Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ραντεβού στο Ναδίρ


Το γυαλί που καλύπτει την τηλεοπτική δημοκρατία δεν είναι αλεξίσφαιρο αντιθέτως όσο περνάει ο καιρός και όλοι αυτοί, που πριν ένα χρόνο κρυβόταν σε τρύπες φοβούμενοι την καθαρή οργή του λαού και τώρα αφήνουν την γλώσσα τους να γίνεται πιο αναιδής από πριν, αυτό το γυαλί γίνεται όλο και πιο εύθραυστο. Όσο κάθονται μπροστά σε κάμερες και εκτοξεύουν δημοκρατικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ενός ανθρώπου που ζει σε ένα σπίτι ψυγείο, που το ψυγείο του είναι άδειο, που το άδειο έχει πάρει την όψη του μέλλοντός του, αυτό το γυαλί που χρόνια τώρα είναι η ασπίδα του κάθε πολιτικού θρασύδειλου θα θρυμματιστεί.
 Και εκεί, που ο θεωρών την ζωή του παιχνιδάκι στα χέρια όλων των αριστεροδεξιοκεντρώων πολιτικάντηδων θα νομίζει ότι όλα τελείωσαν για αυτόν, θα διαπεράσει το αόρατο σύνορο μεταξύ αυτού και του πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Θα τον λιώσει ακριβώς όπως ο πρόγονός του έλιωνε την πέτρα με το χέρι και έχτισε τούτο το σπίτι που τώρα καλείται να παραδώσει αμαχητί τα κλειδιά γιατί έτσι γουστάρει ο τηλεοπτικός δημοκράτης. Τα υλικά ανοικοδόμησης αυτής της χώρας δεν είναι κοινοτικά κονδύλια, δεν είναι Κυριακές εκλογικής αναμέτρησης, δεν είναι ιδεολογίες, δεν είναι ο αιματοβαμμένος ευρωπαϊκός πολιτισμός που προσκυνάς μπροστά του ξεχνώντας τι σού στέρησε. Τα υλικά ανοικοδόμησης που θα συλλέξεις ένα βράδυ - όπως τα άλλα τα παγερά που ζεις- είναι οι μαριονέτες που κουνάνε τα χεράκια τους μέσα στο τηλεοπτικό κουτί και φέρουν το όνομα «δημοκρατικά εκλεγμένος». Αυτές είναι η λάσπη που θα φτιάξεις και πάλι το σπιτικό που λέγεται Ελευθερία.
Είναι σίγουρο ότι οι εξουσιαστές σου εκεί που την έφθασαν την κατάσταση δεν μπορούν να την γυρίσουν πίσω. Θεωρούν ότι πέρασαν όλα τα τεστ αντοχής με εσένα ως όχημα να χτυπάς από τοίχο σε τοίχο χωρίς έλεος και σιγούρεψαν ότι μέχρι εκεί μπορεί να φθάσει ένας οργισμένος, απογοητευμένος, νικημένος πολίτης αυτής της χώρας. Κάθε φορά που εσύ έχανες έδαφος στις μάχες για τα καταπατημένα σου δικαιώματα, άλλοτε με την στρατηγική του συστήματος των πολιτικών αναχωμάτων με την ταμπέλα «Αριστερός» και άλλοτε με την ιδέα ότι είσαι μόνος απέναντι σε μυριάδες, αυτά τα ανθρωπάρια δυνάμωναν, ενώ την ώρα που εσύ σκεφτόσουν να βάλεις τέλος στην ζωή σου, έτριβαν τα χέρια τους όλα μαζί. Όλα μαζί, ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου. Κάθε απόγνωση και ένα ποσοστό παραπάνω στις πληρωμένες τους δημοσκοπήσεις. Δεν κονταροχτυπιούνται για σένα αλλά με προστασία εσένα.
Σε πέρασαν από πολλά κρας τεστ και για αυτό με την σιγουριά πλέον ότι μέχρι εδώ ήσουν, παίρνουν πόζα πίσω από την οθόνη και σε δουλεύουν ψιλό γαζί. Σε κάνουν να νιώθεις ένοχος. Ένοχος για την ζωή που έζησες, για τα όνειρα που έκανες, για το σπίτι που έφτιαξες, για τα ταξίδια που έλεγες ότι θα πας, για τις αγωνίες που πέρασες, για τις δημιουργίες σου, για τα ιδρωμένα μεροκάματά σου, ακόμα και για τα παιδιά που γέννησες. Σε βάζουν με τους απάνθρωπους νόμους να απολογείσαι μπροστά στον κάθε γκρίζο δημοσιοϋπαλληλίσκο επειδή ακόμα ζεις και δεν έχεις περάσει θηλιά στο λαιμό σου. Ένοχος που αναπνέεις, ένοχος που αυτοκτόνησες. Ένοχος που ουρλιάζεις, ένοχος που μένεις σιωπηλός.
 Όλα όμως θα φθάσουν στο τέλος ακριβώς την στιγμή που αυτοί θα ολοκληρώσουν το σχέδιο που δουλεύουν δεκαετίες και που ο κάθε μη συμβιβασμένος πολίτης θα τα έχει χάσει όλα. Θα είναι η στιγμή που θα κατανοήσουμε όλοι μας ότι οι απειλές τις οποίες δεχόμασταν από ανθρώπους που για μεροκάματο είχαν το ξέσκισμα της δικής μας ζωής με την κομματική δημοκρατία τους για αντιπερισπασμό, ήταν μόνο μία σαπουνόφουσκα. Άγνωστο γιατί θα πρέπει να φθάσεις στο Ναδίρ των αντοχών σου για να κατανοήσεις ότι τζάμπα τα έχασες όλα, και όσα δημιούργησες αλλά περισσότερο τα πολύτιμά σου χρόνια που πέρασαν σαν ζάρια όχι στα δικά σου χέρια μα στα αδούλευτα χέρια καταστροφέων ζωών. Δεν υπήρχε ποτέ κάτι ανίκητο απέναντι, υπήρχε μόνο ένα τηλεοπτικό είδωλο που νόμιζες ότι είναι άθραυστο και αδιαπέραστο από την οργή σου. Ένα πραγματικό Τίποτα ντυμένο με κουστουμάκι, πληρωμένο με πακέτα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα, ένας άδειος τενεκές που για να υπάρχει θα έπρεπε εσύ να πιστέψεις ότι ήταν τα Πάντα.
Όταν θα διαπεράσει, λοιπόν, το χέρι σου την οθόνη και θα πιάσεις τον λαιμό αυτού που νομίζει ότι νίκησε, όταν θα συνθλίψεις μέσα στην χούφτα σου αυτή την ξύλινη προγραμματισμένη μαριονέτα θα καταλάβεις ότι τα Πάντα σε αυτό το παιχνίδι, ακόμα και τη ζωή αυτής της ξύλινης, άψυχης πολιτικής κούκλας, δεν τα κινούσε κανείς άλλος παρά μόνο Εσύ.
Simple Man 

