Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Η ζωή μας πίσω από μία οθόνη


Πόσες οθόνες υπάρχουν στη ζωή μας; Η τηλεόραση, ο υπολογιστής, το κινητό; Πόσες ώρες περνάμε πίσω από αυτές τις οθόνες; Πόσες από αυτές τις ώρες είναι δημιουργικές, μάς προσφέρουν νέες γνώσεις και ερεθίσματα, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους; Πώς αισθανόμαστε όταν - επιτέλους - ξεκολλήσουμε από αυτές τις οθόνες;
Συνήθως έχουμε αδειάσει. Υπάρχει ένα αίσθημα κενότητας μέσα μας. Δεν έχουμε αντλήσει τίποτα το ουσιαστικό ∙ αντιθέτως, έχουμε σπαταλήσει όλη μας την ενέργεια και πλέον δεν υπάρχει διάθεση για τίποτα καινούριο.


Στις οθόνες αυτές, διαδραματίζονται οι - ψεύτικες συνήθως - ζωές των άλλων. Οι διαφημίσεις, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι σειρές, οι εκπομπές, τα μέσα μαζικής «επικοινωνίας» παρουσιάζουν τις εξιδανικευμένες ζωές των άλλων. Ονειρικές διακοπές, πεντακάθαρα, υπερπολυτελή σπίτια, ιδανικές σχέσεις, αγαπημένες οικογένειες, χαμόγελα και όλα αυτά εξαφανίζονται μόλις σβήσουν τα φλας και οι κάμερες.

Βγαίνουμε για να συναντήσουμε φίλους και κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης είμαστε κολλημένοι στην οθόνη του κινητού – μήπως χάσουμε τις εξελίξεις!

Περνάμε τη ζωή μας παρακολουθώντας τις ζωές των άλλων. Και η δική μας ζωή πού βρίσκεται; Υπάρχει, συνεχίζεται ή βιώνεται παθητικά; Εξελίσσεται ή θα παραμείνουμε απλοί θεατές ακόμα και της δικής μας ζωής; Έχουμε γίνει παθητικοί δέκτες των αλλαγών, των εξελίξεων, των καταστάσεων. Δεχόμαστε ό,τι συμβαίνει χωρίς αντίδραση, χωρίς αμφισβήτηση. Τι μας συμβαίνει; Ποια είναι η πραγματική δύναμη που έχουν αυτά τα μέσα τεχνολογίας;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αποφασίσει να κλείσουν δια παντός αυτές τις οθόνες και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Οι ζωές των άλλων δεν θα μας αλλάξουν, δεν θα μας εξελίξουν, δεν θα μας προσφέρουν αγάπη, αλληλεπίδραση, γέλιο, ευτυχία.

Ας αποφασίσουμε να σβήσουμε τις οθόνες, να σηκωθούμε από τον καναπέ, να δημιουργήσουμε ενεργά τη ζωή μας. Ας μην αφήσουμε άλλο λεπτό να περάσει με ανούσιες παρακολουθήσεις οθονών
πηγη.

25 σχόλια :

  1. Ανώνυμος6/12/17 14:32

    Δεν τους άρεσαν οι εκθέσεις του για την οικονομία και τον έδιωξαν με "δημοκρατικό" τρόπο που μόνο ο κιοφτές με το μουστάκι κατανοεί!!!!!

    Υ/Γ υπομονή, αργά ή γρήγορα θα ξεμαγαρίσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/12/17 21:03



    Νέα άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το newsauto.gr…

    Σύμφωνα με αυτά -και αναμένοντας τα επίσημα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ και στον ΣΕΑΑ- η άνοδος είναι λίγο κάτω από το 12%, ήτοι πάνω από 6.500 καινούργια αυτοκίνητα. Είναι μάλιστα ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας ανόδου, βάζοντας αρκετά χρήματα στα κρατικά ταμεία. Συνολικά το πρώτο 11μηνο του έτους, η αύξηση των πωλήσεων είναι περίπου στο 12%, με την αγορά να αναμένεται να “κλείσει” λίγο πάνω απο τα 85.000 νέα αυτοκίνητα.

    Κι αν ο αριθμός των πωλήσεων υπολείπεται κατά σχεδόν 200.000 μονάδες, σε σχέση με την προ 2009 περίοδο, σίγουρα είναι ελπιδοφόρος για την πορεία των πωλήσεων και το 2018, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 100.000 αυτοκίνητα.

