Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ο σκοτεινός 21ος αιώνας


Ζούμε τις επιλογές του παρελθόντος, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε το μέλλον

Οι επιλογές του παρόντος διαμορφώνουν το μέλλον. Για να κατανοήσουμε και να εξηγήσουμε τι μας συμβαίνει σήμερα θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά πίσω. Μόνο έτσι ίσως αποκτήσουμε και μια εικόνα για την πιθανή πορεία που θα ακολουθήσει το μέλλον (μας).

Το παρόν (μας) είναι αδιανόητο. Κανείς (μας) δεν θα μπορούσε να φανταστεί μόλις πριν από δυο - τρεις μήνες αυτό που ζούμε σήμερα. Ακόμη κι όταν έφτασαν στις οθόνες των τηλεοράσεών μας οι εικόνες από την άλλη άκρη του κόσμου, την Ουχάν, κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει όλα αυτά που σήμερα ζούμε εδώ, στην πλούσια και εύρωστη Δύση. 

Η αδυναμία να δούμε και να κατανοήσουμε ωστόσο αυτό που συμβαίνει και αυτό που έρχεται δεν είναι δικαιολογημένη.

● Γνωρίζαμε πώς είναι δομημένος ο κόσμος μας.

● Ξέραμε ότι τα επιτεύγματά μας έχουν εκμηδενίσει τις αποστάσεις και θα έπρεπε να έχουμε κατά νου ότι το θεμελιώδες αξίωμα περί της ελεύθερης κυκλοφορίας των πάντων περιλαμβάνει, εκτός από κεφάλαια, εμπορεύματα και ανθρώπους, και κάθε συνέπεια που προκύπτει από την ανθρώπινη δραστηριότητα και συμπεριφορά.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς προέκυψε ο ιός. Κάποιοι ωστόσο, οι εντεταλμένες υπηρεσίες των διεθνών οργανισμών, οι κυβερνήσεις, οι υπερεθνικοί οργανισμοί όπως η Ε.Ε., θα έπρεπε να γνωρίζουν (και γνώριζαν) από την πρώτη στιγμή πως ο κορωνοϊός θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Γης και να λάβουν τα μέτρα τους.

«Θυσίες» στην αγορά

Πιθανότατα όλοι αυτοί οι αρμόδιοι γνώριζαν τι θα ακολουθήσει και τι έχει να αντιμετωπίσει ο πλανήτης αμέσως μετά την πρώτη βδομάδα της επιδρομής του κορωνοϊού στην Κίνα. Ωστόσο το δόγμα της ελεύθερης διακίνησης που υπηρετούν δεν επέτρεψε καμία απόφαση που να διαταράσσει τη δομή και την οργάνωση της οικονομίας. Πώς, λοιπόν, να πάρει κάποιος αποφάσεις οι οποίες θα επιβραδύνουν την οικονομία;

Είναι, έχουμε την εντύπωση, προφανές ότι στο όνομα της οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης αγνοήθηκαν οι προφανείς προληπτικές ενέργειες για τη συγκράτηση ή τουλάχιστον τον έλεγχο της επιδημίας. Το αόρατο χέρι της αγοράς αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι ελάχιστα ενδιαφέρεται για τις συνέπειες που επιφέρει η δράση του στους πολλούς.

Όταν ο κορωνοϊός άρχισε να ταξιδεύει στην υδρόγειο, συνάντησε ένα «τοπίο» στον χώρο της δημόσιας υγείας το οποίο έχει διαμορφωθεί από συγκεκριμένες επιλογές. Δεν χρειάζονται μακροσκελείς αναφορές και παραθέσεις στοιχείων που αποδεικνύουν την υπονόμευση και εκθεμελίωση των εθνικών δημόσιων συστημάτων υγείας για χάρη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό πως στην Ελλάδα (και όχι μόνο) του 21ου αιώνα, και πριν τον κορωνοϊό, αν αρρωστήσεις και δεν έχεις χρήματα, «τελειώνεις».

