Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος.


Στις μέρες μας σπάνια η δικαιοσύνη συναντιέται με το περί δικαίου αίσθημα του λαού, αλλά σήμερα είναι μια από τις μέρες αυτές

Δίκη Τοπαλούδη: Συγκλονίζει η εισαγγελέας Αριστοτελία  Δόγκα - "Η Ελένη ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή"
Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου
Είπα στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μην ανησυχείτε. Εγώ ζω με αυτήν την κοπέλα. Εγώ παιδιά δεν έχω. Έχω όμως δικογραφίες με παιδιά.. θέλω και εγώ να βγει η αλήθεια. Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος.. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της έδρας".ανέφερε η εισαγγελέας της δίκης κατά την αγόρευσή της

Με την αγόρευσή της που έχει ξεκινήσει με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αριστοτελία Δόγκα τόνισε πως η υπόθεση του φρικιαστικού βασανισμού, του βιασμού και του αποτρόπαιου θανάτου της 19χρονης, την συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή και ότι την παρακολουθούσε εκτενώς.
«Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, κοιτώντας προς το εδώλιο.

Αναφερόμενη στην δικογραφία που σχηματίσθηκε για αυτήν την υπόθεση η εισαγγελική λειτουργός είπε πως υπήρξαν πλημμέλειες της ανάκρισης, υπογραμμίζοντας ότι πιθανότατα «θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου» .

Η κ. Δόγκα χαρακτήρισε «μεγάλη τύχη» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης την ανάληψη εξιχνίασης της δολοφονίας από το Λιμενικό Σώμα με επικεφαλής τον Θωμά Ζόβα -που κατέθεσε στο δικαστήριο- αν και όπως είπε η Εισαγγελέας υπήρξαν προσπάθειες, ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. Μάλιστα τόνισε: «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό σε όλη την διάρκεια της δίκης τηρήθηκαν τα δικαιώματα των δύο κατηγορουμένων, «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε αιτιάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης.


Η εισαγγελέας στη δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων. Τους χαρακτήρισε "τοξικούς" και είπε πως θα βίαζαν την Ελένη ακόμα και νεκρή.
"Η Ελένη αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει".


Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη δεν άφησε με την αγόρευση της καμία αμφιβολία για όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018 στο εξοχικό σπίτι του ροδίτη κατηγορούμενου στην περιοχή της Λίνδου στην Ρόδο.

Ζητώντας την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, 23 και 22 χρονών η Εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα τόνισε στους δικαστές πως οι δύο νεαροί είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια "ακόμη και νεκρή". Επανέλαβε δε, πως εξαιτίας πλημμέλειας των αρχών, το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα "αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο".

Όπως ανέφερε η Εισαγγελέας: " Έχω καταγωγή από το Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα...Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λένε ας αποδοθεί δικαιοσύνη και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ".

"Οι κατηγορούμενοι είναι συνεννοημένοι για την διάχυση της ευθύνης"
Σύμφωνα με την αγόρευση, οι δύο κατηγορούμενοι θέλησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση "εξαρχής με δικονομικά τερτίπια. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι...Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους."

Κατά την εισαγγελική λειτουργό οι δύο νεαροί είχαν έναν συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούσαν με τους ρόλους μοιρασμένους : Ο μεν 22χρονος "ο ωραίος, δηλαδή το δόλωμα" και ο ροδίτης "ο πλούσιος" που είχε δυνατότητα να φροντίζει για τα διαδικαστικά: "Ακριβώς με τον ίδιο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με ανήλικη. Την πήγαν σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλυτώνει. Ο πατέρας του Ροδίτη έκανε το τέρας που είναι σήμερα ο γιος του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης".

"Το έκαναν και με άλλα κορίτσια. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή"
Η κ. Δόγκα είπε πως οι δύο κατηγορούμενοι ήταν αποφασισμένοι. "Είχαν ραντεβού με άλλες αλλά δεν «τους έκατσε» όπως είπαν… Ήταν αποφασισμένοι. Τα είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα".

Κατά την Εισαγγελέα: "Είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι τις πάνε στο εξοχικό στους Πεύκους, βάζουν τις κοπέλες να δουν πορνό και τις βιάζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση από αυτούς τους δυο χαρακτήρες, κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή".

