Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

«Στον σταθμό του Μονάχου»…

Προσθήκη λεζάντας
Η Ευρώπη αλλάζει με γεωμετρική πρόοδο και δραματική πυκνότητα. Οι τάσεις κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι κυρίαρχες («εκσυγχρονιστικές», νεοφιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές) είναι συγκλίνουσες και στερεωτικές του συστήματος. Οι αντισυστημικές τάσεις (η διαρκώς ενισχυόμενη Ακροδεξιά και η εν αμύνη ευρισκόμενη ριζοσπαστική Αριστερά) είναι αποκλίνουσες – αλλά κυρίως αποκλίνουσες  μεταξύ τους. Διότι οι ακροδεξιές τάσεις συναποτελούν ένα αντισύστημα συγκλίνον και χρήσιμο στο σύστημα (που θα μπορούσε στο εγγύς μέλλον να μετατραπεί σε σύστημα το ίδιο).

Οι ενδείξεις αυτών των εργασιών είναι ιδιαιτέρως έντονες στη Γερμανία, αλλά και εξόχως ενδεικτικές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το πολιτιστικό εποικοδόμημα που κάλυψε ιδεολογικώς και επικοινωνιακώς τις πολιτικές διεργασίες, αλλάζει εις βάθος. Σήμερα στην Γερμανία, φερ’ ειπείν, δεν ακούγεται λέξη για τον περίφημο «πολυπολιτισμό». Ακόμα και οι Πράσινοι που τον είχαν σημαία τον έχουν θάψει βαθειά πίσω στη λήθη.


Το AfD σημειώνει άνοδο και εκεί που το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι εμφανές. (Άλλωστε η κυρία Μέρκελ με τις απελάσεις και τις επαναπροωθήσεις το έχει εκτονώσει). Επίσης το AfD σημειώνει άνοδο και εκεί που η φτώχια δεν κυριαρχεί. (Eπί παραδείγματι υπερφαλλαγίζει τους –ακλόνητους έως τώρα– Χριστιανοκοινωνιστές στη Βαυαρία). Στη Γερμανία, η οποία θέτει πάντα στους μετανάστες και τους μετοίκους το δίλλημα της ενσωμάτωσης ή της περιθωριοποίησης, προκαλεί ενόχληση το αναπτερωμένο εθνικό φρόνημα που η πολιτική Ερντογάν έδωσε στους Τούρκους μετανάστες (από πρώτης έως τέταρτης γενιάς). Η κυβέρνηση Μέρκελ αποκατέστησε (ελάχιστα, είναι η αλήθεια, από τα) εργατικά δικαιώματα που είχε δολοφονήσει η «Ατζέντα Σρέντερ». Προσέτι δόθηκαν και κάποιες (πρώτες και μικρές) αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Πάρα ταύτα το AfD σημειώνει άνοδο και σε αυτά τα υποσύνολα του πληθυσμού. Έτσι το κόμμα αυτό μετατρέπεται τοις πράγμασι σε αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία, πράγμα που συνιστά δομική αλλαγή για αυτήν τη χώρα. Και σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο.

Οι ίδιες τάσεις εμφανίζονται σε χώρες όπως η Αυστρία ή η Ολλανδία, ενώ σε χώρες όπως η Γαλλία, η δράση του ακροδεξιού αντισυστήματος οδήγησε στην ενίσχυση του συστήματος. Εδώ να σημειώσουμε ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης το κέντρο (συχνά αποκαλούμενο και «εξτρεμιστικό κέντρο» – ένα οξύμωρο) κινείται (ως σύστημα) προς τα δεξιά με μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνην με την οποίαν κινείται, προς τα δεξιά επίσης, το αντισύστημα.

