Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Δύο αντίθετοι κόσμοι.

Η προπαγάνδα είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο. Όποιος την χρησιμοποιεί, το γνωρίζει. Επίσης γνωρίζει, ότι δεν επενδύει αποκλειστικά στο παρόν, αλλά σε ένα βάθος χρόνου. Γιατί αντιλαμβάνεται, ότι οι αντιλήψεις, είναι συμπαγείς μορφές σκέψης, που για να αλλοιωθούν και εν τέλει να μεταστραφούν στο αντίθετο τους , απαιτείται επίπονη εργασία. Το κρυφό χαρτί της προπαγάνδας είναι η συνεχής και αδιάκοπη επανάληψη, ενός αντίθετου μοτίβου από αυτό που υπήρχε μέχρι εκείνη την στιγμή. Καλλιεργούν σταδιακά μια νέα σκέψη,που διαρκώς θα έχει σαν μέλημα της να υποσκάπτει την προηγούμενη. Αυτή την σκέψη που η προπαγάνδα δεν θέλει πια να υπάρχει. Αυτή η διαδικασία γίνεται σε πολλά επίπεδα και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Άλλοτε, η σκέψη που είναι εχθρική στη προπαγάνδα βάλλεται φανερά, αναδεικνύοντας τα τρωτά της, άλλοτε στα κρυφά αποδομούνται παράπλευρες σκέψεις που την στηρίζουν, με σκοπό να χάσει τους συμμάχους της.
Οι προπαγανδιστές πληρώνονται ακριβά για την εργασία τους, γιατί οι εργοδότες τους αντιλαμβάνονται την δυσκολία αλλά και την αξία του έργου τους. Είναι οι στρατηγοί σε ένα κρυφό αλλά και ανελέητο πόλεμο σκέψης. Σε αυτόν το κρυφό πόλεμο, συμμετέχουν πάρα πολλές κατηγορίες επαγγελμάτων και ειδικοτήτων, ακούσια ή εκούσια, μιας και η μήτρα της προπαγάνδας είναι πάντοτε καλά κρυμμένη. Όπως και οι σκοποί της.

Η προπαγάνδα χρειάζεται το κοινό της. Εκείνο που είναι έτοιμο να δεχτεί την καινούργια σκέψη, αλλά και εκείνο που μπορεί να είναι σε ακραία αντίθεση με αυτήν. Το πιο ενδιαφέρον κοινό για την προπαγάνδα δεν είναι τελικά το πρώτο, αλλά το δεύτερο. Το δύσκολο. Όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί να μεταστρέψει τους αντίθετους, τόσο καλύτερη είναι η δουλειά της.
Την προπαγάνδα δεν την ενδιαφέρει η αλήθεια, αντιθέτως είναι βασικός της εχθρός. Αυτή έχει ανάγκη να διαστρεβλώσει, άρα θα κάνει φίλο της το ψέμα. Όχι όμως το χονδροειδές ψέμα ,το ψέμα που είναι απροκάλυπτο. Θα χρησιμοποιήσει το ψέμα που είναι κοντά στη αλήθεια, εκείνο που θα ρίχνει μελάνι για να την μαυρίσει , να την αλλοιώσει, Έτσι σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί σύγχυση. Αμφιβολία. Αν η προπαγάνδα “πιάσει”, βρει κατάλληλο κοινό, αρχίζει μια ατέρμονη συζήτηση, όπου η σκέψη ή το βίωμα που η προπαγάνδα θέλει να κτυπήσει , καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτόν του. Αυτή είναι μια πρώτη νίκη για την προπαγάνδα, μικρή αλλά νίκη. Έχει φέρει τον αντίπαλο της στο πεδίο που αυτή έχει ανάγκη. Να τον καταστήσει υπόλογο.

