Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Τι είν’ η Ελλάδα μας...


Δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Ευτυχώς. Δεν είναι οι λιγοστοί ακροδεξιοί που διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Εξω οι λάθρο» και με τον φασιστικών συνυποδηλώσεων κέλτικο σταυρό στο πανό τους να μαγαρίζει το όνομα «Ιερός Λόχος» που διάλεξαν για τίτλο τους. Απορίας άξιον πώς δεν κατέστρεψαν κάποιο εβραϊκό μνημείο στο πέρασμά τους, όπως το συνηθίζουν οι «ελληνόψυχοι», μια και στο στενό μυαλό τους το μόνο σενάριο που χωράει προβλέπει ότι οι σιωνιστές και το Ισλάμ συνωμοτούν να υφαρπάξουν την Ελλάδα από τους Ελληνες. Υπό την καθοδήγηση του Ασμοδαίου με το ψευδώνυμο Σόρος.


Η Ελλάδα δεν είναι οι μερικές δεκάδες «ανησυχούντες πολίτες» που κυνηγούν αγριεμένοι και με λεξιλόγιο αποκαλυπτικό του ήθους τους τα λεωφορεία των προσφύγων από χωρίου εις χωρίον και από πόλη σε πόλη – στα Βρασνά, στη Σκύδρα, στη Νάουσα, στα Γιαννιτσά κι αλλού. Δεν είναι ούτε οι επίσης μετρημένοι στα δάχτυλα πεντέξι (ακροδεξιών) χεριών που, με την επιστασία δημοτικών αρχόντων ή όχι, στήνουν μπλόκο στα λιμάνια για να μη δέσουν τα «πειρατικά», είτε για βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες πρόκειται είτε για πλοία της γραμμής που μεταφέρουν ξεριζωμένους.

Αλλά, κακά τα ψέματα, Ελλάδα είναι και αυτοί. Βρίσκουν μάλιστα πάντοτε πρόθυμα κανάλια, πανελλαδικά και τοπικά, να τους υπερπροβάλλουν. Τους εμφανίζουν σαν μέγα πλήθος –με τη βοήθεια κουτοπόνηρων πλάνων– και τους παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν δίχως αντίλογο το παραλήρημα της «ιερής οργής» τους. Ακόμα και όσοι απειλούν ότι «θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους», δηλαδή τις καραμπίνες, παρελαύνουν σαν ήρωες εθνοφύλακες σε μια μικρή οθόνη ανενδοίαστα κίτρινη. Τα ίδια ακριβώς αιμοβόρα συνθήματα ακούγονταν και την εποχή της «εισβολής των Αλβανών», όταν υπήρχαν δίαυλοι που έστηναν επ’ αμοιβή μπροστά στην κάμερα «αγανακτισμένους υπερασπιστές του χώματος που μας παρέδωσαν οι παππούδες μας», που είχαν στα χωράφια και τα κοπάδια τους φτηνούς Αλβανούς.

Ελλάδα, ας μην το κρύβουμε, κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από μυθεύματα περί «φιλόξενων γονιδίων», είναι και όσοι εμπορεύονται μίσος με ψευδέστατα ισλαμοφαγικά και εβραιοφαγικά πρωτοσέλιδα. Είναι και όσοι διακινούν χοντροκομμένα φέικ νιους από τα σόσιαλ μίντια. Είναι και οι συλλέκτες ψήφων τύπου Βελόπουλου, οι οποίοι, καλύπτοντας το κενό της Χρυσής Αυγής, απαιτούν να τειχιστεί και να ναρκοθετηθεί ο Εβρος και να εξοριστούν οι «λάθρο» σε ξερονήσια. Οχι, δεν θα τους πηγαίνει νερό η υδροφόρα. Ας φροντίσει ο Αλλάχ τους.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

15 σχόλια :

  1. Ανώνυμος8/11/19 03:20

    να μας πει ο χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/11/19 21:13

    Κανείς δεν επιλέγει να είναι πρόσφυγας, να αφήσει τα πάντα πίσω του για ένα αβέβαιο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/11/19 21:51

    ασε μας καημενε..και πρεπει να μαζεψουμε μερικα εκατομμυρια εδω να ψοφησουμε ολοι..να μη λετε σαχλαμαρες που δε θα ελεγε κανεις πατριωτης πριν 40 χρονια..ψυχοπονιαρη.θα μας κανεις και διδασκαλια τωρανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/11/19 21:54

    «Η μετανάστευση είναι το μέσο για τη διαιώνιση της σκλαβιάς….…»

    « Ο Σοσιαλισμός αντιπαθεί την ελεημοσύνη για την ταπείνωση στην οποία υποβάλλουν τα άτομα που έχουν ανάγκη και γιατί ενσταλάζουνε μέσα τους το μίσος. Και επιπλέον, γιατί σε μια χώρα όπου υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη οι ελεημοσύνες είναι περιττές. Και όσοι αρέσκονται στο ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ας μην ξεχνούν ότι δεν θα υπήρχαν καλοί Σαμαρείτες, αν δεν υπήρχαν ληστές. Οι σωτήρες και οι ελευθερωτές ίσως είναι λαμπροί για μυθιστορήματα και αγιογραφίες, μια όμως που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουνε χωρίς αμαρτωλούς και θύματα, είναι κακά κοινωνικά συμπτώματα…»

    ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/11/19 21:59

    Τί να κάμω, τί να γίνω,

    να σε γράψω μια γραφή,

    νά ΄ν΄το αίμα μου μελάνι

    και το στήθος μου χαρτί????