Στην Κορσική οι εθνικιστές έλαβαν το 45%, στην Ιταλία το «μαύρο κύμα» (που θυμίζει τους πρώιμους φασίστες του 1920) απλώνεται με αξιώσεις, ενώ το φιάσκο των αυτονομιστών στην Καταλωνία, οδήγησε το εκλογικό σώμα προς τα δεξιότερα. Στην Αγγλία π.χ. είναι ραγδαία η άνοδος της παιδικής φτώχιας (Guardian), ενώ στην Πορτογαλία τα 560 ευρώ μηνιάτικο (όπως ήταν ήδη πριν από το μνημόνιο) θεωρούνται τώρα έξοδος από την κρίση!

Όμως εδώ πρέπει να εστιάσουμε σε κάτι άκρως αξιοπρόσεκτο. Ιστορικώς η Ακροδεξιά έχει παρουσιάσει ανάλογης έκτασης κινητικότητα στην Ευρώπη μόνον κατά τον Μεσοπόλεμο. Πλην όμως τότε αυτός ο πόλος είχε αντίπαλο δέος την Αριστερά. Σήμερα αυτό το δίπολο Ακροδεξιάς - Αριστεράς δεν υπάρχει. Μάλιστα οι αστικές δημοκρατίες, που κατά τον Μεσοπόλεμο στηρίχθηκαν (εν πολλοίς και) στην Αριστερά σήμερα εκτρέφουν την Ακροδεξιά (και ταυτοχρόνως εκφυλίζονται οι ίδιες σε τυραννίδες). Αυτό επίσης συνιστά δομική αλλαγή στο σύστημα εξελίξεων στην Ήπειρο.

Όσο για την Αριστερά: χειμάζεται. Η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ  επηρέασε αρνητικά τους Podemos και άλλους. Οι Άγγλοι Εργατικοί είναι ακόμα εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες του 1980 (φερ’ειπείν για τον πολυπολιτισμό ή την «εξαγωγή της δημοκρατίας»), ενώ στην Πορτογαλία το Κουμμουνιστικό Κόμμα και το Μπλόκο της Αριστεράς βοηθούν τον νεοφιλελευθερισμό να καλωπισθεί, ώστε σε λίγο να μην τους χρειάζεται. Στην Ιταλία, δεν τίθεται καν θέμα εναλλακτικής πολιτικής από την Αριστερά, ενώ στην ίδια τη Γερμανία το Die Linke είναι διχασμένο από τη μια μεριά στους παλιούς κομμουνιστές (κυρίως), οι οποίοι έχουν γίνει μετριοπαθείς και «ρεαλιστές» και από την άλλη στους ριζοσπάστες που θεωρούνται από όλο το σύστημα αποσυνάγωγοι. Μόνον στη Γαλλία ο Μελανσόν επιχειρεί να επανατοποθετήσει τη δράση της Αριστεράς μέσα σε ένα πατριωτικό και διεθνιστικό πλαίσιο, αλλά η ιδεολογική αποκολοκύνθωση τόσων δεκαετιών (μοντερνισμός, πολιτική ορθότης, κ.τ.λ.) συνιστά σοβαρό εμπόδιο σε κάτι τέτοιο.

Με έναν λόγο, όσον ο λαϊκός πολιτισμός, η αυτογνωσία και η στράτευση του λόγιου πολιτισμού στα λαϊκά συμφέροντα είναι ελλείποντα παιγνιόχαρτα από την πολιτική της Αριστεράς στις ευρωπαϊκές χώρες, τόσον η Ακροδεξιά θα καπηλεύεται τις εθνικές ταυτότητες και θα εξαναγκάζει σε ταξική αθλιότητα τις λαϊκές τάξεις…   

Πηγή: topontiki.gr

30 σχόλια :

  1. Ανώνυμος10/12/17 10:33

    Γιώργου Σεφέρη, «Οι σύντροφοι στον Άδη»

    νήπιοι, οι κατά βους Υπερίονος Ηελίοιο
    ήσθιον· αυτάρ ο τοίσιν αφείλετο νόστιμον ήμαρ.
    ΟΔΥΣΣΕΙΑ

    Αφού μας μέναν παξιμάδια
    τί κακοκεφαλιά
    να φάμε στην ακρογιαλιά
    του Ήλιου τ' αργά γελάδια

    που το καθένα κι ένα κάστρο
    για να το πολεμάς
    σαράντα χρόνους και να πας
    να γίνεις ήρωας κι άστρο!