Δεν είναι η πρόθεση μας να κάνουμε ανάπτυξη , όλων των επιπέδων της προπαγάνδας, όλων των μηχανισμών της. Μας αρκεί να πούμε, ότι την θεωρούμε από τις πλέον ευτελείς πρακτικές που έχει αναπτύξει η ανθρώπινη δραστηριότητα, υπαίτια για την σύγχυση και την κατάντια του κοινωνικού ιστού !!!

Στη σημερινή εποχή η προπαγάνδα διάγει μια τεράστια περίοδο ευημερίας. Το ίδιο και οι προπαγανδιστές. Σε αυτό έχουν συμβάλλει πολύ η τεχνολογία και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο της κοινωνίας. Δεν υποτιμούμε την συμβολή του ατομισμού, αλλά και το ότι ο σύγχρονος άνθρωπος, έχει απομακρυνθεί από τη συνείδηση του βιώματος του και το παρακολουθεί να περιφέρεται κυρίως στις οθόνες των τηλεοράσεων. Ένας παράγοντας επίσης βασικός, είναι ότι ο σύγχρονος άνθρωπος είναι καθολικά ανιστόρητος στη πλειονότητα του. Έτσι μπορούμε πια, να ακούμε την φωνή της προπαγάνδας, από τα στόματα ακόμα και απλών ανθρώπων, με την ίδια συχνότητα που μέχρι χτες την ακούγαμε από το ράδιο ή την τηλεόραση. Η διαστρέβλωση της αλήθειας γίνεται πιο εύκολα πιστευτή στο σύγχρονο άνθρωπο. Τον σύγχρονο άνθρωπο, που υποτίθεται ότι έχοντας πρόσβαση σε κάθε πληροφορία, θα μπορούσε να διακρίνει καλύτερα. Αυτό δεν συμβαίνει.

Φαίνεται, σαν ο σύγχρονος κόσμος, να έχει αποκτήσει μια αλλεργία με τον κόσμο της αλήθειας. Μια απόσταση στη καλύτερη των περιπτώσεων. Έτσι ο βάλτος, μπορεί να φαίνεται σαν κήπος με λουλούδια, οι δολοφονίες να βαφτίζονται θάνατοι, οι αδικημένοι να είναι υπαίτιοι για την αδικία που υπόκεινται και οι αδικούντες να είναι οι υπερασπιστές της αλήθειας.. Λαλίστατοι οι ασεβείς και σιωπηλοί όσοι υπέφεραν. Μαγεία !!!!

Βέβαια θα πρέπει να ομολογήσουμε,ειλικρινά, ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ίσως η έκταση του φαινομένου λίγο να διαφοροποιείται, όμως η ουσία πάντοτε ήταν ίδια. Και προσωπικά, εκείνο που μας ήταν εχθρικό τότε, μας είναι εχθρικό και τώρα.

Γιατί λοιπόν χαλάμε την διάθεση μας αναφέροντας πράγματα γνωστά; Κάποιος φίλος έλεγε κάποτε,αρκετά παλιά, ότι κάθε φορά που βλέπεις την χυδαιότητα, σε σοκάρει, σαν να την βλέπεις για πρώτη φορά. Είναι μια σωστή παρατήρηση, λίγο ρομαντική, αλλά στο βάθος κάπως έτσι συμβαίνει. Ο άνθρωπος, φαίνεται σαν μην μπορεί να “χωνέψει” αυτό που είναι το πιο προφανές. Έτσι, μυστηριωδώς, δεν μπορεί και να αντιδράσει κατάλληλα. Αντίθετα, γίνεται όλο και πιο πολύ ευάλωτος στη εισβολή του αρνητικού μέσα του. Η “ιδεαλιστική” ιδιότητα αυτή του ανθρώπου, επιτρέπει στη προπαγάνδα να δρα, τις περισσότερες φορές ανενόχλητη, συσκοτίζοντας με μεγαλύτερη ευκολία αυτό που είναι αληθινό και πραγματικό.

