Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ευγένιος Λαζόφσκι: Ο γιατρός ήρωας που δημιούργησε μια ψεύτικη πανδημία και έσωσε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων...


Ψεύτικη επιδημία: Ο Ευγένιος Λαζόφσκι υπήρξε ένας λαμπρός επιστήμονας. Ήταν ένας γιατρός, ο οποίος είχε καταγωγή από την Πολωνία. Ο ίδιος κατάφερε να σώσει πολλούς από το θάνατο. Αυτό, διότι εκείνη την περίοδο υπήρχαν, οι ναζί. Δηλαδή, η περίοδος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πώς μπόρεσε, όμως, να γλιτώσει τόσες ψυχές, ο
δαιμόνιος γιατρός; Φυσικά, με την ανακάλυψη μίας επιδημίας. Εκείνη, δεν ήταν άλλη από τον τύφο…
Ψεύτικη επιδημία – Αληθινή ιστορία: Η δημιουργία της επιδημίας
Μετά τη γερμανική κατοχή της Πολωνίας, ο Λαζόφσκι πήγε να ζήσει στο Rozwadów, ένα προάστιο της πόλης Στάλοβα Βόλα, με τη σύζυγό του και την κόρη του. Εκεί, άνοιξε σχεδόν αμέσως ένα ιατρείο με τον καλό του φίλο και συμφοιτητή δρ Στάνισλαβ Ματούλεβιτς. Προηγουμένως όμως, είχε μεταφερθεί και αυτός σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, απ’ όπου κατάφερε να δραπετεύσει. Πίσω από το δαιμόνιο αυτό κόλπο, κρυβόταν μια σημαντική ιατρική ανακάλυψη.

Ο Ματούλεβιτς, ανακάλυψε πως εμβολιάζοντας έναν υγιή άνθρωπο με νεκρά στελέχη της ασθένειας, φαινόταν σαν να είχε τη νόσο, χωρίς ωστόσο να την έχει. Ο «ασθενής» έβγαινε θετικός δηλαδή στις εξετάσεις, χωρίς να έχει φυσικά κανένα σύμπτωμα. Έτσι, ο Λάζοβσκι δεν έχασε την ευκαιρία και δημιούργησε μια ψεύτικη εκδήλωση επιδημικού τύφου μέσα και γύρω από την περιοχή Rozwadów, την οποία οι Γερμανοί έβαλαν στη συνέχεια σε καραντίνα.
Η σκέψη του αυτή που για να γίνει πράξη απαιτούσε πολύ θάρρος, έσωσε περίπου 8.000 ανθρώπους από την αποστολή τους στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Οι Γερμανοί έτρεμαν τις μολυσματικές νόσους και ιδιαιτέρως τον επιδημικό τύφο, μια ασθένεια που ήταν εξαιρετικά μεταδοτική και φονική.
Λέγεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν, ένας Πολωνός στρατιώτης, ικέτεψε τον Ευγένιο και τον συνάδελφό του, να κάνουν κάτι ώστε να μην επιστρέψει για δουλειά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως του επέβαλαν οι Γερμανοί. Ήταν ένας από τους χιλιάδες Πολωνούς που εξαναγκάστηκαν από τους Ναζί να εργαστούν σε γερμανικά στρατόπεδα εργασίας. Ο άνδρας είχε λάβει 14 ημέρες άδειας για να επισκεφθεί την οικογένειά του και ο χρόνος του σχεδόν τελείωνε.

