Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Η τρόικα έρχεται μαζί με 70.000 συμβασιούχους για μονιμοποίηση!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εξαπάτηση από το να διαστρέφεις τις έννοιες των λέξεων. Επειδή οι λέξεις είναι το εργαλείο για να συνεννοούνται οι άνθρωποι. Και τους εξαπατάς. Σήμερα έρχονται οι εκπρόσωποι των δανειστών. Δηλαδή η τρόικα. Γιατί; Για να προωθήσει την αξιολόγηση της κυβέρνησης επί των μεταρρυθμίσεων. Παραμύθια. Καμιά σχέση με την πραγματικότητα!
Για να μην κοροϊδευόμαστε, εδώ και 7 χρόνια δεν υπάρχει καμιά μεταρρύθμιση στο ελληνικό κράτος. Υπάρχει μια διαρκής περικοπή αποδοχών, εισοδημάτων, περιουσιών και δικαιωμάτων των πολιτών.
Τίποτε άλλο.
Αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι παρά η επανάληψη του ίδιου κακοπαιγμένου έργου, που επαναλαμβάνεται μονότονα και βασανιστικά από το 2010 διαρκώς. Είναι η απόπειρα των ελληνικών κυβερνήσεων να διατηρήσουν αλώβητο το κρατικοδίαιτο σύστημα με κάθε τρόπο και θυσία. Δική μας θυσία.

