Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Kανένας δεν δικαιούται να λέει ότι δεν ήξερε


 Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Αναβρασμός επικρατεί σε Χίο και Λέσβο, όπου έχουν ξεσπάσει επεισόδια μεταξύ κατοίκων και πραιτοριανών από χθες το βράδυ για το προσφυγικό.

Αφού πρώτα η μεγάλη κυβέρνηση αυτής της μεγάλης χώρας έπαιξε κρυφτούλι με ένα πλοίο γεμάτο χοιρινό κρέας, που κατάφερε τελικά να αποβιβαστεί στη Λέσβο και στη συνέχεια στη Χίο, ευχαρίστησε τους νησιώτες για τη φιλοξενία και τους κέρασε χημικά, από τα καλά όμως και όχι κάτι ληγμένα που τρώγαμε στις πλατείες και κάναμε 1 βδομάδα να κατουρήσουμε.

Εντάξει, τι να πω σ’ αυτό το σημείο;

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στην Ελλάδα που 10 ολόκληρα χρόνια μετά την χρεοκοπία του 2010 δεν είχαν φάει ποτέ στη ζωή τους χημικά και δεν φανταζόντουσαν ότι τα ΜΑΤ ρίχνουν αβέρτα ξύλο σε όποιον τους καπνίσει.


Φαντάζομαι θα πέφτουν από τα σύννεφα όταν θα τους σημαδεύουν με τα όπλα, όπως το βόδι που την είδε Ράμπο στην ΑΣΟΕΕ.

Μάλιστα, μέχρι πρότινος, υποπτεύομαι ότι πανηγύριζαν με τα ξεβρακώματα στα Εξάρχεια· απλά, τότε δεν φανταζόντουσαν ότι τους περιμένει πάνω-κάτω το ίδιο.

Όπως ο αντιπεριφερειάρχης Χίου που είπε: «Δεν ονειρευόμουν να φάω χημικά με ΝΔ».

Ούτε εμείς, αγορίνα μου, ονειρευόμασταν πως οι Έλληνες θα συνέχιζαν να φασώνονται επί 10 χρόνια με έστω ένα από τα δυο κόμματα της χρεοκοπίας -μην πω και τα δυο-, πως η πρώτη τους πολιτική κίνηση μετά την χρεοκοπία θα ήταν να βάλουν στη Βουλή τους ναζί και μην ξεκινήσουμε τώρα και τελειωμό δεν έχει.

Και, δηλαδή, τώρα άμα πω ότι ακόμα και εμείς που μένουμε έξω βλέπαμε τι έρχεται, θα γίνω κακός ε;

Να πω, επίσης, ότι όλα αυτά είναι προπόνηση για τους επερχόμενους -ακόμα σκληρότερους και μαζικότερους- πλειστηριασμούς που περιμένουν τον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες;

Άντε να το πω.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε. Πάλι.

Αυτά που έρχονται τους επόμενους μήνες δεν φέρνουν τη νέα χρεοκοπία, η νέα χρεοκοπία φέρνει αυτά που έρχονται.

Και δεν δικαιούται κανένας να λέει ότι δεν ήξερε, αφού μάλλιασε η γλώσσα δεκάδων ανθρώπων να προειδοποιούν ότι καμία κοινωνία στην Ιστορία δεν κατάφερε να ξεπεράσει μια καταστροφή χωρίς να αποδώσει Δικαιοσύνη πρώτα.

Επίσης, φυσικά και δεν υπάρχει καμία διάθεση από το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα να κάνει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν την είχε και ποτέ, πόσο μάλλον τώρα που έχει μεταθέσει την εξουσία στους δανειστές και ο μόνος λόγος ύπαρξης του είναι να παίζει με κουβαδάκια και κουκούλες.

Οπότε δεν πρόκειται να κάτσει να ασχοληθεί με μερικούς χωριάτες που στέκονται εμπόδιο σε διηπειρωτικά σχέδια -χωρίς να καταλαβαίνουν ότι η κανονικότητα τους ήταν μια ωραιότατη φούσκα- που αφορούν τη διαχείριση εκατομμύρια απελπισμένων ανθρώπων που δεν είναι ηλίθιοι να τρώνε τις δυτικές βόμβες με το τσουβάλι.





Κάποιοι, λοιπόν, νόμιζαν ότι το ξύλο και τα χημικά προορίζονταν πάντα για τους άλλους.

Και πέφτουν από τα σύννεφα, τώρα, που οι μπάτσοι κάνουν σαν …αναρχικοί.

Ακόμα, όμως, δεν έχετε δει τίποτα.