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός η Ελένη πήγε μαζί τους πιστεύοντας πως θα πάνε για σουβλάκια και όταν βρήκαν το σουβλατζίδικο κλειστό της πρότειναν να πάνε στο σπίτι του 23χρονου. "Η Ελένη δεν ξέρει τι έρχεται για αυτό δε ζητάει βοήθεια, όπως λένε. Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι. Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της «πάρε με τηλ. σε μια ώρα"...Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη δεν θα φύγει, θα βιαστεί. Η Ελένη δε θέλει...Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της".

Η κ. Δόγκα περιέγραψε λεπτομερώς όσα πιστεύει πως έγιναν στο "σπίτι του τρόμου" σε βάρος της φοιτήτριας και δηλώνοντας απολύτως βέβαιη πως και οι δύο τους στην συνέχεια, αποφασίζουν και υλοποιούν το σχέδιο να πετάξουν την βαριά χτυπημένη 19χρονη στην θάλασσα για "να την τελειώσουν", φοβούμενοι μήπως τους καταγγείλει.

Έρευνα για τον πατέρα και την γιαγιά του Ροδίτη
Η εισαγγελική λειτουργός δηλώνοντας ότι θεωρεί πως ο πατέρας του 23χρονου γνώριζε τι έχει συμβεί, ζήτησε να σταλούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία ώστε να ερευνηθούν ευθύνες του πατέρα τόσο για την εξαφάνιση στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος αλλά και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, διότι όπως είπε η κ. Δόγκα, πίεσε συγκεκριμένο ιδιώτη ψυχίατρο «για να βγάλει το γιο του ψυχωτικό» και να αλλάξει εκ των υστέρων συνταγογράφηση ώστε να είναι ακαταλόγιστος.

Η γιαγιά κατά την Εισαγγελέα, "έχει ακούσει δεν μπορώ να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι στον πάνω όροφο σκοτώνουν. Αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Θέλω να ερευνηθεί. Πιθανόν μπορεί να νόμιζε ότι συνέβαιναν τα συνήθη όργια που είχε συνηθίσει το αυτάκι της".

Αναφερόμενη στην αδελφή του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου που κατέθεσε στο δικαστήριο λέγοντας πως ο αδελφός της και η Ελένη είχαν ολοκληρωμένη σχέση πριν πάνε στο εξοχικό στην Λίνδο και άρα "γιατί να την βιάσει:" η Εισαγγελέας σχολίασε: Ακούστε απόψεις! Είναι και εκπαιδευτικός! Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχει και γάμο η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί;"

Κλείνοντας η Εισαγγελέας προέτρεψε την οικογένεια Τοπαλούδη να μην δεχθούν καμία συγγνώμη από τους κατηγορούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά "σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν όλοι από την αρχή ,μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Καμία συγνώμη μην δεχθείτε. Η συγνώμη ένα μόνο νόημα έχει. Όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής".

32 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/5/20 07:42

    Eισαγγελέας Δόγκα: "...Και η Δικαιοσύνη όταν θέλει βλέπει καλά και στο σκοτάδι .." Ε λοιπόν αυτό το ΟΤΑΝ συμπυκνώνει όλη την παθογένεια της ελληνικής δικαιοσύνης
    Ο κουκουλοφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/5/20 10:38


    δυστυχώς ισχύει το άλλο το δίκιο και άλλο το δίκαιο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/5/20 11:21

    υπαρχει κι η αντιθετη αποψη για την εισαγγελικη συγκινηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/5/20 14:12





    Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία κατά της Εισαγγελέα της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ζητεί ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημ. Βερβεσός.
    ADVERTISEMENT

    Οι δικηγόροι στέκονται στα σχόλια της Εισαγγελέα για το ρόλο των δικηγόρων στην ποινική διαδικασία: «…Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας», είπε.