    Ενα από τα χαρακτηριστικά των πωλήσεων του Νοεμβρίου είναι ότι οι λιανικής ήταν περισσότερες από τις “εταιρικές” επιβεβαιώνοντας το newsauto.gr και τον Τάκη Τρακουσέλλη στην προ έξι μηνών πρόβλεψή τους, ότι η ανελαστική ανάγκη (το παλιό, χαλά, καεί… ζητάει πλέον πολλά) θα οδηγήσει πολλούς ιδιώτες στις εκθέσεις για την αντικατάσταση του αυτοκινήτου τους.

    Αναμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις-στοιχεία των πωλήσεων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/12/17 21:04

    Μνο τη συνταξη σου αρπαζουν...ΑΠΟ γαπ και δωθε..γι αυτο σκασε και πλερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/12/17 10:25

    Τον έφεραν να θέσει και επίσημα θέμα μειονότητας......

    (και πανηγυριίζουν ότι του απαντήσαμε δεόντως, λες και οι ποοηγούμενοι δεν είχαν τις ίδιες θέσεις)

    Θα πάει στη Θράκη και θα μιλήσει για το άμεσο ενδιαφέρον της μητέρας πατρίδας στους εκεί μουσουλμάνους....μπορεί να το τραβήξει και να μιλήσει για.....εγγυήσεις!!!!!

    (και τα εδώ σούργελα μιλάνε για κέρδη, μάλιστα κάποιος εθνολαϊκιστής πρωί πρωί σε μια εκπομπή έβαλε μπροστά του τη σημαία μας...λες και εμείς δεν τιμάμε τη σημαία ειμή μόνο αυτός και το κόμμα του...)

    Τελικά το παιχνίδι παίζεται στη Θράκη, εκεί θα επικαλεστούν διεθνείς συνθήκες, εκεί χτίζουν τις βάσεις για άμεση σύνδεση με τη μητέρα πατρίδα όπως λένε, εκεί θα είναι η μεγάλη διεκδίκηση!!!!!!

    και εμεί "τσαμπουκαλευόμαστε" μόνο και μόνο να ανέβουν τα ποσοστά του κάθενα πολιτικού....(άστα να μην πω περισσότερα)

    Τελικά γιατί ήρθε εδώ ο σουλτάνος????

    Τι κερδίσαμε???? (φάνηκαν τσαμπουκάδες οι πακο-τσιπροκαμένοι...χαχα)

    Τι χάσαμε??? (επίσημα ο τούρκος, μέσα στη χώρα μας, έθεσε θέμα μειονότητας και δικαιωμάτων, όχι σαν έλληνες πολίτες, όχι όχι, αλλά σαν τουρκική μειονότητα που καταπιέζεται και θα προστατευτεί η ομογένεια από την μητέρα πατρίδα!!!!!

    Αν αυτό είναι "νίκη" και να την γιορτάζουμε εθνικώς με σημαίες και "μπάρκεια απολύτως" δυστυχώς για μας........τίποτα δεν έχουμε δει ακόμα....τα πολλά είναι πίσω....

    Υ/Γ τους δόσαμε τα σπίρτα....καιρός να τους τα πάρουμε, η φωτιά φουντώνει γρήγορα αν την βάλει κάποιος σε λουμπίνες....και αυτοί είναι αν όχι επιπόλαιοι....τουλάχιστον άσχετοι.

    Υ/Γ Τώρα θα βγουν κάποιοι να μιλήσουν για Ίμια κλπ....ε, τι να κάνουμε σε τέτοια γιδοξούρια απευθύνονται και γι' αυτό είναι στην εξουσία και γιατί τα βγάλανε και γιατί μένουν και .....(που να φάω τη γλώσσα μου)....όχι δεν σας καταριέμαι να ξαναβγούν.

    Υ/Γ Τώρα γιατί το δικό μου σατανικό μυαλό μου λέει ότι το εθνολαϊκιστικό συνονθύλευμα αλλάζει την πάγια θέση μας (και μάλιστα στρεψόδικα) και συζητάει θέματα που ποτέ δεν συζητήσαμε με προηγούμενους.......ποια προβλήματα συζητάνει???? (ακόμα και αν διαφωνεί, συζητάει πάντως!!!!!)

