Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Φαινόμενα Ζωολογικού Κήπου

                                         Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη


    Ο αόριστος φόβος και το ανοίκειο αναδίδονται από τα θεμέλια της Μαζικής Δημοκρατίας. Ο φόβος των ληστών, ο φόβος της επίθεσης στον δρόμο, ο φόβος των τρομοκρατών, ο φόβος των μεταναστών. Ο φόβος της αρρώστιας, του θανάτου, της εξουσίας, της μοναξιάς, της δυσπραγίας. Μπρος σε τέτοια σύναξη δαιμόνων δεν θα μπορούσε να λείψει ένας από τους αρχαιότερους, η επιδημία. Οι άνθρωποι πάντα πέθαιναν για τους γνωστούς λόγους, στις μέρες μας όμως υπάρχουν ένα σωρό καινούργιες αιτίες για να πεθάνει κανείς: η νοθεία των τροφίμων, η δηλητηρίαση των νερών και του αέρα, τα λάθη των ειδικών και η απελπισία. Μολαταύτα είναι μόνο ο φόβος της επιδημίας που απλώνεται στη Μαζική Δημοκρατία με την ταχύτητα της φωτιάς ή καλύτερα των ΜΜΕ. Πράγματι, άρκεσε να ακουστεί η τρομερή λέξη «Πανδημία», για να ξυπνήσει το φάντασμα του Μαύρου Θάνατου, της Πανούκλας.     
              