Κοινό μυστικό είναι επίσης ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να κανονίζουν με κάθε λεπτομέρεια πόσο και τι θα παράγει ο κάθε εταίρος, αλλά ουδέποτε επιχείρησαν να συντονίσουν ενέργειες και να επιβάλουν πρακτικές που να έχουν σχέση με τα λεγόμενα δημόσια αγαθά, όπως αυτά της Υγείας και της Παιδείας. Αυτά ρυθμίζονται από το «αόρατο χέρι» και η όποια παρέμβαση της Ε.Ε. σ’ αυτούς τους τομείς εκδηλώθηκε κατόπιν υποδείξεων των λόμπι του ιδιωτικού τομέα.

Μόνοι με τον φόβο

Το παρόν μας, λοιπόν, και σε ατομικό επίπεδο έχει διαμορφωθεί από την αντίληψη που καλλιεργήθηκε από τους «νικητές» του Ψυχρού Πολέμου. Μια αντίληψη που αποθέωσε την ασύδοτη οικονομική δραστηριότητα και κατέληξε στη θεοποίηση του ατομικού δικαιώματος, που στέκεται πια σε ένα βάθρο πάνω από το συνολικό και γενικότερο «καλό».

Έτσι, λοιπόν, η πανδημία μάς συναντά όπως ακριβώς έχουμε, με τις επιλογές μας, διαμορφώσει το παρόν μας: μόνους, χωρίς επαρκείς δομές δημόσιας υγείας, με ελάχιστη συναίσθηση περί του «γενικού καλού», με στρεβλή (αν υπάρχει καθόλου) αντίληψη αλληλεγγύης, φοβισμένους μπροστά σε ένα σκοτεινό μέλλον...

«Σταυροδρόμι»

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο βρισκόμαστε σήμερα, αυτό είναι το παρόν μας και, καθότι εκ των πραγμάτων υποχρεωνόμαστε σε ακινησία, οι κίνδυνοι για τη διαμόρφωση του μέλλοντός μας ερήμην μας πολλαπλασιάζονται εκθετικά.

Η πανδημία, είναι βέβαιο, θα αφήσει πίσω της θύματα και καταστροφή, αλλά θα περάσει. Βέβαιο επίσης είναι ότι οι επιλογές του παρόντος θα διαμορφώσουν το κοντινό και απώτερο μέλλον. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για τη διαμόρφωση ενός ζοφερού (για τους πολλούς) μέλλοντος κάποιοι εργάζονται ήδη.

Οι αναγκαίοι για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας περιορισμοί που επιβάλλονται παγκοσμίως δεν είναι αυτονόητο ότι θα αρθούν μετά την επίτευξη του στόχου. Μπορεί, όταν ο κορωνοϊός νικηθεί, να επανακάμψει το δόγμα της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων και προϊόντων, αλλά δεν είναι βέβαιο και αυτονόητο ότι αυτό θα αφορά και την ελεύθερη «διακίνηση» ανθρώπων και ιδεών.

Κάτι που επίσης δεν είναι βέβαιο και σαφές είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διευθετηθεί (ή έχει αρχίσει ήδη να διευθετείται) η διανομή ισχύος και επιρροής σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να το πούμε με πιο απλά λόγια, είναι αρκετή η καταστροφή που θα προκαλέσει η πανδημία στο σύστημα για να επανεκκινήσει και να αναπαραχθεί ή μήπως αυτό που ζούμε είναι απλώς η εισαγωγή σε ένα ακόμη πιο σκοτεινό και αιματηρό μέλλον;

Το μόνο ίσως θετικό απ’ όσα συμβαίνουν στο παρόν μας είναι η ευκαιρία που μας δίνει για περισυλλογή και η ανάγκη να κατανοήσουμε πού βρισκόμαστε. Απ’ αυτό το σημείο ενδεχομένως να προκύψει και συνειδητοποίηση για το πού θέλουμε ίσως να πάμε ή, τουλάχιστον, η σαφέστατη και έμπρακτη αντίδρασή μας σε μια σκοτεινή πορεία που θα προσπαθήσουν να μας επιβάλουν.

