Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Έγκλημα στην υγεία


Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της υγείας, μετά τις παρεμβάσεις και τις επιταγές των μνημονίων περιγράφει αναλυτικά η επιστολή της γιατρού Ελένης Γεωργιάδου, από την Σκύρο. Μια επιστολή κόλαφος για όσους έχουν διατελέσει υπουργοί υγείας τα τελευταία 3 χρόνια. Μια επιστολή κατηγορητήριο, τμήμα της δικογραφίας, στις μελλοντικές δίκες που θα στηθούν για να καταδικαστούν οι ένοχοι. Στην καλύτερη περίπτωση. Μια επιστολή για την ντροπή και το αίσχος που δημιούργησαν, αυτοί που τώρα εμφανίζονται και πάλι ως σωτήρες. Ακολουθούν εκτενή αποσπάσματα αυτής της επιστολής. (οι υπογραμμίσεις δικές μας). 
«Ονομάζομαι Ελένη Γεωργιάδου, είμαι ειδικός παθολόγος στη νήσο Σκύρο. Πρόκειται για νησί 4000 κατοίκων που το καλοκαίρι υποδέχεται πάνω από 30000. Υπάρχει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (όχι Κέντρο Υγείας). Το κλιμάκιο ιατρών της Πολεμικής Αεροπορίας από το 251 ΓΝΑ που ερχόταν για μια εβδομάδα το χρόνο στο νησί, σταμάτησε προ 2ετίας την πολύτιμη προσφορά του (πιθανώς λόγω οικονομικών περικοπών).
Το σύστημα που όπως έλεγε ο Κος Λοβέρδος θα βάλει τάξη στην υπερσυνταγογράφηση και στη σπατάλη του ΕΟΠΥΥ και θα βοηθήσει ασφαλισμένους, ιατρούς, φαρμακοποιούς, ήταν η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ που έγινε ποτέ στο χώρο της υγείας και ο υπέρτατος εξευτελισμός τόσο των ασθενών, όσο και του ιατρικού κλάδου.

Βάλατε μία από τις μεγαλύτερες επιστήμες, την Ιατρική, σ’ένα απύθμενο καζάνι γραφειοκρατίας και αποσυντονίσατε τον εγκέφαλό μας από τον αληθινό σκοπό του: τη σωτηρία του ανθρώπινου σώματος, την εμψύχωση και την συμπαράσταση στον ψυχικό πόνο του συνανθρώπου μας.

 Μετατρέψατε μία 5λεπτη απασχόληση (ιατρού – ασθενούς) σε πολύωρη, πολυήμερη ταλαιπωρία, πολλές φορές άκαρπη.

Από τα ξημερώματα μαζεύεται ο κόσμος έξω από τα ιατρεία για να πάρει σειρά για τα φάρμακά του (ιδίως μετά τις λήξεις των επαναλαμβανόμενων απεργιών των φαρμακοποιών). Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε, διότι μόλις το σύστημα ανοίγει, πέφτει από υπερφόρτιση. Οι ασθενείς γίνονται έξαλλοι, οι γιατροί χάνουν την υπομονή τους και μέχρι το μεσημέρι εγκαθιστούμε ξανά και ξανά κωδικούς και μπες – βγες σε μια ταλαιπωρία ανείπωτη πέρα από κάθε όριο και τρόπο περιγραφής.

Πώς να εξετάσουμε τον ασθενή και να είμαστε ευγενείς, υπομονετικοί, θεραπευτές και συμπαραστάτες, όταν η συνταγογράφηση έχει μετατραπεί σε επείγον και οι ασθενείς μας χτυπούν τις πόρτες και μας απειλούν με απίστευτες λεκτικές εκφράσεις, νομίζοντας ότι εμείς δεν θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Οι ίδιοι ασθενείς επί 3-4 ημέρες επανέρχονται με ΤΑΧΙ, καρότσες αγροτικών, λεωφορεία και συνοδεία μπαστουνιών και να τους εξηγείς ότι: Λυπάμαι! Δεν δουλεύει πάλι το σύστημα, ή κάτσε μέχρι τις 6 το απόγευμα (διότι ίσως το μεσημέρι αποφορτιστεί).