    Πού πήγε η θέση του Αντρέα του Καραμανλή και των άλλων ότι το μόνο θέμα για συζήτηση είναι η οριοθέτηση της υφαλοκριπίδας και τίποτα άλλο........ποια προβλήματα θα συζητήσει τώρα ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/12/17 11:09

    που ησουνα το σεπτεμβρη που 248 ελληνες βουλευτες του πασοκ της νεας δημοκρατιας του συριζα του ποταμιου και του λεβεντη ψηφιζαν την αναγνωριση ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ στη θρακη την ελληνικη παραβιαζοντας τη συνθηκη της λωζανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/12/17 12:23

    αυτό το έχω ακούσει και εγώ, όμως από βουλευτές της χρυσής αυγής.....και μάλλον είναι οι γνωστές ειδήσεις που τις ρίχνουν και τσιμπάνε κάποιοι για να πουν "είδες οι πατριώτες και οι άλλοι δοσίλογοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/12/17 12:30

    Και επειδή είναι βρωμερό αυτό που κάνεις, δηλαδή να κατηγορείς εμέσως πλην σαφώς τους 248 για δοσιλογισμό και προδοσία διάβασε, γίδι, την αλήθεια

    (και ας είναι και του σύριζα μέσα για τους οποίους αναγουλιάζω, αλλά είναι η αλήθεια αυτή και όχι των πιθήκων που ανερρυθρίαστα υιοθετείς)

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην τροπολογία που σχετίζεται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του δικαστηρίου του Στρασβούργου, είχε υπογραμμίσει ότι η προωθούμενη διάταξη εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει πετύχει θετική απόφαση από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επανεξεταστεί η υπόθεσή του από τα ποινικά δικαστήρια, τα οποία κυρίαρχα θα αποφασίσουν και δεν υποχρεούνται να εναρμονίσουν την απόφασή τους με αυτή του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
    ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
    Τουρκικη Ενωση ΞανθηΣ


    Υ/Γ το δικαίωμα να ξαναπροσφύγουν στο δικαστήριο τους δίνει, τούγκιον. (εδώ όχι με την χαϊδευτική έννοια, αλλά του αγράμματου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/12/17 14:34

    ρε δασκαλε αφου ειναι ναζιστης τι του απαντας...εσυ δε μας λες καθε τοσο να μην του απανταμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/12/17 17:39

    χασσου γαιδουρι που υπαρχει κατι που να σε υποχρεωνει να παραδωσεις την πατριδα σου σε τουρκους..εμενα οι προγονοι μου πολεμησανε στην αλωση της τριπολης..εσενα που ησαντε..και γιατι γραφουν τα δικστηρια που αποφασιζουν οτι ειναι παρανομη κι αντισυνταγματικη η περικοπη της συνταξης σου..λυσσαξες ε..σε τσουζει η αληθεια..και δεν εχεις ιντερνετ να ψαξεις να το βρεις αμεσως..χασου να μη σε βλεπω και να μη σ ακω..απλα αν το δικαστηριο βγαλει το νομο αντισυνταγματικο θ απορριψει την τουρκικη ενωση με την ονομασια αυτη..εισαι και αγραμματος γενικα..βλακα πιθηκος εισαι εσυ και φασιστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/12/17 17:53