Για να το πούμε μπακάλικα, από σήμερα Τρίτη συνεχίζεται η αντίσταση του μεταπολιτευτικού κομματικού συστήματος σε κάθε απόπειρα μεταβολής του ελληνικού κράτους σε παραγωγό πλούτου με την εργασία εργαζόμενων και επιχειρηματιών.
Δηλαδή; Θα αναρωτηθεί κάποιος. Οι καλοί δανειστές θέλουν να αλλάξουν το κράτος προς όφελός μας και οι κακές κυβερνήσεις μας αρνούνται; Οι δανειστές δεν είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη να αλλάξουν το κράτος. Είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη απέναντι στους πολίτες τους και στους κεφαλαιούχους τους να διασφαλίσουν τα δάνειά τους και να επεκτείνουν την κυριαρχία των επιχειρήσεων των κρατών τους. Εκεί μπαίνει τελεία.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι επιφορτισμένες με την ευθύνη να αλλάξουν ένα αντιπαραγωγικό κράτος και να το κάνουν πλουτοπαραγωγικό για τους πολίτες του και για κανέναν άλλο. Αυτή είναι η κορυφαία τους υποχρέωση όχι μόνο εδώ και 7 χρόνια. Εδώ και 187 χρόνια.
Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι ίδιες, οι οποίες έχουν σπαταλήσει τόνους σάλιου και μελάνης καταφερόμενες κατά του κρατικοδίαιτου μοντέλου και επαγγελόμενες… μεταρρυθμίσεις!
Η πρώτη και βασική μεταρρύθμιση σε μια χώρα που δεν παράγει για να καλύψει τα έξοδά της και τις υποχρεώσεις της είναι να αρχίσει να παράγει. Για να παράξει πρέπει να βάλει τον παραγωγό λαό και τον παραγωγό επιχειρηματία σε άλλη ρότα από την υπάρχουσα ώστε η εργασία τους να δίνει προστιθέμενη αξία.
Επειδή μέχρι σήμερα η κρατικοδίαιτη οικονομία απασχολεί πάνω από 1.500.000 πολίτες, οι οποίοι υποπαράγουν. Δηλαδή το κόστος του έργου τους είναι πολύ μεγαλύτερο από την προσφορά τους.
Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά. Υπερτιμολογήσεις, μίζες, φακελάκια, καταχρήσεις, γραφειοκρατία και, μείζον, η αμοιβή προσωπικού που εμφανίζεται στη δουλειά και παράγει το ένα δέκατο ή το ένα δεύτερο, στην καλύτερη περίπτωση, από αυτό που πληρώνεται. Σε βάρος εκείνων που πληρώνουν. Δηλαδή των υπόλοιπων φορολογούμενων.
Στην κρατικοδίαιτη οικονομία πρέπει να προστεθούν και όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν από όλους τους τομείς. Επειδή φοροδιαφεύγουν γιατί οι κρατικοδίαιτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι κρατικοδίαιτοι νομοθετικοί μηχανισμοί (βουλευτές, υπουργοί, στελέχη κυβερνήσεων) δεν εργάζονται για να αποτρέψουν ή για να συλλάβουν τη φοροδιαφυγή.
Και εδώ ερχόμαστε στο ζητούμενο. Η χώρα έχει, λέει, 600.000 δημόσιους υπάλληλους του στενού δημόσιου τομέα και περίπου 150.000 του ευρύτερου τομέα. Περίπου 500.000 είναι οι αγρότες και οι αλιείς, περίπου 1.700.000 οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και περίπου 500.000 αυτοαπασχολούμενοι. Σύνολο, περίπου 3.500.000 «εργαζόμενοι» σ έναν πληθυσμό 11.000.000. Με 2.000.000 άνεργους, 2.400.000 συνταξιούχους και 3.000.000 που δεν ανήκουν στόν ενεργό πληθυσμό και δεν ψάχνουν και για δουλειά.
Γιατί σε εισαγωγικά οι «εργαζόμενοι»; Γιατί αυτό είναι το θέμα.
Στην Ελλάδα, εδώ και 35 χρόνια έχει διαστραφεί η έννοια της λέξης «εργαζόμενος», που δεν εννοεί πιά εκείνον που πραγματικά εργάζεται, αλλά εκείνον που κατέχει μια θέση εργασίας. Αν τη δικαιολογεί κι ολας την ένταξή του στη θέση ή την αμοιβή του γι αυτή τη θέση δεν ενδιαφέρει! Αρκεί που την έχει και πέφτει η αμοιβή.