Σας υπενθυμίζω ότι στο νησί υπάρχουν δύο υπολογιστές, ο δικός μου και ένας του περιφερειακού ιατρείου. Κι αν τύχει και δουλέψει αυτή η απάτη, χρειάζεται 30 – 40 λεπτά, σε περίπτωση 2 ή 3 συνταγών, με συνοδά παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων, μετά την αναγραφή τους, όπως παλιά, και στο βιβλιάριο, την καταχώρηση στο βιβλίο εισερχομένων και χειρόγραφη απόδειξη για εισόδημα από 5 έως 10 ευρώ. Διότι εμείς οι μη συμβεβλημένοι αλλά πιστοποιημένοι ιατροί στο e-syntagografisi απλήρωτοι από το 2010, από το αναξιόπιστο κράτος παίρνουμε από 5 έως 10 ευρώ για συνταγές – παραπεμπτικά. Αλλά ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα δεν μας αφήνετε να τα εισπράξουμε εφόσον διώχνουμε τον κόσμο, ο οποίος έρχεται τις περισσότερες φορές για συνταγογράφηση και όχι για εξέταση. Είναι εξαθλιωμένος και φτωχός. Και ρωτάει:

-       Γιατρέ θα μου πάρεις την πίεση;

-       Ευχαρίστως.

-       Θα μου πάρεις και ένα σάκχαρο;

-       Ευχαρίστως.

-       Να κάνω και μια ερώτηση;

-       Ευχαρίστως

-       Τι είναι ο πόνος που νιώθω στο στήθος και με χτυπάει στην πλάτη; 

Ο γιατρός χλομιάζει. Κάνει πλήρη εξέταση με καρδιογράφημα και διαπιστώνει οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και πασχίζει για την διακομιδή του με 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Και φυσικά δεν θα ζητήσουμε το αρχικό 5ευρω σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις. Και ο κόσμος το αναγνωρίζει και επανέρχεται με 5 αυγά, λίγο λάδι ή λίγα χόρτα που μάζεψε ο εμφραγματίας για να ευχαριστήσει τον γιατρό του, ή κάποιος άλλος για να εξεταστεί άνευ χρημάτων. Εσείς όμως ζητάτε λεπτομερή καταγραφή εισοδημάτων. Άρα εμείς πρέπει να καταγράφουμε στις αποδείξεις 5 αυγά, λίγα χόρτα ή 1kg ντομάτες;


Μας υποχρεώσατε (μέσω ΦΕΚ) να ελέγχουμε τις ασφάλειες των ασθενών για να συνταγογραφήσουμε ή να εξετάσουμε. Που ζείτε; Τουλάχιστον το 30% των ασθενών μας είναι με ληγμένες ημερομηνίες – απλήρωτες ασφάλειες ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ. Δεν δικαιούνται ούτε εμβόλια για τα παιδιά τους. Κι αν είσαι για νοσηλεία τότε στην διακομιδή σου τραγούδα: «Αν ήμουν πλούσιος». Διότι εξερχόμενος από τη νοσηλεία για χολοκυστεκτομή ο μόλις απολυμένος υπάλληλος ή κατεστραμμένος ελευθεροεπαγγελματίας θα πληρώσει τιμολόγιο στο γραφείο κίνησης και πιθανώς θα χρειαστεί έρανο για να πάρει εξιτήριο. Τόσα χρόνια πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του. Τώρα που περνάει δύσκολες ώρες δεν του δώσατε ούτε καν περίοδο χάριτος ώστε να μπορεί να δικαιούται έστω για ένα εύλογο διάστημα τα φάρμακά του. Εμείς οι ιατροί υποκύψαμε και γίναμε ελεγκτές του κράτους. ΚΑΚΩΣ. Είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία και τη ζωή του. Εσείς είστε όμως υπεύθυνοι του θανάτου του (αν συμβεί) διότι βάση νόμου δεν επιτρέπεται να συνταγογραφήσουμε στο βιβλιάριο τα φάρμακα που χρειάζεται.