    Πεινούσαμε στης γης την πλάτη,
    σα φάγαμε καλά
    πέσαμε εδώ στα χαμηλά
    ανίδεοι και χορτάτοι.

    [πηγή: Γιώργος Σεφέρης, Ποιήματα, φιλολ. επιμ. Γ.Π. Σαββίδης, Ίκαρος, Αθήνα 1972, σ. 14]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/12/17 15:17

    «Ταφόπετρα» της Αριστεράς αποκαλεί ο συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που «κατόρθωσαν να εξαφανίσουν την Αριστερά».

    «Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ταφόπετρα του κινήματος και θα πάρει πολλές δεκαετίες μέχρι να ξαναδιαμορφωθεί μια άλλη αριστερά», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο «Δρόμο της Αριστεράς».

    «Όποιος έχει κρατήσει τον εγωκεντρισμό του κοιτάζει να βολευτεί. Και έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε πώς άνθρωποι της αριστεράς αφομοιώθηκαν εύκολα, γιατί κατά την άποψή μου ποτέ στην ουσία δεν ήταν αριστεροί. Είναι άλλη η αριστερά του εμφυλίου πολέμου, άλλη η αριστερά της τηλεόρασης, έχει διαφορά, μην τα μπερδεύουμε. Είχανε μέσα τους την εξουσία και τώρα τους δίνεται αφορμή και την εκφράζουν», αναφέρει ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2007.

    Όνειδος της αριστεράς είναι Περικλή και άσε την αστική ευγένεια. Μόνο τη γλώσσα του βόθρου καταλαβαίνουν, γιατί αυτή χρησιμοποίησαν κατά των αντιπάλων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/12/17 15:20

    Ο κόντες Κοντονής εξεσχίσθην σήμερον υπό του κ. Σακελλαρίου με συνοπτικάς διαδικασίας.....

    Υ/Γ έχουν την εντύπωση ότι όπως εύκολα ξεγέλασαν το κάθε γιδοξούρι και τα ψήφισε, το ίδιο θα κοροϊδέψουν και τη δημοκρατία να δεχτεί το καθεστώς του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/12/17 15:22

    Αν είναι αλήθεια ότι ελληνικά όπλα βρέθηκαν στον ISIS τότε το κρέμασμα είναι λίγο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/12/17 15:27

    Δε θέλω με τίποτα να φύγουν από την κυβέρνηση μέχρι να ολοκληρώσουν το ξέσκισμα που κάνουν στους ηλίθιους που τους πίστεψαν.....είναι η καλύτερη εκδίκηση και ας πάω στο διάολο και ΄γω.....

    Κακό μεγάλο προξένησαν σαν αντιπολίτευση

    Πολύ, πάρα πολύ μεγάλο κακό προξενούν τώρα σαν κυβέρνηση

    Το μέγιστο κακό θα το προκαλέσουν όταν θα καταλάβουν ότι ξεμαγαρίζουν



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/12/17 15:44

    Ένας καρβούνης λιβανίζει το συνονθύλευμα, περί εξόδου από τα μνημόνια κλπ, μπας και τσιμπήσει τη θέση του Λιαγκόρβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/12/17 16:25

    και την ποιηση στο βοθρο την ερριξες..μηπως να πας σε γιατρο καλυτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/12/17 18:51

    Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε όλα, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν προβλήματα όχι μόνο όταν ένα βούλευμα (για τους στημένους αγώνες) κάνει να εκδοθεί πάνω από ένα χρόνο από όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας παρέδωσε την πρόταση. Το κρίσιμο βούλευμα περίμενε η κοινωνία πάνω από 13 μήνες. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές της Δικαιοσύνης. Πρωτόγνωρο να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Αποφάσεις δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το ανέλεγκτο της δικαστικής κρίσης. Πρόβλημα είναι επίσης το γεγονός ότι εκδόθηκε πρόσφατα από το ΣτΕ απόφαση που ακυρώνει τον έλεγχο των δηλώσεων του πόθεν έσχες, είπε ο Σ. Κοντονής.