45 σχόλια :

  1. Ανώνυμος27/3/20 11:36

    Γιατί να δώσεις λεφτά να καλύψεις ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό όταν με λιγότερα λεφτά σε φίλους σου μπορούν να λένε πως δεν υπάρχουν ελλείψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/3/20 11:41

    καλο ειναι να μαθουμε σε ποια ΜΜΕ θα πανε τα 11 εκατ για να ενημερωμαστε απο αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/3/20 11:44

    Σωστός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/3/20 12:03

    Όπως αποτυπώνεται στο μηνιαίο βαρόμετρο της Opinion Poll,

    το 85% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη,

    ενώ στα αξιοσημείωτα στοιχεία είναι ότι η κοινή γνώμη σε ποσοστό 90% συμφωνεί με το κλείσιμο των εκκλησιών,

    ενώ κατά 61,5% δηλώνει ότι δεν έχει ξανααισθανθεί ποτέ στη ζωή της τόσο φόβο.

    Μάλιστα σε ποσοστό 95,7% οι πολίτες συμφωνούν στο ότι ήταν αναγκαίο σ΄αυτή την φάση να επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωναιού.


    Μην κουράζεσαι να επαναλαμβάνεις την ψεύτικη προπαγάνδα του σύριζα εδώ μέσα...ο λαός έχει φοβηθεί και προσέχει πλέον, δεν κάνει χαβαλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/3/20 12:16

    Αιτία της επανάστασης είναι το ξεχαρβάλωμα του καπιταλισμού από τον κορονοϊό.

    Αφορμή θα είναι η εκ περιτροπής εργασία που θέσπισε ο υπάλληλος του κεφαλαίου Βρούτσης.

    Τόπος είναι η Ελλάδα, διότι εδώ παραμένει ζωντανή και γεμάτη εξεγερτική όρεξη η αριστερά, παντού αλλού στη υφήλιο βλέπει τα ραδίκια ανάποδα.

    Και φυσικά, τα επαναστατικά υποκείμενα που θα εκκινήσουν την ατμομηχανή της ιστορίας είναι ο Καψώχας, ο Κούλογλου και η παρέα του «μετά-θα-λογαριαστούμε».

    Έδρα έχουν την Κουμουνδούρου και πολιτικό τους αλφαβητάρι τις βρισιές που φώναζε ο Καραϊσκάκης στους απέναντι Τούρκους.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/3/20 12:19

    εισαι σοβαρος?? Παιρνεις υπ οψη σου δημοσκοπησεις υπο τον φοβο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/3/20 12:40

    Ζητούν να λογαριαστούν άνθρωποι που δεν μπορούν να λογαριάσουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/3/20 12:46

    Αν ήξερε ο Καραϊσκάκης ό,τι κάποτε θα τον επικαλούνταν ο Καψώχας και ο Κούλογλου, σίγουρα θα αυτομολούσε στους Τούρκους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/3/20 12:50

    Το ψέμα με τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, από 800 σε 1600 ευρώ το συνεχίζουν παρ' ότι ο υπουργός του σύριζα ερωτηθείς σήμερα δεν είπε τίποτα τέτοιο......

    Τώρα με 85% αποδοχή του Μητσοτάκη θα λυσσάξουν κυριολεκτικά....

