Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Θα ζήσουμε μια παγκόσμια διατροφική κρίση μετά τον κορονοϊό;


Υπάρχει κίνδυνος «διατροφικής έλλειψης» στην παγκόσμια αγορά λόγω των διαταράξεων που συνδέονται με τον κορονοϊό, όπως προειδοποίησαν οι πρόεδροι δύο υπηρεσιών του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Υπάρχει κίνδυνος «διατροφικής έλλειψης» στην παγκόσμια αγορά λόγω των διαταράξεων που συνδέονται με την COVID-19 στο παγκόσμιο εμπόριο και στις αλυσίδες εφοδιασμού σε τρόφιμα, προειδοποίησαν οι πρόεδροι δύο υπηρεσιών του ΟΗΕ και του ΠΟΕ. 


«Οι αβεβαιότητες που συνδέονται με τη διαθεσιμότητα των τροφίμων μπορούν να προκαλέσουν ένα κύμα περιορισμών στις εξαγωγές», με αποτέλεσμα μια «έλλειψη στην παγκόσμια αγορά», δηλώνουν σε ένα σπάνιο κοινό ανακοινωθέν ο Κινέζος Κου Ντονγζιού, που διευθύνει την Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO), ο Αιθίοπας Τέντρος Αμπχανόμ Γκεμπρεγεσούς, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και ο Βραζιλιάνος Ρομπέρτου Αζεβέδου, διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Για τους τρεις πολυμερείς οργανισμούς που χειρίζονται θέματα υγείας, διατροφής και παγκόσμιου εμπορίου, είναι «σημαντικό» να διασφαλιστούν οι εμπορικές ανταλλαγές «ιδιαίτερα προκειμένου να αποφευχθούν διατροφικές ελλείψεις» αναφέρεται στο κοινό κείμενό τους που ελήφθη στο Παρίσι.

Οι τρεις οργανισμοί ανησυχούν ιδιαίτερα για την «επιβράδυνση της κυκλοφορίας εργαζομένων της αγροτοδιατροφικής βιομηχανίας» που μπλοκάρουν πολλούς αγροτικούς τομείς δυτικών χωρών, και για τις «καθυστερήσεις στα σύνορα» των εμπορευματοκιβωτίων που προκαλούν «αναταραχές στα φθαρτά προϊόντα και αύξηση της διατροφικής σπατάλης».


Οι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη «προστασίας» των μισθωτών που απασχολούνται στην παραγωγή διατροφικών προϊόντων, των εργατών που εργάζονται στην αγροτοδιατροφική βιομηχανία και εκείνων στη διανομή, προκειμένου να «ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση του ιού στον τομέα» και να «διατηρηθούν οι αλυσίδες διατροφικού εφοδιασμού».

«Όταν πρόκειται για την προστασία της υγείας και της ευημερίας των συμπολιτών τους, οι χώρες πρέπει να διασφαλίσουν πως το σύνολο των εμπορικών μέτρων δεν διαταράσσει την αλυσίδα διατροφικού εφοδιασμού», προσθέτουν οι επικεφαλής του FAO, του ΠΟΥ και του ΠΟΕ.

«Είναι σε περιόδους όπως αυτή που η διεθνής συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας», υπογραμμίζουν.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε πως η απόκρισή μας απέναντι στην επιδημία της COVID-19 δεν δημιουργεί, με αθέλητο τρόπο, αδικαιολόγητες ελλείψεις βασικών προϊόντων και δεν επιδεινώνει την πείνα και τον υποσιτισμό», καταλήγουν.

