Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ντούτσε Ντοϋτσε Μπάνκ

Εικόνα
Έπεσε η Κύπρος; Έπεσε! 
Πρόλαβε πριν να πέσει να πει «όχι»; Πρόλαβε! Κι αυτό δεν συνιστά μόνον μια παρακαταθήκη, ευγενική ίσως, αλλά απλώς παρακαταθήκη, συνιστά μια νάρκη για τη γερμανική πολιτική, έτσι όπως την ακολουθεί (αλλά και την παρακολουθεί) το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Η Κύπρος θα δυστυχήσει. Εικονα
Έλαβε τη χειρότερη δυνατή «λύση» απ΄τους εταίρους της. Δεν τινάζεται μόνον η οικονομία της στον αέρα με το ένα της μισό, το τραπεζικό σύστημα, να υφίσταται βίαιο και ακαριαίο θάνατο, αλλά – και κυρίως αυτό – η Κύπρος μπαίνει σε Μνημόνιο, δηλαδή
σε καθεστώς κατοχής. Μιας ακόμα κατοχής. Προσέτι, η Κύπρος αφοπλίζεται προκειμένου να αντέξει τα μέτρα που θα της ζητηθούν – τις απομένουν οι παραλίες. Εικόνα
Το μέλλον της Κύπρου προδιαγράφηκε και προγράφηκε. Την περιμένει η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, η άγρια μετανάστευση η εξάρθρωση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών κατακτήσεων, καθώς και ο αμοραλισμός στην καθημερινή ζωή. Η Κύπρος δεν
είναι πλέον ένα ανεξάρτητο κράτος έστω με χαίνουσα την πληγή της κατοχής ενός μέρους του από την Τουρκία, αλλά ένα κράτος σε καθεστώς Εντολής, ένα κράτος Φόρου Υποτελές, Εικονα

με υποθηκευμένους κι αιχμάλωτους τους φυσικούς πόρους, το έδαφος και τους ανθρώπους της.

Η Κύπρος, αβοήθητη απ΄την Ελλάδα, υπέστη νέα ήττα στρατιωτικού τύπου. Τύπου Μικρασιατικής Καταστροφής. 
Γιατί; 
Διότι υπήρξε, λέει αμαρτωλή. 
Τι αμαρτία διέπραξε; Την ίδια με της Γερμανίας. Είχε υπερδιογκωμένο τραπεζικό τομέα. Έκανε ακριβώς ό,τι κάνει η ίδια η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία, το Λιχνεσταϊν.

Με έναν λόγο ο ληστρικός καπιταλισμός των χωρών αυτών απαίτησε από την Κύπρο να έχει έναν καπιταλισμό του κατηχητικού, να είναι οι κυπριακές τράπεζες Ουρσουλίνες – γελοιότητες!

Αυτές οι γελοιότητες όμως είναι θανατηφόρες.

Για όλο και πιο πολλούς πολίτες σε όλο και πιο πολλές χώρες. Ο κυνισμός όμως με τον οποίον η Γερμανία κυρίως προωθεί τη μετατροπή σε «ζωτικό χώρο» χωρών και περιοχών, περνάει απ΄το ένα στάδιο στο άλλο με τρομακτική ταχύτητα. Τώρα οι καταθέτες θα θεωρούνται ένα είδος «επενδυτών» που αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για την πορεία στο μέλλον της τράπεζας που επιλέγουν!παράλογο; όχι! ληστρικό. Διότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να προβλέπει σωστά

κι αν όχι, θα φταίει ο ίδιος (!) την εξέλιξη σε βάθος μικρού ή μεγαλύτερου χρόνου, της τράπεζας που θα αποθέτει τις οικονομίες του! Κι αν κάτι πάει στραβά –« ας πρόσεχε» που έλεγε και ο Σημίτης για τα θύματα του στο χρηματιστήριο.

Όμως έτσι το σύστημα που διαμορφώνεται γύρω μας έχει ως εξής: οι καταθέσεις δεν είναι ασφαλείς...

οι μισθοί περικόπτονται κατά το δοκούν...

η φορολόγηση αυξάνεται αυθαιρέτως και χωρίς τέλος...

Οι κατασχέσεις μισθών, σπιτιών κι αγαθών έρχονται σε πρώτο πλάνο, καθώς και οι προσωποκρατήσεις ή άρση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, καθώς και η κάθε μορφής καταστολή εναντίον των πολιτών.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τη διαρκή μείωση του ΑΕΠ και τη διαρκή αύξηση της ανεργίας, πρόκειται περί εφιάλτη!