30 σχόλια :

  1. Ανώνυμος17/2/13 22:25

    μια εικονα χιλιες λεξεις .... κουκος κινεζικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/2/13 22:41

    Γιώργη, πρέπει να εισπράτω και αμοιβή, γιατί διαπιστώνω ότι επιτελώ και...ιατρικό έργο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/2/13 22:55

    Παιδιά, πόσων ημερών είναι το φεγγάρι????? Γιόμησε, για να την κάνω σιγά σιγά, κυκλοφορεί και....λύσσα βλέπεις κουτουναίε....Κάτι κεφαλαία αρουλιόνται ίσια με τα ουράνια. Δεν τα περιλαβαίνω πάλε, που να καώ στην κόλαση.....κιχ δεν θα τους γράψω...ούτε αμοιβή θέλω, ούτε τίποτα, αρχίζω και σκιάζουμαι μάτι.....λες?????

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/2/13 22:59

    ΚΑΦΡΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/2/13 23:07

    Νις, αυτοτιμωρούμαι!!!!

    Χρειάζομαι και αποτοξίνωση, κοψομεσιάστηκα να το ανεβάζω συνέχεια στα κεραμίδια. Θα το παρατήκω λιγουλάκι. Άντε ν' αρχίσουν να γράφουν και οι σοβαροί πατριώτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/2/13 23:15

    Αξίζει να διαβαστεί...

