Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Τι είχαμε, τι χάσαμε!


Σας κλείσανε κωθώνια μέσα! Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνατε το βράδυ. Ο σκύλος σας σάς έβγαζε για βόλτα και μετά τσουπ πάλι μέσα! Σας φορέσανε και μάσκα; Ε, και λοιπόν; Από μια ηλικία και μετά, μάσκα δεν φοράτε; Μάσκα στη δουλειά, μάσκα στην παρέα, μάσκα στο κρεββάτι. Μικρό λοιπόν το κακό και με τη μάσκα! Σας ζητάνε να κρατάτε αποστάσεις στις συναναστροφές σας; Ε, και λοιπόν; Μήπως χρόνια τώρα δεν κρατάτε αποστάσεις; Στο τηλέφωνο μιλάτε με τους φίλους, με sms επικοινωνείτε και e-mail, με το πληκτρολόγιο διατυπώνετε τις απόψεις σας που είναι πάντα αξιοσημείωτες και με το τηλέφωνο κοιμάστε αγκαλιά.

Κοινωνική αποστασιοποίηση σάς ζητάνε, αλλά πού το πρόβλημα; Μήπως χρόνια τώρα δεν κρατάτε αποστάσεις; Αποστάσεις απ’ τα πράγματα, αποστάσεις από τους μπελάδες, αποστάσεις από τα μπλεξίματα; Απ’ το χώμα που πατάτε κι απ’ αυτό που συμβαίνει μπρος στα μάτια σας; Αποστάσεις απ’ αυτά που τρώτε; Αποστάσεις απ’ το βρωμοκόμμα που ψηφίζετε κι απ’ τους πολιτικούς απατεώνες; Αποστάσεις απ’ την κοινωνία, απ’ τον θεό που πιστεύετε κι από την εκκλησία που ακολουθείτε; Αποστάσεις απ’ την ίδια σας τη ζωή;

Σας ζητάνε να χρησιμοποιείτε συνεχώς αντισηπτικά. Μα εσείς δεν φοβόσασταν πάντα τα μικρόβια; Τους ιούς, τη σκόνη, τα ζωύφια, τους μετανάστες, τους «περίεργους» και τις απόψεις τις ακραίες; Δεν καθαρίσατε ακόμα και το λεξιλόγιό σας από κάποιες ανάρμοστες λέξεις για να γίνετε politically correct;

Ε, τώρα σας ζητάνε και να προστατέψετε τους άλλους απ’ τον ίδιο σας τον εαυτό! Αλλά τι είναι πάλι τούτο; Σας έχει μείνει καθόλου εαυτός;

Πάνω απ’ όλα, λένε, είναι η ζωή! Μπα! Λάθος πρέπει να κάνουν! Επιβίωση πρέπει να εννοούν! Και δεν θα είχε νόημα να ρωτήσει κανείς, ποιο είναι  το νόημα της ζωής. Μάλλον άκομψο και δυσάρεστο θα ήταν. Γιατί η απάντηση που θα ‘ρχόταν είναι: σκέτη και πάση θυσία, ξεροσφύρι επιβίωση! Εκτός αν το νόημα, το ένα και μοναδικό, είναι να βρεθεί το εμβόλιο…

Επομένως, όπως άρχισε κι όπως εξελίσσεται η ιστορία με τον Covid 19 (θα τη θυμάστε αυτή τη χρονολογία) δείχνει πως η χρήση που του γίνεται δεν είναι μόνο για να αλλάξει ο κόσμος και ν’ αλλάξει η ζωή, όπως υποστηρίζουνε μερικοί αντιφρονούντες. Ο ιός επικυρώνει και επισημοποιεί αλλαγές που είχαν ήδη επισυμβεί. Απλά, πότε- πότε  απαιτείται ένα καλό restart.

Χούντα, φωνάζουν κάποιοι! Δικτατορία! Μπα, υπερβολές! Η χούντα τάραζε τον κόσμο στο ξύλο! Οι κακόμοιροι οι Συνταγματάρχες μάλλον δεν πρέπει να νοιώθαν τόση σιγουριά για αυτό φτάνανε σε τέτοιες ακρότητες. Δεν είχαν σκεφτεί το πρόστιμο. Άρα, όποιος ρωτά, κάλλιο να πάρει τα βουνά!

Βγάλτε λοιπόν τώρα τη μάσκα και πηγαίνετε για ύπνο. Όσο κοιμάστε, κάποιοι έχουνε δουλειές. Πολλές δουλειές! Κάποιοι δεν κοιμούνται ποτέ και εργάζονται διαρκώς! Αλλά σεις μη φοβάστε! Στον ύπνο κανείς δεν κινδυνεύει! Καληνύχτα μαμά! Καληνύχτα μπαμπά! Καληνύχτα παιδί μου!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.