Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου μέχρι της 18-03-2019 οι δηλώσεις ακινήτων για την Αρκαδία στο κτηματολόγιο


Αν το δηλώσεις θα το σώσεις
Ξεκινά τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, στην Αρκαδία. Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 17-12-2018 καιλήγει στις 18-03-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18-06-2019 για τουςκατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο. 

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας (18-03-2019) για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:


A) ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
Β) ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Γ) ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Δ) Από τον Δήμο ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΒΕΡΒΕΝΩΝ, ΕΛΑΤΟΥ, ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ (ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ), ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΗΣ, ΚΑΣΤΡΙΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)*, ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ, ΜΕΛΙΓΟΥΣ, ΜΕΣΟΡΡΑΧΗΣ, ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΠΛΑΤΑΝΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΠΡΑΣΤΟΥ, ΣΙΤΑΙΝΗΣ, ΣΤΟΛΟΥ, ΧΑΡΑΔΡΟΥ και ΩΡΙΑΣ

Ε) Από τον Δήμο ΤΡΙΠΟΛΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ), ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΩΝ, ΑΓΡΙΑΚΟΝΑΣ, ΑΘΗΝΑΙΟΥ, ΑΛΕΑΣ, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΗΣ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΟΥ, ΑΡΑΧΑΜΙΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ, ΑΣΕΑΣ, ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ, ΒΛΑΧΕΡΝΗΣ, ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΕΑΣ, ΒΟΥΝΟΥ, ΒΟΥΡΒΟΥΡΩΝ, ΓΑΡΕΑΣ, ΔΑΡΑ, ΔΑΦΝΗΣ (ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΟΥΧΙΟΥ)*, ΔΟΡΙΖΑ, ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, ΕΥΑΝΔΡΟΥ, ΖΕΥΓΟΛΑΤΕΙΟΥ, ΘΑΝΑ, ΚΑΛΤΕΖΩΝ, ΚΑΜΑΡΙΟΥ, ΚΑΝΔΑΛΟΥ, ΚΑΝΔΗΛΑΣ, ΚΑΡΔΑΡΑ, ΚΑΨΑ, ΚΕΡΑΣΙΑΣ, ΚΕΡΑΣΙΤΣΗΣ, ΚΕΡΑΣΤΑΡΗ, ΚΟΛΛΙΝΩΝ, ΚΩΜΗΣ, ΛΕΒΙΔΙΟΥ, ΛΙΘΟΒΟΥΝΙΩΝ, ΛΙΜΝΗΣ, ΛΟΥΚΑ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΜΑΙΝΑΛΟΥ, ΜΑΚΡΗΣ, ΜΑΝΑΡΗ, ΜΑΝΘΥΡΕΑΣ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ), ΝΕΣΤΑΝΗΣ, ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ (ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ)*, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗΣ, ΠΑΛΛΑΝΤΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ, ΠΑΠΑΡΗ, ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ, ΠΕΛΑΓΟΥΣ, ΠΕΡΘΩΡΙΟΥ, ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ, ΠΙΑΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΝΗ, ΡΙΖΩΝ, ΡΟΕΙΝΟΥ, ΣΑΓΚΑ, ΣΙΛΙΜΝΗΣ, ΣΙΜΙΑΔΩΝ, ΣΤΑΔΙΟΥ, ΣΤΕΝΟΥ, ΣΤΡΙΓΚΟΥ, ΤΖΙΒΑ, ΤΣΕΛΕΠΑΚΟΥ, ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΟΥ, ΧΩΤΟΥΣΗΣ και ΨΗΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Τρίπολη.: Λεωφ. ΟΗΕ 21-23, ΤΚ 22132
Τηλέφωνο: 27102 32009 – Φαξ: 27102 32129
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 20:30

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/1/19 02:05

    καλα μες το χειμωνα βρηκαν στην ορεινη Αρκαδια να μας στειλουν στα χιονια να ψαχνουμε τα χωραφια..ανοιξη και καλοκαιρι δεν υπηρχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/1/19 11:16

    Γιατι θα τα βρεις το καλοκαιρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/1/19 12:18

    Εγω θα βαλω κυνηγοσκυλο να τα ψαξει κατω απ τα πουρναρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/1/19 14:13

    Πανε τα χωραφια φιλε,καμια λακα φαινεται και αμα πας κοντα ειναι γεματη απο τρικοκιες και αχλαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/1/19 15:23

    άκουσα ότι κάτι κινέζοι κάνανε μετρήσεις για ουράνιο στο κουτσουλόπετρο και στην κοσονιά. ήρθαν λέει τρίτη φορά με κάτι στολές και οι μετρήσεις γίνονταν αχάραγο. τι να σας πω ίσως εκεί που δεν το περιμένεις να μας φέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/1/19 21:22

    Και κάτι Ρώσοι έρχονται νύχτα και κάνουν μετρήσεις για πλουτώνιο
    Τι να σας πω ίσως εκεί που δεν το περιμένεις να μας φέξει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/1/19 03:25

    βροχη οι μαλακιες..απο εναν ολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/1/19 17:31

    ρε ερευνες εγινηκανε αλλα ευρεθει μονο πουρναρονιο. gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/1/19 18:06

    OI ΓΟΝΕΙΣ ΝΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΔΑΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΚΡΗ ή ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/1/19 22:31

    σοβαρευτειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.