Αυτά τα 10 χρόνια που πέρασαν μετά την κατάρρευση του 2010 -που δεν ήταν μόνο οικονομική- τα αφεντικά αυτού του τόπου, ξέρετε εννοώ τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, ανασυντάχθηκαν και προετοιμάστηκαν για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ δεν τους καίγεται καρφί για το πολιτικό, οικονομικό ή τυχόν ανθρώπινο κόστος.

Η απέναντι πλευρά, μην πω σε τι κατάσταση βρίσκεται και χαλάσουμε ακόμα περισσότερο τις καρδιές μας.

Μόνο προετοιμασμένη δεν είναι, πάντως.

Εδώ περίμενε να ανοίξει διάλογο με την κυβέρνηση μιας αποικίας χρέους.

Θα το καταλάβετε τις επόμενες μέρες, που θα χτιστούν τελικά τα υπερσύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα επανέλθει η κανονικότητα στα νησιά.

Μεγάλο σχολείο ήταν όλα αυτά τα χρόνια, για όποιον ήθελε να μάθει δυο, τρία πράγματα.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.1 Ωραία αυτά τα ψευτοεπαναστατικά πως οι νησιώτες μάχονται για τη γη τους, αλλά τόσα χρόνια που μας έχουν πάρει τη χώρα, γιατί δεν μάχονταν; Και όχι μόνο οι νησιώτες, αλλά και τόσοι άλλοι που μάλλον περίμεναν να έρθει η ελπίδα και να επιστρέψει η κανονικότητα, έτσι; Και έπρεπε να ανοίξουν κλειστές δομές προσφύγων δίπλα στα σπίτια τους για να εξαγριωθούν.

Υ.Γ.2Τα τρία μεγάλα θέματα στην Ελλάδα αυτές τις μέρες είναι το προσφυγικό, ο κοροναϊός και η προστασία των τελευταίων επιζώντων μαρτύρων. Και όταν ακούς το κομμουνιστικό κόμμα αυτής της χώρας να εξισώνει την κουκούλα με εκείνη των δωσίλογων στην Κατοχή, λες ας πούμε και είναι το ίδιο η κουκούλα της εξουσίας με εκείνη ας πούμε των αναρχικών, ούτε που χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς τι θα λένε οι ακροδεξιοί της χώρας. Στο μεταξύ, είναι τόσο γελοίοι οι Έλληνες, πολίτες και πολιτευτές και αντιδρούν -όπως λένε- επειδή η κουκούλα είναι μέσο συναλλαγής και η ανωνυμία εξ ορισμού συνεπάγεται συμφωνία. Συγγνώμη. Το ίδιο καθεστώς ισχύει στις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες. Κάποια στιγμή οι αρχές πιάνουν κάποιον εμπλεκόμενο σε έγκλημα. Για να γλιτώσουν χρόνο και πόρους, του δίνουν μια ξεκάθαρη επιλογή: ή πας φυλακή ή δίνεις τους υπόλοιπους και μειώνεις/απαλείφεις την ποινή. Επειδή, όμως, οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είναι πολύ πιθανόν να ξεκληρίσουν τον μάρτυρα -οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα είναι συμπτωματική- οι αρχές τον βάζουν στην προστασία μαρτύρων.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Αν και ξέρεις πως δεν νιώθουν. Τίποτα. Άρη, τραγικό έλλειμμα συνείδησης. Και αντίληψης. Επίσης, πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Με κατάληξη τη σαπίλα. Σε 200 χρόνια, με κάποιους άλλους, ίσως κάτι όμορφο να γίνει στην Ελλάδα. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος26/2/20 00:36

    Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος
    3 λεπτά ·

    ΑΔΟΚΙΜΟΙ ΟΡΟΙ

    Επι τελους, μην το λέμε "προσφυγικό"..

    Δοκιμότερος όρος : "Καθοδηγούμενη μετανάστευση"
    Για τις ανάγκες του διεθνούς δουλεμπορίου.
    Προς χάριν του διεθνούς καπιταλισμού.
    Που δεν είναι απρόσωπος , έχει πρόσωπο.
    Τα απεχθή πρόσωπα των κακοποιών με τα " λευκά κολάρα"
    Απλώς των κακοποιών!

    Όχι δεν είναι προσφυγικό.
    Έρχονται οργανωμένα, από τις συμμορίες των "ανθρωπιστών"
    Των κατ επάγγελμα κακούργων που εκμεταλλεύονται.την άγνοια και την ευαισθησία ή και τις εμμονές μας
    Τις χορδές της νιότης μας.
    Που ψωμίζονται από την δυστυχία των μεταφερομένων
    Των εποίκων!