    Με 148 ΝΑΙ πέρασε η αλλαγή φύλου στα 15: Ναι και σε “Τουρκική Ένωση Θράκης” από τη Βουλή Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής και των άρθρων του και μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ειδικότερα, σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών: Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν 171 βουλευτές έναντι 114 που καταψήφισαν. Υπέρ του επίμαχου άρθρου 3 για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου τάχθηκαν 148 βουλευτές, ενώ 124 δήλωσαν όχι και 13 παρόν. Τα άρθρα 1,2,4,5,6 και 7 υπερψηφίστηκαν από 165 βουλευτές, ενώ 119 δήλωσαν όχι και ένας παρόν. Η τροπολογία που αφορά την “Τουρκική Ένωση Θράκης” υπερψήφισαν 248 βουλευτές, ενώ 39 την καταψήφισαν. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού υπερψήφισαν επί της αρχής, τα άρθρα και την τροπολογία. Από τη ΝΔ δήλωσαν όχι σε όλα πλην της τροπολογίας την οποία υπερψήφισαν. Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν όχι σε όλα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε ναι σε όλα και παρόν στο άρθρο 3. Διαφοροποιήσεις και ηχηρές απουσίες Παρόντες ήταν 285 βουλευτές, ενώ κατά τη ψηφοφορία απουσίασαν: Από το ΣΥΡΙΖΑ: Τάσος Κουράκης (ήταν ασθενής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Μάρκος Μπόλαρης. Από τη ΝΔ: Αντώνης Σαμαράς. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη: Φώφη Γεννηματά (βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασόλης Κεγκέρογλου και Μιχάλης Τσελέπης. Από την Ένωση Κεντρώων: Μάριος Γεωργιάδης, Αριστείδης Φωκάς, Γιάννης Κατσαντώνης και Τάσος Μεγαλομύστακας, Κατά τη ψηφοφορία, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν από την γραμμή του κόμματος τους σε ότι αφορά τα άρθρα και την τροπολογία. Να σημειωθεί πάντως ότι όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν επί της αρχής του το νομοσχέδιο. Ειδικότερα: Από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Γεωργία Γεννιά καταψήφισε το άρθρο 3 και η Νίνα Κασιμάτη καταψήφισε τη τροπολογία Από τους ΑΝΕΛ: Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε «παρόν» στο άρθρο 3. Ο Δημήτρης Καμμένος η Μαρία Κόλλια, ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Γιώργος Λαζαρίδης καταψήφισαν τα άρθρα 1-7. Ο Κώστας Κατσίκης υπερψήφισε μόνο τη τροπολογία. Η Έλενα Κουντουρά καταψήφισε την τροπολογία. Από τους ανεξάρτητους βουλευτές: Ο Χάρης Θεοχάρης ψήφισε ναι σε όλα, πλην του άρθρου 3 . Ο Δημήτρης Καρράς δήλωσε ναι σε όλα παρόν στο άρθρο 3, ενώ Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολόπουλος ψήφισαν όχι σε όλα και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου καταψήφισε το άρθρο 3. Από τους μουσουλμάνους βουλευτές, οι τρεις από το ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Ζεμπέκ, Μ. Μουσταφά και Αϊχ. Καραγουσούφ καθώς και ο Αχμ. Ιλχάν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισαν την τροπολογία.
    Πηγή: Με 148 ΝΑΙ πέρασε η αλλαγή φύλου στα 15: Ναι και σε “Τουρκική Ένωση Θράκης” από τη Βουλή http://mignatiou.com/2017/10/me-148-ne-perase-i-allagi-filou-sta-15-ne-ke-se-tourkiki-enosi-thrakis-apo-ti-vouli/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/12/17 18:18

    ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΙΑ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος8/12/17 20:15

    Ευτυχώς που τα πιθηκοειδή αρχίζουν και φθίνουν μέχρι που να τα εξαφανίσει ο δημοκρατικός ελληνικός λαός....Υπάρχει βέβαια και η εκκρεμότητα της δίκης.

    Η ελληνικότητα μας δεν είναι υπό την έγκριση ναζιστών, γόνων χιτών και ταγματασφαλιτών. τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/12/17 09:10

    ο κασιδης της μυγδαλιας ειναι τελειως αγραμματαος....ρε φιλε τραβα και φοβισε κανενα μεταναστη και μη λερωνεις το σαιτ με ακροδεξιες εως ναζιστικες αποψεις....που ειδες οτι αναγνωρισαν τουρκικη ενωση εσυ...αλλα τι να λεμε τωρα με βλακες...κουτορνιθι εισαι τελειως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος9/12/17 11:49

    καλα κανε βολτες...μας επεισες τωρανες και για τον κασιδη και για την αναγνωριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος9/12/17 13:48

    ρε ρουκετα αμα ηταν αναγνωρισμενη με το νομο που λες οτι ψηφισαν τοτε δε θα κατεβαζαν την ταμπελα απο τα γραφεια τους και θα καμαρωνανε οτι ειναι τουρκικη ενωση και ο παυλοπουλος δε θα εβγαζε αχνα...θα του ελεγε ο σουλτανος οτι εσεις εχετε νομο που αναγνωριζετε τουρκικη ενωση......αντε ζωντοβολο πιονι των χρυσαυγουλων.....αντε βουρλο...και λιγα σου λεει ο αλλος...αντε στοκο....και γω κανω βολτες και δεν κρυβομαι...βριζω τους φασιστες και τους μαλακες εσυ δεν τολμας να πεις το ονομα σου....σκασε λοιπον και να χαιρεσαι τις συνταξεις του κατρουγκαλου που ψηφισες με πολλη ηλιθιοτητα και καμαρι....αντε σφακιανακη της μυγδαλιας....αντε ζωντοβολο...φασιστας εισαι και δε σε σεβομαι σαν πατριωτη....πας να μας πεισεις οτι ολη η βουλη ειναι προδοτικη αφου ψηφισε τουρκικη οπως λες....αυτα τα λενε οι χρυσαυγιτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος9/12/17 14:15