    Που βρισκεις το λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/12/17 18:58

    O Σταύρου Κοντονής, δήλωσε: «Σε μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλουν όλοι και πρώτοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολιτικοί είτε δικαστές, να ελέγχονται ως προς τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία».

    Που βρισκεις το λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/12/17 00:30

    αυτα θα τα βρουν εκεινοι που ξερουν τους νομους..εσυ λαικιζεις χρονια τωρα εδω και με χαμηλο επιπεδο σχολιασμου...λες να ξερεις καλυτερα απο τον προεδρο του ΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/12/17 00:45

    Στάθης Στογιάννος
    1 ώρα ·

    ΕΥΘΕΩΣ...

    1)Οχι, κ Κοντονη, ως Υπουργος Δικαιοσυνης ΔΕΝ δικαιουσαι να κρινεις τις δικαστικες αποφασεις, αλλα να τις σεβεσαι και να τις εφαρμοζεις!!!
    2)Οταν παψεις νασαι υπουργος Δικαιοσυνης, τοτε, δικαιουσαι, οπως Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, να κρινει και να σχολιαζει τις δικαστικες αποφασεις, χωρις, ομως, να εχει το δικαιωμα να αρνειται την εκτελεση τους!
    3)Ως νομικος, κ Κοντονη, γνωριζετε, οτι οι δικαστες εξισωνονται απο το Συνταγμα με τους βουλευτες και τους υπουργους και ΔΕΝ μπορει να γινει δυσμενης διακριση τους.
    Γι αυτο, λοιπον, ΟΦΕΙΛΕΤΕ να προσαρμοσετε και τις διαταξεις που ισχυουν κι αυτες που εισαγετε ως νεες, για το ποθεν εσχες των βουλευτων και των υπουργων, ετσι, ωστε να ισχυουν και για τους δικαστες.
    4)Η δικαιοσυνη εχει ενα σωρο προβληματα κι εσεις, κ Κοντονη, ενδιαφερεσθε ΜΟΝΟΝ για να βρειτε εναν τροπο να ΥΠΟΤΑΞΕΤΕ τους δικαστες για να υπηρετησουν το δικο σας δογμα ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!
    Το ιδιο, οπως εκαναν και αλλοι πριν απο σας!
    Κι οσο ανεντιμοι και καταπτυστοι ηταν οι δικαστες, που, μεχρι τωρα, εχουν σκυψει κι εχουν υποταχθει στους πριν απο σας, αλλο τοσο θα ειναι καταπτυστοι και αυτοι που εσκυψαν, σκυβουν ή θα σκυψουν σε σας, αλλα κι εσεις οι ιδιοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/12/17 00:52

