Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. και τους τοκογλύφους της.


Του Γιάννη Αθανασιάδη

Η απίθανη πλάνη που κυριάρχησε στο εκλογικό σώμα των Ελλήνων ψηφοφόρων την 26/05/2019, και συνεχίζει να αναπαράγεται από τους αναλυτές και δημοσιογραφούντες των συστημικών ΜΜΕ είναι,
ότι τα κόμματα που κυριάρχησαν στα ταμπλό των εκλογικών αποτελεσμάτων, διαφέρουν μεταξύ τους.

Δυστυχώς ακόμη και τώρα που κάποιοι διαβάζουν αυτές της γραμμές θα εξανίστανται, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να ταυτίζω την δεξιά με την … αριστερά!
Λες και ο «θάνατος» διαφέρει αν θα γίνει με κρεμάλα ή με τυφεκισμό. 
Όταν δεν είναι σε θέση να δουν την διάχυση του πολιτικού εσμού της ευρωλατρείας, η οποία αποτελεί το βασικό διαπιστευτήριο για να είναι κάποιος συμβατός με όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, τότε ή είναι διανοητικά μύωψ η παπαγαλάκι του συστήματος.


Νεοδημοκράτες και βαθύ ΠΑΣΟΚ μετεγγράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Συριζαίοι στην ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού κλπ, κλπ. Μέχρι και στελέχη του ανεκδιήγητου Λεβέντη έχουν εγκολπωθεί.

Τσίπρας και Μητσοτάκης, ΝΔ και Συριζα διαφέρουν όσο οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Αυτοί και τα κόμματά τους, με τα αντίστοιχα δεκανίκια και εξαπτέρυγα του ευρωσυστήματος, οδήγησαν την χώρα μας στην σημερινή της κατάντια.
Μια χώρα σε πλήρη αποδόμηση, που δεν έχει δικά της λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, επικοινωνίες, ενέργεια, που είναι υποθηκευμένη όλη η δημόσια περιουσία, που έχει ανοίξει τις πόρτες της εθνικής της άμυνας σε κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη που περνά από την γειτονιά της!
Η Ελλάς διαλύεται για να πουληθεί ως «σκράπ» στις πολυεθνικές και να τεμαχιστεί ως «ψοφίμι» από τις  εθνικιστικές ύαινες των γειτόνων της.

Όλα αυτά τα κόμματα του κοινοβουλίου, αυτό που λένε από την ημέρα που ο ΓΑΠ μας πέταξε στα σαγόνια των ευρωτοκογλύφων και του ΔΝΤ, είναι ότι «το κράτος έχει συνέχεια»! Δηλαδή, πως ότι ψήφισαν οι προηγούμενοι, δεσμευόμαστε να εκτελέσουμε οι επόμενοι.

Μιλάμε δηλαδή για ένα αδιάρρηκτο μπλόκ του ευρωμονόδρομου που παίζει απλά με κάποιες διαχειριστικές διαφοροποιήσεις στα προγράμματά του, τόσες όσες τους επιτρέπουν οι «θεσμοί» και η επιτροπεία του ευρωιερατείου.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. και τους τοκογλύφους της.

Είναι πλέον κατανοητό και κοινός τόπος πως όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια πρόδωσαν την εντολή του λαού, ήταν τα κόμματα που δεν αμφισβητούν τον ευρωμονόδρομο της Ελλάδας.
Γιατί ακόμα κι αν δεν είχαν τέτοια πρόθεση, η εξάρτηση από το αντιδημοκρατικό ιερατείο της ΕΕ, την ΕΚΤ και η αποδοχή της άνευ όρων παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλη πολιτική.

Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε τα παραπάνω, θα κατανοήσουμε και το εκλογικό παιχνίδι των εξουσιαστών.
Μόνο τότε θα δούμε ξεκάθαρα την ανάγκη συσπείρωσης του πατριωτικού δημοκρατικού χώρου, για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, μακριά από εξωχώρια κέντρα εξουσίας και εξάρτησης, που δεν ελέγχονται από τον ίδιο το λαό.

Αυτήν την ώρα στον διαλυμένο και χιλιοπροδομένο πατριωτικό δημοκρατικό χώρο, η ανάγκη δημιουργίας οργανωμένου φορέα, με καθαρές και ρεαλιστικές θέσεις, χωρίς αλληθωρισμούς, κραυγές και αντιφάσεις, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

18 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/7/19 09:56

    Πέντε μέρες και σήμερα.

    Ο χρόνος μετράει ανάποδα προς την αλλαγή σελίδας.

    Δεν ξέρω αν θα είναι αυτή που περιμένουμε.

    Τουλάχιστον όμως, μιλάμε με όρους λογικής και όχι με υπερκόσμιους ήχους κάτω από το θρόισμα των λεφτόδεντρων του Αλέξη Τσίπρα…

    Ζαμπούκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/7/19 10:04

    Τα τελευταία τούτα χρόνια ειπώθηκαν σ' αυτόν τον τόπο τα χειρότερα ψέματα..

    Τα ίδια τα ψέματα ντράπηκαν περισσότερο από τα στόματα που τα είπαν....