Αυτή η νοοτροπία είναι οικονομικό μοντέλο, δεν είναι παίξε- γέλασε. Όταν οι μετρήσεις της Eurostat διαπιστώνουν ότι οι Έλληνες εργάζονται τις πιο πολλές ώρες στην ΕΕ (περίπου 2.000 το χρόνο) δεν εννοούν ότι σώνει και καλά εργάζονται. Εννοούν ότι βρίσκονται στο χώρο εργασίας (όταν δε χτυπάει την κάρτας κάποιος άλλος) ή ότι παρέχουν υπηρεσίες (όταν τις παρέχουν).
Γιατί, αν εργάζονταν πραγματικά είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, με παραγωγικούς ρυθμούς δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε.
Κι αυτή η πραγματικότητα διαπιστώνεται στο μεγαλύτερο κομμάτι του στενού δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ κατά κύριο λόγο, όπου είναι νοοτροπία εισαγωγής. «Να τρουπώσεις, να πέφτει ο μισθός μήνας μπαίνει- μήνας βγαίνει και να΄ χεις το κεφάλι σου ήσυχο (ότι δεν θα απολυθείς). Νοοτροπία υπαλλήλου στην υπηρεσία των πολιτών δεν καλλιεργείται. Από καμιά κυβέρνηση! Αντίθετα, είναι προσβολή. «Ποιος είσαι συ που νομίζεις ότι είμαστε υπηρέτες σου»! Έλα ντε.
Μεγάλη εξαίρεση είναι η πλειοψηφία των γιατρών στα νοσοκομεία, μερικών εκπαιδευτικών, μερικών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στις ΔΕΚΟ και πολλών συμβασιούχων σε διάφορους τομείς, που κάνουν συχνά τη δουλειά των μόνιμων, και στα ΚΕΠ.
Αλλά, και ο ιδιωτικός τομέας δεν πάει πίσω σ αυτή τη νοοτροπία αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό. Οι παραγόμενοι ρυθμοί, τα προϊόντα και η ποιότητα το μαρτυρούν, με τις απαραίτητες όπως πάντα εξαιρέσεις. Η νοοτροπία της λούφας και της αρπαχτής είναι εδώ.
Υπάρχει κεντρική κατεύθυνση να αλλάξει αυτή η νοοτροπία; Όχι. Το αντίθετο μάλιστα! Οι κυβερνήσεις, με αυτήν εδώ πρωταθλήτρια στο θέμα, καλλιέργησαν και καλλιεργούν το ίδιο μοντέλο «εργασίας». Το περιέγραψε με τον πιο εύστοχο τρόπο ο Κώστας Ζουράρης: «Μέχρι το 2019 ποιος ζει και ποιος πεθαίνει».
Αλλά, σ αυτό το «ποιος ζει και ποιος πεθαίνει» και στο αντίστοιχο «να ‘μαστε καλά τώρα και αύριο έχει ο Θεός» κανείς δεν έχει τολμήσει να φωνάξει «ζουν τα παιδιά σου ρε ζώον και δε θα’ χουν αύριο ρε ηλίθιε».
Και για να αποδείξει αυτό που γράφω, η κυβέρνηση έχει αυξήσει κατά 70.000 τους δημόσιους υπάλληλους με τη μέθοδο των συμβασιούχων (3.440 προσέλαβε μόνο σ ένα μήνα!), με το τάξιμο ότι θα τους μονιμοποιήσει κι ας περιμένουν τα άλλα κορόιδα τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ!
Παράλληλα, βάζει στους 2.300 «εργαζόμενους» της ΕΡΤ άλλους 57 συμβασιούχους επειδή «παλιοί» αρνούνται να κάνουν τη δουλειά τους, έχοντας εξασφαλίσει «επαναστατικές» ασυλίες, άλλες εκπομπές, κομματικές πλάτες!
Όπως οι υπόλοιπες κυβερνήσεις δεν έχει καλλιεργήσει καμιά νοοτροπία παραγωγής, καμιά νοοτροπία εγκατάλειψης της μέχρι σήμερα πολιτικής, δεν έχει σημάνει κανένα σύνθημα αλλαγής «για την Ελλάδα ρε γαμώτο». Το αντίθετο.
Επειδή, η Ελλάδα δεν υπάρχει στο πολιτικό κομματικό σύστημα. Υπάρχει μόνο η επιβίωση του κόμματος και της καρέκλας. Ακόμα κι αν υπάρχουν ελάχιστοι πολιτικοί που θα θελαν μια αλλαγή, είναι αιχμάλωτοι μηχανισμών και περίγυρου ανθρώπων άχρηστων, απατεώνων, μωροφιλόδοξων, τυχοδιωκτών και ανόητων. Κοινώς άχρηστων.
Γιατί, στη χώρα κατοικούν οι έξυπνοι και τα κορόιδα. Οι έξυπνοι είναι αυτοί που εξασφαλίζουν λεφτά και θέσεις άκοπα και τα κορόιδα είναι όλοι οι υπόλοιποι. Και δεν είναι κορόιδα επειδή φτύνουν αίμα για να δουλέψουν ή επειδή πετάχτηκαν στην ανεργία. Είναι κορόιδα γιατί ανέχονται και τους έξυπνους και τις τσατσάδες των έξυπνων. Και τους ψηφίζουν κι όλας!