    Athanasios Davetas
    1 ώρα ·

    Οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί υποβάλλουν τακτικά κάθε χρόνο και επί πολλά χρόνια ανελλιπώς μέχρι τον τελευταίο νόμο, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ( πόθεν έσχες ), χωρίς καμία χρονοτριβή και κανένα γογγυσμό αντιλαμβανόμενοι ότι η εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης ενισχύει την αξιοπιστία και το κύρος τους. Εξέφρασαν, όμως, τις αντιρρήσεις τους, όταν υποχρεώθηκαν με τον τελευταίο νόμο να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις σχετικές δηλώσεις με τη ρητή πρόβλεψη ότι αυτές θα αναρτώνται δημόσια στο διαδίκτυο για να ξέρει ο κάθε δικαζόμενος ποιάς περιουσιακής κατάστασης δικαστής θα τον δικάσει. Εάν από τις δηλώσεις αυτές προκύπτουν υποψίες για την προέλευση των περιουσιακών στοιχείων κάποιου δικαστή, τότε υπάρχουν αρμόδια κρατικά όργανα για να κάνουν έλεγχο και να καταλογίσουν ευθύνες. Η γνωστοποίηση των στοιχείων αυτών, σε κάθε Έλληνα πολίτη και μη, δεν υπηρετεί τον εν λόγω σκοπού ελέγχου, αλλά δημιουργεί την εξής κατάσταση : α) ο πολίτης που πιστεύει στην ακεραιότητα των δικαστών που θα τον δικάσουν δεν θα ενδιαφερθεί να συμβουλευθεί το διαδίκτυο για την περιουσία τους, β) ο πολίτης που αμφιβάλλει για το αν θα δικασθεί δίκαια, έστω, θα ανατρέξει στους πίνακες περιουσιακών δηλώσεων και τότε ο μεν καλόβουλος... θα μπορεί να κάνει τεκμηριωμένη ένσταση εξαιρέσεως του δικαστή;; θα έχει στοιχεία παράνομου πλουτισμού του δικαστή;; μάλλον όχι, αντίθετα όμως ο κακόβουλος θα μπορεί να επινοήσει οποιαδήποτε ιστορία εκβιασμού και στο τέλος αντί να δικάζεται ο κατηγορούμενος θα δικάζεται ο δικαστής και ας θυμηθούμε ότι στα δικαστήρια δεν δικάζονται μόνο αναξιοπαθούντες πολίτες αλλά και μέλη εγκληματικών οργανώσεων, συμμοριών, οικονομικοί παράγοντες μεγάλης επιρροής και διακινητές μαύρου χρήματος κλπ., αυτοί άραγε πως θα εμποδισθούν να κάνουν καταχρηστική άσκηση των πληροφοριών που θα τους δώσει ο ίδιος ο νόμος; Δυνατότητα παράλληλης υποβολής χειρόγραφης δήλωσης πόθεν έσχες δεν αναγνωρίζεται από τον ίδιο νόμο. Όλα αυτά αποτελούν δυνητικές απειλές για την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος. Για τον λόγο αυτό οι δικαστές αρνήθηκαν να υποβάλουν φέτος και πέρσι δηλώσεις προσφεύγοντας για την αναγνώριση της αντισυνταγματικότητας του νόμου και ζητώντας συγχρόνως αναστολή της υποχρεώσεώς τους ως ασφαλιστικό μέτρο μέχρι να εκδικασθεί η προσφυγή τους αυτή, στο μόνο αρμόδιο για την υπόθεση δικαστήριο που είναι το ΣτΕ. Έρχεται δε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και μέμφεται τους δικαστές γιατί έκαναν προσφυγές ενώ η υπόθεση εκκρεμεί και δεν έχει δικασθεί ακόμη. Δεν είναι αυτό προσπάθεια επηρεασμού του ΣτΕ να βγάλει απορριπτική απόφαση για τις προσφυγές;;; και άρα δεν είναι προσβολή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης εκ μέρους κυβερνητικού παράγοντα της εκτελεστικής εξουσίας που κατά το σύνταγμα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας;; Σημειώστε δε ότι πολλοί δικαστές, συμπεριλαμβανομένης και της ημετέρας μετριότητος, αποφασίσαμε να υποβάλουμε ηλεκτρονικές δηλώσεις σε ένδειξη ότι δεν φοβόμαστε αλλά όχι και ότι συμφωνούμε με την δημοσιοποίησή τους ηλεκτρονικά. Οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις και άλλοι συνάδελφοι εξακολούθούν να αρνούνται την υποβολή αυτή νόμιμα εφόσον έχουν λάβει αναστολή της υποχρεώσεώς τους από το ΣτΕ μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών. Σημειώστε ακόμα ότι σε αυτές τις δικαστικές ενώσεις τα ΔΣ προέρχονται κυρίως από πρόσωπα που προέρχονται από την κεντροαριστερά και την αριστερά. Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ένωσης φέρεται να είναι προσανατολισμένος στο ΚΚΕ, υπάρχουν μέλη που δηλώνουν συμπάθειες μέχρι και στην περαιτέρω αριστερά. Τουλάχιστον το 50% των δικαστών είχε ή έχει ακόμα κάποια σχέση (ιδεολογική) με πολιτικούς χώρους του κέντρου ή της αριστεράς. Αυτοί δε που εκλέχθηκαν με την σημαία κάποιας αριστεράς δεν έχουν το τεκμήριο του μόνου δημοκρατικού αριστερού και φιλολαϊκού πολίτη, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουν καθημερινά. Αυτά τα λίγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/12/17 09:53