    Είσαι επενδυτής. Μαθαίνεις ότι υπάρχει ένα κράτος, το Τζαμπαζιστάν, στο οποίο η εργασία είναι δωρεάν. Για έναν μυστήριο λόγο, όλοι εκεί εργάζονται χωρίς αμοιβή. «Πολύ ωραία νέα» σκέφτεσαι. Αλλά, σαν τα ανέκδοτα, αυτό ήταν το ευχάριστο, που το άκουσες πρώτο. Άκου τώρα και τα δυσάρεστα: το Τζαμπαζιστάν είναι ανάμεσα στα 3 πιο διεφθαρμένα κράτη του κόσμου.

    Δεν θα ξέρεις, όταν ξεκινήσεις την επένδυσή σου, πότε θα πάρεις άδεια. Αν θα σου χρειαστούν 5 μήνες ή 5 χρόνια. Δεν ξέρεις πόσα πρέπει να δώσεις σε λάδωμα των υπεύθυνων για να ξεκινήσεις και πόσα θα χρειάζεται να δίνεις κάθε χρόνο για να λειτουργείς. Δεν ξέρεις πόσο φόρο θα πληρώνεις, γιατί στο Τζαμπαζιστάν κάθε 10 μέρες αλλάζει ο νόμος και σου ζητάνε όσα τους λείπουν. Δεν ξέρεις αν θα μπορείς να διακινείς τα προϊόντα σου γιατί όποιος θέλει μπορεί να κλείνει τους δρόμους, να απαγορεύει στα πλοία να αποπλεύσουν, να νεκρώνει τις συγκοινωνίες.

    Δεν ξέρεις καν αν θα μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου, γιατί κάτι τύποι με σημαίες και λάβαρα που πιστεύουν ακόμα στον Στάλιν και στους Κύκλωπες μπορεί να έρθουν να σου βάλουν αλυσίδες γύρω – γύρω ή να μπουν στο γραφείο σου και να το κάνουν λαμπόγιαλο. Δεν ξέρεις αν η επένδυσή σου, που κάποια στιγμή νόμισες ότι το κράτος την χαρακτήρισε νόμιμη, θα συνεχίσει να είναι, καθώς υπάρχει πάντα το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να ενοχλεί τον γείτονα, τον ανταγωνιστή, τον αντεραστή, τον «οικολόγο» της γειτονιάς και να προσφύγει στο ΣτΕ που θα σου τη βγάλει παράνομη, κι ας έχεις ρίξει έναν σκασμό λεφτά για να τη στήσεις.

    Δεν ξέρεις αν σε περίπτωση που χρειαστεί να καταφύγεις στη Δικαιοσύνη, θα βγει απόφαση σε 10, 15 ή 20 χρόνια. Ξέρεις, πάντως ότι κάτω από 10 αποκλείεται να είναι. Κι επειδή το ξέχασες ήδη το ευχάριστο, να σου το θυμίσω: η εργασία προσφέρεται, είπαμε, δωρεάν. Θα πήγαινες να ξεκινήσεις δουλειά εκεί; Γιατί, λοιπόν, συζητάμε για τον κατώτατο μισθό ως εργαλείο ανάπτυξης;

    Αν το Τζαμπαζιστάν δεν είναι δελεαστικό για επενδύσεις, με μηδέν μισθό, γιατί να είναι η Ελλάδα; Ο κατώτατος μισθός, από μόνος του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ για την ανταγωνιστικότητα, όταν όλες οι άλλες παράμετροι είναι εφιαλτικές. Θα είχε σημασία, αν το κράτος λειτουργούσε. Αν είχαμε κράτος, ο επενδυτής θα προσέθετε το μισθολογικό στο υπόλοιπο κόστος της επένδυσης, διότι τότε θα μπορούσε να φτιάξει ένα φυσιολογικό business plan. Και θα έβλεπε αν τον συμφέρει ή όχι. Δεν νομίζω ότι αυτός που θα έχτιζε ένα χωριό φιλοξενίας Βορειοευρωπαίων ηλικιωμένων σε μια ηλιόλουστη ακτή της Κρήτης θα είχε σημαντικό πρόβλημα από τον μισθό της ρεσεψιονίστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/2/13 23:16

    Και κάτι χρηστικό.