    Όπως λέει η Μιράντα Τερζοπούλου, στο The Book's Journal, ο Παντελής Μπουκάλας μελετάει σαν φιλόσοφος ισοβίτης το δημοτικό τραγούδι!!!!!

    Στο βιβλίο του "Το αίμα της αγάπης" (ο πόθος και ο φόνος στη δημοτική ποίηση) έχει γράψει δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι που ξεπερνά τα μέτρα ενός ανθρώπου!!!!

    Και φυσικά, τι να πει ο χψ μπροστά στον Παντελή Μπουκάλα????

    Απλά τον "μεταλαβαίνει" και καταλαβαίνει τι σημαίνει να είσαι πρώτα άνθρωπος με αγάπη και ύστερα ας δηλώσεις ότι θέλεις......


    Υ/Γ1 Στην προηγούμενη ανάρτηση σας μετέφερα το λόγια του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, σαν σχόλιο. Σήμερα σας προτρέπω να πάρετε το βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα και να διαβάσετε πως ο ΕΛΛΗΝΑΣ μέσα από τα δημοτικά του τραγούδια καταλαβαίνει την αγάπη, που δυστυχώς δεν έχει καμία μα καμία σχέση με κάποιους (ευτυχώς λίγους) πατριδοκάπηλους ελληναράδες που εκμεταλλεύονται το τεράστιο θέμα του προσφυγο-μεταναστευτικού και σπεκουλάρουν την κατάσταση, καμουφλάροντας κάποιοι το ναζιστικό και φασιστικό τους υπόβαθρο....

    Υ/Γ2 Ελπίζω να μην μας προτείνει λύση ο προηγούμενος σχολιαστής, που σκιάζεται μην ψοφίσουμε όλοι μαζί, γιατί αν γράψει τι πραγματικά θα ήθελε να γίνει, ο πατριώτης, θα έφριτταν και οι πέτρες

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/11/19 10:37

    κανενας πατριωτης δε θελει να γινει τιποτα εκτος απο κεινους που οτι ηθελαν εγιναν.πρεπει να ειναι πολυ μικρος στην ηλικια για να θελει να γινει.και δεν περιμεναμε τον Παντελη Μπουκαλα να μας διδαξει το δημοτικο τραγουδι τωρα που το ανακαλυψε.το εχουν μελετησει πριν απ αυτον ο Πολιτης ο Φωριελ ο Γκαιτε.το εχουν αγαπησει και τιμησει με συλλογες απ το χωριο μας ο Σταματης ο Μακρης κι ο Κωστας Βασιλοπουλος και τοσοι δασκαλοι και γραμματισμενοι.και τελος ειναι ανηθικο να κατηγορεις ανθρωπους για φασισμο στη Γλανιτσια των δυο χρυσαυγιτικων ψηφων παριστανοντας το χριστιανο και το δημοκρατη αλλα καθολου τον ελληνα.ενταξει και να μην ξαναεπανελθεις δηλητηριαζοντας την ατμοσφαιρα.γραψε αλλου εκει που υπαρχουν φασιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/11/19 14:50

    και μην ξανακουβαλησεις δηλητηρια εδω μεσα.οχι χψ..τ ονομα σου .μονο οι πρακτορες μυστικων υπηρεσιων εχουν τετοια ονοματα κι αν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/11/19 18:34

    Επιβεβαιώθηκε η μία από τις δύο χρυσαυγίτικες ψήφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/11/19 20:15

    εισαι ηλιθιος 18.34..σε πηρε ωρα ε μεχρι να το σκεφτεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/11/19 22:36

    καλα ο αλλος γραφει και χψ..εσυ που δε γραφεις τιποτα θα μας πεις ποιος εισαι;; εισαι ντιπ χαζος μου φαινεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/11/19 22:53

    εσυ τωρα εισαι ο ιδιος η ενας βοηθος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/11/19 23:04

    ρε φιλε εχεις αρ%%%%%%ια να γραψεις το ονομα σου:::: και μετα ζητα απο τον αλλονα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/11/19 08:21

    χαχαχαχαχα μην πεσουνε τα δικα σου τοσο βαρεια που ειναι..ζητα απο κανενα να σου τα βασταει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/11/19 08:58

    ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑς ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΡΑΦΕΙς ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος10/11/19 08:59

    παρε το κουβαδακι σου και σ αλλη παραλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.