    Δέστε τι χρήμα διακινείται..
    Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε τι τρέχει;
    Πόσους μάρτυρες χρειαζόμαστε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/2/20 10:11

    Πέτρος Δημητρίου
    36 λεπτά ·

    «Η επέμβαση των κυβερνητικών δυνάμεων στα νησιά για να επιβάλουν τις γνωστές επιτάξεις, δεν είναι μια απλή επιχείρηση καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων. Πρόκειται για μια κλιμάκωση του υβριδικού πολέμου που διεξάγεται με αιχμή του δόρατος τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων με σκοπό την αλλαγή του καθεστώτος κυριαρχίας στο ανατολικό Αιγαίο και κύρια στα νησιά του» (Δ. Καζάκης)

    Όχι, δεν τα χω με τα καθάρματα τους Γερμανούς αυτοί πάντα έτσι ήταν, δύο παγκόσμιους πολέμους έχουνε κάνει και έχουν θάψει τον κόσμο ολόκληρο. Δεν τα έχω ούτε με τον Μητσοτάκη με τους αδωνοβορίδηδές του, ούτε με τον Τσίπρα με τους δραγασακοτσακαλώτους του, αυτοί υπάλληλοι είναι που πουλάνε τη μάνα τους για την καρέκλα. Τα έχω με εσάς, τους δήθεν αριστερούς, τα φασιστοειδή που το παίζετε πονόψυχοι και έχετε θάψει κάθε αξία της αριστεράς, που προσβάλετε και σκυλεύετε την έννοια και το ήθος του αριστερού ανθρώπου... εσείς είστε ο καλύτερος φορέας του κακού, οι χρήσιμοι ηλίθιοι των αποικιοκρατών δουλεμπόρων και βασικός λόγος αυτής της κατάστασης που βιώνει η πατρίδα μας και ο ελληνισμός. Κοροϊδεύατε, λοιδορούσατε, αμαυρώνατε τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού απέναντι στην προκλητικότητα σφετεριστών της ελληνικής ιστορίας και διασκεδάζατε με χαιρεκακία για την προδοσία της Μακεδονίας, επειδή κολλούσαν οι πατριδοκάπηλοι χρυσαυγίτες και κάποιοι γραφικοί καρναβαλιστές. Γενικεύατε και χλευάζατε μαζί με αυτούς όλους τους πατριώτες που αντιστέκονταν στην προδοσία -ξέρω βγάζετε σπυριά, πατριώτης ήταν ο Άρης όμως, όχι ο κάθε χρυσαυγίτης. Εσείς νομιμοποιήσατε την κρατική βία βγάζοντας χολή για τους Έλληνες που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της πατρίδας και στις παρανομίες και αυθαιρεσίες της εξουσίας που αποφάσιζε δικτατορικά γι' αυτόν χωρίς αυτόν, ταυτίζοντας την συντριπτική πλειονότητα με την ΧΑ. Τώρα το κτήνος που εκθρέψατε είναι στους δρόμους στα νησιά και στα σπίτια μας και είστε βασικοί συντελεστές της ασυδοσίας του και βασικοί υπεύθυνοι του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, του Αιγαίου και της πατρίδας όλης. Όμως, ο αριστερός δεν έχει καμία σχέση με εσάς, η αριστερά δεν έχει καμιά σχέση με εσάς, η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με εσάς, ο Νικηφόρος, ο Άρης Βελουχιώτης, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης δεν έχουν καμία σχέση με εσάς και θα ήσασταν οι πρώτοι στους οποίους θα εφάρμοζαν το "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". ΟΧΙ, δεν έχουμε καμία σχέση με εσάς, αλλά ούτε και εσείς με την αριστερά, ιδεοληπτικά μιάσματα και μισθοφόροι της νέας τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/2/20 10:20

    Πέτρος Δημητρίου
    36 λεπτά ·

    «Η επέμβαση των κυβερνητικών δυνάμεων στα νησιά για να επιβάλουν τις γνωστές επιτάξεις, δεν είναι μια απλή επιχείρηση καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων. Πρόκειται για μια κλιμάκωση του υβριδικού πολέμου που διεξάγεται με αιχμή του δόρατος τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων με σκοπό την αλλαγή του καθεστώτος κυριαρχίας στο ανατολικό Αιγαίο και κύρια στα νησιά του» (Δ. Καζάκης)