    Στον κώδικα δεοντολογίας της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η γραφή με κεφαλαία σημαίνει...λέω κάτι ουρλιάζοντας. Γι' αυτό μη γράφετε κεφαλαία (δεν πειράζει ας μην είναι με τόνους και γραμματική....χαχαχα δεν θα το στείλουμε στις πανελλήνιες. Και μέχρι εδώ που μπορείς κάτι είναι και φτούνο μπούλη μου, σπολάτι σου με τόσα και τόσα, εγώ το αναγνωρίζω.....άλλοι δε σου δίνουνε σημασία και σε έχουνε.... χιχιχιχιχιχι Θα σου λείψω, νάσαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/2/13 23:17

    Συνέχεια...

    Ρωτήστε όποιον θέλετε, από όσους προσπάθησαν να φτιάξουν ένα business plan για επένδυση στην Ελλάδα, πόσο έξω έπεσαν! Πόσες απίστευτες δυσκολίες αντιμετώπισαν στην εφαρμογή του. Και πόσο άσχημα, σχεδόν σαν επικηρυγμένοι, αισθάνονται με ένα κράτος – και έναν λαό επίσης – που αντιμετωπίζει τη δημιουργία θέσεων εργασίας περίπου ως έγκλημα.

    Μήπως όμως έχει σημασία ο κατώτατος μισθός σε όσους ήδη έχουν δουλειά, ως δίχτυ ασφαλείας; Καμία απολύτως. Διότι κανένας νόμος, καμμία υπουργική απόφαση δεν μπορεί να καταργήσει τον θεμελιώδη κανόνα για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης: αν δεν βγάζει κέρδος θα κλείσει! Όπως έκλεισαν πάνω από 500.000 επιχειρήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα και οδήγησαν 1.500.000 ανθρώπους στην ανεργία. Όλοι όσοι έμειναν άνεργοι, πριν κλείσει η εταιρεία τους, έπαιρναν από τον κατώτατο μισθό και πάνω! Πόσο τους προστάτεψε; Αν, ακούγοντας τα κελεύσματα των λαϊκιστών, ο Υπουργός όριζε τον κατώτατο μισθό στα 1.800 ευρώ, αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι αυτά τα λεφτά θα τα είχε κάποιος για να τα πληρώσει;

    Ο κατώτατος μισθός είναι η μεγαλύτερη υποκρισία του πολιτικού συστήματος και των συνδικαλιστών. Διότι, στην πραγματικότητα, ουδέποτε υπήρξε. Είναι, μόνο, η θεωρητική έννοια που τραβάει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην οικονομία και την παραοικονομία. Σε μια αγορά υπάρχουν όλες οι αμοιβές. Απλώς κάτω από τον κατώτατο είναι αδήλωτες!

    Ένας μαραγκός δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του και είναι διατεθειμένος να δουλέψει για 300 ευρώ τον μήνα, μπορεί και για λιγότερο. Ένας άλλος που έχει ξυλουργείο θέλει βοηθό αλλά «δεν βγαίνει» με ΙΚΑ, δώρα, κ.λπ. Αν συναντηθούν αυτοί οι δύο νομίζετε ότι δεν θα τα βρουν; Δεν θα ανακαλύψουν κάποιον τρόπο, με «μαύρα» ή με κάποια νομιμοφανή φόρμουλα για να σώσει ο ένας τον άλλον; Νομίζει κανένας ότι η τεράστια παραοικονομία που υπολογίζεται (στο φλου – γιατί άντε να βρεις πόσο τζίρο κάνουν οι μαϊμούδες Λουί Βιτόν…) όσο και η επίσημη οικονομία στη χώρα μας, τραβάει κανένα ζόρι για το επίπεδο του κατώτατου μισθού ή για τις συλλογικές συμβάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/2/13 23:19

    Συνέχεια...