Ψεύτικη επιδημία – Αληθινή ιστορία: Κι άλλες πληροφορίες για τη δημιουργία της επιδημίας
Ήθελε απελπισμένα να ξεφύγει από το στρατόπεδο, αλλά ήξερε ότι αν δεν επέστρεφε, θα τον κυνηγούσαν, και τόσο αυτός, όσο και η οικογένειά του θα συλλαμβάνονταν και θα στέλνονταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Είχε σκεφτεί και την αυτοκτονία. Ήξερε όμως ότι μια σοβαρή ασθένεια, επιβεβαιωμένη από έναν γιατρό, θα τον γλίτωνε από την επιστροφή του στο στρατόπεδο.
Οι δύο γιατροί που είδαν τον άνθρωπο αποφάσισαν να τον βοηθήσουν και προσφέρθηκαν να του κάνουν μια ένεση. Ο άνδρας δέχτηκε. Οι γιατροί τότε πήραν ένα δείγμα αίματος και το έστειλαν σε γερμανικό εργαστήριο. Σύντομα, έλαβαν ένα τηλεγράφημα που έγραφε: “Weil-Felix θετικό.” Ο ασθενής τους είχε βγει θετικός στον τύφο. Το τηλεγράφημα δόθηκε στις τοπικές γερμανικές αρχές ως απόδειξη ότι ο ασθενής είχε μολυσματική νόσο και στη συνέχεια απελευθερώθηκε από τα καθήκοντά του στο στρατόπεδο. Εξαιρέθηκε επίσης από μελλοντική κράτηση, όπως και τα μέλη της οικογένειάς του, με τα οποία είχε έρθει σε επαφή.
Οι γιατροί δεν έκαναν τον άνδρα να νοσήσει, φυσικά. Αυτό θα ήταν αδιανόητο για αυτούς, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η επιδημία που έφεραν στο Rozwadów ήταν το δικό τους όπλο, που θα προστάτευε τους γείτονες τους. Έτσι λοιπόν, η σημαντική αυτή ανακάλυψη, προέκυψε από την προσπάθεια να βοηθήσουν τον νεαρό άνδρα να υποδυθεί ότι έχει μια θανατηφόρα ασθένεια.
Ψεύτικη επιδημία – Αληθινή ιστορία: Η παρολίγον αποκάλυψη της επιδημίας
Ωστόσο, το ψέμα τους παραλίγο να αποκαλυφθεί, όταν οι Γερμανοί έβλεπαν ότι οι «ασθενείς» δεν πέθαιναν και άρχισαν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Έτσι, στάλθηκε μια ομάδα Γερμανών γιατρών, για να ερευνήσουν τι γινόταν. Ο Λαζόφσκι υποδέχθηκε τους επισκέπτες με μια ποικιλία από πολωνικά φαγητά και βότκες.
Πριν από την επίσκεψή τους, ο Πολωνός γιατρός, είχε συγκεντρώσει τους ασθενείς του που έμοιαζαν λιγότερο υγιείς, σε ένα βρώμικο δωμάτιο. Φοβούμενοι τη μόλυνση, οι νεαροί Γερμανοί γιατροί, έριξαν μια γρήγορα ματιά στο κτίριο και τους ασθενείς. Αφού έκαναν μερικές εξετάσεις αίματος για να επιβεβαιώσουν την επιδημία, έφυγαν άρον-άρον.
Ο δρ Λαζόφσκι τα είχε καταφέρει για άλλη μια φορά. Αυτός ήταν ο δικός τους πόλεμος, ένας πόλεμος με διαφορετικά όπλα. Οι γιατροί εργάζονταν μυστικά και δεν έλεγαν ούτε στους ασθενείς τους τι ακριβώς κάνουν. Αποκάλυψαν το σχέδιό τους στον κόσμο το 1977 σε ένα άρθρο για το ενημερωτικό δελτίο της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.
Ήταν επίσης προσεκτικοί, ώστε να μιμούνται τη ροή των πραγματικών επιδημιών, κάνοντας περισσότερες ενέσεις και δημιουργώντας περισσότερες περιπτώσεις «τύφου» το χειμώνα και το φθινόπωρο. Για να παραπλανήσουν τις αρχές, παρέπεμψαν μερικούς από τους ασθενείς που έλαβαν ένεση σε άλλους γιατρούς, οι οποίοι διέγνωσαν και ανέφεραν μόνοι τους τις μολύνσεις από τύφο.
Η περιοχή με «τύφο» που είχαν δημιουργήσει οι Λαζόφσκι και Ματούλεβτις και η οποία είχε τεθεί σε καραντίνα, έγινε καταφύγιο για τους Πολωνούς Εβραίους. Πλέον, μπορούσαν να κρύβονται στη Rozwadów υπό το «κάλυμμα» της ψεύτικης επιδημίας και χωρίς τον φόβο ότι θα τους ανακαλύψουν οι Ναζί.