37 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/4/20 23:15

    ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟ ΔΥΣΣΕΑ
    Στην αρχη φοβομουνα.κλειστηκα μεσα απ το φοβο μου.σε λιγες μερες ηρθε και το κρατος και μ εκλεισε αναγκαστικα.κατι το κρυο κατι ο φοβος κατι η δυσκολια της επαρχιας δε μπορεσα να παω στο χωριο μου.εμεινα εδω.στην αγελη.εγινα ανθρωπος της αγελης.παντα ημουν ενα πουμα που δεν ανηκα στην αγελη.τωρα πια ανηκω.και ρυθμιζω τις κινησεις μου μ αυτη.σκοπευα να παω στο χωριο.μ οτι μ αφησαν απο συνταξη,να φτειαξω πεντε κοτες μια κατσικα για πεντε αυγα κι ενα κιλο γαλα.να φτειαξω τις πατατες και τις ντοματες μου οπως καθε χρονο.μα να η παλιαρρωστεια και οι απαγορευσεις της κυβερνησης μ εμποδισαν.τωρα αγναντευω το δρομο απ το μπαλκονι.πηγαινοερχονται ανθρωποι φορωντας καθε ειδους μασκα.αψηφωντας τον κινδυνο.αυριο πρεπει να τον αψηφησω και γω.να παω στο φαρμακειο.μετα στο μηχανημα.ειχα λογαριασμους να πληρωσω.με τοσο κοσμο δεν πηγα να τους πληρωσω.βαρεθηκα να πληρωνω.τα μισα απ οτι εμειναν ειναι φοροι.στην ουσια μετα τα μνημονια ζω με το 1/4 οσων ειχα καποτε.θυμαμαι πριν χρονια ενα ρουμανο που ειχε ερθει με την γυναικα του να καθαρισουν τη σκαλα της πολυκατοικιας.μια καλονη.με τον καιρο μου εκμυστηρευτηκε πως ηταν αξιωματικος του στρατου και με 100 ευρω συνταξη που του πεταξε το κρατος δε μπορουσε να ζησει.και μεταναστευσε.εδω στην πατριδα μου.ειχε ζησει δοξες με τα σοβιετ.τωρα καθαριζε σκαλες τον κοιταζα με συμπονοια.μα να φτανουμε στη θεση του.ειχα ζησει και γω κυνηγωντας τις χιμαιρες της καταξιωσης.σ ενα εντελως αντιθετο καθεστως.γιναμε ιδιοι ολοι.γινηκαμε ιδιοι.δεν υπηρξε διαφορα.πεσαμε στη μοιρα του ανθρωπου που δεν οριζει την τυχη του.σκλαβοι.σκλαβοι.ποιων σκλαβοι;παλια τ αφεντικα τα εβλεπες ηταν κοντα.πεταγαν κανενα κοκκαλο.τωρα ειναι μακρυα.δεν τους βλεπεις.η ζωη τουςειναι μακρυα απ τη δικη σου.αλλα απ τον ιδρωτα σου παλι.
    ανθρωπε εισαι σκλαβος.μονος σου τα καταφερες παλι.μ οποιο καθεστως κι αν μπλεχτηκες.ο αφεντης ξεπηδησε παλι με το μαστιγιο μεσα απ τα βαθη της ιστοριας
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΟΜΗΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/4/20 08:11

    <>

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!

    Ο στρατηγικός σύμβουλος του ταμτάκου κ. Καρανίκας δεν θέλει....κατακόμβες!!!!!

    Ο μαύρος ο Τσιόρδας αγωνίζεται να μην έχουμε εκατόμβες......

    Υ/Γ καλά υπάρχουμε ακόμα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/4/20 08:15

    Πάντα υπήρχε ένας ΧΙΟΣ εδώ μέσα....πάντα προέβλεπε μακελιό!!!!

    Γι' αυτό από παλιά μας έλεγε να βάλουμε μπατάκες στον κηπάκο, αλλά πού εμείς τα ζα να ακούσουμε τον....νοστράδαμο της γλανιτσιάς....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/4/20 08:18

    ΦΡΟΥΡΆΑΑΑ!!!!! ΦΡΟΥΡΑΑΑΑΑ!!!!

    Βγάζει ο Μάκης σέλφι με τον ετοιμοθάνατο, αθάνατο ΓΛΕΖΟ, και την περιφέρει με περηφάνια στο ιντερνέτι.....

    Αυτή η διάνοια της φιλοσοφικής σκέψης, παλιά έβλετε ανθρωπιστικά ιδεώδη στην 17Ν!!!!

    Υ/Γ καλά υπάρχουμε ακόμα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/4/20 08:20

    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑΑΑΑΑ!!!!!