Δημιουργήσατε τον ΕΟΠΥΥ, διαχωρίσατε φάρμακα υψηλού κόστους με απαραίτητη την μετάβαση μηνιαίως των ασθενών στην Αθήνα, στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. Ποιας κατηγορίας ασθενών; Των ογκολογικών περιστατικών με οστικές μεταστάσεις, των νεφροπαθών, των αναπήρων από ρευματικά νοσήματα; Και σας περιφρόνησαν! Μην φοβάστε! Αποφάσισαν να πεθάνουν στη γη που γεννήθηκαν. Δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται ανήμποροι σωματικά και ψυχικά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα κι έτσι μπορείτε να περηφανεύεστε για την μείωση του φαρμακευτικού κόστους. «Φεύγουν» καρκινοπαθείς στα χέρια μας ο ένας μετά τον άλλο αλλά τουλάχιστον περήφανοι διδάσκοντάς μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας.

Προ μηνών αναρτήσατε στον ΕΟΠΥΥ ότι οι μη συμβεβλημένοι ιατροί δεν μπορούν να γράφουν πάνω από δύο συνταγές τον μήνα ανά ασθενή. Συνοδεύεται μάλιστα και από ποινικές ρήτρες. Δηλαδή αν παίρνει 7 φάρμακα ή 8 θα γυρίζει την Αθήνα ή τα νησιά να βρεί τις αντίστοιχες ειδικότητες για συνταγογράφηση. Είναι ντροπή κύριοι, διότι ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι μας τιμωρείτε επειδή δεν δεχτήκαμε να συμβληθούμε με το υπέροχο δημιούργημά σας, τον ΕΟΠΥΥ. Γιατί οι συμβεβλημένοι μπορούν να γράφουν 10 συνταγές; Η ιατρική μας δεοντολογία δεν το επιτρέπει αυτό το βασανιστήριο στο συνάνθρωπό μας.

Και τέλος. Σταματήστε την ιστορία με τα γενόσημα που μπερδέψατε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, τόσο των γιατρών αλλά κυρίως των ηλικιωμένων ασθενών μας. Έως τώρα γνώριζαν ότι το χάπι τους ήταν το κίτρινο χαπάκι με το ροζ κουτάκι κι εδώ και λίγο καιρό ένα μήνα είναι μπλε, τον άλλο κόκκινο και τον άλλο μαύρο. Διότι δεν λάβατε υπόψη σας ότι το 20% περίπου των ελλήνων είναι αναλφάβητοι. Κι αν τόσο πολύ σας ένοιαζε το φθηνότερο και καλύτερο φάρμακο ας επιβάλατε νόμο ώστε να έχουμε μόνο ελληνικά γενόσημα ώστε να αναπτυχθεί τουλάχιστον η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και όχι το φθηνότερο πακιστανικό, μπαγκλαντέζικο, ινδικό που δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει εκεί αντίστοιχος ΕΟΦ και πως λειτουργεί. Διότι αν υπήρχε δεν θα βρισκόταν θραύσματα γυαλιού στα φάρμακα αυτών των χωρών όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τα ΜΜΕ.

Αποφασίσατε να κάνετε την Ελλάδα ένα μεγάλο αυτοματοποιημένο Memorial. Συγνώμη κύριοι! Μιλάμε για την ίδια χώρα; Την Ελλάδα; Και κάτω από την επήρεια ποιου παράγοντα αποφασίσατε; Πανικού, πίεσης ή ουσιών; Αν έγινε από άγνοια ή αμέλεια σας κατανοούμε και σας συγχωρούμε. Διότι ανθρώπινος νους δεν χωράει αυτό που ζούμε εξαιτίας σας. 

            ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΑΣ!!!

27 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/2/13 20:18

    Το δημόσιο, δυστυχώς, όχι μόνο δεν το προσέξαμε σαν κόρη οφθαλμού, αλλά το ξεσκίσαμε όπως μπορούσε ο καθένας.

    Ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομές, ο επίορκος δημόσιος, ο πολιτικός που μοίραζε την τράπουλα, όποιος δεν μπόρεσε μοναχά δεν μάσησε.

    Ο ορατός κίνδυνος (απευθύνομαι στα νεοφιλελεύθερα ανθρωπάκια, τύπου τζήμερου) είναι να αποδιαλυθεί, το ήδη διαλυμένο δημόσιο. Τότε η ανθρωπιστική κρίση θα είναι ολική και σοκαριστική.