    εεεε, όχι και ρουκέτα τον κεφαλαία, όχι και ρουκέτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος9/12/17 15:43

    τι δεν καταλαβες βλακα..οι 248, δεν ηταν ο Δυσσεας στην ψηφοφορια, ψηφισαν αυτο που δυο φορες απερριψε η δικαιοσυνη με αποφασεις του αρειου παγου να το ξανακανουν οι τουρκικης καταγωγης μουσουλμανοι..δηλ εγραψαν τις αποφασεις στα παλια τους και τους ξαναλενε μπας και βρουν γερμανοτσολιαδες δικαστες,που δε θα βρουν ,ξανακριντε τους ενω δεν υπαρχει τετοιο δικαιωμα κι ενω οι αποφασεις εχουν απορριψει το αιτημα για λογους εθνικης ασφαλειας..ου να μου χαθεις μποτσικι που βριζεις ηλιθιε και πετας λασπες..αλλα εμαθες ποτε να διαλεγεσαι..αν δε σου γινει αυτο που λες μονο να αισχρολογεις ξερεις..εξεστι Λακεδαιμονιοις ασχημονειν...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος9/12/17 15:45

    Δηλ. φίλε είπαν να τα ξαναρμέξουν..ωραιοι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος9/12/17 16:27

    ρε ρουκετα στο 1109 εγραψες

    που ησουνα το σεπτεμβρη που 248 ελληνες βουλευτες του πασοκ της νεας δημοκρατιας του συριζα του ποταμιου και του λεβεντη ψηφιζαν την αναγνωριση ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ στη θρακη την ελληνικη παραβιαζοντας τη συνθηκη της λωζανης

    που το ειδες βλακα οτι ψηφισαν αναγνωριση ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ στη θρακη.....που ρε χρυσαυγουλο το ειδες οτι ψηφισαν......ρε βλακα δημοκρατια θελουμε και οχι χουντικους...και στο ευρωπαικο δικαστηριο θα πηγαινει ο καθενας οταν στην πατριδα του υπαρχουν φασιστες και ακροδεξιοι που τον αδικουν οπως πηγαιναν ελληνες επι χουντας οπως πηγε η μελινα και οι δημοκρατες που κυνηγαγε το συναφι σου....ε βεβαια θες να καταργηθει και αυτο και να δικαζουν μονο οι ντοπιοι....και αν οι ντοπιοι δικαστες βλακα ειναι του καθεστωτος που θα βρεις το δικιο σου βλακα μου....αντε μη στα χρωσταμε κασιδη....αντε ρουφιανε χουντικε...βγαζεις σπυρακια σε οτιδηποτε ευρωπαικο και δημοκρατικο.....ορνιο ησουνα μια ζωη τωρα θα αλλαξεις...αντε να μη στα χρωσταμε παλι....μου ανεβασες την πιεση παλι......α ρε δασκαλε ποσο δικιο εχεις που το εχεις φτυσμενο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος9/12/17 17:01

    το μποτσικι τι ειναι ρε παιδια για να ξερω τι με λεει ο βλακας...μαλλον θα με βριζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος9/12/17 18:05

    εφτουνο ματι που σου ειπε ειναι χεροτερο απο τουγκι κιοφτες ταμτακος γιδι χουντικος βλακας ρουφιανος κι οτι αλλο φανταστεις..εσυ το ξερουμε εισαι ευρωπαιος εδω πατας και στην ιαπωνια βρισκεσαι..αντε το χαμενο που σε ειπε με την πρωτοφανη λεξη μποτσικι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος9/12/17 19:00

    βλεπω το κεφτες και το ταμτακος σε ποναει....γιατι αραγε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος9/12/17 19:06

    γιατι ειμαι ακροδεξιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος9/12/17 19:42

    καλα αυτο ειναι σιγουρο με αυτα που γραφεις και οπως βριζεις..... κασιδης σιγουρα...γι αυτο σε φτυνω ετσι....αφου ακομα μιλας για γερμανοτσολιαδες....εσυ ο ελληνας...ο πατριωτης...ο ηρωας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος9/12/17 20:37

    μπερδευεις τον τσιπρα με τον κασιδη αλλα και καθε δημοκρατικη διεργασια το λες φασισμο..δηλ εσυ κουβαλας ιδεοληπτικα τη δημοκρατια του μπενυ και του λοβερδου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.