Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς βία και πολέμους



O Morshed Mishu είναι από το Μπαγκλαντές. Από μικρό παιδί του άρεσε η φωτογραφία και τα κόμικς,γι’ αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά. Γνωρίζοντας τη δύναμη που έχει η φωτογραφία, εμπνεύστηκε το project «The Global Happiness Challenge» το οποίο και βραβεύτηκε το 2018. Ο Morshed συγκέντρωσε φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τραγωδία του πολέμου και τις αντιπαρέβαλε με σκίτσα που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο: στιγμές ευτυχίας και χαράς.
Μπορεί να φαντάζει ουτοπικό, όμως με αυτό τον τρόπο, ο καλλιτέχνης θέλει να δείξει πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχε στη ζωή μας τόση βία και τόσοι πόλεμοι.




























































 , https://antikleidi.com








18 σχόλια :

  1. Ανώνυμος13/5/20 09:52

    Πάνος Μπιτσαξής
    Από τα όσα διαρρέουν για το τουρισμό θεωρώ πως οι κυρίως αρμόδιοι της κυβέρνησης ,υπό τη πίεση της οικονομίας ,ανοηταίνουν και μαξιμαλίζουν επικινδύνως.Πέραν των λεπτομερειών ας λάβουν υπόψη τα εξής απλά από τους κανόνες της κοινής πείρας και της πιάτσας.
    1.Ειναι καλύτερο να μην ανοίγεις από το να ανοιγοκλείνεις

    2.Επιδημιολογικες εξάρσεις στα νησιά δεν είναι διαχειρίσιμες.Θα μπούμε σε χαοτική συνθήκη όποιο μέτρο και αν ληφθεί.Τα ξενοδοχεία δεν είναι κλινικές.Πόσα super puma θα πετάνε;
    3.Απο το να γίνει της τρελής το πανηγύρι είναι πιο οικονομικό να στηριχθουν για μια χρόνια οι πληττόμενοι και νενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός και να οργανωθεί η επιμήκυνση της περιόδου.Αν χαθεί το υγειονομικό παιχνίδι θα χαθεί πολύ ευρύτερα από το τουρισμό η οικονομία.
    4.Πριν αποφασίσουν οτιδήποτε όλως ενδεικτικώς ας ταξιδέψουν μ ένα πλοίο της γραμμής ας πάνε σ ένα μπαρ στη Κω και αν δε προφταινουν ας κάνουν ένα μπάνιο στη Ψαρού η στη Νιό η όπου γουστάρουν μ ένα μοχίτο απ το μπιτσόμπαρο.Μετα μιλάμε
    5.Τουρισμος με την επιδημία να βράζει έστω και σε χαμηλότερους βαθμούς δίπλα μας είναι αδύνατος.Αυτά με τη συγκρίσιμη επιδημιολογική εικόνα είναι ανέκδοτα
    6.Στην Ελλάδα ο ιός μπήκε και τρέχουμε και δε φτάνουμε από ένα μεμονωμένο ταξίδι στο Μιλάνο,ένα προσκήνυμα,κι ένα σχολείο στο Λονδίνο.Τι συζητάτε ακριβώς;
    7.Μα είναι το 25% του ΑΕΠ τι είναι αυτά που λες θα είναι ο αντίλογος.Η απάντηση μου είναι απλή και δυστυχως σκληρή.Καλυτερα το 25% του ΑΕΠ από το 100% του ΑΕΠ με καραντίνες.Ο τζόγος είναι ανεπίτρεπτος με τέτοιο διακύβευμα.Αλλα κι ένα παλιό μάθημα του τζόγου είναι το εξής.Ο καλός τζογαδόρος δεν κοιτάει τι έχασε αλλά τι του έχει μείνει.Αλλοιως καταστρέφεται.
    8.Ψαχνόμαστε με τους αναρχικούς της Κυψέλης και τους άμυαλους παπάδες και εσείς θα φέρετε τον ιό στα σπίτια μας από άγνοια κινδύνου.Προσεξτε καλά γιατί θαύματα δυο φορές δεν γίνονται.
    9.Μακάρι χίλιες φορές να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/20 11:13

    ο κομπλεξικος συνεχιζει να αντιγραφει οτι ηλιθιοτητα κυκλοφορει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/5/20 11:20

    ειναι και αγραμματος και δεν ξερει να γραψει δυο αραδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/5/20 11:20

    Αφου δεν εχει δικη του αποψη αντιγραφει των αλλουνωνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/5/20 12:12

    Ρε πατριώτες δε βαρεθήκατε το ξεκατίνιασμα, έλεος. Γράψτε κάτι σχετικό με το θέμα. Σχολιάστε τους πολέμους που γίνονται στον κόσμο.
    Ας παρουμε πρωτοβουλίες να διαμαρτηρηθουμε για αυτά που συμβαίνουν γυρωμας:Πρόσφυγες,ξεριζωμός πνιγμό. Η ζωή δεν έχει αξία. Αφήστε πιο ξεκατίνιασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/5/20 12:29