    Σπρώχνουν όλο τον κόσμο στη σύνταξη (γιατί το σχέδιο είναι τα 300 ευρώ του Λοβέρδου και του υπαλληλίσκου Κουτρουμάνη), απειλούν με απολύσεις στο δημόσιο (μας δουλεύουν αν νομίζουν ότι έτσι μαζεύουν λεφτά), στοχοποιούν το δασκαλάκο, το σκουπιδιάρη, τη νοσοκόμα και τους τρομοκρατούν με την άποψη του μισθού των 500 ευρώ και να λες ¨πάλι καλά¨

    Και όλα αυτά προς δόξαν της νεο_φιλελεύθερης μονεταριστικής πολιτικής.

    Πάρτε το χαμπάρι.....Ο ιδιώτης είναι ανήθικος (από τραπεζίτη μέχρι λαϊκατζή) συνεργάζεται με τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο (εφοριακό,τελωνιακό, γιατρό εσύ, αστυνόμο, πολεοδόμο, δασάρχη κλπ) τα θέλει όλα ιδιωτικά και το ανήθικο πολιτικό σύστημα τι κάνει??????


    άκου τι κάνει!!!!

    Μετατρέπει τις μικρές θυσίες των πλουσίων για τους φτωχούς (πούντες κι αυτές) σε μεγάλες θυσίες των φτωχών για τους πλούσιους.....

    Ο ιδιώτης είναι ανήθικος, πάρτε το χαμπάρι...από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. Αυτά περί ελεύθερης οικονομίας είναι για ηλίθιους. Αν τώρα τον κρατισμό τον μετέτρεψαν κάποιοι σε πλιάτσικο δε φταίει ο θεσμός ¨δημόσιο¨

    Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο (μια και καλή για κάποιους όψιμους προβληματισμένους) η επίθεση σε κάθε λαμόγιο. Και επειδή εγώ δε συναναστρέφουμε με τραπεζίτες και μεγαλοεργολάβους αλλά με λαϊκατζήδες γι' αυτό αναφέρομαι σ'΄αυτούς, χωρίς βέβαια να μην αναγνωρίζω τα χοντρά λεφτά που καταβροχθίζουν οι λίγοι, αλλά ούτε τα λίγα που χεριάζουν οι πολλοί.

    Τώρα για τη σαπίλα στα νοσοκομεία ξέρουμε όλοι μας. Το κύκλωμα φαρμακοβιομηχανιών, γιατρών, φαρμακοποιών καταλήστεψε τα ταμεία μας.

    Τα θαλασσοδάνεια του μακλάνιου του γερο-καραμανλή στους επιχειρηματίες επέβαλαν την άτοκη κατάθεση των αποθεματικών των ταμείων μας.

    Το κόλπο του χρηματιστηρίου του εκσυγχρονιστικού πασόκ μοίρασε χαρτούρα και λήστεψε τα αποθεματικά μας.

    Η έμπνευση των δομημένων του κοπρόσκυλου της ραφήνας αποψήλωσε ότι είχε απομείνει.

    Και ήρθε το κούρεμα (το πανηγυρήσαμε κιόλας τρομάρα μας) για να σου κουνάει το δάχτυλο ο λακές του ΔΝΤ Λοβέρδος και να σου λέει δεν υπάρχει σάλιο και υπογράφω τα 300 ευρώ εγγυημένη σύνταξη.

    Και μέσα σε όλα αυτά δεν έχω κατά που να σιάξω με τα βαρεμένα τα μυαλοκαμένα και τα στοκαρισμένα να πλακώνονται στα μπουρδελοκάναλα αν έπρεπε να καταληφθεί η βίλα αμαλία, αν είναι έλληνας το παιδί του αφρικανού που γεννήθηκε εδώ και είναι 20 χρονών και είναι πιο έλληνας από κάτι πιθηκοειδή και και ανούσιες ηλιθιότητες με πρωταγωνιστές Ντινοπουλους, Αδώνιδες και Σα(χλα)μαράδες.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/2/13 20:27

    Θα μελαγχολεί ο Πάχτας να βλέπει ολόκληρο το σύστημα Σημίτη να κυβερνά με γαλάζιο κοστούμι και αυτός να είναι ένας απλός καταγγέλων δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/2/13 20:36