Ψεύτικη επιδημία – Αληθινή ιστορία: Ο γιατρός που φλέρταρε, με το θάνατο
Το σπίτι του Λαζόφσκι, συνόρευε με το Εβραϊκό γκέτο της Σταλόβα. Ο φράχτης του χώριζε το γκέτο από την υπόλοιπη πόλη. Οι συνθήκες εκεί επέτρεψαν στις ασθένειες να εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα, αλλά στον γιατρό απαγορευόταν να θεραπεύει τους Εβραίους. Γι’ αυτό κι εκείνος, σκέφτηκε έναν άλλο τρόπο για να τους βοηθήσει.
Όταν κάποιος χρειαζόταν τη φροντίδα του, άφηνε ένα λευκό πανί πάνω στον φράχτη. Το βράδυ ο γιατρός, με ένα σάλτο βρισκόταν μέσα στο γκέτο, για να βοηθήσει όσους το είχαν ανάγκη, ενώ τους άφηνε και φάρμακα, ρισκάροντας κάθε φορά τη ζωή του, καθώς η τιμωρία αν τον έπιαναν, ήταν θάνατος.
Όπως ήταν φυσικό, κάθε βράδυ ο φράχτης του γέμιζε πανιά, αφού όλοι τον εμπιστεύονταν και χρειάζονταν φυσικά τις υπηρεσίες του. Ο Λαζόφσκι έπρεπε να παραποιεί τώρα το φαρμακευτικό του απόθεμα για να μη γίνει τσακωτός.
Ψεύτικη επιδημία: Η κατάσταση μετά τον πόλεμο
Το 1958, ο Λαζόφσκι, μετανάστευσε στις ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Rockefeller και το 1976 έγινε καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο. Έγραψε τα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Prywatna wojna» (Ο ιδιωτικός μου πόλεμος), τα οποία ανατυπώθηκαν αρκετές φορές, καθώς και πάνω από εκατό επιστημονικές διατριβές.
Ο άγνωστος αυτός ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν πάντα ταπεινός και δεν του άρεσε να μιλά για το κατόρθωμά του, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Πέθανε το 2006, σε ηλικία 92 χρονών, στην πόλη Γιουτζίν, στο Όρεγκον των ΗΠΑ, όπου ζούσε με την κόρη του.

15 σχόλια :

  1. Ανώνυμος9/4/20 10:12

    ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ???

    ΠΟΛΑΚΗΣ.....συναντήθηκα με το προεδρείο ΕΚΑΒ χανίων να δώσω το μισό μισθό μου.....

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΒ.....με μένα δεν συναντήθηκες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/20 11:01

    Διαβασε καλα τι απαντησε η προεδρος της ομοσπονδιας και οχι του σωματειου του ΕΚΑΒ και τι απαντησε και ο Πολακης
    Δεν χρειαζεται να μας ανακοινωνεις εδω μεσα τι λεει ο Αδωνις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/4/20 11:11

    Περίεργο πάντως που ο Χατζηνικολάου δεν κόλλησε τον Τσίπρα στον τοίχο με δηκτικές ερωτήσεις τύπου "Πώς φτιάχνει η Περιστέρα τα γεμιστά, με ρύζι ή με κιμά;."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/4/20 11:13

    Δεν σας κάνει εντύπωση που ο χψ δεν βρήκε να γράψει μια κουβέντα σήμερα για την συνέντευξη χατζηνικολάου Τσίπρα? Γιατί λούφαξε ξέρετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/4/20 11:17

    έπαθε μέχρι και νευρικό βήχα... Ένοιωσε άγχος και στρες που δεν έβρισκε τρόπο να στήσει τον Τσίπρα στον τοίχο όπως είχε προετοιμαστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/4/20 11:22

    Χατζηνικολάου : "Οφειλω να ομολογήσω, πάρα τι πολιτικές διαφορές μας, ότι έχετε δίκιο κ. Τσίπρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/4/20 11:54

    ζεματα τον χψ εσυ που ξερεις και γραφεις ζεματατον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/4/20 12:22

    ζεματα τ αφριδια σου 11.54.καλα εισαι χαζο μπητι..μονο αυτο ξερεις να γραφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/4/20 12:22