Ο εφιάλτης αυτός της «οικονομικής φρίκης» έχει ένα τερατώδες πολιτικό αποτύπωμα. Φασιστικό. Έγραψε προχθές η Ισπανική « EL PAIS» στην ηλεκτρονική της έκδοση για τον «ζωτικό χώρο» που η Γερμανία δημιουργεί γύρω της. Λίγες ώρες μετά, το άρθρο κατέβηκε.

Είτε πρόκειται περί λογοκρισίας ( ή ακόμα χειρότερα περί αυτολογοκρισίας), ο Αρθούρος Ουί είναι εδώ, ο

Ντούτσε είναι εδώ, ο χερ Βόλφάνγκ Σόϊμπλε

είναι εδώ, υπαγορεύει

υπαγορεύει, αποφασίζει

και διατάσσει

οτι η «νέα» συμφωνία για τη «διάσωση» της Κύπρου, δεν χρειάζεται καν να «περάσει» απ΄ την Κυπριακή Βουλή!!

Η Κύπρος τιμωρήθηκε – βεβαίως τιμωρήθηκε- με μια δεύτερη απόφαση, τρισχειρότερη της πρώτης.

Τι δεν καταλαβαίνουμε απ΄αυτό το μήνυμα; Παραλήπτες είναι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πλέον μια Βόμβα Νετρονίου. Κάθε φορά που θα εκρήγνηται, θα αφανίζει ανθρώπους και θα αφήνει απείραχτα πράγματα,

πράγματα λάφυρα.

Μισθοί, καταθέσεις, σπίτια, φυσικοί πόροι, υπεραξίες, όλα λάφυρα

Στα χέρια εκείνων που αφανίζουν πρόσωπα, υπάρξεις, ζωές, ανθρώπους. 

Κίνδυνος! Οι νεκροί έχουν πάρει τις ζωές μας στα χέρια τους...


enikos.gr

19 σχόλια :

  1. Ανώνυμος27/3/13 21:09

    skafte bathia.... to eipe o stoyrnaras......oi katatheseis den kindineuoyn.......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/3/13 21:19

    Gerolyke προφυλακίστηκαν οι κουράδες
    ειναι δυνατον ? θα μας τρελανουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/3/13 21:28

    to kako einai oti menoyn polloi akoma apokso...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/3/13 21:30

    grafo etsi giati eimai eksoteriko min me sixtirisei kaneis!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/3/13 21:33

    αυτό είναι είδηση Νις φτιαχτο πρωτο θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/3/13 21:37

    ο γερολυκος ειναι Γερμανια να βαλει εκει της καταθεσεις για να μην τον κουρεψουνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/3/13 22:01

    makari namoyn gia katathesis.......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ27/3/13 22:13

    ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ.ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ.ΕΛΠΙΖΩ Ν ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΦΥΣΗΞΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΩΡΑ.ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΜΟΝΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/3/13 22:27

    μερικά συνθήματα μας βρήσκουν σαν κάτι καλές παροιμίες που έχουν επαληθευθεί με το χρόνο. ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. βιάστηκαν μερικοί για να το αποτάξουν να γίνουν 'ΣΎΓΧΡΟΝΟΙ' να δείξουν στα αφεντικά οτι δεν έχουν ξύλινη γλώσσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/3/13 22:29

    ase ton kosmo tora....psaxnei gia troypa na balei ta lefta toy.....HRTHANE GIA TA RESTA, FYLAXTEITE MEXRI TOY XRONOY TETOIO KAIRO...................gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η επενδύσεις φτάνουν καταιγιστικές
    η Michelin μεταφέρει το εργοστάσιό της στο Βουκουρέστι και η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ κλείνει το εργοστάσιό της στη Χαλκίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος28/3/13 01:54

    Όλες οι ενδείξεις των τελευταίων ημερών συγκλίνουν πως έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο ανακατατάξεων στην Ευρωζώνη, την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

    Δυστυχώς αυτό λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας αδυνατεί να διαχειριστεί απλούστερες καταστάσεις όπως είναι η μεταρρύθμιση της διαλυμένης από τις πελατειακές σχέσεις κρατικής μηχανής.

    Η Ελλάδα έχει την ατυχία να κυβερνιέται αυτή τη στιγμή από μια γενιά πολιτικών που ανδρώθηκε με μοναδικό κριτήριο διάκρισης την ικανότητα διαχείρισης πελατειακών ανταλλαγμάτων. Πολιτικοί αιχμάλωτοι συνδικαλιστικών συντεχνιών εθισμένων σε αταβιστικές διεκδικήσεις χωρίς ικανότητα να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις.