    χψ κόψε και εσύ αυτά περί κούλη παρ' ότι συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/3/20 13:02

    800 το κρεββάτι και 800 οι υπηρεσίες. Το παραδέχτηκαν μέσα στη βουλή
    Αλλά ακόμα και με τα συμφέροντα σας τα βάζετε για ποιον? Για το ν μίστερ μπιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος27/3/20 13:05

    Βαράτε παλαμάκια το διατηρητέο στο Παρίσι ξεχάστηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/3/20 13:08

    υπάρχει εθισμός στα ναρκωτικά στο ποτό στο τσιγάρο στα ηλεκτρονικά στα χαρτιά, τώρα με τους συριζαίους εμφανίστηκε και ο εθισμός στο ΨΕΜΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/3/20 13:10

    Πάντα συμφωνούσες με δεξιές και ακροδεξιές πολιτικές Δεν είναι η πρώτη φορά
    Γι αυτό έβγαλες αλλεργία όταν ήρθε ο Σύριζα Ούτε ο Μιχαλολιάκος δεν έκανε σαν εσένα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/3/20 13:24

    Τρια πανεπιστήμια έστειλαν επιστολές στο Κούλη ότι μπορούν να κάνουν το τεστ το κορονοιού με 15 ευρώ το ένα Ο κούλης σφύριξε αδιάφορα και τα έδωσε στις ιδιωτικές κλινικές με 250 ευρώ Πέφτει μεγάλη μάσα απο παντού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/3/20 13:30

    τι το θες το τεστ ρε πατριωτη αφου ειναι βεβαιωμενο οτι εχεις προσβληθει..μη παει τζιαπα..με εργολαβια γλυφεις τους συριζαιους..ειπαμε πηρε τους ανελ αλλα οχι και ετσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος27/3/20 13:52

    Καλά είπαμε πως ήρθανε για να φάνε αλλά αυτούς ούτε ο κορονοιός δεν τους βάζει φρένο
    φανταστείτε να έβρισκαν ενα σκάνδαλο του Σύριζα τι θα ξέρναγε εδώ μέσα ο χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος27/3/20 14:04

    σε εχει λιωσει μου φαινεται ο χψ και εχεις παθει εμονη με το δασκαλο..ου ρε κακιστρω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος27/3/20 14:19

    τι του απαντατε ρε.αφηστε τον μονο να κορονιαζεται.και διαβαστε μονο το αρθρο.εμεις θα γραφουμε στο φβ.για να δουμε εκει που ειναι επωνυμα εχει καρυδια να τα πει;αντε γεια.εδω μεσα υπαρχει αρρωστεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος27/3/20 14:29

    μονη λυση να διαγραφουν τα χρεη λαων και ανθρωπων.μην παθεις τιποτα ρε συ...χαχχαχαχαχ. Υ/Γ δεν χρωσταω.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος27/3/20 14:49

    Εκείνο που με απασχολεί είναι αν θα είναι με ένα νόμο και ένα άρθρο....έχει σημασία, δε νομίζεις????

    Γιατί αν είναι με πολλά άρθρα......ΔΙΑΦΩΝΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!

    Για να γίνει αυτό, θα έχει έρθει τέτοια καταστροφή πρώτα, που ούτε η δικιά σου κακία θα το ήθελε......

    Υ/Γ και με κεφαλαία μπορείς....χαχαχαχαχα πότε θα μετακομίσεις στο φάτσα μπούκ???

    εγώ δεεεε...μπήτι άσχετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος27/3/20 14:57

    ρε χαζοχαρουμενε γιατι πρωτος εσυ δε γραφεις ποιος εισαι εδω και στο φεις μπουκ θα το γραφεις λες...παρε ρε τα φαρμακα σου ειπα χθες ειναι ανοιχτα τα φαρμακεια...τελικα εισαι χαζουλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος27/3/20 15:08

    Τα χρέη λόγω κορωναϊού, ναι!!!!

    Γι' αυτό χρειάζεται ομόλογο ειδικού σκοπού.

    Θα το καταλάβουν οι φοβισμένοι της Βαϊμάρης???

    Αν όχι, τότε καλώς να δεχθείτε Σαλβίνι, Λεπέν, Ποδέμος, Τζόνσον-Φάρατζ, Τσίπρα, Βαρουφάκη, Βελόπουλο, Ορμπάν κλπ εθνολαϊκιστικά φυντάνια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος27/3/20 15:25

    Τα δύσκολα είναι μπροστά μας....