    Πιστεύει κανένας ότι οι Πακιστανοί που μαζεύουν φράουλες στη Μανωλάδα και σε κάθε Μανωλάδα της Επικράτειας αμείβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο; Στον αντίποδα: μια εταιρεία πάει καλά και έχει π.χ. 3 ικανούς πωλητές που «κρατάνε» όλη τη δουλειά. Θα τους πληρώσει με τον κατώτατο; Ή θα τους καλοπληρώσει – όσο έχει περιθώριο – για να μην τους χάσει; (Στην κρίση, ένας καλός πωλητής είναι περισσότερο πολύτιμος απ’ ό,τι στην εποχή της αφθονίας.)

    Άρα, εφόσον δεν έχει νόημα για τους ανέργους, και δεν προστατεύει τους εργαζόμενους στην ιδιωτική οικονομία, ποιους αφορά τελικά ο κατώτατος μισθός; Τους Δημόσιους Υπαλλήλους, θα πείτε. Λάθος! Ούτε αυτούς. Είναι θέμα μηνών να διαλυθεί η μεταπολιτευτική φενάκη που θέλει το Δημόσιο να πληρώνει στα σίγουρα τους υπαλλήλους του. Ήδη, μετά τις γενναίες περικοπές, έχουν καταλάβει όλοι, ότι οι μισθοί του Δημοσίου δεν είναι εξασφαλισμένοι τουλάχιστον όσον αφορά στο ύψος τους. Πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι δεν είναι εξασφαλισμένοι ούτε ως προς την ίδια την ύπαρξή τους.

    Είναι, ξαναλέω, θέμα μερικών μηνών. Διότι καθώς έχει καταρρεύσει ο ιδιωτικός τομέας μαζί με τα περισσότερα νοικοκυριά, τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου θα καταρρεύσουν κι αυτά. Και τότε, επειδή το κόστος της χρεωκοπίας της Ελλάδας είναι πια πολύ μεγάλο για την Ευρωζώνη, οι δανειστές θα επιβάλλουν ανώτατο ύψος εξόδων του Δημόσιου Τομέα. Οπότε, οι φωστήρες της οικονομίας που μέχρι σήμερα κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, θα κληθούν να αποφασίσουν: ή κρατάνε όλους τους Δ. Υπαλλήλους και τους πληρώνουν με 200 ευρώ τον μήνα ή απολύουν τους μισούς. Κι επειδή την «κλίκα τους» (υπάλληλοι της Βουλής, βουλευτές, συνταξιούχοι πρώην βουλευτές, σύμβουλοι, αργόμισθοι «κουμπάροι» σε οργανισμούς – φαντάσματα κ.λ.π. ) αποκλείεται να την πειράξουν, ποιους θα πάρει ο Χάρος; Καλά το μαντέψατε: όσους, ως λιγότερο ικανοί, αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

    Επομένως, γιατί μιλάμε συνέχεια για τον κατώτατο μισθό; Για να μιλάμε. Σε κουβέντα να βρισκόμαστε. Για να γίνεται τζερτζελές στα πρωϊνάδικα. Για να βγάζουν έναν «δεκάρικο» οι λαϊκιστές των καναλιών. Για να κάνουν τον καμπόσο οι πολιτικάντηδες. Κατώτεροι των περιστάσεων. Ανήμποροι για πράξεις. Παράλυτοι. Με το κεφάλι στην άμμο. Αυτό, ναι, είναι η κατώτατη «πληρωμή» μιας κοινωνίας που ποτέ δεν σκέφτηκε ότι το μοναδικό δίχτυ ασφάλειας – και για τον Ιδιωτικό και για τον Δημόσιο Τομέα είναι η παραγωγή.

    Αλλά το πώς γίνεται αυτό, μάλλον δεν φέρνει τηλεθέαση.