    Χαρακτηριστικό δείγμα το δόγμα του «Χορού του Ζαλόγγου» απέναντι στα μόνα σταθερά σημεία αναφοράς της χώρας και της οικονομίας που είναι το ευρώ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ από ισχυρή μερίδα του πολιτικού κόσμου. Το δόγμα των συνδικαλιστών διεκδικήσεων μέσω του κοινωνικού εκβιασμού των τελευταίων δεκαετιών έχει αναδειχθεί σε εθνική στρατηγική από μια γενιά πολιτικά αναλφάβητων ηγετών.

    Από την άλλη πλευρά η αδυναμία της συγκυβέρνησης να απομακρύνει έστω και ένα επίορκο δημόσιο υπάλληλο καταδεικνύει το βαθμό διάλυσης και σήψης της δημόσια διοίκησης.

    Όλα αυτά σε μια περίοδο που διακυβεύονται πολλά σε σχέση με τη θέση και το ρόλο της χώρας στην περιοχή της και την Ευρώπη. Δηλαδή την θέση της στον κόσμο...

    Στα 200 χρόνια της ελληνικής δημοκρατίας, η χώρας μας βγήκε πάντα ενισχυμένη από παρόμοιες ανακατατάξεις όταν στάθηκε στο πλευρό των δυτικών συμμάχων. Γεωπολιτικά αυτό εκφράστηκε συνήθως με τις δυνάμεις της θάλασσας εναντίον των χερσαίων δυνάμεων.

    Πολλοί διαβλέπουν απόσταση μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας. Κάτι τέτοιο δεν είναι διακριτό όμως καθώς οι ρόλοι μοιάζουν περισσότερο συμπληρωματικοί, έστω αν υπάρχουν κάποιες επουσιώδεις διαφορές με τον τρόπο που οι Γερμανοί εκδηλώνουν μερικές οικονομικές εμμονές τους.

    Στην Κύπρο αποδείχθηκε πόσο τραγικά άστοχες ήταν οι απόψεις που αποσκοπούσαν σε μια στρατηγική εκβίασης των εταίρων και μονομερούς επαναδιαπραγμάτευσης ή στάσης πληρωμών.

    Ελάχιστα προβλημάτισε η παταγώδης απομόνωση της Κύπρου από όλους εντός και εκτός Ευρωζώνης, την ώρα που οι ίδιοι φαντασιώνονται μέτωπα, συμμαχίες και επαναστάσεις που υπάρχουν μόνο στο κεφάλι τους.

    Λίγη σοβαρότητα και προσγείωση στην πραγματικότητα δεν βλάπτει.

    του Κωστα Στουπα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ28/3/13 07:19

    ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΑΞΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος28/3/13 09:03

    Ο Φραγκίσκος θα πλύνει τα πόδια κρατουμένων για τη Μ.Πέμπτη


    Λένε πως είμαι γκαντέμης
    Παλιοκουμούνι, ανάρχας
    Χωρίς αιτία φρικάρω
    Και άλλα πολλά εμπριμέ

    Πιάσαν τα πόστα κοθώνια
    Όλα τα ξέρουν, ξεράδια
    Κι ήρθανε λέει να μας σώσουν,
    Που να μην σώσουνε ποτέ

    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και μαλάκες
    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και χαζούς

    Μου ‘ρχεται ρεύμα τριάντα
    Του τηλεφώνου σαράντα
    Νερό και νοίκι εξήντα
    Και τα κοινόχρηστα δεκαεφτά

    Γύρω σαΐνια κανάγιες
    Τρώνε με δέκα μασέλες
    Θέλουν βρεμένη σανίδα
    Και τους φερόμαστε κι ευγενικά

    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και μαλάκες
    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και χαζούς

    Κάνω εξετάσεις για κήλη
    Όσοι γιατροί, τόσες γνώμες
    Γρίπη, συκώτι, στομάχι
    Πάω στο ΙΚΑ με βρίσκουν καλά

    Άστα να πάνε στο διάλο
    Κάθε καρέκλα και χάχας
    Όλα πηγαίνουν στο φούντο
    Κι αυτοί εκεί τη λιλής το χαβά


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος28/3/13 09:23

    Όταν ο ΓΑΠ, πρεσσαρισμένος ή φοβισμένος, ψέλλισε στον τάπα Σαρκοζί και τη γκιόσα Μέρκελ να κάνει δημοψήφισμα, όχι μόνο το φάπωσαν αλλά μαζί με τον Μπούγκα μπούγκα τον παραίτησαν....