    Το βάρος θα επιμεριστεί σε ΟΛΟΥΣ....

    Κάποια στιγμή θα ακουμπήσει μισθούς δημοσίων και συντάξεις...

    Τότε οι "καλικάτζαροι" χορεύοντας πάλι θα στήνουν κρεμάλες στο σύνταγμα...

    Και εσύ φοβισμένο ανθρωπάκι, πάλι θα τσιμπήσεις το δόλωμα της ΕΛΠΙΔΑΣ....

    Τι να κάνω, αφού αυτή είναι η μοίρα σου???

    Πάντα αφελής και πάντα προδομένος....

    Τώρα, κολύμπα στο βάλτο των σόσιαλ μίντια,

    εκστασιάσου από την ψυχασθένεια του κάθε βαρεμένου και μυαλοκαμένου συνωμοσιολόγου,

    εκτονώσου επαναλαμβάνοντας την κάθε είδους μπανταβομάρα...

    και περίμενε την κατάρρευση της Ευρώπης.....για να δεις άσπρη μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος27/3/20 15:45

    Είναι κρίμα τέτοιες ώρες η χώρα να έχει μια τέτοια αντιπολίτευση, να χρησιμοποιεί τις δυσκολίες που - και - η ίδια άφησε για να επενδύσει - μακράν από την ώριμη στάση του ΚΙΝΑΛ και της «Πλεύσης Ελευθερίας».

    Το ΚΙΝΑΛ έχει εμπειρία κυβερνησιμότητας , η Κωνσταντοπούλου έχει αρχές, έστω και αν τις τηρεί με μανιακό ιεροεξεταστικό ζήλο, σε σημείο να δημιουργεί «σκερτσόζα» επεισόδια.

    Αν στα ανωτέρω προστεθεί και η ρητορική του μίσους, οι απειλές του εμφυλιοπολεμικού

    «θα λογαριαστούμε»

    (δεν μπορούσαν να περιμένουν τη νηνεμία να «λογαριαστούν», απειλούν εν μέσω φόβου και θανάτου),

    απλώς συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα:

    Κρίμα τέτοιες δραματικές ώρες η χώρα να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος27/3/20 16:25

    15.25 ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΚΑΤΖΑΡΟΣ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΑΝΤΑΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος27/3/20 17:10

    Δε γλυτώνεις με τίποτα!!!!

    Πάντα θα σε κυνηγάνε δαίμονες!!!!

    Όσο και να τους ξορκίζεις, σε έχουν καβαλήσει!!!

    Ήδη φοβάσαι!!!

    και γράφεις τρεις λέξεις και οι δύο είναι βρισιές.....Τόσο πολύ φοβάσαι!!!

    Στο φβ ούτε που τολμάς με τη μούρη σου να πεις αυτά τα ναζιστικά ακροδεξιά που λες εδώ μέσα....γιατί απλά φοβάσαι και τον ίσκιο σου.....

    Άμα τολμάς και έχεις άντερα να η απόδειξη....Ποιος είσαι???? κρύψου ρε ασβέ, δεν μπορείς να πεις ούτε το όνομά σου....

    Και επειδή νομίζεις ότι είμαι μάλλον ο χψ σε βεβαιώνω ότι το 85% του κόσμου σήμερα είναι με τον μητσοτάκη και εγώ είμαι δεξιός δεξιότατος, αλλά γράφω σαν τον χψ τουλάχιστον οταν ασχολούμαι με τον σύριζα...εξαφανίσου οπαδέ του καψόχα και του πολάκη...ενώ παλιά μίλαγες για καμένο και μετά για επαμ...δρόμο άσε μη λερώνεις τα σχόλια μπας και διαβάζουν κάποιοι και κερδίζουν κάτι...οπαδέ της βλακείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος27/3/20 17:33

