Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Τώρα …ρίξτε πυραύλους στον κορωνοϊό

Ήταν 14 Φλεβάρη 2020. Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους απηύθυνε έκκληση να γίνουν περισσότερες επενδύσεις στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση των ασθενειών, με αφορμή την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ο οποίος είχε εντοπιστεί τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

Από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αναφέροντας ότι δίνονται δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς και «ψίχουλα» για να αμυνθούμε απέναντι σ’ ένα ιό σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες, όμως σχετικά λίγα χρήματα για να προετοιμαστεί για την επίθεση ενός ιού που μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο φονικός και καταστροφικός από οικονομική, πολιτική και κοινωνική σκοπιά».

«Αυτό είναι επικίνδυνα μυωπικό», προειδοποίησε τότε ο ίδιος.

Σήμερα ενάμιση μήνα μετά από εκείνη τη δήλωση ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με την πανδημία του κορωνοϊού. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους χτυπημένοι από τον ιό. Τα ελλιπή έτσι και αλλιώς από τις περικοπές συστήματα υγείας καταρρέουν ή έχουν φτάσει στα όρια τους. Την ίδια στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη απολύονται και πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας. Η φτώχεια ξεκίνησε να χτυπά τις πόρτες εκατομμυρίων νοικοκυριών…

Πριν ενάμιση μήνα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ανησυχούσε για την έλλειψη συναίσθησης του επείγοντος χαρακτήρα που έχει η χρηματοδότηση των μέτρων προετοιμασίας και ετοιμότητας από πλευράς της διεθνούς κοινότητας για το κορωνοϊό. Ο ΠΟΫ απηύθυνε έκκληση τότε να συγκεντρωθούν μόλις 675 εκατομμύρια δολάρια από την παγκόσμια οικονομική κοινότητα για να προσφερθεί βοήθεια σε χώρες όπου τα συστήματα υγείας είναι αδύναμα ώστε να προετοιμαστούν για το πιθανό ξέσπασμα επιδημιών όπως αυτή του COVID-19…

Οι εκκλήσεις του δεν εισακούστηκαν ποτέ…

Η ισχυρές καπιταλιστικές χώρες που δεν έδιναν 675 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχυθούν τα συστήματα υγείας απέναντι σε ένα πιθανό ξέσπασμα επιδημιών όπως αυτή του κορωνοϊού ήταν οι ίδιες που το 2019 αύξησαν τις στρατιωτικές δαπάνες με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 χρόνων!!!

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του «Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών» (IISS) – που δημοσιεύθηκε και αυτή κατά την έναρξη της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου – η αύξηση των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών για το 2019 έφθασε συνολικά στο 4%!

«Οι δαπάνες αυτές αυξήθηκαν με την έξοδο των οικονομιών από τη χρηματοπιστωτική κρίση (του 2008) και υπό την επίδραση μιας αυξημένης αντίληψης απειλών», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του IISS. Η προσωρινή έξοδος από την καπιταλιστική κρίση – που την πλήρωσαν οι λαοί και οι εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη – γίνεται η αφετηρία για την αγορά νέων όπλων που και πάλι θα πληρώσουν οι λαοί…

Ποιοι ήταν οι δύο μεγαλύτεροι στρατιωτικοί προϋπολογισμοί παγκοσμίως; Εκείνοι των Ηνωμένων Πολιτειών (685 δισ. δολάρια) και της Κίνας (181 δισ.)! Με μια αύξηση 6,6% στις δύο χώρες το 2019 σε σχέση με το 2018. Οι αμερικανικές δαπάνες, μόνο πέρυσι, αυξήθηκαν  κατά 53,4 δισ. δολάρια!!! Στις δύο συγκεκριμένες χώρες ο κορωνοϊός «θερίσε» και «θερίζει» χιλιάδες ανθρώπους…

Η Ευρώπη επίσης δεν πήγε πίσω. Η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών ήταν κατά 4,2% μεγαλύτερη σε σχέση με το 2018. Στην Ευρώπη που σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο και τα προηγούμενα χρόνια στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας διαλύονταν τα δημόσια συστήματα υγείας δίνοντας ταυτόχρονα χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο, λεφτά για όπλα υπήρχαν…

Οι στρατιωτικοί προϋπολογισμοί επανήλθαν έτσι στα επίπεδα του 2008 (προ καπιταλιστικής κρίσης) σε πραγματικούς όρους. Αντίθετα τα συστήματα υγείας σε όλες αυτές τις χώρες υπέστησαν δραματικές περικοπές που τα ξεγύμνωσαν από προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές. Σήμερα εν μέσω της θανατηφόρας πανδημία του κορωνοϊού αυτές οι περικοπές οδηγούν στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους και στον κορωνοϊό δεν μπορούν να …ρίξουν πυραύλους.