    Πώς να μην ελπίζεις, όταν η νεολαία του συνονθυλεύματος ζητά εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις!!!!!!!

    Δηλαδή 100.000 που θα δόκουν φέτος να μπουν στις 3 με 4 πιο δημοφιλείς σχολές

    (ιατρική, νομική, ΕΜΠ)

    Τσιμπάτε με να δω αν υπάρχουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/4/20 08:29



    Ξ(Ι)ΟΔΕΥΤΕΕΕ....Ξ(Ι)ΟΔΕΥΤΕΕΕΕ!!!!

    Αλλά τι να περιμένει κανείς από εμάς τους απλούς οπαδούς της μπαναστατικής αριστεράς, όταν ο ΗΓΕΤΗΣ ταμτάκος ζητά εμπροστοβαρές οικονομικό τσουνάμι....

    Τώρα να πέσει χρήμα να καταναλώσουμε να σταθούν οι επιχειρήσεις.......και δεν πειράζει ας είναι κλειστές......(sic).......και πάλι (sic)....και δεν δουλεύουν....

    Μετά θα ρίξουμε άλλο χρήμα....από το λεφτόδεντρο...

    ή θα κάνουν δωρεές οι εφοπλιστές και βιομήχανοι!!!!!!, άλλωστε κάθε μέρα του το λένε εκεί που βρίσκεται μαζί τους......ακόμα και στις χαλαρές στιγμές της βόλτας στο κότερο, σοβαρές συζητήσεις κάνουν για την σωτηρία μας......τι διάολο ηγέτης ΕΙΝΑΙ!!!


    Λες ρε πούστη μου να ξαναγύρισε ο Γιάνης?????

    Άμα δείτε κανέναν με τα πουκάμισα όξω, μπορεί να μην είναι 'κανας γέρος που έχει πάρει τους δρόμους από την κλεισούρα, αλλά ο.........ΓΙΑΝΗΗΗΗΗΗΗΗΣΣΣΣ.

    Υ/Γ Λες ο Τσεκελώτος γι αυτό να ήταν τσαντισμένος χθες και μπέρδευε τα λόγια του......πρώτη φορά του συμβαίνει του ανθρώπου... τον κατανοώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/4/20 08:32

    666 ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΡΑΑΑΑΑ!!!

    Τελικά οι βελζεβούληδες βρήκανε ένα ικανότατο Πιερρακάκη και με ρυθμούς ασύλληπτα ταχύτατους ψηφιοποιεί (δένει χειροπόδαρα) την Ελλάδα......

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ, κυρά μου !!!!! Ξυμάτε ρεεεεε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/4/20 08:35

    Για όλα τ αποπάνου πλην του πρώτου "αριστουργήματος" χψ

    Τα δικά μου είναι αριστουργήματα χωρίς εισαγωγικά και γι' αυτό φθονεροί σκάτε!!!!

    Ουουου να μου χαθείτε, δε χωνεύετε να δείτε τον άλλονα να προκόβει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/4/20 08:46

    έέιιιιι, τυράσκι,

    δεν είμαι λιψοφυρασμένος......χτες κάτι "μακακίες" που έγραψα σε ένα από τα φασιστοσάιτς του κατεστημένου που λέτε εσείς οι χαφιεδοσύντροφοι (με άλλο όνομα βέβαια, αλλά πρόμοιου περιεχομένου) τα λάικς φτάσανε τα 1.354

    Δεν θα τ' αφήνω σε χλωρό κλαρί τα πολιτικά ρετάλια και ας πριμοδοτείται ο κούλης....