    Οι δικηγόροι, επικαλούμενοι προφανώς το άρθρο 332 του ΚΠΔ περί συμπεριφοράς των δικαστικών λειτουργών (αν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο ακροατήριο οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μεταχειρίζονται τα πρόσωπα που συμμετέχουν στη δίκη κατά τρόπο αμερόληπτο, ευπρεπή, απαθή και ψύχραιμο, διαπράττουν βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα) μιλάει για προσβολή του συνόλου του δικηγορικού σώματος και ζητεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινήσει πειθαρχική διαδικασία:

    «…Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από συναδέλφους που ήταν παρόντες κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη Τοπαλούδη, αλλά και από πλήθος δημοσιευμάτων του δικαστικού ρεπορτάζ που καλύπτουν την συγκεκριμένη δίκη, η Εισαγγελέας της έδρας, κατά την αγόρευσή της, αναφέρθηκε εξόχως απαξιωτικά και ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι :

    «Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας»,

    «Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι …. Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους»,

    «Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί».

    Χωρίς καμία απολύτως διάθεση παρέμβασης στην ουσία της υπό εξέλιξη δίκης, η θέση αυτή της Εισαγγελέως προσβάλει στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα και το ρόλο του υπερασπιστή δικηγόρου, που αποτελεί πυλώνα του νομικού μας πολιτισμού, στο οποίο (δικηγορικό σώμα) προσδίδει συμπεριφορά αντίθετη προς τον θεσμικό του ρόλο και τις επιβαλλόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης, έλαβε χώρα καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της, παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις του ΚΠΔ και του ισχύοντος Κώδικα Δικηγόρων και απάδει στον εισαγγελικό θεσμό.

    Καλούμε την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να επαναφέρει άμεσα την Εισαγγελέα της έδρας στην τάξη, εφαρμόζοντας τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΠΔ και την ίδια την Εισαγγελέα να ανακαλέσει άμεσα τις άνω δηλώσεις της και να ζητήσει συγγνώμη από το δικηγορικό σώμα για τα όσα προσβλητικά καταφέρθηκε εις βάρος του.

    Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα σε βάρος της η προβλεπόμενη, κατά νόμο, πειθαρχική διαδικασία.

    Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Πρόεδρο του δικάζοντος Δικαστηρίου».

    Αθήνα, 14 Μαϊου 2020

    Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας

    των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/5/20 18:07

    Δυο γονείς κλαίνε για το παιδί τους περιμένοντας δικαιοσύνη κ θεώρησε σωστή στιγμή ο σύμβουλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, κ. Κλεφτοδημος, να παρευρεθεί στη δίκη των δολοφόνων της Τοπαλούδη για να εκφράσει διαμαρτυρία για όσα είπε η εισαγγελέας για τους δικηγόρους. Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/5/20 20:01

    η ν τροπη που παει.στο οι δικηγοροι σκεπαζουν την αληθεια που ειπε η Εισαγγελεας;ε αυτα δε λεγονται σε ανθρωπους που εκτελουν εκεινη την ωρα εργο συνηγορου υπερασπισεως.σε σεμιναριο μπορει να ειπωθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/5/20 20:36

    Καλά τους έκανε και τους πονεσε έτσι η εισαγγελέας δεν μάσησε τα λόγια τής. Γι'αυτό είπε θα τα πω και ας χαλασει ο κόσμος,ήξερε τι θα επακολουθήσει. Το παρακρατος δεν πρέπει να περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/5/20 23:07

    Η εισαγγελέας της έδρας λειτούργησε συναισθηματικά.

    Αντί να παραθέσει όπως οφείλει, ψυχρά τα γεγονότα, παρασύρθηκε από τα συναισθήματά της.

    Κι αυτό είναι ατόπημα, ακόμη και σε περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων όπως αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/5/20 23:10

    Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση.

    Ο δικαστής πρέπει να είναι ψυχρός και αμερόληπτος και να λαμβάνει ακόμη και αντιδημοφιλείς αποφάσεις, ακόμη και μακριά από τον δικαστικό λαϊκισμό.


    Οντως, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί γίνονται λαϊκά δικαστήρια. Δεν το επιτρέπει ούτε ο πολιτισμός, ούτε και το νομικό μας σύστημα.