Μετά το τέλος αυτός της τραγωδίας, οι λαοί οφείλουν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. Να δουν πια είναι η πραγματική τρομοκρατία που γεννά ένα σύστημα που αφήνει ανυπεράσπιστη την ανθρώπινη ζωή απέναντι σε μια πανδημία, ενώ την ίδια στιγμή κατασκευάζει, πουλά και αγοράζει όπλα με μόνο στόχο να δολοφονήσει λαούς για να αυγατίσουν τα κέρδη τους μια χούφτα μονοπώλια…πηγη

20 σχόλια :

  1. Ανώνυμος30/3/20 01:37

    Τι πρέπει να κάνετε για να μην μεταδώσετε τον κορονοϊό
    Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού έδωσε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
    Αναλυτικά έγραψε στο Facebook τα εξής:
    «ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΙ!!!!
    ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
    το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έβγαλε αυτή την εξαιρετική περίληψη για το πώς να αποφύγετε τη μετάδοση του ιού.
    Ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός, αλλά ΜΟΡΙΟ ΠΡΟΤΕΪΝΗΣ που καλύπτεται από ένα προστατευτικό στρώμα λιπιδίου (λίπος), το οποίο όταν απορροφάται από τα κύτταρα του οφθαλμικού, ρινικού ή στοματικού βλεννογόνου και αλλάζει τον γενετικό τους κώδικα (μετάλλαξη) μετατρέποντάς τα επιθετικά, πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα.
    Δεδομένου ότι ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός αλλά πρωτεϊνικό μόριο, δεν θανατώνεται, αλλά αποσυντίθεται μόνος του. Ο χρόνος αποσύνθεσης εξαρτάται από τη θερμοκρασία, την υγρασία και τον τύπο του υλικού όπου βρίσκεται.
    Ο ιός είναι πολύ ευαίσθητος. Το μόνο που τον προστατεύει είναι ένα λεπτό εξωτερικό στρώμα λίπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το απλό σαπούνι ή το απορρυπαντικό είναι το καλύτερο φάρμακο, επειδή ο αφρός ΚΟΒΕΙ το ΛΙΠΟΣ (γι 'αυτό και πρέπει να τρίψουμε τα χέρια μας τόσο πολύ: για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, για να φτιάξουμε πολύ αφρό). Με τη διάλυση της στιβάδας λίπους, το μόριο πρωτεΐνης διασκορπίζεται και διασπάται από μόνο του.
    Η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ λιώνει το λίπος. Γι 'αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείτε νερό πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου για πλύσιμο χεριών, ρούχων και ο,τιδήποτε άλλο. Επιπλέον, το ζεστό νερό παράγει περισσότερο αφρό και αυτό το κάνει ακόμα πιο χρήσιμο.
    Το αλκοόλ ή οποιοδήποτε αλκοολούχο μείγμα πάνω από 65% ΔΙΑΛΥΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λίπος, ειδικά το εξωτερικό λιπιδικό στρώμα του ιού.
    Οποιοδήποτε μείγμα 1 μέρος χλωρίνης ανά 5 μέρη νερού διαλύει άμεσα την πρωτεΐνη, και διασπά τον ιό από μέσα προς τα έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/3/20 01:37