Η χώρα διάγει τον έβδομο χρόνο αντίστασης στην πρόοδο, των πιο χυδαίων και καταστροφικών δυνάμεων που την έφεραν μέχρις εδώ. Και οι πολίτες νομίζουν ότι αυτές οι κυβερνήσεις ή οι ξένοι ή θεϊκές δυνάμεις θα τους σώσουν. Μόνο οι ίδιοι μπορούν να σώσουν τους εαυτούς τους και τη χώρα. Συνειδητοποιώντας το.
Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης

31 σχόλια :

  1. Ανώνυμος1/3/17 13:31

    Εεε ψιτ, συνταξιούχε,

    ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ!!!!!

    Τον ΦΠΑ στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στη Ρόδο, κλπ να τον μειώσουμε ρε παιδί μου να κάνει διακοπές ο κόσμος........τι διάολο, απατεώνες είμαστε???? (τσούκι, σου θυμίζουν τίποτα τα παραπάνω???)

    Αυτή η ποντικομαμή ο φωτάκος, που τον ήθελαν και για πρόεδρο δημοκρατίας, τι ρεζίλι έγινε......το ψέμα τόχουν προσφάι!!!!!

    (αλλά τι να περιμένεις από τα πολιτικά απολιφάδια που το 89 υπουργέψανε για να κλείσουνε στη φυλακή τον Αντρέα.......)

    (παραξενεύονται κάποιοι πώς αγκάλιασαν τα μπουρδοειδή ακροδεξιά πολιτικά νούμερα, ξεχνώντας ότι το 89 σφιχταγκαλιαζόντουσαν (όχι λόγω χρεωκοπίας της χώρας) με τους σκληρούς της δεξιάς, μόνο και μόνο να γίνουν υπουργοί του τζανετάκη και να το παίξουν εισαγγελείς εναντίον του Αντρέα.....τι δεν καταλαβαίνουν από δαύτα????)

    Εκεί, να κάτσουν κι άλλο απάνω, να μην πέσουν για να σε πονέσει τόσο πολύ που να μην βγάζεις κιχ.....να πιαστεί η ανάσα σου από τον πολύ πόνο και εγώ, το καθίκι, να το ευχαριστιέμαι και να σου το λέω κατάμουτρα, να αποτρελένεσαι μπίτι και από το θυμό για μένα (που σούλεγα τις αλήθιες γιατί αυτές σε τσούζανε) να ξαναπάς να τους ψηφίσεις πάλε.......

    εεεεε ρε γλέντιααααααα!!!!!!

    Και αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και έρθει καμιά συφορά, τότε να ιδώ που θα κρυφτείς από το.....πόπολο, ώ γιδοξούριον.

    Προς το παρόν, ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ........εσύ που δεν ήθελες να πιαστεί ο σκορδάς, ο ταρίφας και το μαγαζάκι.......τώρα είναι αργά......μόνο η συνταξούλα έμεινε που φαίνεται, ούλοι οι άλλοι φοροδιαφεύγουν και μάλιστα επιχειρηματολογούν και υπερασπίζονται για τη φοροδιαφυγή τους.....

    Τουλάχιστον 700 ευρώ από τη μείωση του αφορολόγητου το χρόνο ο κάθε συνταξιούχος και το χοντρό κοντύλι η εξαφάνιση της προσωπικής διαφοράς

    (μιλάε για 2-3 συντάξεις αφαίρεση σε πρώτη φάση.... τουλάχιστον)

    (για θυμήσου, γίδι, το ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚΑΛΟΣ)

    Υ/Γ και το φυτό του 10 και 2/13 θα σου πει......"ναι αλλά οι άλλοι κάνανε 12 περικοπές"

    και αν του πεις....."ναι κάνανε και ισορρόπησαν τα πράματα το 2014 και είχε αρχίσει δειλά δειλά η ανάπτυξη.....τι έγινε και πάμε στο βάραθρο πάλε????"

    θα σου ανακράξει το βούρλο......"για όλα φταίει ο Μπένυ"

    Υ/Γ αγναντέψτε τα σα μαστουρωμένο γελάδι από τον καναπέ σου και μην χάσεις κανα επειδόδιο του σαρβάιβορ, πως διάολο το λένε......για σένα νιάζεται ο καρανίκας.....του πολιτικού σχεδιασμού.....μην ξεράσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/17 14:06

    που ειναι ο Μπενυ να μας σωσει ρε παιδια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/3/17 14:13

    Δεν πρόκειται ν' αφήσουν την εξουσία, γιατί νέμονται την εξουσία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/3/17 18:20

    Και μόνο που χτυπιέται ο πρώην πρασινομαρουλιας οπαδός του χοντρό Μπενυ, εμένα μου φτάνει και μου περσευει!!!��

    Καλό μήνα και καλή άνοιξη μαζί με το κακό που φοβάσαι πατριώτη θα ρθει και καλό
    ....άκου πηγαίναμε σ Ανάπτυξη το 14
    Θες και τα λες ή σου ξεφεύγουνε μωρ μαυρε μουουου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/3/17 19:37

    ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ!!!!!