    Άλλωστε καλά τα πάει μέχρι τώρανεςςςςςς........Μπαρμπάσεναςςς μ' ακούς????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/4/20 10:14

    το πρωτο αριστουργημα ειναι γλανιτσιωτη που σεβεται το χωριο του και τον εαυτο του .μην εισαι αρρωστος εντελως κι αχωνευτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/4/20 10:37

    8A TO BRO TO SAIT POY SXOLIAZEIS KAI 8A TA POYME EKEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/4/20 11:18

    ΑΝΑΓΟΥΛΑ &
    ΕΜΜΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/4/20 11:19


    Βαριά καταγγελία Βαρουφάκη: Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μετοχές σε funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/4/20 11:31

    Την προκλητική αυτή απόφαση καταγγέλλει, σε Ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου, στην οποία αναφέρει:

    «Αποτελεί πρόκληση σε συνθήκες πανδημίας, η παραχώρηση 11 εκ. ευρώ ως την καθιερωμένη αποζημίωση στον “ΜΟΡΕΑ ΑΕ”, για τη μειωμένη κίνηση αυτοκινήτων το εξάμηνο (από Σεπτέμβρη του 2019 έως Φεβρουάριο του 2020). Σκεφτείτε πόσα θα πάρει για το τρέχον εξάμηνο, που έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις στην κυκλοφορία!

    Αυτά έρχονται να προστεθούν στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει εισπράξει από τα πανάκριβα διόδια και ως αποζημίωση τα προηγούμενα εξάμηνα, με βάση τη ρήτρα εγγυημένων εσόδων, που έχει συμφωνηθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/4/20 11:39

    ζεματα χψ ζεματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/4/20 11:42

    αλλα χψ ειδες ο κουλης...νταμπλ σκορ τον πλαδαρο μεσηλικα πλεον τσιπρακο...πλαδαρος απο τα χαβιαρια στα κοτερα....παντως εσυ λιωστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος3/4/20 11:42

    Ρωτάμε με πιο κριτήριο προχωρούν ακόμα και σήμερα σε αυτές τις επιλογές;

    Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική μόνο των Περιφερειών της χώρας ποσά διπλάσια απ’ όσα θα δοθούν στα νοσοκομεία για την προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ (9.000.000€);

    Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική περισσότερα απ’ ότι θα δοθεί για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση των επιπλέον κλινών ΜΕΘ (14.000.000€);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος3/4/20 11:45



    Την ώρα που χρόνια τώρα θέλανε να μας πείσουν ότι δεν περίσσευε χρήμα για να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και κουτσουρεύανε τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, τις δαπάνες για φάρμακα, πρόληψη και περίθαλψη του λαού,

    Αναδεικνύεται καθημερινά ότι χρήμα υπάρχει…, αλλά πάντα οι προτεραιότητες και οι επιλογές ήταν και παραμένουν άλλες…

    Οφείλουν λοιπόν κυβέρνηση και Περιφερειάρχες να απαντήσουν:

    Με πιο κριτήριο εγκρίνουν και προωθούν προγράμματα επικοινωνιακής προβολής για το 2020 ύψους δεκάδων εκατομμυρίων; Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω ποσά:

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


    2.471.885,27


    ΑΔΑ:6Ζ3Ι46ΜΓΨ7-Θ59

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


    630.000,00



    ΑΔΑ:ΩΧΣΤ46ΜΓΨ7-Β8Λ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


    2.500.000,00


    ΑΔΑ:Ω9ΨΜ46ΜΓΨ7-ΜΨΧ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


    1.200,000,00


    ΑΔΑ:Ψ1ΦΒ46ΜΓΨ7-ΑΔΞ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


    1.845.231,20


    ΑΔΑ:9Ε1Ι46ΜΓΨ7-Κ22

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


    930.311,26



    ΑΔΑ: ΩΨ2Κ46ΜΓΨ7-Ε1Δ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


    4.066.000,00


    ΑΔΑ: ΩΑ5Ι46ΜΓΨ7-ΘΝΦ

    Τα παραπάνω ποσά αφορούν μόνο κάποιες Περιφέρειες. Αν προστεθούν και τα ποσά που αφορούν την επικοινωνιακή πολιτική και των «Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ε.Π. των Περιφερειών», εάν προστεθούν και τα ποσά των άλλων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τότε φτάνουμε σε εκατοντάδες εκατομμύρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος3/4/20 11:52