    (κάπως έτσι το είπε ο μεγάλος Λουντέμης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/7/19 10:48

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ PSI ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

    Ο ΝΕΟΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΞΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ ΑΛΛΑ ΨΗΛΟΛΥΧΝΟΣ ΜΕ ΓΟΥΡΛΩΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΠΟΝΔΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/7/19 10:53

    Το πείραμα της μετάβασης ενός τμήματος της δημόσιας ασφάλισης, της επικουρικής, σε ασφαλιστικές εταιρείες με στοιχεία ultra - κεφαλαιοποίησης εφαρμόστηκε σε διάφορες χώρες, όπως στην Ουγγαρία το 1998, την Πολωνία το 1999, τη Λετονία το 2001, τη Βουλγαρία το 2002, την Εσθονία το 2002, τη Λιθουανία το 2004, τη Σλοβακία το 2005. Ωστόσο, το 2008, με τη χρηματοπιστωτική κρίση, κατέρρευσαν αυτά τα συστήματα και όλοι έτρεξαν στο καταφύγιο του αναδιανεμητικού συστήματος, με αποτέλεσμα να πληρώσουν ένα τεράστιο κόστος οι κρατικοί προϋπολογισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/7/19 11:48

    Ότι μα@@@@@ία διαβάζει την αντιγράφει και την πιστεύει.......κι όμως ψηφίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/7/19 12:30

    Λίγη υπομονή.. Από Δευτέρα, θα μας κυβερνήσει ένα νέο κόμμα... κατακαινουριο..άσπιλο.. αμόλυντο..😇. υπομονή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/7/19 13:02


    Το κόστος μετάβασης από το ισχύον σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, κατά βάση, στο ιδιωτικοποιημένο κερδοσκοπικό (ασφαλιστικές εταιρείες) και με ατομικούς λογαριασμούς δεύτερο πυλώνα και ιδιωτικοποιημένο μη κερδοσκοπικά προαιρετικό τρίτο πυλώνα (επαγγελματικά ταμεία) σύμφωνα με την ερευνά μας έχει εκτιμηθεί στο επίπεδο μέχρι των 55 δισ. ευρώ. Γεγονός που, εκτός από τις προαναφερόμενες, έχει και άλλες σοβαρές συνέπειες:

    α) Στις γενιές μετάβασης που θα κληθούν να καταβάλλουν από το χαμηλού επιπέδου εισόδημά τους δύο φορές ασφαλιστικές εισφορές για παροχή πολλαπλάσια χαμηλότερη και αβέβαιη για την καταβολή της, εφόσον οι αποδόσεις από την αξιοποίηση του αποθεματικού κεφαλαίου που σχηματίζεται από τις καταβαλλόμενες υποχρεωτικά μηνιαίως εισφορές υποτάσσονται στην αβεβαιότητα του υψηλού κινδύνου και τη λογική των κεφαλαιαγορών.

    β) Στον κρατικό προϋπολογισμό που θα κληθεί να αναγνωρίσει και να συμπεριλάβει στο σκέλος των δαπανών και του χρέους τα ομόλογα αναγνώρισης, η έκδοση των οποίων δεν είναι συμβατή με τους όρους της δανειακής σύμβασης της χώρας μας με τους δανειστές.

    γ) Στην ανατροπή επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και των συνεπειών που θα επιφέρει με την επιλογή αύξησης της άμεσης ή της έμμεσης φορολογίας ή συνδυασμό και των δύο για τους φορολογούμενους στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/7/19 13:37

    τρολ του συριζα ησουνα παντα...τελικα δε βανεις μυαλο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/7/19 13:43

    βάλε και κανένα θαυμαστικό!
    μη χάνεις την προσωπικότητά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/7/19 14:18

    Έχει μπερδέψει τους καπεταναίους με τ' άρματα και τους γύφτους με τα νταούλια..

    και όμως ψηφίζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος2/7/19 19:58

    ΕΔΩ για να νιώσεις υπερήφανος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2/7/19 21:22

    Μπορεί να μυρίζει βοθριλα αλλά είναι πεντακάθαρος κι αυτό εμένα μου φτάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/7/19 22:25

    από πότε οι χαφιέδες είναι πεντακάθαροι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/7/19 22:40

    Τον γλεντήσανε στο βοθροκάναλο.....

    Κι όμως αυτό το τίποτα είναι ο πρωθυπουργός.......

    ευτυχώς για λίγες μέρες ακόμα......και οποιοσδήποτε άλλος θάναι χίλιες φορές καλύτερος....όποιος και νάναι//////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/7/19 00:14

    Ντροπή για την Γλανιτσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/7/19 00:16

    Δεν μπορούσαν να τον κάνουν καλά. Και, στις πιο σκληρές ερωτήσεις, όχι μόνο απαντούσε με άνεση, αλλά έβαζε και τους δημοσιογράφους – αν είναι δυνατόν! – στη θέση του απολογούμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος3/7/19 08:08

    η ΚΟΣΙΏΝΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ?

    ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΦΟΝΤΑ.

    ΜΙΚΡΟΨΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙΝΑΡΙΌ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος3/7/19 09:29

    Απλά κι είναι "εγγονή εξ αγχιστείας" του δρακουμελ, ανιψιά του Γουρλοματη, νύφη της Ντόρας και σύζυγος του Δημάρχου χαχαχαχαχα
    Αυτή η χώρα έχει ό,τι της ταιριάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.