    Μεγάλο καημό έχουν οι 3 αρχηγοί για τους ανέργους.Γι' αυτό και δεν τους έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ από την "Ειδική Εισφορά υπέρ Ανέργων".
    Που πήγαν και που πάνε αυτά τα χρήματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/2/13 20:40

    Βρε Παχτα..βρε Παχτα... μιλάς και εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/2/13 21:01

    ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΧΨ.@@@@@@@@@@ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.ΔΕ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΙΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ.Μ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ.Α ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΧΨ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/2/13 21:14

    Σωστος και δυνατος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/2/13 21:38

    Κυρία Γεωργιάδου πήγατε ποτέ σε συνέδριο στο εσωτερικό ή εξωτερικό?? ¨η υπέπεσε στην αντιληψή σας να πήγαν συνάδελφοί σας?????? Είχαν μαζί τους και τις γυναίκες τους? άντρες τους ή τις/τους....συνοδούς τους????

    Αν ναι ποιός κάλυψε τα έξοδα?????

    Μήπως κάποια φαρμακευτική εταιρεία????

    Αυτό λογίζεται ως δωροδοκία??????

    ψιλοπράγματα θα μου πεις......

    Μήπως τώρα φωνάζουμε γιατί κόπηκε το φαγοπότι και τάχα μου τάχα μου βάζουμε μπροστά την πράγματι τραγική κατάσταση??????



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/2/13 21:47

    Τι γίνανε οι εισφορές που πλήρωνε τόσα χρόνια ο ασφαλισμένος κα Γεωργιάδου????

    Η υπερσυνταγογράφηση και δη κατευθυνόμενη έπαιξε ρόλο????

    Πήγαινες σε κάτι φαρμακεία της επαρχίας και ναααααα στίβες τα βιβλιάρια του ΟΓΑ!!!!!!

    Εξυπηρετούμε τους παπούδες, τι να κάνουμε σου λέγανε με ένα μειλίχιο ύφος οι φαρμακοπώλες.....

    Με το αζημίωτο φυσικά.......έλεγα μέσα μου εγώ το καθίκι και μάλιστα τι αζημίωτο.......

    Διαφονεί κανείς???????

    Συγνώμη που δεν τα βάζω με τους μεγαλοκατασκευαστές-νταβατζήδες, αυτό το αφήνω για σας τους αγωνισταράδες, εγώ με τα τσικό καταπιάνουμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/2/13 21:50

    οποιος ειχε την ατυχια να χρειαστει,ιατρικη βοηθεια σε νοσοκομειο,τον τελευταιο καιρο μπορει να σας διαβεβεωσει οτι η δημοσια υγεια ....εχει απλως πεθανει gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/2/13 22:02

    Συμφωνώ απόλυτα. Το λάκκο τον έσκαψε το κύκλωμά τους και ήρθε ο νεκροθάφτης και την έθαψε....

    Οι γιατροί ειδικά πρέπει να κρύβονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία....(ελάχιστες οι εξαιρέσεις και ΄κεινους τους βγάζει το σύστημα γραφικούς..)

    Φακελάκια, κουβανέζικα, κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, δοσοληψίες, περιττές ιατρικές εξετάσεις ακόμα και εγχειρήσεις....και τι δεν έχει βγει στη φόρα τόσα χρόνια......Σκέψου ότι τα περισσότερα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί....

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/2/13 22:08

    Την κυρία ιατρό την ενοχλεί το τεχνοκρατικό της συνταγογράφησης.

    Πρώτα που συνταγογραφούσαν ανέλεγκτα, ανεξέλεγκτα, χειρόγραφα και ότι ήθελαν ήταν μια χαρά......μια χαρά......τώρα ήρθε η καταστροφή.

    Η καταστροφή έρχεται με την εξαφάνιση του δημόσιου νοσοκομείου και όχι με τον έλεγχο ένος στην κυριολεξία ανήθικου κυκλώματος πολυφαρμακείας και διασπάθισης των χρημάτων των ταμείων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/2/13 22:16

    Τι είναι τα κουβανέζικα!!!!!