    Κάθε κατηγορούμενος, ακόμη και για το πιο απεχθές έγκλημα, έχει δικαίωμα ίσης μεταχείρισης απέναντι στο νόμο και φυσικά μιας δίκαιης δίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/5/20 23:15

    "Δεν θα αξιολογήσω τι είπε η εισαγγελέας, δεν έχω ακούσει ακριβώς αυτά που είπε. Αν είχαμε να κάνουμε με λειτουργό της δικαιοσύνης, ο οποίος εκφράζεται, τότε θα ήμουν υπέρ της απόλυτης νηφαλιότητας. Καμία λέξη πάθους δεν επιτρέπεται στο δικαστή. Είναι απολύτως τρίτος. Ο δικαστής πρέπει να είναι μούμια του Φαραώ. Ο εισαγγελέας και ο δικηγόρος κατά τη διάρκεια της δίκης παίρνουν το μέρος μιας εκδοχής.


    Αυτό τους δίνει μια μεγαλύτερη άνεση στην έκφραση και πολλές φορές κι ένα βαθμό πάθους, γιατί υποστηρίζουν κάποια πλευρά. Αυτή η γενίκευση κατά τη γνώμη μου δεν επιτρέπεται. Αυτό που μπορεί να κάνει η εισαγγελέας, αν υπάρχει παρεμβατικός ρόλος δικηγόρου, οφείλει να το καταγγείλει ή να κινήσει μια πειθαρχική δίωξη. Ασφαλώς και ο εισαγγελέας πρέπει να είναι νηφάλιος και ευγενής",


    Παρασκευόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/5/20 23:20

    Κάπως έτσι καπαρώνονται ΄θέσεις υποψηφίων βουλευτών σε εθνολαϊκιστικά κόμματα της ακροδεξιάς που σκυλεύουν αδικοχαμένους ανθρώπους από κτήνη.

    Δηλαδή έχει δίκιο η εισαγγελέας και δεν ξέρει τι λέει σύσσωμος ο νομικός και δικαστικός κόσμος της χώρας είτε συριζαϊκός είτε νεοδημοκρατικός είτε ακροαριστερός, είτε είτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/5/20 23:30

    Δήλωση του Θανάση Καμπαγιάννη μελος ΔΣ του ΔΣΑ :
    «Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να γίνει σε μια δίκη σαν και αυτή του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη είναι τα δευτερεύοντα ζητήματα να συγκαλύψουν την ουσία.
    Με δεδομένη μάλιστα την πορεία που ελεύθερα επέλεξαν οι κατηγορούμενοι, αυτήν της συγκάλυψης και της διάχυσης της ευθύνης αντί για την ειλικρινή μεταμέλεια, τίποτα δεν πρέπει να επισκιάσει τις πράξεις τους. Σημεία της χτεσινής εισαγγελικής αγόρευσης με την οποία συμφωνώ έδωσαν λαβές, που δεν μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες. Προσωπικά, αυτόν τον σχολιασμό τον έκανα. Το πρωί εκδόθηκε ανακοίνωση του Προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού. Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση και βλέπω ειδήσεις με τίτλο “Οργή δικηγόρων κατά της εισαγγελέως”, οπότε οφείλω μια δημόσια γνώμη.
    Διαφωνώ με την ανακοίνωση του Προέδρου. Κατά πρώτον, δεν είναι ανακοίνωση “των δικηγόρων”. Δεν ειναι καν ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, καλοδεχούμενο βέβαια να έρθει το θέμα να το συζητήσουμε. Είναι προσωπική ανακοίνωση του Δ. Βερβεσού, που έχει φυσικά ψηφιστεί ως Πρόεδρος και κατέχει θεσμική θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/5/20 23:59

    Εκπρόσωπος του ΔΣΑ μη διάδικος διέκοψε δίκη, έπαιξε θέατρο σε μη αρμόδιο φόρουμ, επηρέασε με συνθήκες χουντικών μεθόδων δικαστές και ενόρκους -όλα αυτά χωρίς καμμιά συνέπεια- και κουνούν το δάχτυλο για τα τριαντάφυλλα που δέχτηκε η κοπέλα λες και έπρεπε να τα πετάξει στα μούτρα του πονεμένου ανθρώπου. Κατάλαβες ποιοι κρίνουν; Το τσίρκο μεντράνο παραβάσεων του νόμου και μετά μιλάνε κι απο πάνω
    Για πες μου τώρα λοιπόν που βλέπεις σύσσωμο τον νομικό κόσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος15/5/20 05:47