    356(!) συναντήσεις Χριστοφοράκου- Μητσοτάκηδων...

    ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε 30 συναντήσεις (90 επαφές στο σύνολο) με τον Χριστοφοράκο, όσες και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κ. Μητσοτάκης 23 συναντήσεις (121 επαφές συνολικά), η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκαμπόφσκι, είχε 30 τηλεφωνικές επαφές ενώ λιγότερες ήταν αυτές των Κατερίνας και Αλεξάνδρας Μητσοτάκη (14 και 4 αντίστοιχα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/3/17 19:38

    ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ!!!!!

    ωστόσο δεκάδες είναι τα ονόματα υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (Θ. Τσουκάτος, Α.Τσοχατζόπουλος, Τ. Μαντέλης, Μ. Λιάπης, Γ. Βουλγαράκης, Π. Δούκας, Χρ. Βερελής κ.ά.) που ανέδειξε η κατάθεση Τσακάλου στους εισαγγελείς που διερεύνησαν την υπόθεση (Ζαγοριανός, Αθανασίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/3/17 21:20

    Ο φίλος χψ έχει επιλεκτική μνήμη και κριτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/3/17 23:54

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ σας λέωωωωω......

    Σε επόμενη βουλή με την απλή αναλογική του ταμτάκου άκου σύνθεση.

    Σώρας

    Λεβέντης

    Λαφαζάνης

    Κωνσταντοπούλου

    Κωνσταντίνου (Ανταρσύα)

    Καζάκης (ΕΠΑΜ)

    Μιχαλολιάκος (χρυσή αυγή)

    Καμένος (ΑΝΕΛ)

    Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ)

    Κρανιδιώτης Φαήλος (καθαρή δεξιά)

    Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ)

    Μειονοτικό κόμμα θράκης


    Έφερε τη δημοκρατία ο ταμτάκος!!!!!!! τι δεν καταλαβαίνεις????


    εεεεε ρε γλεντιάααα!!!!!

    Υ/Γ1 ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ και άμα παρηγοριέσαι με το δούλεμα της Αυλωνίτου εγώ δε θα σου χαλάσω το χατήρι.......

    Το βούνευρον είναι χοντρό......προσπαθώ να σας καταλάβω, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν σας φτάνει.....θέλτε κιάλλο.....κακό πράμα η τύφλα και η συνήθεια...

    Υ/Γ2 Θα μειωθεί το ΦΠΑ στα νησιά και ο ΕΝΦΙΑ σ' αυτούς που έχουν πολλά ακίνητα, θα γίνει η δίκη της ζήμενς και θα χορτάσει ο λαός ψωμί από τα κλοπιμαία, θα μοιραστεί το λαθραίο πετρέλαιο (60 λίτρα!!!!! ναι λίτρα) που πιάστηκε επί κυβερνήσεως "πρώτης φοράς αριστεράς", η Θεανώ θα σου ξαναμοιράσει καρτούλα σίτισης κλπ κλπ με τα λεφτά της λίστας λαγκάρντ!!!!

    Ειδικά θα έχεις πρόσβαση δωρεάν στα νοσοκομεία......ναι ναι αυτήν που ψήφισε το καλοκαίρι του 2014 η κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων, αλλά που σε κάθε συζήτηση κορδώνονται οι ακροβολιστές δημοσιογράφοι της στρατευμένης δημοσιογραφίας του κομματικού όργανου...

    Θα γίνει η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων, αφού πρώτα κλείσουν τα ΝΕΑ ΒΗΜΑ ΜΕΓΑ (μετά θα κάνουμε την ρύθμιση για να μην ρυθμίσουν τα βοθροκάναλα και συνεχίσουν)

    Θα εφαρμόσουμε το νόμο Κατσέλη (ποιού ΠΑΣΟΚ ρε που έχεις επιλεκτική μνήμη...νόμος Κατσέλη είναι όχι ΠΑΣΟΚ)

    Θα δώσουμε τη 13η πάλι σ' αυτούς που έδινε ψίχουλα το ΠΑΣΟΚ (βλέπε ΕΚΑΣ) ναι ναι καλά άκουσε τούγκι, το ΕΚΑΣ ήταν ψίχουλα γι΄αυτό το έκοψε η ακσιοπρεπής κυβέρνηση και στη θέση του έδωσε 13η σύνταξη ρεεεεε....τι διάολο απατεώνες είμαστε???