    Είχανε στήσει κάτι εταιρείες εξωχώριες (οφ σορ ελληνιστί) κάτι μεγαλοσχήμονες γιατροί και έκαναν εισαγωγές πχ καθετήρων καρδιάς. Κόστος?????? τριπλάσιο απ' ότι στη Γαλλία, κάπου 1500 ευρώ και βάλε....

    Ο γιατρός που θα έκανε πχ τη στεφανιογραφία έβαζε τον καθετήρα που ως επιστήμων επέλεγε (και καλώς θα μου πεις). Και ώ της ατυχίας κατά την τοποθέτηση στράβωνε και πήγαινε στον κουβά (εξού και τα κουβανέζικα)

    τηλεφωνούσε στην προμηθεύτρια εταιρεία που πάλι ώ του θαύματος ο αντιπρόσωπος ήταν στη γωνία με άλλον καθετήρα........

    Δύστυχε ραγιά, περιμένεις σωτηρία?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/2/13 22:21

    Αυτές τις μέρες δε βγήκε στη φόρα το συνάφι κάποιων ορθοπεδικών που εργάζονταν για μια αμερικάνικη εταιρεία?????

    Αντί να δικαστούν με συνοπτικές.......αλλά ξέχασα δεν μας το επιτρέπει ο νομικός μας πολιτισμός.....είμεθα ευρώπη κύριοι!!!!!!

    χψ


    καληνύχτα σας, ΜΕ βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια, δε χαμπαριάζετε μπήτι, τόσο αντούβιανοι είσαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/2/13 22:28

    επειδή δε μ΄αρέσει η πολύ θεωρία ,με τα βαριά μεγάλα ονόματά τους, (την έχουμε πληρώσει ακριβά από κάτι παιδιά του χαρβαντ (υπουργούς και πρωθυπουργούς τους κάναμε) ,και με δεδομένο οτι ο Ελληναςς αγρότης ΑΚΟΜΑ είναι μικροιδιοκτητης, ας πάρουμε παραδειγμα εναν νταραίο που βγάζει 10 τόνους μήλα ,στην καλύτερη των περιπτώσεων να τα πουλήσει όλα 1 ευρώ το κιλό σύνολο σοδειάς 10 χιλιάδες ευρω. ας βγαλουμε εργατικά μεταφορικα ραντιστικά κλπ, τα ρέστα από το φπα και το φόρο δικά σας,εκτός αν θέλετε να τους φορολογήσουμε για τη μαρτίνα που ίσως έχει και καμια κότα( μη ρίχνω Ιδέες κιόλας ,δεν τόχουν και σε τίποτα )
    Ο μπάμπης και η παρέα του και όλο το σκυλολόι έχουν κάνει καλή δουλειά. σήμερα άκουγα από το φλάςς ότι έχουμε πολλούς γιατρούς, ας κάνουν και άλλη δουλειά ,τι πάει να πει είναι γιατροί!δε μπόρεσα να καταλάβω τη φωνή του δημοσιοκάφρου, , τώρα αν εσείς έχετε γιατρούς στο ταμείο σας ,στο νοσοκομείο σας , στο κέντρο υγεία ς που έχει έναν αγροτικό γιατρό και μια νοσοκόμα ολη κιόλη , ( και ας έχετε από τις πιό ακριβοπληρωμένες εισφορές)
    (ισως και γιαυτό θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ότι ζητάμε πολλά.
    μα οι γιατροί συνταγογραφούσανε ασύστολα ! θα γυρίσουν να σου πουν .δε θα σου πούν ποτέ όμως ότι πολλά φάρμακα αξίας 6-10 ευρώ, με τέσσερις υπογραφές υπουργών πουλιώταν 1000 ευρώ περασμένο και σε ΦΕΚ για να μη πέσουν έξω οι φίλοι τους οι φαρμακοβιομήχανοι
    *
    όσο για την ειρωνεία του χψ ίσως να κάνει τσίνα το μουλάρι, θα έχει να σφίξει χέρι αγρότη πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος19/2/13 00:02

    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΑΝΟΗΤΕ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΝΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΟΧΘΗΡΟΣ ΚΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΙΝΑΜΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΣ.ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ Η ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΑ Σ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝ,ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ.ΑΝΤΕ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΜΕ ΤΗΣ ΑΗΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος19/2/13 02:04