    Ο πρόεδρος του ΣΤΕ το έβαλε στη θέση του το ανθρωπάκι....

    Τις αποφάσεις τις κρίνεις, όταν υπάρχουν αποφάσεις.

    Εδώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για το πόθεν έσχες και έρχεται ο υπουργός (προϊστάμενος και κριτής της προαγωγής των δικαστών που κρίνουν) και λέει την άποψή του, ενώ η δίκη εξελίσσεται!!!!

    Αν δεν είναι αυτή παρέμβαση, τότε πότε είναι???

    Απλά, είναι τόσο επηρμένοι που νομίζουν ότι οι ηλιθιότητές τους είναι νόμοι του Ναβουχοδονόσονα, γραμμένοι σε γρανίτη!!!!!

    Είναι πολιτικοί της μπαρούφας και της μπούρδας, μην έχεις καμιά αμφιβολία..

    Υ/Γ Ο πρόεδρος του ΣΤΕ εκλέχτηκε απ' αυτούς, μειωψήφισε στις άδειες για τα κανάλια (δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί κομματικός της αντιπολίτευσης) και γενικά θεωρείται από τους πλέον σοβαρούς που πέρασαν.......αλλά όταν έχεις απέναντί σου "κόντηδες" φτάνεις στο σημείο να μην ελέγχεις τίποτα......σε βγάζουν έξω από τα ρούχα σου με τις κυνικές και "ξετσίπωτες" παρεμβάσεις τους.......

    ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ το είπε ο Πρόεδρος του ΣτΕ.....δεν το είπε ο καθένας!!!

    Μην τα φοβάστε, μην σέβεστε την άποψη την οποία προσπαθούν να σας επιβάλλουν, έχετε το νου σας για τη δημοκρατία μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/12/17 10:32

    Μέχρι και ο τελευταίος καταλαβαίνει ότι έργο του υπουργού δικαιοσύνης είναι να διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης και όχι να το κρίνει,

    πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις και παρεμβαίνει.....

    Υ/Γ εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πολάκης!!!!!

    Υ/Γ Και παλιά έχω ταχθεί υπέρ του περιουσιολογίου. Δεν είναι αλήθεια ότι οι δικαστές δεν θέλουν το πόθεν έσχες, αλλά θέλουν να μην μαθαίνει ο κάθε ένας τι δηλώνουν (άλλωστε αυτό να εφαρμοστεί για όλους τους πολίτες)

    πχ (μπας και καταλάβει το τούγκιον)

    Ωραία να δηλώσω ότι έχω 2.000 λίρες χρυσές και 200.000 μετρητά αλλα και κοσμήματα μεγάλης αξίας (οικογενειακά κειμήλια) αλλά να μην ξέρει ο καθένας διαχειριστής υπάλληλος ποιος είμαι και που μένω, γιατί θα με "σιδερώσουν" οι φονιάδες....τι δεν καταλαβαίνεις, ώ οπαδέ του εθνολαϊκισμού????

    Την προστασία του απορρήτου προσβάλουν, γίδιον και δεν αρνούνται να δηλώσουν τις θυρίδες που βρωμίζει με ψεύτικα νέα το non paper του τζουμέρκου......