    Ο θείος του Ροδίτη δολοφόνου είναι πολιτευτής της ΝΔ στο νησί. Αυτό αν αναρωτιέστε γιατί πιέζουν την εισαγγελέα ο Σκέρτσος, ο Βερβεσος κι όλα αυτά τα μπουμπούκια Σήμερα θ αποδειχτεί αν έπιασαν τόπο οι απειλές και οι εκβιασμοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος15/5/20 05:55

    Και κάτι ακόμη... Ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος, που διέκοψε παράνομα την δίκη για τη δολοφονία της Τοπαλούδη , ήταν υποψήφιος με τον Μπακογιάννη στον δημο της Αθήνας Καταλάβατε τώρα γιατί βιάστηκε ο Βερβεσός να βγάλει αυτή την ανακοίνωση και ο Σκέρτσος να κάνει τέτοια δήλωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος15/5/20 08:44

    Συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι περισσότεροι τίτλοι που τοποθετήθηκαν πάνω από την αγόρευση της εισαγγελέως στην υπόθεση Τοπαλούδη είχαν αυτό το στοιχείο.

    Μόνο που δουλειά και καθήκον του εισαγγελέα της ποινικής δίκης δεν είναι να συγκλονίζει με την αγόρευση του. Και ας έχει καθάρματα στο εδώλιο.

    Δουλειά του είναι να παρουσιάζει στα στοιχεία με τρόπο ψύχραιμο και αντικειμενικό, στοιχειοθετώντας την κατηγορία. Αλλιώς δεν έχουμε δίκη. Εχουμε ριάλιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/5/20 08:53

    Σαν να καλεί τους κατηγορούμενους να κάνουν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για κακοδικία…μπορεί να εκληφθεί η στάση της εισαγγελέως....

    Μάλιστα απείλησε να αυτοεξαιρεθεί, αγνοώντας ότι θα οδηγείτο η υπόθεση σε νέα δίκη και στην αποφυλάκιση των κτηνών...

    Τώρα ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Αυτό αφορά τα στρουμφάκια του σύριζα που δεν έχουν αντιπολιτευτικό λόγο και την έπεσαν στον Σκέρτσο, που είπε το αυτονόητο, αλλά δεν το λες όταν είσαι παρά τω πρωθυπουργώ...

    Χώρια που βγήκαν κάποιοι βαρεμένοι και άρχισαν τις συνωμοσιολογίες ότι ο μπατζανάκης του γαμπρού της αδερφής στελέχους την ΝΔ είναι από τη Ρόδο και γνωστός του ξαδέρφου του πατέρα του κτήνους που σκότωσε την άτυχη κοπέλα...Μιλάμε για το απόλυτο σκύλευμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος15/5/20 09:01

    Και φυσικά από κοντά ο Κλεφτοδήμος που διέκοψε τη δίκη να κάνει κι αυτός το δικό του σόου, υπερασπιζόμενος τους συναδέλφους του...λες και δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι και τόποι να το κάνει.....βλέπεις η άτιμη η ψήφος είναι εκβιασμός......αλλά θα μου πεις "τι περιμένεις από δεξιούς"...

    Δυστυχώς η δικαιοσύνη αν έχετε προσέξει τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντικείμενο διαμάχης από τη μια μεριά ατόμων με καραδεξιές-ακροδεξιές και εθνολαϊκιστικές πεποιθήσεις και από την άλλη από εμμονικά πολιτικά τίποτα που μόνο από κόμπλεξ διαφωνούν ή προκαλούν για να αισθανθούν ότι τάχα μου κάτι είναι και να τους λογίσουμε για νωματαίους......

    Υ/Γ Η κρίση δεν είναι οικονομική....είναι βαθιά κρίση κοινωνική και κρίση δημοκρατίας....και σ' αυτή την κατάσταση την οδήγησαν γελοία πολιτικά τίποτα είτε ακροδεξιάς και φασιστικής αντίληψης είτε κομπλεξικής και αντιδραστικής τοποθέτησης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος15/5/20 09:18

    Για σκεφτείτε κάτι απλό.....

    Σου λένε "μην συνωστίζεστε"!!!! Δηλαδή μην πλησιάζεις τον άλλο....

    Και αυτό το απλό δεν το τηρείς......