    Κυρία Γεωργιάδου, τώρα είναι αργά για κλάματα. Τόσα χρόνια που γινόταν το μεγάλο φαγοπότι στην υγεία με υπερσυνταγογραφήσεις, αχρείαστες επεμβάσεις, υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες και άλλα τέτοια ωραία γιατί δεν τα λέγατε. Πηγαίνετε σε ένα parking οποιασδήποτε φαρμακευτικής εταιρείας και θα τρίβετε τα μάτια σας απο τα Καγιέν και τις Μερσεντές. Χορτάσατε ταξίδια σε εξωτικούς παραδείσους απο τις εταιρείες χορηγούς σας με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το κοροιδο τον έλληνα φορολογούμενο (μέχρι και call girls μπορούσαν να παραγγείλουν στα ταξίδια αυτά). Κάποιος μου έλεγε για γιατρό του ΕΣΥ που ζήτησε απο την φαρμακευτική εταιρεία που "συνεργαζόταν" να της επιπλώσουν το σπίτι του παιδιού της!!!! Γέμισε ο τόπος γιατρούς τα τελευταία 15 χρόνια. Και όσο διαρκούσε το πάρτυ στην υγεία με τα δανεικά όλοι κονόμαγαν και κυρίως οι καβατζαρισμένοι στο ΕΣΥ. Λίγοι τίμησαν πραγματικά τον όρκο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/2/13 06:10

    ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος19/2/13 09:30

    ....η ΕΞΟΥΣΙΑ ετρωγε την πουγανια την ωρα που γινοτανε το παρτυ,ρινοντας τα ψιχαλα για τους φτωχοδιαολους.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος19/2/13 09:36

    Μ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑΧΕΙ ΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΥΣ Ο ΧΨ ΚΙ ΟΣΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΖΥΓΩΝΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΑΦΟΥ ΛΑΛΑΚΙΑΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος19/2/13 10:41

    2.04

    Με αναστάτωσες.....λες να υπνοβατώ????

    Εγώ κοιμήθηκα νωρίς χτες το βράδυ, γιατί έκανες σχόλιο σαν και μένα?????

    Πάει στο διάολο, θα με αποζουρλάνετε. Το μυαλοκαμένο γκαρίζει ότι είμαι με πολλά πρόσωπα, έρχεσαι και συ και γράφεις άλε κουάλε σαν εμένα και .....αρχίζω να ψειρίζουμαι....

    καλημέρα


    χψ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος19/2/13 10:54

    Αστέρη, καλή η προσπάθεια μέσω τεχνικής ανάλυσης.....

    Άμα έχει αυτά τα έσοδα που λες τι σκιάζεται????/ θα κόψει αποδείξεις, θα αφαιρέσει τα έξοδα και δεν θα πληρώσει. Τόσο απλά, γιατί δεν το θέλουν???????

    Έσοδα - έξοδα = κέρδος και την αναλογία του στο φόρο. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ......

    Τα πιο απλά πράγματα είναι διαχρονικά, δυνατά.

    Η οικονομία είναι πανάρχαιη επιστήμη και έχει φιλτραριστεί μέσα στους αιώνες σε απλές εφαρμογές.

    Η πιο απλή αυτή που παραπάνω σου έγραψα. Ούλα τα άλλα είναι τερτίπια για μετακίνηση πλούτου από τον έναν στον άλλο, ή κάποιοι να είναι στην απόξω στις κοινωνικές υποχρεώσεις τους. Αυτό εγώ καυτηριάζω και τίποτα παραπέρα! την αντικοινωνική συμπεριφορά του όποιου φοροφυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος19/2/13 10:56

    ΑΣΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ,ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΧΑΖΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΨ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΨ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ. ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΩΞΕΣ ΟΛΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος19/2/13 13:38

    Ζεματα χψ κοπανα μονο ετσι νογανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος19/2/13 13:59

    παει στο διαβολο απογινηκατε εφτουμεσα κλιτσοραβδο που θελεται και μαγκουρα να καντε περα στην πλευρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος19/2/13 15:06

    ΟΠΑ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος19/2/13 16:50

    ΑΥΤΟΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.