    Τα ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ. Ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός όπως τα βακτήρια κι έτσι δεν μπορούν να τον σκοτώσουν τα αντιβιοτικά.
    Μην τινάζετε ΠΟΤΕ χρησιμοποιημένα ή αχρησιμοποίητα ρούχα, σεντόνια ή πανιά. Όσο ο ιός είναι κολλημένος σε μια πορώδη επιφάνεια, είναι πολύ αδρανής και αποσυντίθεται μεταξύ 3 ωρών (ύφασμα και πορώδη υλικά), 4 ωρών (χαλκός, γιατί είναι φυσικά αντισηπτικός ― και ξύλο, γιατί το ξύλο απομακρύνει την υγρασία που δεν τον αφήνει να αποκολληθεί και να αποσυντεθεί), 24 ωρών (χαρτόνι), 42 ωρών (μέταλλο) και 72 ωρών (πλαστικό). Αλλά αν τα τινάξετε ή χρησιμοποιήσετε φτερό για να καθαρίσετε, τα μόρια του ιού επιπλέουν στον αέρα για έως και 3 ώρες και μπορούν να κατακαθίσουν στη μύτη σας.
    Τα μόρια του ιού παραμένουν πολύ σταθερά στο εξωτερικό κρύο, ή σε τεχνητό κρύο (κλιματιστικά σε σπίτια και αυτοκίνητα). Χρειάζονται επίσης υγρασία για να παραμείνουν σταθερά και ιδιαίτερα το σκοτάδι. Επομένως, τα αφυδατωμένα, ξηρά, ζεστά και φωτεινά περιβάλλοντα θα τον υποβαθμίσουν ταχύτερα.
    ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ (UV LIGHT) που πέφτει πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο που μπορεί να περιέχει τον ιό, διασπά τη πρωτεΐνη του ιού. Για παράδειγμα, η απολύμανση και η επαναχρησιμοποίηση μάσκας γίνεται με υπεριώδη ακτινοβολία. Προσέξτε, όμως, γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία διασπά και το κολλαγόνο (που είναι πρωτεΐνη) στο δέρμα, προκαλώντας τελικά ρυτίδες και καρκίνο του δέρματος.
    Ο ιός ΔΕΝ μπορεί να περάσει από υγιές δέρμα.
    Το ξύδι ΔΕΝ είναι χρήσιμο γιατί δεν διασπά το προστατευτικό στρώμα του λίπους.
    Κανένα αλκοολούχο ποτό δε βοηθά. Η ισχυρότερη βότκα περιέχει 40% αλκοόλ, και το λίπος για να σπάσει χρειάζεται τουλάχιστον 65%.
    Το LISTERINE βοηθά! Φτάνει να είναι αυτό που εμπεριέχει τουλάχιστον 65% αλκοόλ και όχι αυτό χωρίς.
    Όσο πιο περιορισμένος είναι ένας χώρος, τόσο μεγαλύτερη η συγκέντρωση του ιού που μπορεί να υπάρξει εντός του. Όσο πιο ανοιχτός ή φυσικά αεριζόμενος, τόσο λιγότερη.
    Το λέμε και το ξαναλέμε, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά αγγίξετε οποιοδήποτε βλεννογόνο, φαγητό, κλειδαριές, διακόπτες, τηλεχειριστήριο, κινητό τηλέφωνο, ρολόγια, υπολογιστές, τραπέζια, τηλεόραση, κλπ. Και φυσικά όταν χρησιμοποιείτε το μπάνιο.
    Κρατήστε να νύχια σας κοντά, έτσι ώστε ο ιός να μην κρύβεται εκεί. Καθαρίζετέ τα όσο μπορείτε.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/20 01:41

    διαβαζε χψ και μην ξυνιζεις.ειναι αποκαλυπτικος οσο κανενας ο υπουργαρας.αν τα καταλαβεις φυσικα αυτα που λεει.τον εφαγε τον μπενυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/3/20 10:09

    την ανακοινωση του πολακη που ειναι αριστος γιατρος τη δημοσιευσε το εθνος.το φβ ομως την αναδημοσιευση απο το εθνος τη λογοκρινε και την κατεβασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/3/20 11:16

    Τούτη την εποχή φυλαχτείτε από τους μουρλούς, έχουν αναβαϊσει και κυκλοφορούν παντού, είτε στο δρόμο, είτε στο διαδίκτυο, είτε στο φ/β....

    Το περίεργο είναι ότι αναγνωρίζονται μεταξύ τους και ο ένας αναδημοσιεύει τη μούρλια που γράφει ο άλλος.....

    (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε!!!!)

    Γενικώς ας φυλαχτούμε, γιατί θα μου λείψετε ή θα σας λείψω.

    Ας κάνουμε αναρτήσεις (με τη βλακεία μας ο καθένας) γιατί έτσι επικοινωνούμε νοερά, αλλά αυτό το να αναδημοσιεύουμε την όποια ανάρτηση μας αρέσει, αυτούσια, και κουράζει και δεν την διαβάοζουμε...

    (θα μας πει τώρα ο γιδοβοσκός πως να φυλαχτούμε και δεν θα ακούσουμε τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ......)

    Άντε μην τα πάρω στη γκράνια και ξαναφύγω από τις γραμμές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/3/20 11:48

    Το γέρικο "ταρκάσι" εδώ μέσα ζήτησε διαγραφή ιδιωτικού και δημόσιου χρέους......

    (αφού γλύτωσα το εγκεφαλικό, πάλε καλά)

    Ο Καρχιμάκης (πρωτοπαλήκαρο του Γιωργάκη) ζητάει παγκόσμια ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ!!!!!!!

    (ρε τι ψηφίζω ο πούστης τόσα χρόνια...)

    Σήμερα ο Ντράγκι ζητάει να διαγραφεί το διενές ιδιωτικό χρέος.......

    (πάει ο κορωναϊός έχει σχεδιαστεί, επινοηθεί από σατανικά επαναστατικά κέντρα, μέλος των οποίων είναι ο.....γερόλυκος)

    Τα ρέστα μου......(που δεν φτάνουν ούτε ν' αυτοκτονήσω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/3/20 12:10

    Ξεκινώ παγκόσμια ενημέρωση με βασική κατεύθυνση.

    Τα δάνεια λόγω κορωναϊού, ναι να διαγραφούν και να μην πληρωθούν!!!

    Τα δάνεια τα παλιά, ΠΟΤΕ!!!!