    Και οι εδώ αντιμνημονιακές δυνάμεις (βαρεμένα μυαλοκαμένα στοκαρισμένα και πιθήκια τα λέω εγώ) αντί να πουν, εεεεεε τον πρωθυπυργό εμείς τον ανεβάζουμε και εμείς τον κατεβάζουμε και τι επέμβαση είναι αυτή στα εσωτερικά μας, αντί αυτού λοιπόν πανηγύριζαν!!!!!!! Τέτοια τύφλα, τέτοια ηλιθιότητα.

    Τώρα?????? Υποστηρίζουν την άποψη του Ακελ για δημοψήφισμα.

    Η διαπίστωση ¨12 παλουμπαίοι 13 καπεταναίοι¨ με έχει ξεπεράσει.

    Το αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων όλο με ζυγώνει.

    Αυτογνωσία, ρεαλισμός και κοινωνική συμπεριφορά απουσιάζουν.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!!! εκτός και αν ο Αλέξης σχίσει τα μνημόνια..........

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος28/3/13 11:01

    Αν πιστευεις οτι ο αλεξης θα σκισει τα μνημονια τοτε εσυ εισαι ο μυαλοκαμμενος οχι οι αλλοι που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος28/3/13 11:05

    για κοιτατε ρε να βρουμε τωρα ποιος ειναι ο γερολυκος .για ρωτατε ποιος γλανιτσιωτης εχει παει εξωτερικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος28/3/13 14:35

    Όπου συναντάτε βαρεμένα μην τ' αφήνετε να σας λένε τις ίδιες μαλακίες που αναχαράζουν τόσον καιρό.

    Πρόταση ρε έχεις????? (θα τους λες)

    Άμα λένε πάλι τις ίδιες μαλακίες (διαπιστώσεις και αερολογίες) τότε ¨φάπες¨ με την καλή έννοια. Έχουν γίνει πιο επικίνδυνοι τελικά και από τους γκάνγκστερς. Και ξέρετε γιατί???? Ο κακός λέει θα σου κόψει το χέρι και σου κόβει το χέρι. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ τρέχει τάχα μου να σε σώσει και σε σκωτώνει μπήτι.

    Τώρα όποιος ασχολείται με μυαλοκαμένα πρέπει να έχει διαβάσει όλη την γκάμα των βιβλίων του Λιακο, δεν εξηγείται διαφορετικά....

    Όποιος ασχολείται με στοκαρισμένα πρέπει να έχει σπουδάσει μυθολογία και παλαιοντολογία.

    Όποιος ασχολείται με πιθήκια, σίγουρα βρίσκεται σε .....¨πρόγραμμα¨.....

    Οι παραπάνω ομαδούλες με τις ηλιθιότητες τους έχουν νομιμοποιήσει τα καθίκια τα υποδέλοιπα......

    Έχουν σπείρει το φόβο και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από το φόβο!!!

    Το σύστημα (που κατά κουκουλοφόρο δεν στοχοποιώ) μας αφήνει να ξεχαρμανιάζουμε (κοινώς να εκτονονώμεθα) μέχρι του σημείου που δεν γινόμαστε επικίνδυνοι. Αν κινδυνεύσει, τότε να είστε σίγουροι ότι θα ξαπλώσει κορμιά.....

    Έχουν τα Μέσα Μαζικής Επιβολής και δεν χρειάζονται ορδές μπράβων, έχουν σπείρει την ανασφάλεια και δεν χρειάζονται γενίτσαρους. Γιατί να έχουν ανάγκη από εμένα το μερκελιστή, το δοσίλογο, το σπιούνο αφού οι δήθεν αρνητές τους συστήματος κάνουν καλύτερη δουλειά από μένα, λέγοντας την όποια μαλακία τους κατέβει και ο κόσμος κουνάει το κεφάλι του, λέγοντας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!!

    Είχα προβλέψει ότι ο κόσμος δεν θα τρέξει πανικόβλητος στις τράπεζες (τι να προλάβει άλλωστε) γιατί φοβάται τον ίδιο του τον πανικό. Δηλαδή ότι ο πανικός του μπορεί να φέρει την καταστροφή την ολοκληρωτική.

    Προσοχή όμως, επειδή η ζωή δε σταματά και συνεχίζεται και από κάποιο σημείο και μετά ο φόβος εκκλείπει και τότε ο καθένας μαστουρωμένος αναφωνεί ¨γαία πυρί μειχθήτω¨ (και αυτό το σύστημα κουκουλοφόρε το έχει εμπεδώσει καλά, γιατί είναι έξυπνο) γι' αυτό θα ντώσει λίγο τα λουριά, για να μην σπάσουν.

    Η μάχη πρέπει να δοθεί στην αυτογνωσία, στην κοινωνική συμπεριφορά μας και στο ¨δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης¨

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος28/3/13 16:46

    ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΟΡΔΕΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.