    ψεματα παλε λες..αυτα ειναι τακτικα ποσα στις περιφερειες ψηφισμενα απο τη δουρου που τωρα κοπηκανε στο ενα τριτο...κολημενος στο ψεμα...δεν κανεις τιποτα..ο μητσοτακης εφτασε 90 στα εκατο...για αυτο γουσταρω το ματσουκιασμα που σας κανει ο χψ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος3/4/20 12:05

    Για δε γράφεις εκεί που σου δίνουν λαικς να γλυτώσουμε δω μέσα
    Μπητ για μπητ εγινης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος3/4/20 14:19

    εξυπνοβλακες ειναι η νεα συνιστωσα του συριζα...ειναι αυτοι που νομιζαν οτι ο ιος χτυπαει τους πλουσιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος3/4/20 14:45

    Βάλτε πλάτη να χρηματοδοτούν εταιρείες με χρήματα από τις τράπεζες που σώσαμε για να φτιάξουν καζίνο. Για να χαρίζουν εκατομμύρια στους καναλάρχες. Για να σας λένε πως μπορείτε να ζήσετε με 400 ευρώ.

    Σκλαβάκια, μικρά ανόητα ανθρωπάκια, σανοφαγάκια. Ο θεμέλιος λίθος της λαμογιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος3/4/20 16:49

    14.45 συμφωναου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος3/4/20 18:56

    δεν ανηκουμε σαν κρατος και σαν εθνος σε καμμια παγκοσμιοποιηση.οποιος θελει τετοια εξω απο τη χωρα.ειναι εχθρος της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος3/4/20 19:42

    Εγώ υπογράφω ΔΗΛΩΣΗ ότι δεν είμαι εσωτερικός εχθρός της πατρίδος,

    μη με εξορίσεις ενωματάρχα μου......συμφωνάου μαζί ΣΟΥ!!!!!


    Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί, το μίσος δεν τον αφήνει....

    Και επειδή ήδη κάνεις

    το πρώτο βήμα πρόκλησης εθνικιστικής βίας, που είναι η στοχοποίηση

    κάνεις το δεύτερο που είναι ο χαρακτηρισμός του στόχου σε προδότες, εχθροί της πατρίδας,

    κάνεις το τρίτο που είναι η λεκτική βία,

    (ήδη στην πάνω και την κάτω πλατεία τα έμαθες καλά)

    το τέταρτο είναι η σωματική βία (που πάλι σ' αυτούς τους χώρους ασκήθηκε)

    το πέμπτο βήμα είναι οι βαριές σωματικές βλάβες και οι εκκαθαρίσεις που ως τάγματα εφόδου υλοποιήηκε,

    Θα σε ρωτήσω απλά και με κακομοιρίστικο ύφος.

    Από που θα με διώξεις, μάτι???

    Και τώρα σοβαρά.

    Μαζέψου, η πλάκα έχει όρια....όταν ειδικά μιλάς για εσωτερικούς εχθρούς.

    Αν τώρα σε κάποιους δεν ξυμάνε μνήμες και συμφωνάουν,

    σε μένα ξυμάνε....και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και νοματάρχες και εξορίες και και και ....που έγιναν σε "εχθρούς της πατρίδος"

    Υ/Γ Ελπίζω ότι ήταν μια παρορμητική ηλιθιότητά σου και δεν το εννοείς.....






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος3/4/20 20:01

    Και είναι πανεύκολο να σου βγάλω την κουκούλα. ΠΑ ΝΕΥ ΚΟ ΛΟ !!!!!

    Κάνε όποιον χαρακτηρισμό πολιτικό θες, για όποιον πολιτικό, για όποια άποψη εδώ δε συμφωνείς, κρίνε την, χαρακτήρισέ την όπως θες ακόμα και υβριστικά αλλά,

    προδότες και εχθροί της πατρίδας, τελευταία φορά που την εκστομίζεις...τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος3/4/20 20:06

    Και μην νομίζεις ό,τι επειδή κάποιοι δεν παίρνουν θέση, δεν ξέρουν που κρύβεται ο ναζισμός και ο φασισμός.