    Σκέψουν να χαρίσουν τα διακοποδάνεια, τα δάνεια για τις μεζό στο γέρακα και τα δάνεια για τις τζιπούρες....

    Αν γίνει αυτό, τότε ο κόσμος θα σειστεί συθέμελα....

    Οι καλικάτζαροι δεν θα φύγουν ούτε των φώτων...

    Οι μυαλοκαμένοι και βαρεμένοι θα είναι η νέα ελίτ του πνεύματος!!!!

    Οι συνομωσιολόγοι θα γίνουν η παγκόσμια διπλωματική διανόηση!!!

    Οι αριστεράντζες του συνονθυλεύματος θα είναι τα φωτεινά μονοπάτια και οι νέοι τσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/3/20 13:37


    Με ενα καλό ξεματιασμα και μπόλικη κηραλοιφή του Βελόπουλου θα σαστε περδίκια.

    Αρκεί να του μιλάτε ευγενικα του ιού γιατί είναι ευαίσθητος.

    Τα χει πει και ο Γιαννης ο Χοπκινς. Τα κανα κοπι παστε και στο Φβ....

    Τι Τσιόρδας, Σύψας και λοιποί.....Φέρτε το γιδοβοσκό να λύσει μια και έξω το ασφαλιστικό!!!!!

    Και ας είναι ψέμα ότι το Χόπκινς δημοσίευσε το κείμενο!!!!!!!!

    Είσαι λοιμωξιολόγος, επιδημιολόγος, ιολόγος???? Πώς μιλάς??? και πώς μιλάνε οι κάθε λογής άλλων ειδικοτήτων γιατροί???

    Ράψτε το όλοι βρε νούμερα και αφήστε την επιτροπή του ΕΟΔΥ να μιλά και μόνον αυτή!!!

    Και αν θέλει ο κάθε παπαδάκης, αυτιάς και λοιποί να καλύψουν ώρες τηλεθέασης να μην βγάζουν το κάθε γιατρουδάκι και μάλιστα άλλης ειδικότητας....για να καλύψουν τις ώρες ας βγάζουν τις μπόμπες τις ρούλες τους σάκηδες να μας λένε πόση κυτταρίτιδα συγκεντρώθηκε τις μέρες του κορωναϊού.....γκέκε????

    Υ/Γ Το ξέρω ότι με τα περισσότερα που γράφω συμφωνείτε, αλλά δε χωνεύετε να το παραδεχτείτε!!!!!!!!!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/3/20 13:48

    Ψευτρόνια....εθισμένοι στα ψέματα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/3/20 13:58

    και ψευτης και ασχετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/3/20 14:00

    Στο καλό βρε Μανώλη!!!!!

    Πρόκαμες και συ να σε κοροϊδέψει ο "σύντροφος" όπως τόσους και τόσους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/3/20 14:06

    Σα δεν ντρέπεσαι χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/3/20 14:14

    και επειδη ειχε ηθος, ζητησε συγνωμη απο τον ελληνικο λαο...τωρα ο αριστερος θα βγαλει και δεκαρικο για τον Γλεζο...δεν ξεχναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος30/3/20 14:21

    ζητησε συγνωμη επειδη συνηργησε στην ψευδαισθηση...και βγηκαν τοτε σακελλαριδης, κατρουγκαλος, φλαμπουραρης, παπαδημουλης κλπ να τον επαναφερουν........ποιον::::::

    τον γλεζο!!!!!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος30/3/20 14:22

    τελικα ο πολακης οπως διαβαζω εχει ξευτιλιστει τελειως με το φβ για το ψευτικο κειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος30/3/20 14:34

    να δεις που θα στειλουν και στεφανι οι αδιστακτοι σφετεριστες των αγωνων του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος30/3/20 14:51

    αγορινα μου....αυτα ειναι για ελευθερα μυαλα και οχι καμενα.μην μπλεκεις με δαυτα,θα χαθεις μεσα τα ρουμανια, μεινε στο ψυχανεμισμα της κυβερνησιμοτητας ονειρευομενος καπιστριανες.καλη ανταμωση με ΟΥΛΟΥΣ.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος30/3/20 15:03

    εδω δε διστασαν να αγκαλιαζουν τους ακροδεξιους δε θα σφετεριστουν τον γλεζο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος30/3/20 15:38

    γερολυκος παρακυβερνηση ειναι..γραμμη δινει ο ανθρωπος..και τον ακουνε ουλοι οι μνημονιακοι πρωθυπουργοι.να περασει τουτο και με την παρεα του πλαινα της παναγιας θα βγει στην πλατεα να συνετισει κατι ταγαρια που δεν τον αφηνουν να επικοινωνει τακτικα με το πνευμα του μπενυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος30/3/20 15:38

    Ακροδεξιους οπως Αδωνις Βοριδης κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.