Ο κόσμος μας δεν είναι πλασμένος “αγγελικά”. Ακόμα και αν ήταν στη αρχή του, πλέον έχει οριστικά εκτραπεί σε κάτι όλως διαφορετικό. Η αλήθεια και η προπαγάνδα, είναι ριζικά αντίθετοι κόσμοι, δημιουργώντας τους δικούς τους κόσμους, μέσα στο υπάρχοντα κόσμο. Είναι άλλο πράγμα να φέρνεις τα συμβάντα μέσα στο φως της αλήθειας και άλλο να τα οδηγείς μέσα στο σκοτάδι της σύγχυσης. Δημιουργούνται άλλοι άνθρωποι με εντελώς αντίθετες επιδιώξεις και αντίληψη του εαυτού του , αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν.

Στη περιβόητη “νύκτα του θεάματος” ,η προπαγάνδα έχει περίοπτη θέση, μια θέση αναγκαία για να διατηρείται η νύκτα και να μην ξημερώνει ποτέ ο άλλος κόσμος!!!!!
πηγη

21 σχόλια :

  1. Ανώνυμος11/12/17 20:59

    ΠΟΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΕΡΙΞΑΝ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/12/17 22:16

    και μετα σου λεει δεν ειναι χρυσαυγουλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/12/17 22:25

    με λενε λολα και τα υπογραφω ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/12/17 01:20

    Χαχαχα οποιος γραφει κεφαλαια ειναι χρυσαυγουλο..μονο ναζι θα ειχε τετοιο κριτηριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/12/17 10:50

    ου μου α μου α.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/12/17 10:58

    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΩΝ FUNDS..ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕ 208.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ FUND ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ....ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/12/17 11:15

    Άκο βούρλον,

    Έντιμος είναι εκείνος που αλλάζει τις ιδέες του
    για να συμφωνήσει με την αλήθεια.

    Ανέντιμος είναι εκείνος που αλλάζει την αλήθεια
    για την προσαρμόζει στις ιδέες του"


    -
    Δημήτρης Καζάκης, Τετάρτη 15 Μάρτη 2015:

    O Άσαντ κόβει κεφάλια δεν είναι δημοκρατία


    Δημήτρης Καζάκης, Τρίτη 11 Απρίλη 2017:

    Μόνο φασίστες και πολεμοκάπηλοι κυματίζουν τη σημαία της «αντιπολίτευσης» στον Άσαντ

    Άραγε πότε έλεγε την αλήθεια ο πολιτικός γίγαντας Δημήτρης Καζάκης;

    Άραγε ήταν "Δραχμηστής" υπέρ του εθνικού νομίσματος ή λαγός, αφού σήμερα το θέμα μπαίνει προς υλοποίηση αφού πρώτα γίνει η επανάσταση, ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας;

    Φυσικά για το Συνέδριο που χάθηκε στο δρόμο μούγκα ο "συνεπής" αρχηγός με τους υπαρχηγούς του...

    Σήμερα χαριεντίστηκε με τον σύντροφό του στο ΚΚΕ τον Π. Λαφαζάνη

    (ήταν στην ίδια φράξια, μαζί και με τον Κοτζιά, πριν τη διαγραφή τους) και μας ενημερώνει:

    "Αντιπροσωπια Ε.ΠΑ.Μ. ΛΑ.Ε ΔΗΚΚΙ στο αντιπολεμικο αντιιμπεριαλιστικο συλλαλητηριο... Αμεσα να ανοίξει η πρεσβεα της Συρας. Χιλιάδες Σύριοι με τις οικογένειές τους ζητούν να απεγκλωβιστούν,δεν διαθέτουν έγγραφα" (διατηρήσαμε σύνταξη κι ορθογραφία).

    Γράφαμε σήμερα για τον μαιτρ Μαυρογιαλούρο Λαφαζάνη, που ως υπουργός προσυπόγραφε εμπάργκο εναντίον της Συρίας, διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, διαδήλωνε με τις ΝΑΤΟϊκές λινάτσες εναντίον του Άσαντ:

    Ο Λαφαζάνης ψάχνει για μαλάκες;

    Γράφαμε στις 3 Μάη του 2017: Καζάκης - Λαφαζάνης... προσέρχονται εις γάμου κοινωνία, αλλά χωρίς την κοινωνία...