Από κει και πέρα, ο Ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα όπως προειδοποιεί ο Φρανσίσκο Γκόγια ο οποίος έζησε σε εξ ίσου σκοτεινές αν και μάλλον πιο συγκρατημένες εποχές. Ένας «άγνωστος ιός», μια μετάλλαξη παλαιότερου ιού, προκαλεί παγκόσμια επιφυλακή εκεί που πριν επικρατούσε ένας ακατανόητος εφησυχασμός. Λες και, μακριά από τα φώτα της τηλεόρασης, έπαψαν να πεθαίνουν οι άνθρωποι από έναν σωρό αίτια, παλιά ή νέα. Η επιδημία βέβαια είναι κάτι εξαιρετικό. Και σαν τέτοιο αντιμετωπίζεται. Μόνο που η συγκεκριμένη (και αυτές που θα την διαδεχθούν) είναι εδώ για να μείνει. Καθότι οι μαζικές κοινωνίες εκατομμυρίων ανθρώπων στοιβαγμένων σε αχανείς πόλεις, σε συνθήκες σχετικού εγκλεισμού με κακή υγιεινή, σε διαρκή ανταγωνισμό με τη φύση και στο έλεος μυστικών πειραμάτων θα ταλανίζονται από επιδημίες και νέους ιούς που θα μεταλλάσσονται διαρκώς και θα μεταδίδονται από τόπο σε τόπο με την ταχύτητα της παγκοσμιοποίησης.
    Είναι η στιγμή που παρουσιάζονται λαμπρές ευκαιρίες για περαιτέρω πειθάρχηση. "Το όνειρο όλων των εξουσιών του παρελθόντος για τον έλεγχο του δρόμου έχει εδώ και καιρό γίνει πραγματικότητα με την κατάργηση του δρόμου". Ο τωρινός εγκλεισμός - μια πρωτοφανής άσκηση «πολιτικής άμυνας», μια κατάσταση πολιορκίας - είναι μια νέα επιτυχία προς την ίδια κατεύθυνση. Εν τω μεταξύ, όλοι αλληλοκοιτάζονται με υποψία. Η πλήρης ταπείνωση του ανθρώπου!
    Μπαίνουμε λοιπόν σε μια νέα πίστα! Αλλά ποτέ ο φόβος δεν έβλαψε την εξουσία. Αντίθετα το γέλιο κι οι γιορτές είναι εχθροί του κράτους. Από την Κίνα ως την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένες. Η Κίνα και η ΝΑ Ασία μάλιστα οδηγούν πλέον την κούρσα. Το άλλοθι μοιάζει τέλειο. Ταυτόχρονα τα μυστικά πληθαίνουν. Ο σκοπός τώρα μπορεί να είναι μόνο ένας: να φτιαχτούν τελεσίδικα άνθρωποι χωρίς κοινωνία. Ήδη άρχισε να προαναγγέλλεται το παγκόσμιο κράτος. Πίσω του φυσικά θα στέκουν οι εταιρείες. Υπό την δεσποτεία τους θα σαλεύουν άμορφοι πληθυσμοί και ανδράποδα. Το εργαλείο είναι η «ιατρική» δικτατορία. Και τι εργαλείο! Αν η οικονομική κρίση απειλούσε το πορτοφόλι του καθενός, τώρα απειλείται η υγεία και η ίδια η ζωή. Και είναι συζητήσιμο αν, δεκαπέντε χρόνια πριν, θα αποτολμούσαν να κλείσουν τους ανθρώπους στα σπίτια τους για να συνεχίσουν με όσα πρόκειται σύντομα να αποτολμήσουν. Όμως σήμερα, ύστερα από δώδεκα χρόνια οικονομικής τρομοκρατίας, οι πληθυσμοί (όλο και πιο δύσκολα μπορούμε πια να μιλάμε για λαούς), εξουθενωμένοι, παρουσιάζουν μειωμένη διάθεση αντίστασης. Όσο για διαύγεια, ας μη γίνεται καλύτερα λόγος.
    Όπως και να ‘χει, σε λίγο αυτό το πράγμα θα λήξει. Πώς αυτό; Απλώς θα σωθούν τα λεφτά των εγκλείστων! Μπορείς να μαντρώσεις το ανθρώπινο πλεόνασμα για ένα διάστημα αλλά να το ταΐζεις κιόλας είναι κάτι άλλο! Τότε η λαγνεία για τρόμο που έχει ξεσπάσει και δημιουργεί αμφιβολίες για την ψυχική υγεία στον σύγχρονο κόσμο θα τελειώσει κάπως απότομα. Πολύ αργότερα θα πληροφορηθούμε για τον πλούτο που άλλαξε χέρια. Και ποιος θα παραδεχτεί τότε ότι το όλο πράγμα διογκώθηκε ως εκεί που δεν έπαιρνε άλλο; Άλλωστε "οι άνθρωποι πάντα τείνουν να δικαιολογούν τις προσβολές στις οποίες δεν απάντησαν". Η λεηλασία όμως θα έχει μπει σε νέες ράγες. Φυσικά δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε καμιά «κανονικότητα». Από δω και πέρα, επιδημίες και φήμες επιδημιών - λιγότερο ή περισσότερο σοβαρών - θα μας συντροφεύουν. Ο ήχος του alarm δεν θα παύει ποτέ. Τα επίπεδα συναγερμού θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν και μαζί οι απαγορεύσεις και οι έλεγχοι. Πολύ πιθανόν ο καθένας να βαδίζει με την ιατρική του καρτέλα ενημερωμένη. Θα υπάρχουν υγιείς, άρρωστοι και αποθεραπευμένοι. Η είσοδος σε ένα supermarket ή σε μια αίθουσα συναυλιών θα υπόκειται σε διαδικασίες ανάλογες με των σημερινών αεροδρομίων. Βέβαια κάποια επιπλέον στοιχεία όπως αν είσαι συμπαθών στην τρομοκρατία ή απλά αντιφρονών ή αν χρωστάς στο Δημόσιο κι ακόμα κάποια στοιχεία που κάποτε χαρακτηρίζονταν αυτάρεσκα ως «προσωπικά δεδομένα» θα είναι στην διάθεση όποιου ενδιαφέρεται. Λογικό και απαραίτητο αφού θα υπάρχουν «φορείς» ενοχλητικών ιδεών και ύποπτοι «ασυμπτωματικοί». Ήδη διάφοροι καλοθελητές – κράτη και εταιρείες – κινούνται, πρόθυμα να μοιραστούν την αντιτρομοκρατική τους τεχνογνωσία με τη φοβισμένη ανθρωπότητα. Καλώς ήλθαμε στις κοινωνίες αυξημένου ελέγχου!
    Το μόνο θετικό είναι ότι ο πλανήτης προς το παρόν παίρνει μια ανάσα.
    Κι αυτό ακριβώς, το μόνο ελπιδοφόρο σημείο, είναι η πυξίδα που μας απέμεινε. Έχοντας σαν μοναδικό οδηγό τον εαυτό μας και τις υποτιθέμενες ανάγκες του οδηγηθήκαμε σε παγκόσμιο αδιέξοδο. Πρέπει τώρα να ακολουθήσουμε το σημείο που μας υποδεικνύει ο οικοδεσπότης μας. Ό,τι είναι καλό για τη Γη είναι και για τον άνθρωπο. Ας διαφυλάττουμε τη μικρή προσωπική μας υγεία κι ας ετοιμαζόμαστε για την ανατροπή αυτής της κατάστασης πραγμάτων στην τρομακτική κοινωνικοοικονομική κρίση που θα επακολουθήσει

25 σχόλια :

  1. Ανώνυμος4/4/20 11:01

    Εκμεταλλεύονται την πανδημία για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες για να περάσουν τα μέτρα που ετοιμάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/20 11:35

    Ελπίζω να τελειώσει αυτό, όσο γίνεται πιο γρήγορα και με τις λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες και φοβάμαι την ημέρα μετά.