    Όχι, δεν τα χω με τα καθάρματα τους Γερμανούς αυτοί πάντα έτσι ήταν, δύο παγκόσμιους πολέμους έχουνε κάνει και έχουν θάψει τον κόσμο ολόκληρο. Δεν τα έχω ούτε με τον Μητσοτάκη με τους αδωνοβορίδηδές του, ούτε με τον Τσίπρα με τους δραγασακοτσακαλώτους του, αυτοί υπάλληλοι είναι που πουλάνε τη μάνα τους για την καρέκλα. Τα έχω με εσάς, τους δήθεν αριστερούς, τα φασιστοειδή που το παίζετε πονόψυχοι και έχετε θάψει κάθε αξία της αριστεράς, που προσβάλετε και σκυλεύετε την έννοια και το ήθος του αριστερού ανθρώπου... εσείς είστε ο καλύτερος φορέας του κακού, οι χρήσιμοι ηλίθιοι των αποικιοκρατών δουλεμπόρων και βασικός λόγος αυτής της κατάστασης που βιώνει η πατρίδα μας και ο ελληνισμός. Κοροϊδεύατε, λοιδορούσατε, αμαυρώνατε τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού απέναντι στην προκλητικότητα σφετεριστών της ελληνικής ιστορίας και διασκεδάζατε με χαιρεκακία για την προδοσία της Μακεδονίας, επειδή κολλούσαν οι πατριδοκάπηλοι χρυσαυγίτες και κάποιοι γραφικοί καρναβαλιστές. Γενικεύατε και χλευάζατε μαζί με αυτούς όλους τους πατριώτες που αντιστέκονταν στην προδοσία -ξέρω βγάζετε σπυριά, πατριώτης ήταν ο Άρης όμως, όχι ο κάθε χρυσαυγίτης. Εσείς νομιμοποιήσατε την κρατική βία βγάζοντας χολή για τους Έλληνες που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της πατρίδας και στις παρανομίες και αυθαιρεσίες της εξουσίας που αποφάσιζε δικτατορικά γι' αυτόν χωρίς αυτόν, ταυτίζοντας την συντριπτική πλειονότητα με την ΧΑ. Τώρα το κτήνος που εκθρέψατε είναι στους δρόμους στα νησιά και στα σπίτια μας και είστε βασικοί συντελεστές της ασυδοσίας του και βασικοί υπεύθυνοι του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, του Αιγαίου και της πατρίδας όλης. Όμως, ο αριστερός δεν έχει καμία σχέση με εσάς, η αριστερά δεν έχει καμιά σχέση με εσάς, η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με εσάς, ο Νικηφόρος, ο Άρης Βελουχιώτης, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης δεν έχουν καμία σχέση με εσάς και θα ήσασταν οι πρώτοι στους οποίους θα εφάρμοζαν το "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". ΟΧΙ, δεν έχουμε καμία σχέση με εσάς, αλλά ούτε και εσείς με την αριστερά, ιδεοληπτικά μιάσματα και μισθοφόροι της νέας τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/2/20 12:01

    Ο κύριος Καζάκης!
    ξέρετε τι κύριος είναι αυτός θα έλεγε ο μακαρίτης ο Τούρκος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/2/20 13:57

    οχι..εχει κανενα προβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/2/20 11:07

    Τάσος Χατζηαναστασίου
    ·
    Η εμπειρία από την αθρόα μετανάστευση μουσουλμανικών πληθυσμών στις χώρες της Δύσης είναι ιδιαίτερα διδακτική, εφόσον βέβαια θέλουμε να την αντιληφθούμε και να την αξιοποιήσουμε. Οι πληθυσμοί αυτοί δεν ενσωματώθηκαν και δεν υιοθέτησαν τις αξίες της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας, της ελευθερίας. Τι να πούμε, ακόμη, για τη θέση της γυναίκας ή για την ισλαμιστική προπαγάνδα και, ακόμη χειρότερα, την τρομοκρατία; Η διαφορά με τη χώρα μας, πέρα από το μπάχαλο του κρατικού μηχανισμού και το ότι έχουμε πολύ μικρότερο πληθυσμό, είναι ότι σε μας η μόνιμη εγκατάσταση ενός μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων οδηγεί επιπλέον στην υπαγωγή μας στον έλεγχο της Τουρκίας και με μαθηματική ακρίβεια σε εδαφική συρρίκνωση. Νομοτελειακά δε, στην εξαφάνιση ενός, όχι ανώτερου, αλλά οπωσδήποτε, ιστορικού έθνους. Αυτό μπορεί να μην απασχολεί κάποιους αλλά φαίνεται πως, ευτυχώς, ενδιαφέρει ένα ακόμη πλειοψηφικό κομμάτι των Ελλήνων πολιτών.
    ο αρθογραφος ειναι ιστορικος συγγραφεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.