    οπως τον εχετε κουτουπωσει τον κανατε να υπερασπιζεται τον τσιπρα και θα αποτρελαθει τελειως..δε θα ξερει τι του γινεται τελειως..αυτος ηταν στα ορια της χρυσης αυγης και τωρα βριζει αυτους που βριζουν τον τσιπρα..ωραια φαση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος27/3/20 17:34

    Έντονες αντιδράσεις, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τους πολίτες μέσω των αναρτήσεων τους στα κοινωνικά δίκτυα έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει κονδύλι 11 εκ. ευρώ για την καμπάνια κατά του κορονοϊού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος27/3/20 18:53

    ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ Σ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος27/3/20 18:55

    οχι ρεεε το φαρμακο για το ψεκασμα το εχουν χρησιμοποιησει παλια οπως ελεγε ο αρχηγος σου ο καμενος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος27/3/20 18:58

    ΡΕ ΠΑΛΙΟΒΛΑΚΑ 18.55 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΕΖΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΗΝΕΣ ΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος27/3/20 19:27

    Λείπει και ο Αλέκσης να πιάσει τη Μέρκελ από το λαιμό.....

    Είναι και η Αθήνα άδεια, όχι από τα μέτρα, αλλά φυλαγόμαστε από τον Καψώχα...

    Τα 3 Κ της δηθεν-αριστεράς. Καψώχας, Καρανίκας, Κούλογλου...

    Κείνη η Ακριβοπούλου ακόμα δεν το πιστεύει???

    Ακούγεται και ο κόσμος σκιρτά και ανατριχιάζει ό,τι ο στρατηλάτς Πάνος θα αναλάβει ρόλο στον πόλεμο κατά του ιού....ένα στα 4 θα του πει και ....πουφ...έφυγε!!!

    Πράγματι εδώ στο Ελλάντα δεν έχουμε ψεκάσει και μάλλον θα συμφωνήσω ότι ξεμείναμε από το πολύ ψέκασμα των προηγουμένων χρόνων...κακώς εξανίσταται ο ελληνάρας αποπάνου...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος27/3/20 19:38

    40 βουλευτάδες της δήθεν μου τάχα μου αριστεράς καταθέσανε ερώτηση για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, ως συνέπεια της καραντίνας.......

    Λες όσο ν' ανεβαίνει η αποδοχή του κούλη να πλακώνονται οι...σύντροφοι λόγω νεύρων???

    Κατά τ' άλλα, τα σοβαρά, η Ρία ντύθηκε νοσοκόμα για συμπαράσταση στο υγειονομικό προσωπικό........Κυριολεκτική Κόλαση!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος27/3/20 19:45

    Το φάρμακο θα βρεθεί και γλήγορα!!!!

    Φρενίτιδα ανόδου στα χρηματιστήρια!!!!

    Ο κούλης θα είναι κυρίαρχος και παντοδύναμος τιμονιέρης (το άλλο θα τηράει σα ζαγάρι)

    Θα κάνει εκλογές για να οδηγήσει τη χώρα στη μετά κορωναϊό εποχή....

    Η διαφορά θα είναι πάνω από 20% και λόγω απλής αναλογικής θα ακολουθήσουν νέες εκλογές και τότε η διαφορά θα πλησιάσει το 30%!!!!!!!!!!

    Ο ψευτρόνι θα εξαφανιστεί....Οι σύντροφοι θα αναζητήσουν τη σιγουριά του 3%.....