    Κοινωνικά και πολιτικά.

    Φοβάμαι την πόλωση, το διχασμό, το λαϊκισμό, την ψυχολογία του όχλου, που θα φέρει η ανέχεια και το κοινωνικό αδιέξοδο.

    Ήδη οι πολιτικοί καιροσκόποι ετοιμάζουν από την πρώτη στιγμή το έδαφος.

    Και επειδή είδαν την καθολική αποδοχή του κόσμου στα μέχρι τώρα μέτρα και επειδή κατάλαβαν ότι πλέον ο κόσμος δεν τους υπολογίζει καν, γι' αυτό από προχθές μαζεύτηκαν και το μόνο που αναχαράζουν (άλλωστε τι να πουν) ένα ένα "εμπροστοβαρές πρόγραμμα"

    Μου θυμίζουν κάτι σκυλιά λουφάζουν και περιμένουν ήσυχα για να ορμήσουν μετά.

    Ε αυτή η επόμενη μέρα που ο κοσμάκης θα βγει καραβοτσακισμένος από τη συφορά, από την ανέχεια και με την ύφεση να βαράει ταβάνι, τότε οι πολιτικοί καλικάτζαροι θα ορμήσουν λυσσασμένα να λαϊκίσουν, να διχάσουν, να πολώσουν, να πάρουν την ρεβάνς.

    Κάθε τι που εξυπηρετεί τη μικρότητά τους αυτή θα χρησιμοποιηθεί.

    Άλλωστε την έχουν δοκιμάσει αυτή την τακτική και τους βγήκε σε πιο λάιτ καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/4/20 11:37

    Πάντα νόμιζαν ότι έχουν το ηθικό πλεονέκτημα και το διατυμπάνιζαν, ενώ εμείς οι αριστεροί ξέραμε ότι έχουμε να κάνουμε με χαφιέδες του καραμανλισμού.

    Και όμως αυτό το ηθικό πλεονέκτημα που επικαλούνταν, νόμιζαν ότι καθαγιάζει την κάθε ελεεινότητα.....

    Δυστυχώς πολιτικά έτσι έδρασαν και σχεδιάζουν να δράσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/4/20 11:52

    Μπουρδολογούσαν και ανάμεναν χαιρέκακα να γίνει χαοτική η κατάσταση για να σπεκουλάρουν.

    Έβλεπες το αφιονισμένο ύφος τους,

    και όσο ο κόσμος αντιλαμβανόταν την πραγματικότητα και εφάρμοζε τα μέτρα,

    όσο ο καθένας μας προσάρμοζε τη ζωή του σε συνθήκες καραντίνας και πειθαρχούσε,

    τόσο τρώγανε από τα λυσσακά τους και σαν κακομαθημένα παιδάκια άρχισαν να γκρινιάζουν λέγοντας και γελοία επιχειρήματα, αλλά κυρίως άρχισαν εργολαβικά τα ψέματα.

    Προβληματικά πολιτικά τίποτα κάνανε την τρίχα τριχιά, παπαρολογούσαν επί παντός του επιστητού, χρησιμοποιούσαν την κάθε ψεκασμένη άποψη όπου γης, μόνο και μόνο να βγάλουν τα μέτρα λιψά και αναοτελεσματικά.

    Και τι δεν είπαν για ΜΕΘ για μάσκες για λεφτά στους τραπεζίτες στους καναλάρχες, στους βιομηχάνους, στους στους κλπ

    Γιατί δίνεις 800 επίδομα και όχι παραπάνω, γιατί δεν παίρνεις εμπροστοβαρή μέτρα και ετοιμάζονται τώρα να κάνουν δήθεν μου τάχα μου πρόταση μέτρων......

    Ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη, δημοσκοπικά τους απαξιώνει και κατάλαβαν ότι το να χτυπάνε ακόμα και τον Τσιόδρα είναι ο πολιτικός τους τάφος....

    Μην παρασυρθείτε από συγκινησιακή πανούκλα για το μειλίχιο ύφος που θα χρησιμοποιήσουν από δω και πέρα....είναι θέμα τακτικής ύπουλης και καιροσκοπικής.