    του Θάνου Τζήμερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/2/13 00:17

    Ε ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΣΟΦΟ ΤΖΗΜΕΡΟ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΧΨ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/2/13 08:47

    11.19 μπάτε σκύλοι αλέστε ξκαι αλεστικά μη δίνετε . κ. τζήμερος το μόνο που διαπιστώνει ότι κάποιοι ήδη δουλεύουν σα σκλαβοι Βλέπε μανωλάδα , το ζητούμενο γιαυτόν δεν είναι να σταματήσουν οι μανωλάδες ,πρέπει να υπάρχουν, το ζητούμενο είναι το πόσο καλά θα πουλάς τα προιόντα της επιχείρησης,να είσαι έξυπνος και εμφανίσημος και μέχρι την ηλικία βία 50, αυτό δεχενει η πείρα, δες στις φαρμακευτικές οι πολύ δουλευταράδες (δουλεύουν πανω από 12 ώρες καλά αμοιβόμενοι για οκτάωρο όμως ) στα 45 απολύονται, και αφού πρώτα για να επιβιώσουν έπρεπε κάθε λίγο και λιγάκι να απολύουν προσωπικό και ίσως και τους επι χρόνια στενούς συνεργάτες τους ,για να πάρουν και αυτοί τη σειρά τους για τον ΟΑΕΔ.
    τέτοια θέλει ο τζήμερος και ο κάθε μάνος ,προσωπικό δούλους, και συνεργάτες ανασφαλείς και σου πετάει και κανα δυό μισές αλήθειες που ισχύουν για να σε πάρει με το μέρος , για να επιπλέει , φελλό δε θα τον πω ,γιατί αλλού είναι οι φελλοί.
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/2/13 09:10

    ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ ΒΑΛΕ ΚΑΙΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΑ ΝΤΡΑΠΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/2/13 09:42

    Η ακρο-νεοφιλελεύθερη δεξιά μονεταριστική άποψη του κάθε τυχάρπαστου Τζήμερου αποχτάει έδαφος μπροστά στις ηλίθιες απόψεις και πρακτικές βαρεμένων μυαλοκαμένων και στοκαρισμένων. Χεράκι χεράκι πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/2/13 09:47

    Το θράσος τους δεν έχει όρια.

    Απεργούν οι λαϊκές στην Κρήτη, γιατί το μέτρο των ταμειακών μηχανών είναι δυσβάσταχτο γι' αυτούς.

    Σκεφτείτε ότι δεν κόβουν αποδείξεις σε ποσοστό πάνω από 90%-95% και διαμαρτύρονται για το ελάχιστο που οφείλουν να δίνουν!!!!

    Η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία είναι να αντιμετωπίζεις τη φοροδιαφυγή με περικοπή μισθών συντάξεων και φοροεπιδρομή στους νόμιμους.

    Ξύπνα ραγιά, η ηλιθιότητα σου σπάει καρύδια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος18/2/13 09:49

    ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος18/2/13 09:54

    Δεν χρείαζονται εξαλλοσύνες και ουρλιαχτά!!!

    Ευγένεια. ¨την αποδειξούλα παρακαλώ¨ μόνο λίγο δυνατά να ακούει και ο δίπλα να το εφαρμόσει κι αυτός.

    Άμα σου πει το λαμόγιο (πχ υδραυλικός) με απόδειξη τόσο, χωρίς απόδειξη τόσο η απάντηση είναι απλή.

    Με απόδειξη και την χαμηλότερη τιμή και αν θες διαφορετικά γειά σου¨

    Άμα τώρα δεν μπορείς να διαπραγματευτείς που βαράνε μύγες, πότε ραγιά μου θα ζητήσεις το αυτονόητο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος18/2/13 10:35

    Είναι επαναστατική πράξη να ζητάς (ακόμα και να αναγκάζεις) από τον άλλον να έχει κοινωνική συμπεριφορά.

    Απαιτείστε τα αυτονόητα, διαφορετικά μουζίκοι γεννηθήκαμε ραγιάδες θα πεθάνουμε.

    Οι ελληναράδες με το χιλιοανακατεμένο DNA να απέχουν, δεν έχω χάπια πίεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος18/2/13 10:47

    Τα κλειστά επαγγέλματα του ταξιτζή, λαϊκατζή, φαρμακοποιού, φορτηγατζή κλπ κλπ ανοίξανε??????

    Ετοιμάσου θύμα συνταξιούχε, άμοιρε μισθωτέ......βόηθα με φτωχέ μου να μη σου μοιάσω.

    Πόσο θες, μάτι, για να μου βαρέσεις λίγο τ' αγκωνάρι στο σπίτι που μπαίνει το νερό μέσα????