    Και η πολιτεία αναγκάζεται και παίρνει μέτρα!!!!!!!

    Και τότε αρχίζει ο χορός των καλικατζάρων......"θέλουν να μας τσιπάρουν, να μας φυλακίζουν κλπ"

    Για ένα απλό πράμα......."μην συνωστίζεστε"

    Αν το εφαρμόζαμε ο καθένας μόνος του, τότε ίσως να μην υπήρχε ούτε καραντίνα ούτε κλείσιμο μαγαζιών κλπ

    ΜΗΝ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΡΕΕΕΕ. πόσο νιονιό θες πια να το καταλάβεις????

    Τώρα αν το πεις βούρλο, θα τσαντιστεί.

    Αν το πεις γιδοξούρι, θα αφρίσει.

    Αν το πεις καλικάτζαρο, θα σε βρωμίσει με βρισιές.

    Και επειδή, δύσκολα γλυτώνεις από μαλάκες, γι' αυτό, πάρτε τον οματιών σας και.....ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!!!!!

    Κυκλοφορούν πολλοί, μα πολλοί μαλάκες εκεί όξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος15/5/20 10:39

    Καλά το πιο δύσκολο είναι το πλύσιμο των χεριών!!!

    Τι λες ρε παστρικοθοδώρα που θα πλύνω τα χέρια μου....ζήσαμε με τη σκατζίλα εμείς και δεν πάθαμε τίποτα, τον ιό θα φοβηθούμε???

    Και όμως φίλε μου, ο ηλίθιος δεν μπορεί να κάνει αυτά τα δύο απλά πράματα.

    Να μην πλησιάζει τον άλλον και

    να πλένει τα χέρια του!!!!!!!!

    Και όταν τον ζορίζεις και τον κλείνεις μέσα (γιατί άμα τον αμολύκεις στριμοκωλιάζεται) αρχινάει τους εθνικισμούς, τις συνωμοσιολογίες και τις μπανταβομάρες......

    Δύο απλά πράματα δεν μπορεί να κάνει και όμως αυτός ο ηλίθιος ψηφίζει...

    και το χειρότερο τώρα παίζει με τις ζωές μας.....

    Αυτά τα γίδια είναι υπεύθυνα και για την καραντίνα και για την οικονομική κρίση που φέρνει η καραντίνα....αυτά τα γελοία υποκείμενα των πλατειών, των παραλιών και των ψεκασμένων μυαλών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος15/5/20 10:42

    ΡΕ ΒΟΥΡΛΟ!!! αν θες να πας στην πλατεία, στην αγορά ή στη θάλασσα,.. ξεκινάς και τους βρίσκεις πολλούς και στα όρια του συνοστισμού, τι κάνεις; ξαναγυρίζεις στο Παγκράτι στο τριαράκι σου; περιμένεις μακριά όρθιος να φύγουνε οι πρωινοί και να κάτσεις; και καλά, το κάνεις μία το κάνεις δύο, θα αυτοφυλακιστείς ή θα ζητήσεις να παίρνουνε χαρτάκια σαν τα παρκόμετρα με ώρα λήξης;
    Πόσο μακάκας πρέπει να είσαι, αλήθεια!!

    και δε μου λες ρε βούρλο γιατί δεν αφιονίστηκες χτες με το Μπακογιάννη στην ομόνοια;
    και μη μου ότι διαφωνείς μετά την παρατήρηση, αλλα΄βέβαια τα σάιτ που μελετάς δεν βρήκαν τίποτα ξκακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος15/5/20 12:08

    Είδατε τι σας λέω.

    Διαπραγματεύεται αν θα πρέπει να κρατάει την απόσταση και αν θα πρέπει να πλένει τα χέρια του......

    Όποιος του το επισημαίνει, βρίζει, απειλεί και αραδιάζει ηλιθιότητες.

    Μυαλό τυρόγαλος....πλατείες, μπακογιάννηδες, παγκράτια, παρκόμετρα και ότι του κατέβει.....

    Με τέτοιους έχετε να κάνετε, γι' αυτό φυλαχτείτε και αν δεν το καταλαβαίνουν φαπώστε τα κιόλας....κοινώς ματσουκώστε τα δεν είναι να τα ντώνεις.....

