. Αυτή τη στιγμή είναι δυνατότερη από πριν. Συλλογική προσπάθεια φαίνεται να μας λείπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/6/14 15:49

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ..ΣΕ ΤΙ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/6/14 17:31

    Δε σας κρύβω πως περίμενα εδώ και αρκετές ημέρες να ιδώ στο site του χωριού μας κάποιον από τους πολλούς αναγνώστες του να συγχαίρει το λαμπρό επιστήμονα - γιατρό ,Βουλευτή και μαχητικό πολιτικό ,πατριώτη μας,φίλο και συγγενή Οδυσσέα επί τη αναλήψει των υψηλών του καθηκόντων ως Υφυπουργού στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Αλλά μέχρι σήμερα δεν γράφηκε τίποτα σα να μη συνέβη κάτι.Νομίζω , Φίλοι πατριώτες, πως το λίαν τιμητικό αυτό αξίωμα δεν τιμά μόνο τον Οδυσσέα ,αλλά και τον τόπο καταγωγής του και όλη την Αρκαδία ,άρα και όλους εμάς. Πρέπεινα είμαστε υπερήφανοι και να καμαρώνουμε τον Βουλευτή μας ,που έγινε κυβερνητικό μέλος . Να μη γινόμαστε λοιπόν μίζεροι,μικρόψυχοι και στενόμυαλοι,αλλά ευγενείς ,φιλόφρονες, γενναιόψυχοι και ανοιχτόμυαλοι,όταν ένας απ΄το χωριό μας ,ανεξαρτήτου πολιτικής ταυτότητας, ανεβαίνει έστω και ένα σκαλοπάτι στο Δημόσιο βίο της χώρας μας. Είναι γνωστό πλέον το αμέριστο ενδιαφέρον του Οδυσσέα για την ανάπτυξη της εκλογικής του περιφέρειας . Ευελπιστώ πως θα συνεχιστεί εντονότερα και από τη θέση αυτή ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον τόπο του και την πατρίδα του ,δίνοντας πάντα την πρέπουσα λύση στα προβλήματα ,που μας απασχολούν όλους μας.Θερμά συγχαρητήρια στον πατριώτη μας Οδυσσέα και καλή επιτυχία στο Λειτούργημά του αυτό.
    marpolix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/6/14 21:20

    Ματρολίξ κράτα τις συμβουλές και τη συγκίνηση για του λόγου σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα γκουβαδάκια σου και σ άλλη παραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/6/14 22:47

    χαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. marpolix Δεν αναφέρεται σε σένα το σχόλιό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/6/14 00:15

    ΝΑΙ ΧΨ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΛΟΒΕΡΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ22/6/14 00:59

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΨ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΕΓΑΣ22/6/14 14:21

    ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 2010.ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ.ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΦΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΑΝΕΙ ΑΔΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΠOΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΕΓΑΣ22/6/14 20:59

    foni peiraioton
    Εκπέμπεται Σήμα Κινδύνου Αντικαθίσταται ο Έλληνες με ξένους!
    Posted by Φωνή Πειραιωτών | On 13 Ιουνίου,2014 | In ΑΠΟΨΕΙΣ

    12315915.limghandler

    Σύμφωνα με το υπ. αριθ. 318/11-4-2011 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Υπουργείο Εξωτερικών, με θέμα “Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών από 2011 έως 2015″, μεταξύ άλλων αναφέρονται επί λέξει τα εξής: “… το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να συνεχισθεί η νόμιμη μετανάστευση” (σελ. 8), “… η χώρα θα χρειασθεί και νέους μετανάστες προκειμένου να αντιμετωπισθεί το επερχόμενο φαινόμενο γήρανσης του πληθυσμού”.

    Σημείωση ΦΩΝΗΣ: Σχόλιο! Την ώρα που τιμωρούν τους Έλληνες αν κάνουν παιδιά αυξάνοντας την φορολογία λένε ότι πληθυσμός γερνάει, Αντί να δώσουν ελαφρύνσεις για να κάνουμε περισσότερα παιδιά, φέρνουν μετανάστες. Δεν πρόκειται για αναστροφή γήρανσης του πληθυσμού. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ. Και το εκτελούν μεθοδικά και αποφασισμένα με σχέδιο που δεν το κρύβουν, κι όποιος το πάρει είδηση και κάνει να διαμαρτυρηθεί θα τον πουν ρατσιστή και φασίστα!»

    “…η δημογραφική σύνθεση της χώρας καθιστά αναγκαιότητα την προσέλκυση μεταναστών, πάντα μέσω των νομίμων οδών” (σελ 7 και 8), “η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, πρέπει να στηρίζεται σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης αλληλεγγύης και στενής συνεργασίας μεταξύ των χωρών προέλευσης, (σ.σ. εννοεί βεβαίως κυρίως αφροασιατικές χώρες), διέλευσης (σ.σ. Τουρκία δηλαδή) και προορισμού (σ.σ. Ελλάδα δηλαδή)” (σελ. 6)

    Σημείωση ΦΩΝΗΣ: «Κι αν δεν είναι νόμιμοι τους κάνουμε νόμιμους αμέσως μετά, τους δίνουμε επιδόματα ελαφρύνσεις περίθαλψη, ότι στερούμε από τους Έλληνες που είναι άχρηστοι πια γιατί δεν μας ψηφίζουν».

    Έλπη Κυρίμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.