    Τι να πάρω θε θειά.....

    Καλά παιδάκο μου στο περίπου...

    Γύρω στα 500.

    Ευρώ ή δραχμές.

    ευρώ ευρώ θίτσα.

    (η θίτσα δε μίλησε, μπλέχτηκε στους πολλαπλασιασμούς για να τα κάνει δραχμές. Δεν την είδα άμα βρήκε τον πολλαπλασιασμό....τη βάρεσε πάρεση, τράβηξε τα μαγουλά της, μούντζωσε....θα σας γελάσω.)

    Τόφτιαξε το αγκωνάρι, ΑΝΑΓΚΑ!!!!!

    Ήταν γύρω στο 2003. Η δουλειά 3-4 ωρών. Το πολύ δύο χαρμάνια....

    Ε,ρε περασμένα μεγαλεία!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος18/2/13 14:21

    θέλω να θυμίσω σε κάποιον που ενοχλείται από τα αγγουράκια χωρίς απόδειξη και το μαιντανό που πουλάνε σε πλειοψηφία πάνω από 90% ανθρωποι με ροζιασμένα χέρια που ξυπνάνε από τις τρεις το βράδυ και για να φτασουν στη λαική της αθ΄ηνας από την τρίπολη θέλουν εκατό ευρώ ναύλα και διόδια. το εξής που συνέβη με τον αείμνηστο Νικόλα ,πατέρα του νις στο δικαστήριο.
    τόλμησε το ¨ανθρωπάκι¨ να ανάψει τσιγάρο σε μια αίθουσα δικαστηρίου .ο δικαστής αμέσως του έκανε την παρατήρηση.τότε αυτός απάντησε στο δικαστή ¨¨ το δικό μου το τσιγάρο σε πειράζει, το τσιμπούκι του Φουσέκα και του Φρούσιου δε σου μυρίζει!¨¨
    κάπως έτσι και εσύ ,τα δις περνάνε από το κεφάλι σου κατ΄ επανάληψη σε φοροαπαλλαγές σε φοροκλοπές ,σε διευκολύνσεις φίλων,δομημένα και αδόμητα βαρδινογιάννηδων απαλλαγές από ΙΚΑ, και τέλος δεν υπάρχει, μιλάμε για δίς όχι παίξε γέλασε ,
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος18/2/13 19:13

    Την κυριακή προτείνω να βγάλουμε δίσκο στις εκκλησίες για τον τριπολιτσιώτη λαϊκατζή με τα ροζιασμένα χέρια......

    Θα μπήξω τα κλάματα!!!!!

    Απεργεί να μην έχει ταμειακή. Αυτή τη σαπίλα των πολλών με τα λίγα, μια απλή αριθμητική πράξη μας δείχνει ότι κάνει και αυτή δις, σαν τα άλλα δις που λες και όλοι τα ξέρουμε. Τώρα τα ανακάλυψες, μάτι μου?

    Τώρα που θα συνεχιστούν οι περικοπές συντάξεων, μισθών και επιβολή φόρων για να μην έχει ο κακομοίρης λαϊκατζής ταμειακή και να μην έχει τα άντερα να φωνάξει για τους μεγαλοκλέφτες (γιατί το κατάντησαν συνένοχο μικρολαμόγιο, ξέρανε αυτοί τι κάνανε), τώρα φώναξε για το κεφάλαιο πάλε......

    Καυτηριάστε κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά. Τόσο απλό είναι. Απαιτείστε δίκαια μέτρα και τότε θα φτάσουμε πρώτα και καλύτερα στα δις που λες. Υπεκφυγές κακομοιριάς, κουτοπονηριάς, νταβατζιλίκια, ρουσφέτια και ότι άλλο θες μας έφτασαν εδώ.

