Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τα παράσιτα

του Βασίλη Βιλιάρδου
Η ερώτηση που ακούει συχνότερα κανείς έχει σχέση με το πού οδηγείται η Ελλάδα – ενώ όλοι φαίνεται να γνωρίζουν πως είναι μία πολύ πλούσια χώρα, η οποία έχει ασφαλώς τη δυνατότητα να προσφέρει αξιοπρέπεια και ευημερία στους Πολίτες της, αντί το διεθνή εξευτελισμό και τη μιζέρια που «απολαμβάνουν».
Η δική μας απάντηση είναι ότι, εάν δεν αλλάξει ριζικά το σημερινό της πολίτευμα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη, αμφίδρομη εμπιστοσύνη Πολιτών και Πολιτείας, δεν πρόκειται να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία της προς το χάος – όπου ως τέτοιο θεωρούμε τη μετατροπή της από ενδοτικές ηγεσίες σε μία άβουλη, λεηλατημένη αποικία, καθώς επίσης σε μία περιοχή χαμηλού εργατικού κόστους για τη διεθνή βιομηχανία και τον τουρισμό.
Ειδικότερα, στο σημερινό σύστημα της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας», οι Πολίτες είναι αντιμέτωποι με προβλήματα που δεν λύνονται με εκλογές – κυρίως επειδή η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν πλέον εγκατασταθεί μόνιμα, λειτουργώντας όπως τα παράσιτα που δεν επιτρέπουν σε τίποτα να ανθίσει.

Όποιος δεν το βλέπει, είτε στη σημερινή κυβέρνηση, είτε στις προηγούμενες, απλά εθελοτυφλεί – ενώ όποιος νομίζει πως δεν θα χαρακτηρίζει τις επόμενες, είτε είναι αιθεροβάμων, είτε νομίζει πως «μπορεί να εξορκίσει το κακό» με ευχολόγια.
Περαιτέρω, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία ο δύστυχος Πολίτης είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει και να αναλύσει το ψυχογράφημα ανθρώπων που υποκρίνονται – με απώτερο στόχο να γίνουν αρεστοί και να κερδίσουν τις εκλογές. Τελικά επιλέγει αυτόν που θεωρεί πως συγκριτικά είναι πιο ειλικρινής – κάτι που όμως δεν είναι σε θέση να καταφέρουν ούτε οι πιο έμπειροι ψυχολόγοι.
Ως εκ τούτου, συνήθως αναρριχώνται στην πολιτική οι πιο προικισμένοι υποκριτές – αυτοί που γνωρίζουν τι θέλει να ακούσει ο λαός, αδιαφορώντας εάν είναι σωστό ή εάν είναι σε θέση να το επιτύχουν με την ανικανότητα και ανεπάρκεια που συχνά τους διακρίνει. Τις περισσότερες φορές βέβαια δεν συνειδητοποιούν τις αδυναμίες τους, αφού το τελευταίο που διαθέτουν είναι το «γνώθι σαυτόν» – γεγονός που επεξηγεί το απύθμενο θράσος που τους χαρακτηρίζει.
Οι υποκριτικοί αυτοί χαρακτήρες είναι άλλωστε οι μοναδικοί, οι οποίοι είναι σε θέση να δίνουν κενές υποσχέσεις, να παρουσιάζουν το σκοτάδι ως φως, να φάσκουν και να αντιφάσκουν, να μην τηρούν ποτέ το λόγο τους και να κάνουν κυβιστήσεις κατά το δοκούν, χωρίς να νοιώθουν καν πως εξευτελίζονται – ενώ είναι σε τέτοιο βαθμό ανήθικοι, ώστε να προσβλέπουν μόνο σε ίδια οφέλη, αδιαφορώντας για τις ζημίες που προκαλούν στο λαό και στην πατρίδα τους.
Γιατί δεν αντιδρούν οι Πολίτες; Επειδή όποιος συνηθίζει τη βρωμιά κρατώντας χωρίς ντροπή σκυφτό το κεφάλι, τη θεωρεί σταδιακά φυσιολογική και παύει κάποια στιγμή να τη βλέπει.

12 σχόλια :

  1. Ανώνυμος23/5/17 13:41

    Τι είναι το 2060 μπροστά στην αιωνιότητα της φήμης του ηγέτη-ταμτάκου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/17 15:02

    Θα μας ειπείς τι να ψηφίσουμε στις άλλες εκλογές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/5/17 16:41

    Για την συνομοταξία σου ένα απ' αυτά είναι ότι ταιριάζει.....