    Χτυπήθηκα, ούρλιαξα, προειδοποίησα, έσκουξα, τα χιλιοέγραψα, τα ματάγραψα......εσύ το χαβά σου!!!!!

    Πάντα όμως έρχεται η ώρα της κρίσης.......ΣΚΑΣΕ λοιπόν ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ!!!!


    και μην ξεχνάς!!!!! Για όλα ο Μπένυ φταίει......και για το ψέκασμα και για τα γερμένα και για τα...ληγμένα!!!!!!

    Υ/Γ Ο μπένυ φταίει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/3/17 00:20

    Άκου και το ωραίο......(γραμμή δίνω το ξέρετε για τα καλά πλέον)


    Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τα επί 10ετίες στελέχη του (πχ Κουρουπλή, Τζιάκρη, Κατσέλη, Πολάκη, Κατρούγκαλο, Χρυσόγονο, Φωτόπουλο, Κωτσακά, Μάρδα κλπ κλπ) να πληρώσουν την αναλογία από τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, γιατί με εκείνα τα λεφτά έκαναν πολιτικές περιοδίες και ομιλίες και καριέρες....

    Δεν είναι πλάκα!!!!!!! Τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήθηκαν από τα στελέχη του για περιοδίες......τ' ακούς κύριε Κουρουπλή????? φέρε τα δανεικά πίσω....

    Κάτι αντίστοιχο σκέφτονται και σε άλλο κόμμα να κάνουν με το μπουρδοειδές πολιτικόν και ψεκασμένον υποκείμενον που στρατοκαυλικώς ενδεδυμένον ηδονίζεται..... να βρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, σε ώρες δύσκολες για την πατρίδα........

    μην παίζει με τον πατριωτισμό μας ο πολιτικός καραγκιόζης...γιατί του έχω ξαναγράψει ότι θα ξαναγίνει κατοστάρης, όπως όταν πήγαινε να σκυλέψει στον τόπο που σκοτώσανε το παληκάρι τα πιθήκια - ναζιστές..... ας προσέχει και να μην παίζει, τουλάχιστον με μας που έχουμε νεκρούς εξαιτίας της πολιτικής του φάρας, για την πατρίδα και τη δημοκρατία.....γκέκε????

    Η πατρίδα κινδυνεύει και όποιος, ενώ κατέχει θέση καίρια και υπεύθυνη, διχάζει με το λόγο του και τις πράξεις του.....διαπράττει εσχάτη προδοσία και η ιστορία διδάσκει για την τύχη τέτοιων πολιτικών υποκειμένων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/3/17 00:41

    Οι τύποι είναι απίθανοι!!!!!

    Πρόστιμα τροχαίας ανάλογα με τα εισοδήματα!!!!!!

    Περνάς με κόκκινο και είσαι φτωχός???? Σαν φτωχαδάκι που είσαι, δώσε ένα προστιματάκι........ενώ αν είσαι πλούσιος θα δόκεις παραπάνω, αφού έχεις και μπορείς!!!!!

    Κύριε υπουργέ,

    για τους ηλίθιους το πρόστιμο ποιό είναι, έχετε γι' αυτούς ορίσει το πρόστιμο?????? ή το φυλάτε για τον εαυτό σας????