    "Χθες" ο επικεφαλής της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης σε συμβολική φωτογραφία στήριξης του ΝΑΤΟϊκού πρακτορείου της ΚΕΕΡΦΑ... Το γλεντούσε μαζί με τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους της "αραβικής άνοιξης made in USA"...

    . Από γιορτή κατά του ρατσισμού, γιορτή υπερ του ΝΑΤΟ


    Να που τώρα θα γίνουν κι δυο τους Ασαντιστές, για να βρουν πολλούς μαλάκες!


    Όλοι χωράνε για να εκλεγούν με 3% οι 10 προβεβλημένοι που θα βολευτούν στα βολευτικά έδρανα...



    Υ/Γ είναι αλήθεια αυτά που δημοσιεύονται ή βρωμιές του συστήματος???

    Εγώ επειδή γνωρίζω και τον Δημήτρη, αλλά κυρίως τον Παναγιώτη δεν τα πιστεύω, γιατί απλά θεωρώ αυτά που λένε το λιγότερο ηλιθιότητες, εσύ που δεν τους ξέρεις καν τι καπνό φουμάρουν, γιατί τους πιστεύεις????

    Είστε τελείως χάπατα ακόμα??? Δεν βάλατε μυαλό μ' αυτά που σας έκαναν οι τσιπροκαμένοι????

    Δεν σας παρεξηγώ βέβαια, τόσο σας κόβει, εδώ σας κορόιδεψε ο σώρας και ο τσίπρας, τουλάχιστον ο Δημήτρης έχει στόμφο και ο Παναγιώτης ένα αξάνς απόκοσμου ύφους.....



    ου μου α μου α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/12/17 11:22

    Τώρα θα τα ξεσκίσουν οι παλιοί σύντροφοι.....τώρα θα δούνε τα ψευτρόνια τι εστί κατάληψη και πεζοδρόμιο....τώρα θα σκιστούν τα καλσόν....

    ως εδώ χαφιέδες του καραμανλισμού, ως εδώ πρακτοράκια των αμερικάνων...ως εδώ πολιτικοί απατεώνες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/12/17 12:25

    κατ αρχην λαπατο οχι χαπατο..νερουλο δηλ πλια πλια κι ανουσιο..τωρανες θες να μας πεις οτι με μια θεση για Ασαντ καθαριζει το προβλημα της Η ΕΛΛΑΔΑ..αντι να βλεπεις το φεγγαρι κοιτας το δακτυλο που σου το δειχνει αντι να βλεπεις το δασος κοιτας το δεντρο..δεν αμφεβαλα ποτε..αλλα σε τσουζει το νεο ΕΑΜ που στηνουν...γι αυτο με το ΕΠΑΜ-ΚΑΖΑΚΗ μεχρι το νεο ΕΑΜ.οσο για τις γνωριμιες που εχεις αστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/12/17 13:30

    Το ΚΚΕ σας γυρεύει...όλα τα πρακτοράκια της αμερικής πουλάνε κατ' εντολήν της "επανάσταση" για να ξευτιλίσουν όπως κάνουν χρόνια τώρα την πραγματική επανάσταση.....πέσανε οι μάσκες χάπατο, ε χάπατο!!!!