    ΑΝΕΛ

    ΧΑ

    Λιακό

    Βελό

    Νικολό

    καραδεξιά φαήλου

    οικόπεδα χαρίζω

    Πλεύση

    ΛΑΕ

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ραχήλ

    ΕΠΑΜ

    δρα(χ)μή κατσανεβά

    Σώρα

    Σύριζα

    Λεβέντη

    'κείνον που ξεβρακωνότανε και το κλείσανε μέσα γιατί καταπάτησε καμμιά 500αριά στρέμματα για να τα "σώσει" καθότι οικολόγος


    και όποιο κόμμα ελπίζει στο ξανθόν γένος και μάχεται τους τοκογλύφους της ευρώπης.....

    Τήρα πόσα έχεις που σου ταιριάζουν ταμάμ....ότι πρέπει είναι για σένα


    Και άσε εμάς να ψηφίζουμε γερμανοτσολιάδες δοσόλογους προδότες και ευρωμένηδες.....γλέπεις δεν είμαστε ούλοι για επανάσταση σα ελόγου σου!!!!

    Τράβα μάτι, τράβα το δρομάκο σου και μην κοντοστέκεσαι....είσαι για άλλα εσύ, όχι με μας τα ανθρωπάκια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/5/17 16:49

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ώ τσούκιον, ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑ!!!!!!



    ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2015

    ....... Είτε το θέλετε είτε το ξορκίζετε, η αμίληκτη ιστορία γράφει ήδη.

    Κυβέρνηση ΚΑΜΕΝΟΥ-τσίπρα!!!!!!

    Είτε το βλέπετε, είτε το αποδιώχνετε το δούλεμα από το συνοθύλευμα πάει σύννεφο!!!!!

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι την πικρίλα θα την έχετε και τούτο για τον εξής απλό λόγο.

    Αν το συνεθύλευμα στρουγγιαστεί και σταματήσει τις μπαρουφολογίες και τις αρλουμπολογίες, ακολουθώντας το ρεαλισμό και την πραγματικότητα τότε τι θα κάνετε χωρίς .....επανάσταση και να η πικρίλα ένα γόνα.......Βέβαια εγώ στην προκειμένη περίπτωση θα είμαι ήρεμος και που ξέρεις μπορεί και να επιχειρηματολογώ υπέρ τους......

    Αν το τσούρμο αρχίσει τις λύρες και τα νταούλια και εσείς από κοντά με τις πίπιζες τότε θάρθει η στιγμή (και γλήγορα) που η πίκρα θα έρθει από την πείνα και το μπάχαλο.....και εσείς στην πίκρα και εγώ στην πίκρα.

    Άρα σε κάθε περίπτωση η πίκρα θα σας ακολουθεί με τις προσδοκίες που σας καλλιέργησε ο μηλιός, ο φίλης, ο τόλιος, ο μπαλάσκας και ων ουκ έστιν αριθμός......κοινώς συνοθύλευμα (εννοείτε απόψεων και μπαρουφολογιών και τίποτα παρά πέρα)

    Αν τώρα εσείς δε βλέπετε τις κωλοτούμπες (ευτυχώς που τις κάνουν) και νομίζετε ότι έχει διαφορά η ξουλίδου και ο καμένος από τον βορίδη και τον άδωνη, τότε μείνετε με την ψευδαίσθηση αυτή.

    Σε όλους τους τόνους και με όλες τις φωνές (από τις λίγες που συμφωνούσε μεταξύ του το συνοθύλευμα) μας έλεγαν για κούρεμα χρέους, άλλος 50%, άλλος παραπάνω και σε κάθε περίπτωση η επιμήκυνση και η διευθέτηση των τόκων ήταν προδοτική πολιτική του βενιζέλου κλπ κλπ.

    Εγώ δεν βιάζομαι και περιμένω να ιδώ που τελικά θα κάτσει η μπίλια της ρουλέτας (συγχωρέστε με αλλά μου φαίνεται ρουλέτα παίζουν, χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, χωρίς κατεύθυνση, αλλά ότι κάτσει μου δίνουν την εντύπωση), αλλά η μπαρουφάκειος πρόταση για κάτι τύπους ομολόγων και όχι κούρεμα, ή ο μηλιός (δεν γλέπω και καλά μάτι, τόβγαλε το σκουλαρίκι...) να κόφτεται και να του πετάγονται οι φλέβες ότι η επιμήκυνση είναι κούρεμα κλπ γιατί εγώ ο μικρόψυχος να μην υποθέσω ότι ο βενιζέλος τα δαχτύλιασε ούλα?????


