Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Συγκλονίζει το σκίτσο με το προσφυγόπουλο που πνίγηκε στη Μεσόγειο.


Μετά τον μικρό Αϊλάν, το αγόρι χωρίς όνομα... 
Πρόκειται για τον 14χρονο μετανάστη από το Μάλι που πνίγηκε το 2015 στη Μεσόγειο και σκίτσο του κάνει θραύση τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή... Την ιστορία του μικρού μετανάστη έφερε στο φως η Κριστίνα Κατανέο. Πρόκειται για Ιταλίδα ιατροδικαστή από της οποίας το «τραπέζι» έχουν περάσει δυστυχώς πολλά θύματα της Μεσογείου και δη μετανάστες που ρίσκαραν τη ζωή τους για ένα καλύτερο «αύριο». 
Στο βιβλίο της Naufraghi senza volto (σ.σ. Απρόσωπα ναυάγια) υπάρχει αυτή η συγκλονιστική ιστορία. Κάνει λόγο για ένα 14χρονο αγόρι που πνίγηκε στη Μεσόγειο. Όταν η ιατροδικαστής εξέτασε τη σορό του, ήρθε αντιμέτωπη με μια συγκλονιστική αποκάλυψη.


Στο μπουφάν του είχε ράψει, προσεκτικά διπλωμένο, τον έλεγχο του σχολείου του. Δεν είχε λεφτά. Δεν είχε έγγραφα. Είχε μόνο τον έλεγχο που αποδείκνυε πόσο καλός μαθητής ήταν. Τον έλεγχο που ήλπιζε ότι θα του προσέφερε ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Όταν η Κατανέο έφτασε στη σορό του μικρού αγοριού, δεν είχε άλλο τρόπο να καταλάβει από το να εξετάσει τα οστά του. Φορούσε τζιν, γιλέκο, σακάκι και πουκάμισο. Δεν είχε χαρτιά ή κάποιο άλλο έγγραφο. Είχε όμως τον έλεγχο του. Τους βαθμούς του στα μαθητικά και τις φυσικές επιστήμες.

Και εν συνεχεία τη σκυτάλη για την ανάδειξη αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας πήρε ο γνωστός σκιτσογράφος, Makkox.

Το σκίτσο του έχει εξελιχθεί σε viral σταα social media. Δείχνει ένα αγόρι χωρίς όνομα, αυτό το 14χρονο αγόρι από το Μάλι, να είναι καθισμένο στο βυθό της Μεσογείου και να δείχνει τον έλεγχο του σε ένα χταπόδι, έναν καρχαρία κι άλλα πλάσματα του βυθού. Κι εκείνα να του δίνουν συγχαρητήρια για τους βαθμούς του.

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/1/19 13:08

    Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι ένα όποιο θέμα που αύριο μπορεί πανεύκολα να ρυθμιστεί διαφορετικά. Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανένα εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν. Καμιά κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μπορεί να πάρει τόσο σοβαρές για την χώρα αποφάσεις. Γι’ αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος.

    Αθήνα, 19.1.2019

    Μίκης Θεοδωράκης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/1/19 22:28

    Periklis Danopoulos
    ·

    Τόσο μεγάλο μέτωπο?ΝΑΤΟ,ΕΕ, Συριζα,κιναλ,νδ και ας μην το παραδέχονται,ποταμι,κκε(μόνο στο νατοικό διαφωνούν),αντιφες,αντασρυες,γενικώς σύμπασα η εξωκοινοβουλευτική αριστερά,οι ΄΄αντιεξουσιαστές''(της κΥΠ),οι πρεσβείες ΗΠΑ,Γερμανία και άλλες φυσικά,εφημερίδες,κανάλια,Μπογιόπουλοι,.....όλοι απέναντι στα εθνίκια,που είναι και χαζά γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το να λέγονται μακεδόνες οι γείτονες είναι προς το συμφέρον τους.
    Η μάλλον λάθος.Το ξαναγράφω,.Τόσο μεγάλο μέτωπο ο συριζα,τα γιουσουφάκια και τα ορφανά του.Ε και οι πρεσβείες βέβαια.
    Μόνο που το μέτωπο ενεργοποίησε ανακλαστικά παροπλισμένα.Και για όσους αρέσκονται σε γεωγραφικούς προσδιορισμούς,θα αρέσει πολύ τούτο:
    -Αύριο δεν θα υπάρχει Βόρεια,Νότια,Ανατολική η Δυτική Ελλάδα,Θα είναι ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ για την ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/1/19 11:41

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2039772269475326&set=a.862183023900929&type=3&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.