Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ENA ΤΑΞΙΔΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ


Ένα ταξίδι στα μετακατοχικά χρόνια διανθισμένο από τα  ήθη, έθιμα και τις λαϊκές δοξασίες της εποχής. Ένα βιβλίο σημαδεμένο από τα χρόνια του εμφυλίου, τη φτώχια και την εξαθλίωση που ακολούθησε σε ένα ορεινό χωριό της πατρίδας μας, στην ορεινή Γορτυνία (Μυγδαλιά ή Γλανιτσιά).

Ένα ταξίδι που περιγράφει τα ανέμελα και ευτυχισμένα —αν και στερημένα—χρόνια των παιδιών του χωριού. Σκιαγραφεί ανθρώπινους χαρακτήρες, με το σπιρτόζικο πνεύμα τους και τις πικάντικες ιστορίες τους.

Μια νοσταλγική επιστροφή σε μια εποχή σκληρή μα και αθώα. Μια εποχή με γνήσιους λαϊκούς ανθρώπους που ορθώνουν το ανάστημά τους, για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες των καιρών, με όπλο τους το γέλιο, το γλέντι και το τραγούδι.
Μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικά το βιβλίο από Εδώ


4 σχόλια :

  1. Ανώνυμος26/5/20 11:55

    Εγω το παρηγγειλα κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/5/20 18:19

    Κι εγω γιατι η Ριτα του Μακρη γραφει ωραια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/6/20 21:12

    Πήρα το βιβλιο της Ρίτας Μάκρη το διαβάσω και ομολογώ ότι πολύ συγκινήθηκα. Μπράβο στη Ριτα που με έφερε πολλά χρόνια πίσω και θυμήθηκα τα δικά μου παιδικά χρόνια που λίγο πολύ όλοι μας τα ίδια ζήσαμε.
    Δεν τοχω με το γράψιμο. Όσοι μπορείτε γράψτε για να μην ξεχνιομαστε.

    Συγχαριτηρια στη Ριτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/6/20 21:34

    Κι εγώ το διάβασα και πολύ μου άρεσε. Και συγκινηθηκα και γελασα. Συγχαρητήρια Ρίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.