Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Ρεβανσιστική αποχαλίνωση


ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Να ’λεγες ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν αφοπλιστεί και τους απαγορευόταν διά ροπάλου η χρήση ροπάλων, ασπίδων, βομβίδων και δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, θα καταλάβαινες το τωρινό πάθος τους για επανασύσφιγξη των σχέσεών τους με το πλήθος. Αλλά και στη συριζαϊκή «μεσοβασιλεία», που διέσπασε την κομματοπαράδοτη «κανονικότητα», κανονικότατα επιδίδονταν οι ένστολοι στην τέχνη της ξυλοκοπικής. Κανένα σύνδρομο στερήσεως δεν τους ταλαιπώρησε

Μπορεί να άλλαζαν οι υπουργοί, αλλά τα όργανα έμεναν ανεπηρέαστα, πιστά στο καθήκον. Εναν σκοπό έχουν μάθει να παίζουν, κι αυτόν παίζουν. Οποιος κι αν διευθύνει την ορχήστρα. Και τον σεβασμό τους προς τα περήφανα γερατειά συνέχισαν λοιπόν να δείχνουν, λούζοντάς τα στο δακρυγόνο, και όποιον πετύχαιναν ξεκομμένο στις πορείες τού άλλαζαν τον αδόξαστο. Μάλιστα, με το που τέλειωναν το θεάρεστο έργο τους, πρόσφεραν ευγενικά στους ξυλοκοπηθέντες ένα ωραίο βιβλιαράκι γεμάτο ξυλοτυπίες. Στις σελίδες του είχαν συγκεντρώσει τις δριμύτατες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και του πρώτου Συνασπισμού, και της ΕΑΡ, και του ΚΚΕ εσωτερικού) περί αφοπλισμού της αστυνομίας και καταργήσεως των ΜΑΤ.

Μολαταύτα, όλα δείχνουν ότι από το καλοκαίρι και μετά αποχαλινώθηκαν. Σαν να αποφάσισαν να πάρουν κάποιου είδους ρεβάνς, τώρα με τη νέα κυβέρνηση, που τους επιτρέπει να μπουκάρουν παντού, στα πανεπιστήμια, σε σπίτια, στην Ευελπίδων, σε λίγο και στις εκκλησίες, σε όσες δεν έχουν ήδη καταληφθεί από «λαθροτζιχαντιστές». Πάντα υπέρ αποκαταστάσεως του νόμου και της τάξεως. Δεν είναι μόνο ότι δέρνουν πια και για την πλάκα τους όποιον βρεθεί στον σαρωτικό δρόμο τους. Εχουν κόψει και τον χαλινό της γλώσσας τους. Και βρίζουν. Ακατάσχετα. Κι ας τους γράφουν οι κάμερες και τα κινητά. Και; Μήπως έπαψαν να βγάζουν τα διακριτικά τους; Ή μήπως έχουν να φοβηθούν τίποτε από τις θρυλικά φαρισαϊκές ΕΔΕ;

Αμολάνε λοιπόν όλα τα σεξιστικά που έχει αποστηθίσει η μαγκιά τους και δείχνουν να το απολαμβάνουν όπως τα πιτσιρίκια όταν πρωτοβλαστημάνε και νιώθουν πια μεγάλα και ελεύθερα. Κάπου θα διάβασαν φαίνεται ότι έτσι πολεμούσαν μια φορά κι έναν καιρό. Πρώτα αλληλοβρίζονταν οι αντίπαλοι κι ύστερα έπαιρναν φωτιά τα καριοφίλια – ή τα τόξα, ακόμα πιο παλιά. Οι ένστολοί μας βλέπουν σαν εχθρό την κοινωνία. Ετσι έμαθαν. Ετσι τους έμαθαν, από τον έναν «εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας» στον άλλον. Μισός αιώνας μεταπολίτευση, πλην η αστυνομική νοοτροπία μοιάζει ανεξέλικτη.


2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο χψ ξερει για τον Μπουκάλα

Ανώνυμος είπε...

Periklis Danopoulos
Στην Ελλάδα σήμερα, η ανεργία υπολογίζεται περίπου στο 40%. Όχι η επίσημη, αλλά η πραγματική. Χωρίς να υπολογίζονται στα ποσοστά, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, κάποιοι εδώ και αρκετούς μήνες. Η απουσία ρευστότητας στην αγορά, η κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης,δεν προοιωνίζουν κάποια βελτίωση.
Αυτή την περίοδο διάλεξε, ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, να προτείνει να δοθεί άδεια εργασίας σε όλους(!!!) τους μετανάστες και πρόσφυγες που υπάρχουν στην χώρα. Δηλαδή για να καταλάβουμε, πέραν όλων των υπολοίπων θεμάτων, να αυξηθεί ο αριθμός όσων ζητούν εργασία. Μα και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών γνωρίζει, ότι όταν αυξάνεται η ζήτηση εργασίας και η προσφορά παραμένει σταθερή ή μειώνεται, αυτό οδηγεί φυσικά σε αύξηση της ανεργίας και σταδιακά σε μείωση της αμοιβής της εργασίας.
Αλλά φυσικά αυτός είναι ο στόχος. Φτηνή και όλο και φθηνότερη εργασία. Ο μεγάλος στόχος της παγκοσμιοποιητικής ''αγίας οικογένειας'', τα συμφέροντα της οποίας τόσο πιστά εξυπηρετούν οι πολιτικοί σήμερα.
Κομπογιανίτες, ψευδοπροφήτες του πολυπολιτισμού, αδίστακτοι και κυνικοί. Γιάνης Βαρουφάκης, καθηγητής και ....αριστερός παρακαλώ.
Και αυτά τα εκτρώματα της πολιτικής, αυτούς τους πολιτικούς τσαρλατάνους, υπάρχουν κάποιοι που τους ψηφίζουν και τους στηρίζουν.
<>(στην μνήμη του Γιώργου Σκούρτη)