    Για μένα, ως προς την πολιτική επιδείωξη αυτής της παρεούλας, πάντα ίσχυε

    men from boys που λέμε και στη γλανιτσιά, δηλαδή ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν οι άντρες από τα αντράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/4/20 11:56

    χψ πλην του πρώτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/4/20 12:05

    Και να τολμήσω, εγώ το ζουδάκι, να σχολιάσω το φιλοσοφικό κείμενο της ανάρτησης ως προς την κεντρική του ιδέα.


    Ναι μια κλίκα, κρυμμένη σε μια σπηλια στο γλογοβίτικο, σχεδιάζει την παγκόσμια κυβέρνηση.


    Υ/Γ Όταν το πρώτο τρένο ξανάφανε, βαρέσανε οι καμπάνες, γενήκανε λιτανείες και αναθέματα για τον βελζεβούλ που πήρε το πάνω χέρι και θα μας σκλαβώσει, όπως τώρα αυτή η τρισκατάρατη παγκόσμια κυβέρνηση που εκμεταλλεύεται το φόβο μας...

    Δεν μπορεί κάπου κάποιοι μας ψεκάζουν, έστω και φιλοσοφικώς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/4/20 12:13

    οτι σου δινει στο πιατο ο νεοφιλε το τρως αμασητο χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/4/20 12:20

    «Πρόεδρε, όχι άλλο... κάρβουνο. Όχι άλλη Ρένα.

    Κάθε φορά που μιλάει, χάνουμε μία μονάδα, γιατί θυμίζει το καλοκαίρι του 2018»

    Μήνυμα στον ταμτάκο, απελπισμένου βουλευτή του σύριζα, που για 10ετίες μουτσιούλαγε στον κορύτο του ΠΑΣΟΚ.

    Η Δούρου έχει δικαίωμα να μιλάει,

    εγώ απλά σημειώνω ότι έχει και απύθμενο θράσος!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/4/20 12:25

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Η ΝΤΠ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΙΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ: ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΝΤΟΝΑ ΣΤΗ EUROVISION, «ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ» ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ!

    ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ! ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ» ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΚΙ ΟΡΚΟ…

    ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ!), ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΠΑΝΤΟΥ: ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ, ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΠΑΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ…

    ΚΑΙ ΞΑΦΝΟΥ… ΟΛΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/4/20 12:43

    ετερόφιλε να με αποκαλείς και όχι νεόφιλε..παλαιόθεν τέτοιος ήμουν, ετερόφιλος....

    αλλά που να ξέρει κανείς όλα τα συμπτώματα του κορωναϊού.....

    λες??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/4/20 12:51

    Διαβάζω το σχόλιο με τα κεφαλαία και αναρωτιέμαι τι διάολο θέλω εγώ με τους...ψεκασμένους.....

    Μάλλον θα καταλήξω παρέα τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/4/20 12:59

    ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ: ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ, ΟΣΟ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΡΕΠΕ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ FAKE NEWS, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ; ΟΕΟ;

    ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:

    ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΓΙΑΤΡΟ, ΠΟΥ ΕΚΛΑΙΓΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ, ΛΕΕΙ, ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ…

    Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΑΡΑ ΜΕΛΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΧΟΜΠΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ FAKE ΒΙΝΤΕΟ…

    ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΩΣ ΑΠΛΗ ΠΟΛΙΤΗΣ…

    ΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…

    ΤΟ FAKE ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΔΕΙΟ…

    ΤΟ ΜΟΥΣΙ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ (ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ) ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΙΔΕΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ…

    ΙΤΑΛΙΑ: ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΙΤΑΛΙΑ «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΤΡΑ, ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ», ΕΙΠΕ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ.

    ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΚΟΥΛΗ; ΚΟΤΖΑΜ ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 10.000 ΦΕΡΕΤΡΑ; ΟΥΑΟΥ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΣΚΕΣΙ!

    1. ΙΤΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ, ΟΤΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ (ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ)…

    ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΦΟΔΡΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ…

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ, ΟΤΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΧΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ…

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ … ΑΛΛΟΙ ΙΑΤΡΟΙ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ Σ. ΤΣΙΟΔΡΑ (ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ Ο ΠΑΠΑΣ) ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ.

    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΙΩΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΩΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ.

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!


    ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ;

    ΔΙΧΑΣΜΟΣ: ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΛΑΟΣ, ΗΓΕΣΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΝΑ ΣΟΥ Ο COVID 19, ΠΟΥ ΗΡΘΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΙΧΑΣΕΙ!

    ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΕΙΔΩΣ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ…
    ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ…

    ΑΦΟΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ…

    ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΑ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΤΟ ΤΡΙΒΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ECONOMIST ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΡΙ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙ. ΟΥΑΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/4/20 13:06

    Δέστε τους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/4/20 14:17


    το 2013, η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων επέβαλε στον Χαρδαλιά πρόστιμο 63.423 ευρώ για παρατυπίες στα οικονομικά των δημοτικών εκλογών του 2010. Το συγκεκριμένο ποσό, από τα έσοδα του συνδυασμού του, δεν αναρτήθηκε στην κεντρική βάση δεδομένων.
    Τελικά, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τον Μάρτιο του 2020 απεφασισθη διαγραφή προστίμων συνολικού ύψους 800.000 ευρώ για τον Νίκο Χαρδαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/4/20 14:50

    ήδη ασκήθηκε δίωξη στο σιβίλα, ετοιμάσου....το έκανα ήδη ριτουίτ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/4/20 14:55

    Η εταιρεία ταχυμεταφορών ACS – κάνοντας πράξη το ρητό "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" – προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της, με επιπλέον επιβάρυνση (αύξηση covid-19) κατά 22,5% από την 1η Απριλίου, (αγνοώντας προσφορές που έχει προτείνει, ακόμη και συμφωνίες σε ισχύ).

    μήπως να κάνουμε και κανένα μποϊκοτάζ?

    κάνε και αυτό ρετουιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/4/20 14:57

    Στέλνουμε μηνύματα αλληλεγγύης κι ευχαριστίας στη Μπριγάδα των Γιατρών της Κούβας στην Κρέμα της Ιταλίας!
    και αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/4/20 15:21

    κανε και αυτό !
    για να μάθουν κάποια τίποτα ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που
    έχουν ιδανικά και δεν έχουν γίνει εαυτούληδες!

    Μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας, πέθανε σήμερα 3 Απρίλη, στα 28 της χρόνια, η κομμουνίστρια Χελίν Μπολέκ (Helin Bolek), μέλος του τουρκικού συγκροτήματος Grup Yorum.

    Η νεαρή τραγουδίστρια από την Τουρκία μαζί με τον άλλο μουσικό του συγκροτήματος, Ιμπραχίμ Γκιοκσέκ (Ibrahim Gökçek), είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για στις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν, τις απαγωγές και φυλακίσεις συνεργατών τους και μελών του συγκροτήματος Grup Yorum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/4/20 18:35

    ελα να γινει ο νομος για τα εκβατανα και τη σουσα.για την αυλη του κιμ και του μπολσοναρο οι απροσαρμοστοι στην ελλαδα την πατριδα το συνταγμα και τη δημοκρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4/4/20 18:43

    νις κανε ριτουιτ το καρφι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος4/4/20 19:36

    ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ! Στον (πρόεδρο του ΣΕΒ) Θ. Φέσσα ανήκει η ACS που πιάστηκε να κάνει αισχροκέρδεια...

    είναι αυτοί οι "πατριώτες " που συνέχεια θέλουν να βάζουμε πλάτες!
    που θέλουν να μοιραζόμαστε τη χασούρα τους!

    κάνε ένα retweet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος4/4/20 19:52

    ΚΙ ΆΛΛΟΙ ΠΑΤΡΙΏΤΕΣ!
    Σοβαρά ερωτήματα έχουν προκύψει από τον θάνατο 52χρονου άνδρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη από κοροναϊό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, ο άνδρας, χειριστής κλάρκ, είχε κολλήσει από συνάδελφό του κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τα κρούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος4/4/20 21:13

    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΣ ΤΗ ΣΚΟΥΦΑ ΑΝΑΠΟΔΑ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΚΟΠΥ ΠΕΥΣΤ ΞΕΝΩΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΡΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.ΚΑΙ ΛΕΕΙ Σ ΕΝΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕΤΟΥΙΤ.Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ.ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΓΩ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος5/4/20 09:46

    ακομα κυκλοφορεις εξω ρε κεφαλαια..τι ψεκασμενα γραφεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος5/4/20 09:59

    εσυ δηλ γραφεις σοβαρα.και διαπιστωνεις οτι κυκλοφορει κι εξω.πως σε βολευει οτι λες.δε θα σοβαρευτεις ποτε.κατι καλαμι εχεις καβαληκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.