    το ιδιο λες και συ....γραψτε κατι σχετικο με το θεμα...γραψτε...οχι αντιγραψτε....αυτο του λεμε του αγραμματου και επιμενει κομπλεξικα...δεν τον βριζουμε...απλα διαπιστωση κανουμε...ας γραψει κατι δικο του...βαρεθηκαμε να μας μεταφερει εδω σαν σχολια ναζιστικες αποψεις και αναχρονιστικες θεωριες ψεκασματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/5/20 12:33

    Οι εικόνες δείχνουν τη φρίκη του πολέμου. Ας σταθουμε εκεί κι ας μην ξεκατινιαζομαστε όπως λέει και ο πρ0οηγούμενος σχολιαστής. Άλλωστε δε νομίζω ότι είναι και αυτός ο σκοπός Ο Νιςκαι μπράβο του ήθελε να μαςενωωσει, να επικοινωνούμε και όχι να το ξεφτυλισουμε.
    Με σεβασμό σε όλους τους πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/5/20 13:28

    ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ.ΕΝΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΗΣ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΘΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/5/20 16:48

    Τζεμίλ Μπαγικ
    KOYΡΔΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΤΑΡΤΩΝ : ¨ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ¨ !

    “Αυτό το κράτος αυτή η κυβέρνηση για τους Κούρδους εκφράζει μόνο τον θάνατο, πέραν αυτού τίποτα άλλο δεν εκφράζει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο ιός, δηλώνουν πως δήθεν “είμαι κράτος και των Κούρδων” αλλά για τους Κούρδους προκρίνουν τον θάνατο. Δεν παρέχουν ούτε μάσκες ούτε συσκευές υγείας ενάντια στον ιό.
    Μάλιστα για να σκοτώσουν Κούρδους, εργάζονται ώστε να διαδοθεί ακόμη περισσότερο ο ιός. Από την άλλη μεριά κάνουν προπαγάνδα, στέλνοντας μάσκες και υλικά υγείας σε ξένα κράτη. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να προβάλλουν ως φωτεινό το μαύρο τους πρόσωπο. ”

    ΠΗΓΗ ΤΟURΚΙΚΑΝΕΑ.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος13/5/20 16:52

    οτι σοφο υπαρχει στην Ελλαδα το γραφει ενας που ετυχε να γεννηθει στη Γλανιτσια.πουθενα αλλου δεν υπαρχει τετοια πενα.κι επειδη αλλου παθαινουν αλλεργια και τον ξεφωνιζουν ξεσπαει εναντιον του χωριου του και βριζει οποιον λεει τα αντιθετα η αλλα.δε χωνευει τ αντερα του βασικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος13/5/20 16:55

    ΑΚΟΥ ΡΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΟ ΗΓΕΤΗ .ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ.Ο ΑΛΛΟΣ ΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΜΠΕΝΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΠΕΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος13/5/20 17:48

    11.13,11.20,12.12,12.29,12.33 εισαι εντελως γιδι..ενας εισαι κι επαναλαμβανεις για να βουλωσεις αποψεις.χουνταρα του κιερατα,.φασιστας με πατεντα.ποιος να τις γραψει τις αποψεις σ ενα μικρο χωριο.εσυ γιατι δε γραφεις λοιπον;κι ενας που γραφει ειδες τι γραφει.το θελει μονοπωλιο νεοταξιτικο.του σορος και του γκεητζ.σκαγε λοιπον και τραβα για καινουριο τσιοκανι..ε γιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/5/20 18:35

    ειδατε που ξερει και γραφει...το παρεξηγησατε το παιδι οτι ειναι αγραμματο και κομπλεξικο...αν δεν σασ επεισε ξανα διαβαστε το 17.48

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος13/5/20 21:14

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΦΙΟΖΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος13/5/20 21:43

    Πρόσεξε, παιδί μου, τον μαφιόζο!! Έχει πίσω του ολόκληρες παγκόσμιες οργανώσεις του Γκέιτς και του Σόρος....Μην τα βάζεις με θηρία!!!!

    Σε θαυμάζω για το σθένος σου, αλλά είναι άτιμες αυτές οι οργανώσεις και τα όργανά τους, που δυστυχώς έχουν και στο χωριό μας εισχωρήσει και το έχουν μολύνει....ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, λεβέντη μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος13/5/20 21:54

    Και επειδή, παιδί μου κεφαλαία, η Τούνη έχει μείνει ελεύθερη από χθες, σκέψου λίγο και την διαδοχή σου...καλόν είναι τέτοιος σπόρος να μην χαθεί....

    Εγώ δεν έχω το σθένος να βρίζω τους σατανάδες, εσύ που τα βάζεις με τα θηρία της αποκάλυψης και δεν μασάς, γι' αυτό δεν πρέπει να χαθεί τέτοια...φάρα!!!!!

    Με τις ευχές μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος14/5/20 12:35

    χαχαχαχχαχαχαχαχα ε ρε κεφαλαια νουμερο καταντησες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος14/5/20 16:04

    οι μισοι κεφαλαια γραφουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.