    Και μην ανοίγετε μαζί τους συζήτηση, γιατί νομίζουν ότι περνιόνται για νωματαίοι και όλο πιο πολύ κομπλεξικά επιμένουν στις ψεκασμένες ηλιθιότητές τους.....απλά ματσούκι και ουδεμία συζήτηση.....αυτό πρέπει να κάμει η οργανωμένη πολιτεία και δυστυχώς επειδή δεν καταλαβαίνουν αναγκάζεται να παίρνει μέτρα πειθαναγκασμού.....

    Μην με πλησιάζεις, πλύνε τα χέρια σου.....ούτε αυτό το απλό δε νογά, άρα τι συζήτηση να κάνεις μαζί του???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος15/5/20 12:16

    απάντα ρε μακακα !
    ετέθησαν ερωτήματα,
    μας το παίζεις παπαδόπουλος βούρλο!
    ώρα να μας γράψεις να σκίσουμε τις μπλούζες μας να φτιάξουμε μάσκες για να είμαστε υπεύθυνοι. κόπανε α κόπανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος15/5/20 12:34

    Νομίζω ότι καταλάβατε από ποιον εξαρτάστε......ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!! είναι πολλοί τέτοιοι.....όσο τους αφήνεις τόσο χοροπηδάνε...

    Όχι τίποτα άλλο για να μπείτε στη θέση της πολιτείας που παίρνει μέτρα και την πληρώνεις και συ που πειθαρχείς.....

    Τι να κάνει άμα έχει τέτοια άρρωστα μυαλά????

    Και μην νομίζετε ότι έχουν άντερα.....χέστες είναι και στα σκοτάδια κινούνται....ζουδάκια, στον όχλο κρύβονται!!!!! Είναι όμως επικίνδυνα ανθρωπόμορφα αμοιβαδοειδή.. .... τι να κάνουμε πάντα τέτοια ήταν....τώρα θ' αλλάξουν???





    ---- Μη με πλησιάζεις

    ---- Πλύνε τα χέρια σου.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος15/5/20 12:58

    απάντα μακάκα, θα φύγεις ή θα μείνεις;
    θα φτάσεις στη Λούτσα και θα γυρίσεις πίσω;
    και μη νίβεις μόνο τα χέρια νίψε και το ξερό σου, ή μάλλον λάδωτο γιατί είναι κολλημένο στο 1997

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος15/5/20 14:50

    θελει και θαλασσα ο κωλος σου....τραβα πλυσου ρε πρωτα στο μπανιο να φυγει η βρωμα και να πλενεις και τα χερια σου....βλακεντιε που δεν εχεις καταλαβει τιποτα απο αυτα που γινονται...δασκαλε μη χανεις τα λογια σου τα γιδοξουρια παντα γιδοξουρια θα ειναι...εγω παντως οποιος με πλησιαζει και δε φοραει μασκα τον κραζω και κινουμαι επιθετικα εναντιον του και τα βλεπεις...κοτες...μονο στα σκοταδια του ιντερνετ κανουνε τον καμποσο....κοτες ε κοτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος15/5/20 15:32

    το καλαμι δασκαλε .ξεκαβαλατο και εχε το να κρατας αποσταση απο τους αλλους..και θα εισηγηθω στον πρωθυπουργο να δωσει πενταμετρα σ ολους σαν εσενα να ταχουν να κρατανε αποσταση οταν τα ξεκαβαλανε.ποση ωρα ρε μιλας μονος;ενας στο χωριο μας ειπε καποτε στον αλλο που βαδιζε αμιλητος διπλα του:-Μιλα ρε εσκασα.να αυτο επαθες.θα του πω να σου μιλησει και να σου πει οπως ειπε ο γιατρος..να σου λεμε ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος15/5/20 15:57