    Και μια μικρή συμβουλή.

    ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ και γιατί δεν σας εκφράζουν, και γιατί θα απαγοητευτείτε και γιατί καταλαβαίνετε ότι μια από τα ίδια είναι......και εμείς είμαστε τα πειραματόζωα των μαθητευόμενων ετερόκλητων εθνολαϊκιστών και λεβεντομ@@@@@@@@@δων

    Εγώ θέλω μονάχα την φοροδιαφυγή (ειρωνευόσαστε την αποδειξούλα του λαϊκατζή), και τα κυκλώματα φαρμακοβιομηχάνων, φαρμακοποιών, γιατρών, διαγνωστικών να χτυπήσει,

    θέλω τους νταβατζήδες (αλήθεια τα παραδοσιακά ΜΜΕ και τα συστημικά συγκροτήματα γιατί κόφτηκαν υπέρ τους????) να φορολογήσει.

    Θέλω τον ανήθικο ιδιωτικό τομέα που φοροδιέφευγε κατά 85% και βάλε σε συνεργασία με τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο.........(λες να κάνουν αυτά που έγραφα και με βρίζατε??????)

    Εγώ θέλω ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ (θυμάσστε που μου την πέφτατε όταν σας έλεγα ότι μέτρα χρειάζονται, αλλά νάναι δίκαια???)

    Σας υπενθύμιζα τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια της ευρώπης, που τώρα νομίζετε ότι φοβήθηκαν το λαφαζάνη και τον ΣΕΙΣΣΣΑΑΑΑΧΘΕΙΑΑΑΑΑ (αλήθεια αυτό το κεφάλι της πολιτικής γιατί το άφησαν στην απόξω???) και τρέχουν να κάνουν τα χατήρια του Alexis ή του Γιάνη (είπαμε με ένα νι)..

    ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ και περιμένετε τι θα δείτε μετά την στροφή.......πάντως ένα είναι σίγουρο κατά την ταπεινή μου άποψη.

    Εγώ ίσως και να συμφωνήσω μαζί τους και να μην πιω το ποτήρι της πίκρας,

    εσείς (όπως και σας ανάλυσα παραπάνω) είτε έτσι είτε αλλέως θα το πιείτε........άσχετα αν θα γκλαφουνάτε ότι πίνετε πετιμέζι.

    Καλήμερα και ψυχραιμία.....υπάρχει κοστολογημένο πρόγρμαμμα (δηλαδή ξέρουν ότι κοστίζει 12 δις), το που θα τα βρούνε σου λένε από τη φοροδιαφυγή!!!!!!! Να ρε σεις γιατί θα είμαι μαζί τους......ρουφά καμιά γουλιά σκέτο γιατί κρύωσε από το πρωί....

    φιλούδια, ψευδεπίγραφε αριστερέ!!!

    3/2/15 13:57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/5/17 17:00

    Ακριβώς πριν 5 χρόνια ξεδιπλωνόταν η παρακάτω αντιπαράθεση........

    Μια μικρή αναδρομή θα σε πείσει, ώ ξούκιον, πόσο δίκιο είχα και να θυμηθείς ποιούς προπαγάνδιζες......αυτούς που τώρα σε φτύνουν και σε ξευτιλίζουν

    (διάβασε και θυμήσου)


    ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ.ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ.ΗΔΗ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΣΚΛΑΒΩΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.ΜΗ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ.ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ,ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ,ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟ ΜΑΗ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.

    19/5/12 13:24
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ο Πάγκαλος είναι από τους λίγους πολιτικούς που έχουν προσφέρει στην πατρίδα πραγματικά, λέει αλήθειες όσο και αν "τσούζουν" ορισμένους. Μακάρι και άλλοι πολιτικοί να είχαν το θάρρος να αντιπαρατεθούν στο λαικισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στο παρασιτικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που τώρα μετακόμισε στον Αλέξη.