    Εγκληματικός νεοφιλελευθερισμός και κορονοϊός
    ===========================================
    Τώρα ήρθε η ώρα της αυτοκριτικής. Πιστεύω δηλαδή ότι τώρα επιβάλλεται να γίνει πλήρως συνειδητή η πολύ υψηλή συμμετοχή του νεοφιλελευθερισμού στη διόγκωση του αριθμού των νεκρών, από την πανδημία, ενώ θα μπορούσαν πολλοί από αυτούς να είχαν σωθεί. Αυτός ο ακραίας μορφής φιλελευθερισμός, που επικράτησε κυρίως στους κόλπους της ΕΕ, ευθύνεται για πολλαπλής μορφής στυγερά μαζικά εγκλήματα, τα οποία αποκαλύπτονται τώρα στο χώρο του κορονοϊού. Αυτή η απέχθεια των νεοφιλελεύθερων, για οτιδήποτε έχει σχέση με τον δημόσιο τομέα, στον οποίον φυσικά ανήκει και η δημόσια υγεία, αυτή η ανεγκέφαλη κούρσα προς τις ιδιωτικοποιήσεις και η αδυναμία κατανόησης της υπέρτατης ανάγκης, για κάθε οικονομία, στενής συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, έφερε μια καταστροφή από τον κορονοϊό, που θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερης έκτασης. Ο ακραίος φιλελευθερισμός υποχωρεί τώρα, σε ολόκληρη την υφήλιο, τάση που είχε ήδη αρχίσει και πριν από την πανδημία. Ας ελπίσουμε ότι η τάση αυτή θα ακολουθηθεί και από την Ελλάδα, η οποία διακρίνεται για υψηλές νότες νεοφιλελευθερισμού, ιδίως στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/4/20 13:40

    Που βλέπεις μάτι να υποχωρεί ο νεοφιλελευθερισμός?
    Την ανοησία του καθενός μας την φέρνεις και την κοτσάρεις εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/4/20 14:41

    Καλά ρε σεις, είναι δυνατόν να κάθεστε να παρακολουθείτε συνέντευξη του ταμτάκου, ενός πολιτικού τίποτα????

    ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ πλέον, άσχετοι, ανεπαρκείς και το χειρότερο εθνολαϊκιστές και λεβεντομαλάκες......


    Δε βλέπω εδώ και 2-3 χρόνια συνεντεύξεις του ταμτάκου....κσι γιατί δεν έχει να μου πει τίποτα, αλλά και για λόγους υγείας, στο τσεπάκι τόχω το εγκεφαλικό....

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/4/20 14:47

    χψ ασε τα εγκαφαλικα τρωγε πινε να εισαι καλα και φυλαξου και τ αλλα θα τα βρει ο αγιο θεος κι αη λαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/4/20 14:56

    Χθες είπα να τα διασκεδάσω τα ζουδάκια λίγο. Μέχρι και αφιερώσεις έκανα!!

    Ούτε ένα "ωραίο" το βιντεάκι, δε χώνεψαν να πουν......τσ τσ τσ τσ...

    Τόξερα ότι δαγκώνονται και δηλητηριάζονται, αλλά έχουν γίνει τόσο βαμμένοι που πραγματικά ανατριχιάζω..... μιλάμε για πολλή αιμοβορία αδερφέ μου....

    Σας τόχω πει ξανά. Λειψοφυρασμένος δεν είμαι, απλά επειδή ξέρω την κακία σας ευχαριστιέμαι να σας "ματσουκώνω" βρίζοντας αυτούς που φτύνατε και συνάμα γλείψατε......και εγώ εμμονικό καθίκι σας ξεμπροστιάζω και σας ξεβρακώνω και αυτό δεν το αντέχετε με τίποτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος9/4/20 15:55

    Μαξιμος Πυροβέτσης
    Χαμενα πανε τα λογια μου αλλα εχουμε χρονο για σκοτωμα. Μια ματια στα νουμερα και τι μας λενε Greece Coronavirus Cases:
    1,884
    Deaths:
    83
    Recovered:
    269