    Στην υπόθεση Τοπαλούδη δεν υπάρχει δίκαιη ποινή. Για ένα ειδεχθές και σαδιστικό έγκλημα, όπως αυτό, δεν υπάρχει ποινή που να τιμωρεί πραγματικά τους ενόχους. Ακόμη και ισόβια κάθειρξη να επιβληθεί, έτσι όπως λειτουργεί το σύστημα, σε 10 το πολύ χρόνια, τα κτήνη αυτά θα είναι πάλι έξω. Αυτό που έχει επομένως σημασία είναι να δούμε πώς η κοινωνία, η οικογένεια και το σχολείο δε θα βγάζουν τέτοια κτήνη, αλλά νέους άντρες δυνατούς στο σώμα και την ψυχή, που τη δύναμή τους την έχουν για να προστατεύουν τους πιο αδύναμους με σεβασμό, λεβεντιά κι αγάπη. Ας αναλογιστούν πόσο βλάπτουν τα παιδιά και το κοινωνικό σύνολο λοιπόν οι γονείς που φουσκώνουν το εγώ των κανακάρηδών τους χωρίς να τους επιβάλλουν κανένα όριο αλλά και οι συνάδελφοί μου που ανέχονται στην τάξη και στο σχολείο νταήδες, θρασύδειλους αληταράδες και αναιδείς αλαζόνες που ξέρουν ότι ό,τι κι αν κάνουν θα τους χαριστεί στο τέλος και θα περάσει το δικό τους. Έτσι, αγαπητοί φίλοι: "τσακίζουμε τους φασίστες": όταν από παιδιά τούς επιβάλλουμε όρια και τους καλλιεργούμε τον σεβασμό και τις υψηλότερες αξίες και ποιοτικά πρότυπα. Για να μην "πέφτουμε απ' τα σύννεφα" όταν σκοτώνουν τον Γιακουμάκη ή βιάζουν και δολοφονούν την Τοπαλούδη νέα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος16/5/20 12:05

    Χψ έχεις κουράσει...ως προς τις ύβρεις απέναντι στην διαφορετική πολιτική άποψη. Αυτό το δόγμα "ΠΑΣΟΚ και πάσης Ελλάδος άμα λάχει νά πούμε", που έλεγε ο αείμνηστος Κλυν δεν πείθει. Είναι τόσο μακρινό. Τόσο ξεπερασμένο. Τόσο παλιό, όσο και τα χρόνια σου. ως σοφός και έμπειρος" γέρων " θα μπορούσες να έχεις παραλείψει όλο αυτό το προϊόν κομμάτι της καθοδήγησης.
    Και σύ φίλε πατριώτη που τού απαντάς συνεχώς, μην ξεφεύγεις. Άσε τον στην πλάνη και τις εμμονές του.
    Δεν έχεις κανένα λόγο να συγχυζεσαι...
    Τόσα χρόνια που γράφει εδώ μέσα έχει δώσει το δείγμα της γραφής του και δεν αλλάζει...
    Άλλοι τη βρίσκουν και τον αποκαλούν και δάσκαλο
    Προσωπικά τόν ευχαριστώ γιατί μέσα από τις ύβρεις του ψώνισα ένα "καλό πολιτικό ψευδώνυμο"

    Γιδοξουριον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/5/20 13:35

      Έτσι θα πράξω. το έχω σκεφτεί πολλές φορές να σταματήσω αλλά μου φέρνουν αναγούλα τα γραπτά του, συμπεριφερεται σαν αυτούς που μας έκαναν προπαγάνδα στο στρατό.

      Διαγραφή
  30. Ανώνυμος16/5/20 15:17

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΩΣ ΓΙΔΟΥΞΟΥΡΙΟΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΧΨ.ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ IP TOY ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος16/5/20 15:45

    Με έμμεσο τρόπο, αλλά αποστομωτικό αποφάσισε η Αριστοτελεία Δόγκα, η εισαγγελέας στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο για την πολυσυζητημένη υπόθεση, να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχθηκε τόσο από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, κ Βερβεσό, όσο και από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, κ. Σκέρτσο.

    Σε ανάρτησή της στο Facebook ανέβασε μία φωτογραφία του Μπέρτολτ Μπρεχτ με τα λόγια του: «Όταν έρχονται και πέφτουν σαν βροχή τα εγκλήματα, κανείς τότε δεν βγαίνει να φωνάξει Σταματήστε!».
    Η φωτογραφία εξωφύλλου της στον προσωπικό της λογαριασμό είναι ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

    Θα της αναγνωριστεί, άραγε, το δικαίωμα να "εκφράσει μία απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτη" και όχι με την ιδιότητα της δικαστικού λειτουργού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.