    19/5/12 17:11
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ξεβρόμισε ο τόπος απο δαύτον
    πκ

    19/5/12 17:51
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΧΨ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΕΕΙ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ.ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΡΕΣΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΔΩ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    19/5/12 18:28

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/5/17 17:58

    Η ανάρτηση είχε γίνει 5 χρόνια πριν........


    Μαύρη κουρούνα είσαι αδερφάκι μου....Η ειδοποιός διαφορά των ηρώων στα ηρώα με τους δύστυχους αυτόχειρες είναι ότι οι ήρωες πολέμησαν και δεν ....αποχώρησαν....

    Σεβάσου λοιπόν την τραγικότητα και μη σκυλεύεις για μικροπολιτική καθικιά τους ανθρώπους αυτούς. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΡΑΞΑΝΕ. Κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σα ζουγρίμι και μαυρίζεις το μπλόγκ. Ο Καμένος άρχισε να φθίνει μεγάλε πριν καλά καλά μπει λάθρα στη βουλή. Μην αφηνιάζεις λοιπόν και μην κάνεις απέλπιδες προσπάθειες...

    Δε βρέθηκε ένας πατριώτης να συμφωνήσει μαζί σου, ΕΝΑΣ ΡΕΕΕΕ, ΕΝΑΣ. Δύστυχε γράφεις με μικρά, γράφεις με κεφαλαία, γράφεις γκρίκλις, γράφεις μπερδεμένα ότι τάχα τάχα μου είναι διαφορετικοί και συμφωνούν μαζί σου. Αυτό λέγεται να δεις.........άστο μη με κάνεις ¨φονιά¨ και σε κρεμάσω στο τσιγκέλι....ξεβρακώνοντάς σε. Και να ξέρεις είμαι αρκετά έξυπνος να σε ξεμπροστιάσω χωρίς όνομα μεχρι να πεις κίμινο.

    Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Άσε τους άλλοτρους αυτούς ανθρώπους και μη σκυλεύεις το θανατό τους. Πριν απαντήσεις (που δεν πρέπει) κάνε την αυτοκριτική σου, σκέψου με όσο κουκούτσι σου έχει τελικά μείνει.

    Βρίσε εμένα, τον άλλον τον οποιονδήποτε δε συμφωνεί μαζί σου, χίλιες φορές παρά αυτό το ανοσιούργημα που κάνεις.

    Εμένα μη μ' ακούς, στο ζήτησε ο Νις και συνεχίζεις, σου λένε ότι το κατάντησες γραφείο κηδειών και ανάβεις, συμφωνεί ο άλλος ότι διανυκτερεύεις κιόλας και εσύ ηδονίζεσαι και συνεχίζεις.

    Καλά εσύ δεν κάνεις ποτέ λάθος????

    Και μην νομίζεις ότι δεν κάνεις μπαμ από μακριά. Είναι κρίμα να σε ξέρουμε και να φέρεσαι έτσι σ' αυτό το θέμα. ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑΛΕ, μεγάλη ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.

    Μήπως θες να σε περάσουμε και άνθρωπο του πνεύματος?????.....νομίζω καταλαβαινόμαστε....

    Ξέρω δεν αντέχεις τα σκληρά και αν αρχίσεις πάλι να βρίζεις, τότε θα επιβεβαιώσεις τη ...διάγνωση που έχουμε κάνει όλοι για σένα και θα σε παρατήκουμε......

    Καλές αφρίλες λοιπόν ή καλά μυαλά ή κάλμα....

    Ξεθύμανε (κόσμια όμως) αλλά μην σκυλεύεις νεκρούς. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ....

    29/6/12 15:18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/5/17 18:25

    τι να ψηφισουμε πες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/5/17 19:34

    Για σένα μόνο τα πιθήκια ταιριάζουν......ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/5/17 19:50

    τωρα τι λες ξερεις; σε ρωταω..ψηφισε εσυ πιθηκια αν θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/5/17 21:40

    αμετανοητος μπενικος Ολοι αναζητουμε πολιτικη λυση για την χωρα κι χψ αναζητει το προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/5/17 22:43

    Δεν τον πειραζουν τα οικονομικα αιτια των αυτοκτονιων-χιλιαδων αλλα τον ενοχλει που αυτοκτονησαν..θλιβερη εκτιμηση της απωλειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/5/17 23:09

    Νις μην ανησυχείς για το μπλοκ
    Το κρατεί αρχείο οχψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.