    Ο εφιάλτης πέρασε, γιατί πάντα το όνομα μητσοτάκης έφερνε εφιάλτη....τούμπα τα πράματα...έτσι είναι η ζωή αδέρφια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος27/3/20 20:10

    Τι παίρνεις,αληθεια ρωτάω
    Θελω να μου δώσεις έχω ανάγκη από λήθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος27/3/20 20:17

    Ο χψ είναι ντοπαρισμένος από τα νιάτα του... πάντα του καθεστώτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος27/3/20 20:18

    Απορίες :
    1)Δεν πιστεύετε ότι υπάρχει ο ιός?
    2)Δεν πιστεύετε ότι πεθαίνει κόσμος?
    3)Θεωρειτε ότι ναι μεν πεθαίνει κόσμος, αλλά είναι απλά μια γρίπη, οπότε άδικα τα μέτρα?
    4)θεωρειται ότι όλα αυτά είναι μια σκευωρία για να αφανίσει η ελίτ την ανθρωπότητα (και που κόρακα θα το παίζει ελίτ μετά?)?
    5)εφοσον θεωρείται ότι όλα είναι ψευδή και υπερβολές ως άπιστοι Θωμάδες, για ποιο λόγο δεν πάτε μια βόλτα στις χώρες που θρηνουν?
    Και σε κάθε απάντηση που θα επιλέξετε εκτός από το επιχείρημα θέλω και την λύση που προτείνεται...... Διότι δε μπορεί να λες χωρίς να έχεις ήδη σκεφτεί τη λύση.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος27/3/20 20:23

    Σου το πα, είσαι καραγκιοζακος, δε διαβάζεις τι γράφει η ανάρτηση, κατι θα είχες κερδίσει θα είχε ανοίξει λίγο ο ορίζοντας σου, κάθε αλλαγή ανάρτησης τη βλέπεις σα καινούρια σελίδα για να αυθαδιάζεις στους συμπατριώτες σου, δε σέβεσαι τίποτα, αλλά όταν σου εγραφα ότι υπάρχει ειδοποιός διαφορά δε με πίστευες , είσαι και συ τρανταχτό παράδειγμα, για λύπηση είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος27/3/20 20:42

    παραδινομαι και ομολογωωωω....... το πασοκ στην εξουσια να σηχασουμε απο τουτον εδωωωω, θα σταματησεις πια ρεεε ελαλακωσες???....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος27/3/20 21:27

    Και εγώ! Υπογράφω και δήλωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος27/3/20 21:40

    Βλέπω τον μιστερ μπιν να κάνει τον κοκκορακο στα κανάλια των φίλων του. Τι είπε ο προβλέψιμος στη φραου χτες! Μούγκα, όπως έλεγε και ο άλλος της αντρικής σχολής μετα
    τα ζαππεια, λέμε και καμιά μαλακίλα να περνάει η ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Όλοι θα παραδοθουμε στο τέλος...
    Χαχαχα

    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος28/3/20 10:29

    Όταν καρπωνόσαστε λαμογιωδώς τα αγαθά επί εποχής ΠΑΣΟΚ ήτανε καλά, ζαγάρια μου....

    Ούτε το λαρύγγι μου δεν έβρεξα χτες (με 4 μονάχα σχόλια)...άκου λαλάκωσα...

    Πάντως εγώ δήλωση δεν κάνω...μονάχα γράφω ένα χαρτί που εξουσιοδοτώ τον εαυτό μου να κάνει...σωματική άσκηση!!!!

    Μην παραδινόσαστε ρεεεεεε, η ελπίδα ξαναέρχεται, ο κούλης δεν μπορεί θα τα κάνει μπάχαλο, μην απολπιζόστε...

    Φιλάκια και φυλαχτείτε απόξω, γιατί εδώ μέσα δεν μπορείτε με τίποτα, παρά με καραντίνα κινέζικη....του νις!!!! Λες να την εφαρμόσει???? δε σκιάζουμαι έχω αλλού γηπεδάρες να ...εκτονωθώ, το μοναστήρι ναν καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος28/3/20 11:35

    Να προσέχεις τις ασκήσεις... υποτροπιάζουν σε οσφυοκαμψια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος28/3/20 13:12

    ....εδω εισαι ακομα ρεεε?ελεγα πως επηγες να ραψεις κουστουμι.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.