    ου μου α μου α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/12/17 13:36

    χάπατο
    ψάρι: μην τσιμπάς, βρε ψάρι, δεν το βλέπεις πως σε δουλεύει
    πρόβατο: ό,τι του λένε το χάβει, το πρόβατο
    μυγοχάφτης
    αρνί: τον πουλάει και τον αγοράζει, το αρνί, τον άντρα της
    [νεαρό άτομο αφελές και άπειρο]
    χαζοπούλι
    κουτάβι

    Υ/Γ Μην συνεχίζεις γιατί δικαιώνεις τους καθηγητές που σου βάλανε 10 και 2/12 και σε περάσανε μετά από τα παρακάλια του γέρου σου.....δεν είναι ντροπή που πήρες τόσο, αφού τόσο σου έκοβε, τι διάολο με το θεό θα τα βάλουμε τώρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/12/17 13:40

    λάπαθον το οξυλάπαθον, το κοινό ξινολάπαθο είναι διετής πόα που ανθίζει από το Μάιο έως τον Απρίλιο και έχει ύψος 20-60 εκατοστά.

    Θεωρείται βότανο με εξαιρετικές φαρμακευτικές ιδιότητες κυρίως για όσους πάσχουν απόαιμορροΐδες, αναιμία, δυσεντερία, ίκτερο ή φυματίωση.

    Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κερκετίνη βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πρόκειται για εδώδιμο λαχανικό και χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα, κυρίως στις χορτόπιτες, και έχει ελαφριά πικρή γεύση.

    Υ/Γ Να τα διαβάσεις δύο και τρεις φορές μπας και κατανοήσεις τα μισά......και πολύ είναι, χάπατο, ε χάπατο!!!ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/12/17 13:42

    Με λένε Λόλα και τα υπογράφω όλα!!!!

    ου μου α μου α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12/12/17 13:50



    Έχω παρατηρήσει ότι κάνεις απέλπιδες προσπάθειες να γράψεις όπως εμείς μιλάμε στη γλανιτσιά, αλλά θέλει κάτι παραπάνω από 17, γι' αυτό μην αναμασάς λέξεις και εκφράσεις που δεν καταλαβαίνεις, είσαι ένας κακός, κάκιστος μίμος, χάνουν τη νόστα τους οι λέξεις μας....άστο, γράψε με κεφαλαία όπως μιλάνε τα πιθήκια που γνωρίζεις πολύ καλά και άσε ποιους ξέρουμε εμείς...

    Υ/Γ Με τη Μποφίλιου θα πας απάνου στο βουνό, μάτι??? Τήρα μην πιαστείς από την υγρασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος12/12/17 14:15

    Αναζητείται ηγέτης για το βουνό!!!!

    Καζάκης?? Λαφαζάνης?? Σώρας??? Ζωή?? Ραχήλ?? Φίλης?? Τσεκελώτος??

    Βοηθάτε τη Μποφίλιου και τον κεφαλαία ρε παιδιά.....βρίσκονται σε τρομερό αδιέξοδο όταν έχουν να διαλέξουν αρχηγό από τέτοιους ογκόλιθους της επαναστατικότητας!!!!!

    Υ/Γ Το ΚΚΕ σας περιμένει στο ίσιωμα τώρανες και όχι στη γωνία....κύριε αντιπρόεδρε της κυβερνήσεως......τώρα ήρθε η ώρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/12/17 14:43

    εισαι λαπατο λεγανε οι γεροι του χωριου μας..τωρα εσυ εχεις παθει αμνησια στα σαλονια του βενιζελου και του λοβερδου..ειστε επηρεασμενοι απο τη μεγαλοφυια του γαπ και τις ιδεες του παγκαλου..οσο για την Μποφιλιου θα με μαθει τραγουδι..αλλα ρε φιλε εχεις μπερδεψει ναζισμο κομμουνισμο δημοκρατια ..να ενα ριζοτο τα εκανες...εγω κατορθωσα με το 10 να κανω πολλα και να αντιλαμβανομαι πως φτανεις στη δημοκρατια χωρις ιδεοληψιες..εσυ το δικο σου δεκα γιατι το χαραμισες πισω απο τους θυρωρους του Πασοκ.
    ΟΜΩΣ ΠΑΛΑΒΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/12/17 14:59


    Νέα τραγωδία στη Ζάκυνθο: 59χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος σε οικοδομή