    Ο Neil Ferguson, εμπειρογνώμονας της δημόσιας υγείας στο Imperial College στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι "η καλύτερη εικασία" του ήταν ότι υπήρχαν 100.000 που επηρεάστηκαν από τον ιό, παρόλο που υπήρχαν μόνο 2.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις εκείνη τη στιγμή.
    Aυτο μας λεει οτι συνολικα στην ελλαδα εχουμε μαζι με τα ανεξιχνιαστα κρουσματα 94.200 αριθμος που επιβεβαιωνει τις εκτιμησεις απουσια τεστ αρα 1 στους 100 περιπου νοσει. Οι οπαδοι της γριππης διαιρουν μπακαλιστικα αυτον τον αριθμο με τους νεκρους και βγαζουν ενα βολικο % θνησιμοτητος 0.08% και καταληγουν παμε εξω μας δουλευεται..Ελα που δεν ειναι καθολου ετσι αλλα ας το δεχτουμε. Βγαινουμε εξω κολαει ο ενας τον αλλο με μεταδοτικοτητα 2.1-4.5 της κοινης γριππης και εχουμε 70% του πληθυσμου σε λιγους μηνες κρουσματα.
    7 εκατομυρια με πλασματική θηνησιμοτητα της μπακαλιστικής διαιρεσης κι εχουμε5.600 νεκρους μανι μανι. Ποσο ειναι το μανι μανι?
    Οι Wang κ.ά. Η μελέτη της 7ης Φεβρουαρίου, που δημοσιεύτηκε στο JAMA, διαπίστωσε ότι ο διάμεσος χρόνος από το πρώτο σύμπτωμα έως τη δύσπνοια ήταν 5,0 ημέρες, στην εισαγωγή στο νοσοκομείο ήταν 7,0 ημέρες και στο ARDS ήταν 8,0 ημέρες. Μεχρι τον θανατο: η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε τις λεπτομέρειες των πρώτων 17 θανάτων μέχρι τις 24 μ.μ. 22 Ιανουαρίου 2020. Μελέτη των περιπτώσεων αυτών διαπίστωσε ότι οι μέσες ημέρες από το πρώτο σύμπτωμα μέχρι το θάνατο ήταν 14 (6-41) ημέρες και τείνουν να είναι μικρότερη μεταξύ των ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω (11,5 [εύρος 6-19] ημερών) από ό, τι οι ηλικίες κάτω των 70 ετών (20 [10-41]

    Για λόγους σύγκρισης, το ποσοστό θνησιμότητας με την εποχική γρίπη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μικρότερο από 0,1% (1 θάνατος ανά 1.000 περιπτώσεις).

    Το ποσοστό θνησιμότητας για το SARS ήταν 10%, ενώ για το MERS το 34%Επισης σφαλμα γιατι το ποσοστο θνησιμοτητος μετραται απο τα σοβαρα κρουσματα που χρηζουν νοσηλειας προς τους νεκρους και αφορα την ετοιμοτητα το δυναμικο και την υποδομη του υγειονομικου συστηματος ειδαλλως συμπεριλαμβανει την φυσική κατασταση του οργανισμου του πληθυσμου υπο εξεταση τον χρονο της επιδημιας.
    Μια μελέτη σχετικά με 138 νοσηλευόμενους ασθενείς με λοίμωξη 2019-nCoV, που δημοσιεύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο JAMA, διαπίστωσε ότι το 26% των ασθενών χρειάστηκε εισαγωγή στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και το 4,3% πέθανε, αλλά ένας αριθμός ασθενών ήταν ακόμη νοσηλευόμενοι χρόνος. Μια προηγούμενη μελέτη διαπίστωσε ότι, από 41 νοσηλευόμενους ασθενείς, 13 (32%) ασθενείς είχαν εισαχθεί σε ΜΕΘ και έξι (15%) πέθαναν .

    Αρα τα νουμερα λενε απο τους 1884 εισηχθησαν στα νοσοκομεια μας 352 ποσοστο 18.6%. Απο αυτους πηραν εξιτηριο οι 269 και πεθαναν 83 ποσοστο 23.5%.
    Αυτοι μπηκαν στις ΜΕΘ που εχουμε ολες και ολες 800.
    Το 23.5% ειναι το ποσοστο που μας αφορα αν μπουμε στο νοσοκομειο οσο υπαρχουν διαθεσιμες ΜΕΘ.
    Χωρις επαρκεις ΜΕΘ η οταν υπερκαλυφθουν ποσοι λετε εσεις θα ζησουν απο τους εισαχθεντες? που θα παει το 23% θνησιμοτητος? στο ελεος του Θεου αν με ρωτατε και ξερουμε ποσο ειναι αυτο.
    Καταλαβαινετε γιατι δεν πρεπει να μεγαλωσει η βαση των κρουσματων αν αφεθουμε ελευθεροι οπως ειμασταν πριν? γιατι με απλα λογια στα ανεπαρκη απο ΜΕΘ και στελεχη νοσοκομεια μας θα γινει σφαγη.
    Απο τα 7 εκατομυρια που θα νοσησουν 140.000 θα νοσησουν βαρια ωστε να καταγραφουν. 1/50.
    Απο αυτους θα εισαχθει το 18.6% δηλαδη 26.000 με μονο 800 ΜΕΘ για να εχουν % θνησιμοτητος 23.5% που εχουμε σημερα οποτε ολοι σχεδον θα πεθανουν. Εκατομβη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος9/4/20 15:56

    κι ο γερολυκος..χαχαχαχα..τολεγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.