    Πάμε για κατάσταση χωρίς επιστροφή, καταλάβετέ το. Την κατάσταση την προκαλέσαμε όλοι μας (εννοείται όχι το ίδιο) και όλοι μαζί θα την διώξουμε. Άμα κουφά αρχίζετε τις εξαιρέσεις, όχι εγώ έκλεψα λίγο να πληρώσει ο άλλος που έκλεψε πολλά, σκιάζουμε ότι συνεχίζουμε την τρελή πορεία μας.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος18/2/13 19:27

    Η αξίωση της απολυτότητας, λόγω της γνωστής αλλαζονείας περί λαϊκής και θεϊκής αντιπροσώπευσης, η οποία αποκλείει εκ προοιμίου κάθε πραγματική ανοχή του διαφορετικού (παραθέτωντας κοινότυπες και επιφανειακές αντιλήψεις) χαρακτηρίστηκε από τους διαφωτιστές, Καλβινισμός, αστέρη μου

    Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα αν θα γίνουν όλα διαφορετικά, αλλά ξέρω ότι όλα πρέπει να αλλάξουν και δε μου λέτε τόσον καιρό που σας ρωτάω, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ????

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος18/2/13 19:31

    καλύτερα να βγάλουμε δίσκο για τις τράπεζες Λυπηθείτετες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος18/2/13 19:31

    ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΟΥΑΑ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΜΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος18/2/13 19:33

    Γιὰ περισσότερα ἀπὸ 35 χρόνια ἔκρυβαν μὲ τὸν καλύτερο τρόπο τὸν ὀρυκτὸ πλοῦτο τῆς Ἑλλάδος. Τώρα ποὺ πλέον τὸ ἄφησαν νὰ μαθευτῇ πουλοῦν τὴν γῆ μὲ τὴν ἐπαίσχυντη δικαιολογία τῆς δημιουργίας θέσεων ἐργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος18/2/13 19:36

    Τώρα αστέρη θα μπερδέψουμε και το μυαλοκαμένο που νομίζει ότι είμαστε ίδιοι......

    Ο μακαρίτης ο Τούρκος συχνά έριχνε τα χαρτιά, άμα ήταν μόνος του. Μια βολά το πέτυχα να παίζει μονάχος του δηλωτή!!! (κάπου κάπου άλλαζε και θέση)

    Έτσι και ο κεφαλαίας θα νομίσει ότι μόνος μου γράφω, πότε σαν χψ πότε σαν αστέρης (φαίνεται κάπου δεν συμφωνεί μαζί σου και σε στοχοποίησε) πότε σαν κουτουναίος, πότε σαν άγνωστος που διαφωνεί και το κατσαδιάζει, πότε σαν άλλος...

    Ορκίσου λοιπόν ότι είσαι άλλος, μπας και απαγοητευτεί και δεν αναρτήσει για κάποιες μέρες αυτοκτονίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος18/2/13 19:44

    Οι τράπεζες πατριωτάκι (εδώ και αιώνες) δεν ζήτησαν ποτέ την λύπησή μας. Και ξέρεις γιατί????? Ήξεραν πόσο οι μάζες είναι του χεριού τους. Δυστυχώς παραμύθιασαν σε όλα τα πέρατα της γης το κάθε ανθρωπάκι που έβλεπε σαπουνόπερες και το υπερδάνεισαν για σπίτι, για διακοπές, για επιχείρηση, για γάμο, για για. Αυτή τη δουλειά κάνανε πάντα και δυστυχώς θα κάνουν για πολλά πολλά χρόνια.

    Έχουν δε τόσο αποθρασυνθεί που διεθνώς απαιτούν την διακυβέρνηση. Παπαδήμος, Μόντι, χρέος, έλλειμα, οίκοι αξιολόγησης κλπ κλπ.

    Μόνο λύπηση δε θέλουν λοιπόν. Τα πολλά είναι πίσω, δεν έχεις δει τίποτα ακόμα.....δυστυχώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος18/2/13 20:07

    καλα..που ζεις εσυ? Δεν εχεις ακουσει για την κριση των τραπεζων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος18/2/13 20:23

    Η κρίση τραπεζών ήταν μόνο για τον φτωχοκαταθέτη και όχι για τον τραπεζίτη....

    Εγώ όμως τώρα...βοσκάω σε καινούργιο λιβάδι...τράβα παρακατούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος18/2/13 21:04

    ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΡΕ @@@@@@@@Ι ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΡΑ Τ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΟΥΛΑ.ΤΙ ΛΙΒΑΔΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΑΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.