    Το ξέρουν και το παραξέρουν και πολλοί το έχουν γευτεί στις οικογένειές τους, είτε άμεσα είτε έμεσα,

    Αυτή την άποψη "εχθροί της πατρίδας" το χωριό μας την πλήρωσε βαριά.

    Το ότι δεν παίρνουν θέση είναι γιατί δε σε μετράνε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος3/4/20 20:09

    στην αρχαια αθηνα που ηταν δημοκρατια τους εξοριζανε τους εχθρους της,στην αυλη του Δαρειου,ο κολοκοτρωνης ειπε φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους.εσενα τι σε κοφτει κι ανελαβες την υπερασπιση τετοιων.εθνος και δημοκρατια λεει το συνταγμα.ο ναζιστης λεει τα δικα του τα ναζιστικα κι ειναι κι αυτος για τα Σουσα.εσενα τι σε κοφτει.εισαι δημοκρατης .αυτοι θα πανε αλλοι στον κιμ αλλοι στο μπολσοναρο κι αλλοι στο βερολινο.εσενα τι σε κοφτει.ας πανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος3/4/20 20:09

    Και για να καταλάβεις καλά καλά, γιατί πρέπει να καταλάβεις,

    εγώ κι αν έχω χαρακτηρίσει τους πολιτικούς του σύριζα, με όποιον χαρακτηρισμό θες έχω γράψει για τις θέσεις τους, τις πράξεις τους, τις απόψεις τους,

    ποτέ όμως, ΠΟΤΕ δεν τους είπα προδότες και εχθρούς της πατρίδας, γιατί απλά δεν είναι και εγώ δεν είμαι φασίστας να το πω γι΄ αυτούς.

    ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος3/4/20 20:12

    ρε ασε το χωριο.το χωριο εβγαλε αγωνιστες της εθνικης αντιστασης πρωτης γραμμης και παλιοτερα παλληκαρια του κολοκοτρωνη.κι αμα μας την πεσουν οι τουρκοι θα ξαναβγαλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος3/4/20 20:15

    Τ' ακούς τι σου λέω?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος3/4/20 20:15

    εγω δεν ειπα για κανενα.για οποιον ειπα δε θελει ελλαδα δημοκρατια και ελληνικο λαο.σ αυτα ανηκουμε μ αυτα ζησαμε κι οταν αυτα αγνοηθηκαν περασαμε σαν τοπος μαυρες μερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος3/4/20 20:16

    και γω σου λεω αλλα εχεις ωτασπιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος3/4/20 20:23

    Μια παραγγελία από τη Γερμανία για 200.000 μάσκες «κατασχέθηκε» στο αεροδρόμιο της Μπανκγόνγκ, πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης. Οι μάσκες προορίζοντας για την προστασία των αστυνομικών στο Βερολίνο και οι αρχές κατηγόρησαν ευθέως τις ΗΠΑ για «σύγχρονη πειρατεία» καθώς υποψιάζονται «αμερικανό δάκτυλο».

    Η παραγγελία για τις μάσκες τύπου FFP2, ανέφερε ο Δήμος του Βερολίνου, είχε ήδη πληρωθεί. Παρότι ο κατασκευαστής (η αμερικανική 3Μ) έχει έδρα τις ΗΠΑ, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, οι μάσκες προέρχονταν από εργοστάσιο στην Κίνα.

    «Ακόμα και σε περιόδους κρίσης, δεν θα πρέπει να ακολουθούμε μεθόδους Άγριας Δύσης» είπε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαιτήσει από τους Αμερικανούς «να συμμορφωθούν με τους διεθνείς κανόνες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος3/4/20 20:24

    ΒΓΑΛΤΕ ΤΗ ΣΚΟΥΦΑ ΣΑΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΣΕΤΕ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΙΝ ΗΜΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος3/4/20 20:41

    Κοίτα που πρέπει να απολογηθουμε γιατί ταΐζονται καναλαρχες
    Κλινικαρχες
    Περιφεριαρχες
    Τραπεζαρχες
    Λαμογιαρχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος4/4/20 18:36

    νις τι γινεται εδω μεσα..εχουμε και καρφι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.