    Υ/Γ ο Νικολάς (Μαδούρο) απέκλεισε την αντιπολίτευση από τις επόμενες προεδρικές εκλογές, επειδή δεν πήρε μέρος στις χθεσινές δημοτικές!!!!

    άντε βρε, και στα δικά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/12/17 10:35

    Είναι οικτροί!!!

    Πως μου περνάει από το σατανικό μυαλό μου ό,τι θέλοουν να απαξιώσουν το θεσμό του ΣτΕ και τούτο επειδή είναι ένας θεσμός που αντιστέκεται στην αυθαιρεσία τους, είτε αυτό είναι νόμος για τις άδειες των καναλιών, είτε σε περιβαλλονιτικές αυθαιρεσίες είτε είτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος11/12/17 10:38

    Παρενέβει με δύο παραδείγματα και αυτά ήταν δύο εκκρεμείς υποθέσεις!!!!

    Πού είναι ο μπούρδας του τουίτερ να ξανα απειλήσει και να βρίσει δικαστές????

    Σιγά μη φοβηθούμε τον τσαμπουκά της γουρουνότριχας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος11/12/17 11:10

    ειναι επεμβαση στη δικαιοσυνη να θελεις ο κατηγορουμενος να βλεπει το δικαστη του απο χωρις γραβατα μεχρι χωρις σωβρακο στην εδρα..γιατι ισχυει για τους ισοτιμους με τους δικαστες βουλευτες και υπουργους αυτο;κι αν ισχυσει τι θα κερδισει κανενας..μετα θα μεινει να μπει καμερα στην κρεβατοκαμαρα τους ελεος..ποθεν εσχες δηλωνουν οι δικαστες απο το 1995.δωστε βλακειες στο λαο αντι να σας καιει που τον ξεσπιτωνετε και τον λιμοκτονειτε...και μην ξεχνατε το σφαξε με αγα μου ν αγιασεις και ν αγιασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος11/12/17 11:14

    ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΑΜ-ΚΑΖΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος11/12/17 13:19

    ανοιχτε τα ματια σας να δειτε τι ποινες επιβαλονται σε κατι κλεφτρονακια και τι ποινες επιβαλονται σε ανθρωπους του συστηματος και της οικονομικης ελιτ και συγκρινετε
    Θεμος ,απαλλαχτηκε δια βουλευματος κλπ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος11/12/17 13:43

    ειδες ο κουτοπονηρος ο κεφαλαιας.....βρηκε αποκουμπι στο επαμ....σου λεει μεχρι να βγει...αν βγει ποτε...εχουμε χρονια να λεμε οτι κατι ειμαστε...ας λεει και καμια βλακεια να περναει η ωρα....

    και αν απαγοητευτει απο το επαμ οπως απο τους ανελ συριζα και χα θα παμε μετα στο σωρα......

    αλημονο απο εμας που δεν εχουμε εναλλακτικες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/12/17 18:36

      Οι τενεκεδες δεν εχουν..μολις αδειασουν απο λαδι στην πλευρα η στου γιωργιλα το βραχο

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος11/12/17 14:10

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ?ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ?ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΕΞ ΟΦΙΤΣΙΟΥ ΑΚΟΜΑ??ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΝΑ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ....ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΗΣΥΧΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος11/12/17 15:27

    ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ..ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΚΡΟΓΡΑΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ;ΜΗΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑ.ΔΗΛ Ο 14.10 ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΦΑΛΑΙΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος11/12/17 15:29

    ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος11/12/17 15:34

    Α ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος11/12/17 15:48

    δοστε κεφαλεα στο λαο χαχαχαχχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος11/12/17 16:09

    ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ ΕΝΝΟΟΥΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος11/12/17 17:01

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΑΤΩ ΡΑΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος11/12/17 20:23

    ρυπαινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος12/12/17 01:17

    Ασε καημενε..παντου αποπατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.