    Κατηγορία: ΖΑΚΥΝΘΟΣ
    Δημοσιεύθηκε : 11-Δεκ

    Άλλη μία τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα (Δευτέρα 11/12/2017 ) το πρωί, στη Ζάκυνθο με έναν άνδρα, συμπατριώτη μας, γνωστό επιχειρηματία, να βάζει τέρμα στη ζωή του. Ο άτυχος 59χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος σε οικοδομή από κάτοικο της περιοχής.
    Στο σημείο έφτασε άμεσα η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβουν το άψυχο σώμα.
    Ο θάνατος του 59χρονου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αποδίδεται σε αυτοχειρία.
    Τα ακριβή ωστόσο αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/12/17 19:02

    Αυτο βεβαια θα το εχετε προσεξει ολοι Για τους προηγουμενους κλεφτες δεν γραφει κουβεντα ο χψ Ολα τα κακα τα εχει βρει μονο στο συριζα
    Συμπαιρασμα ..νοσταλγος του παρελθοντος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος12/12/17 21:29

    νοσταλγος του ροκ εντ ρολ ..βαλτο νις η ας το βαλλει ο ιδιος μιας και ξερει τα κολπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος12/12/17 22:43

    ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

    Γι αυτό, θα πρέπει στο μέλλον, να απομονωθεί οποιαδήποτε εσωτερική φωνή εθνολαϊκισμού και ανευθυνότητας που θεωρεί την Ευρώπη «δικτατορία».

    Η ενδυνάμωση των φεντεραλιστικών φωνών στην Γερμανία, θα πρέπει να μας δώσει το κίνητρο για περισσότερη ευρωπαϊκή διάθεση στο εσωτερικό.

    Ο «μυστικός διάλογος» της αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Ανατολής, έχει ξεκινήσει από καιρό. Και οφείλουμε να τον παρακολουθήσουμε με ωριμότητα και προσοχή.

    Και ειδικά εμείς, να καταλάβουμε επιτέλους ότι, χωρίς την Ευρώπη, είναι ζήτημα χρόνου να ξαναφορέσουν φέσι τα παιδιά μας, όχι πολύ μακριά από σήμερα…

    ου μου α μου α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος13/12/17 10:31

    Periklis Danopoulos
    3 λεπτά ·

    Γεωργιάδης,Σπυράκη,Βούτσης,Κουντουρά,Γεροβασίλη κλπ,εμφανίζονται να χρωστάνε πολλά λεφτά από δανεισμό και μάλιστα για αρκετό καιρό,χωρίς να μειώνεται η οφειλή.Αυτοί ακριβώς αποτελούν την επιτομή του ''στρατηγικού κακοπληρωτή'',που όμως καμία τράπεζα δεν ενοχλεί,καμία εισπρακτική δεν απειλεί,διότι αποτελούν τις ανέγγιχτες ''ιερές αγελάδες'' στο διαπλεκόμενο νταλαβέρι της εξουσίας.
    Και ο κάθε μικροιδιοκτήτης,που έμεινε χωρίς δουλειά και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της οικογένειάς του,μπαίνει στο στόχαστρο,των τραπεζών,των κορακιών,των υπουργών και των Θεοδόσηδων,της Τρόϊκας που θέλει αίμα και θάνατο.Και τα ακούμε όλα αυτά και τα διαβάζουμε και τα καταγγέλουμε,όμως....
    Όμως τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών έχουν και κομματικές σημαίες και πανώ και καμώνονται στις τηλεοράσεις,έχουν και αριστερούς και αναρχικούς και και και ........λένε ορισμένοι.
    Η παλιά παροιμία λέει ''όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει''.Το θέμα άπτεται του αξιακού κώδικα και της σθνείδησης του καθενός.
    Αυτοί που δεν ανεχόμαστε την επίθεση στην λαϊκή περιουσία,θα είμαστε και σήμερα εκεί.Για τους υπόλοιπους.όπως είπα...είναι θέμα συνείδησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.