Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Καλό ταξίδι Πάνο

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Πάνος Ροζής 
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στο χωριό στις 4μμ 
Ψυχούλα!!

           Από μένα αυτό "σειρά"

Κατευόδιο στον Πάνο (Ροζή)

Πανούλη, έτσι συνήθιζα να σε λέω, τώρα που το σκέφτομαι, αυτό το υποκοριστικό προέκυπτε από την εκτίμηση που σου είχα, από την αγάπη και την συμπάθεια που ένιωθα για 'σένα. Ναι, Πανούλη, ασφαλώς καλό θα είναι το μακρινό σου ταξίδι και βεβαίως καλή θα είναι η αιώνια ζωή σου στον Κήπο των Αγγέλων. Γιατί ήσουν ένα αγαθό παιδί, τίμιο, ανεκτίμητο. Πολλές φορές συναντιόμασταν και κουβεντιάζαμε για το χωριό μας, για τους πατριώτες μας, ποτέ δε σε άκουσα να πεις κακό λόγο για κανέναν.

Ήσουν χαρακτηριστικά αμέτοχος στις κοινωνικές, πολιτικές, συλλογικές τριβές που, κατά καιρούς παρουσιάζονταν μεταξύ των πατριωτών.

Ήσουν εσύ που μας μετέφερες ζωντανά, κάθε φορά, κάθε αγγελία για περιστατικά που αφορούσαν πατριώτες μας: Όπως «πέθανε ο ... τάδε, το έμαθες;», «Παντρεύεται η ... τάδε», «Φέρανε στο νοσοκομείο τον ... τάδε». κ.α κ.α.

Τι να πρωτοθυμηθώ, ρε Πανούλη; Πολλές φορές, όταν σου δινόταν ευκαιρία, ορμήνευες όλους, μικρούς και μεγάλους και έδινες σωστές συμβουλές και δημιουργούσες την εντύπωση ότι ήσουν ο πιο συνετός και ο πιο σώφρων γέροντας.

Α, ναι, η φιλοτιμάδα σου δεν περιγράφεται. Τώρα μου έρχεται στο νου εκείνο το περιστατικό, που κάποια φορά δεν είχες χρήματα στην τσέπη σου. Μα πώς να έχεις, αφού όσα και να είχες τα δαπανούσες με την υπέρμετρη φιλοτιμάδα σου. Τότε σου έδωσα μερικά χρήμαρα που σου χρώσταγα. Πριν τα βάλεις στην τσέπη σου δίνεις εντολή στο καφενείο «να διπλοκεραστεί ο φίλος σου ο Κώστας», αυτός από την Καρκαλού, ρε Πανούλη. Σε λίγο είδες να περνάει μια γνωστή σου γερόντισσα που ήξερες  ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Τρέχεις και της προσφέρεις «τον οβολό σου από το υστέρημά σου». Τότε ήταν που σε πλησίασαν τρία μικρά παιδιά, αδερφάκια, απ' αυτά τα πολύ μελαμψά, διαισθάνθηκες ότι το στομάχι τους ήταν εντελώς άδειο. Τα πήρες, τα πήγες στο περίπτερο, τους αγόρασες μπισκότα, γκοφρέτες, αναψυκτικά.

Και όλα αυτά χωρίς καν ίχνος εντυπωσιασμού.

Ε, πήρες και τσιγάρα και πάλι ... άδεια η τσέπη σου, δεν ήταν και πολλά!!

Πανούλη, πολλοί στο άκουσμα του θανάτου σου, λυπήθηκαν και διατύπωσαν τα πιο καλά λόγια για σένα. Μεταξύ αυτών ήταν και η Λέττα.

Θα θυμόμαστε πάντα την καλοσύνη σου.

Συλλυπητήρια στους δικούς σου

Ο Κώτσιος το Μαγκόγιαννη.

 

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/11/19 12:51

    Συλλυπητήριο από το Δ.Σ του Συλλόγου Γλανιτσιωτών Τρίπολης ο θεός να τον αναπαύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/11/19 13:50

    καλη αναπαυση πανο gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/11/19 16:04

    Α ρε πανο,βιαστηκες πολλυ , θα μπορουσαμε να ακουσουμε καμποσες φορες ακομα το,,κατου στις μαυρες θαλασσες καλο δρομο φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/11/19 17:35

    Αγαπητέ πατριώτη και φίλε μου Πάνο . Αυτή την ώρα, που τα άγια χώματα του χωριού μας θα σε αγκαλιάσουν στοργικά, νοερά σε αποχαιρετώ με βαθύ πόνο ψυχής.Ομολογώ πως πέρασες στην επίγεια ζωή σου πολλά " γκιντέρια " και βάσανα.Όλα όμως τα άντεξες και τα ξεπέρασες με θάρρος και ιώβια υπομονή και επιμονή.Θα θυμάμαι πάντα τον τίμιο ,πράο, πρόθυμο και ευγενικό σου χαρακτήρα.
    Θερμά συλλυπητήρια στα αδέρφια σου Γιώργο και Σόλωνα και σε όλους τους λοιπούς συγγενείς σου. Να έχουν την εξ Ύψους παρηγορία . Να ζήσουν να σε θυμούνται.
    Προσεύχομαι στον Πανάγαθο Θεό μας να αναπαύσει την ψυχή σου.Καλό σου ταξίδι Πάνο στους ουρανούς των Αγγέλων.
    Αιωνία σου η μνήμη.
    Μαρίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό σου ταξίδι Πάνο
    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/11/19 18:49

    Πάνο, καλό σου ταξίδι και χαιρετίσματα.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.