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ σου έχω χιλιογράψει!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος2/3/17 09:03

    μα το ειπε ο μανιος και η παραβαση ειναι ταξικη......τι να ψαχνεις φιλε πατριωτη αυτοι δεν προκειται να φυγουν γιατι εχουν κολησει σαν τσιμπουρια εμεις απλα θα πληρωνουμε τις ηλιθιοτητες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2/3/17 09:15

    Α ρε θύματα των ηλιθιοτητων, διαχρονικά βολεμένα τσιμπούρια
    Μόνο ο Κουλης σας αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/3/17 10:03

    Ενα σωστο μετρο παει να παρει με τα προστιμα στις τροχαιες παραβασεις κι αυτο το ειρωνευεσαι Επιασες πατο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/3/17 10:44

    Δεν είχα καμία μα καμία αμφιβολία ότι στον ηλίθιο η ηλιθιότητα φαντάζει τέλεια και σωστή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος2/3/17 11:40

    δεν ειχα σκεφτει μια βουλη με τετοια συνθεση.....πλακα θα εχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος2/3/17 13:07

    ΤΟ προστιμο ανάλογα με τα εισοδήματα έχει εφαρφοστεί ήδη στην ΕΛΒΕΤΊΑ.
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ δικαιο , γιατί ένα προστιμο 350 ευρώ για ένα που εισοδεύει 1-2 εκατ. το χρόνο ίσως είναι και παιχνίδι γιαυτόν και μπορεί να περιπαίζει και τον τροχονόμο του στύλ, πάρε άλλα 350 γιατί θα το ξανακάνω παραπάνω, και το λέεω γιατί έχει συμβεί τέτοιο γεγονός πολύ παλιά που ήμουν συνεπιβάτης για τετακέ.

    ενώ για ένα που έχει 350 ευρώ μηνιάτικο τον τσούζει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος2/3/17 13:21

    Εισαι και ψευταρος..ποια κυβερνηση σαμαροβενιζελου επετρεψε την προσβαση ανασφαλιστων στα νοσοκομεια και στους γιατρους εξω?....αυτους δεν τους απεκλεισε ο λοβερδος κι ο αδωνης και τους επετρεψε παλι ο συριζα να εχουν περιθαλψη?..επρεπε να ντρεπεσαι..για ποιον δουλευεις μας λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος2/3/17 13:23

    Α ρε θύματα των ηλιθιοτητων, διαχρονικά βολεμένα τσιμπούρια
    Μόνο ο Κουλης σας αξίζει

    2/3/17 09:15

    γειά σου μεγάλε!
    για πες μας τώρα εσύ τι αξία δίνεις στο δικό σου τομάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος2/3/17 13:25

    επιτακτικο καθηκον ως ελληνες ν απαλλαγουμε απο τη απανθρωπη τροικα κι απο τις κυβερνησεις που συνεργαζονται για τον αφανισμο μας...οι πολιτικοι που ειχαμε δεν εκαναν τιποτα για τη σωτηρια μας..πρεπει να απομακρυνθουν κατα την επομενη εκλογικη αναμετρηση..και δεν απευθυνομαι στις μειοψηφιες που ακομα καλοπερνουν η ελπιζουν οτι θα διασωθουν αλλα στα εκατομμυρια ανεργων συνταξιουχων ημιαπασχολουμενων κατεστραμμενων επιχειρηματιων και ελευθερων επαγγελματιων απ αυτη την κατασταση..φυγετε απο ολα τα κομματα της βουλης..πατε οπου αλλου θελετε..μην κανετε αποχη που μετραει υπερ τους..ψηφιστε αλλους..ψαξτε γι αυτο ποιοι θα ειναι..επιτελους τι περιμενετε..ανεστιοι και φτωχοι δε μπορειτε να ζησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος2/3/17 13:32

    και ομως εχει δικιο γιατι ειναι σε νομοσχεδιο καλοκαιρι του 2014....αλλα ενταξει βρηκες τωρα να ψηφισεις σωρα αντι για τσιπρα....προοδος βλεπω με φαι το σανο...

    παντως πρωταθλητης στα ψεματα για ρεκορ γκινες ειναι ο τσιπρας και δε θελω αντιρρηση....αλλα ο κυριακος γιατι σε τρελαινει τοσο πολυ.....ο αλλος ειναι του μπενυ με τον κυριακο τι εχεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος2/3/17 13:34

    13 25 απο τον κασιδιαρη το αντεγραψες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος2/3/17 13:43

    δεν ηξερα οτι εχουμε και πατριωτη που εκανε στην ελβετια τετακε???

    ξερει απο ελβετια....πηγαινε τα μαυρα σε σακουλες φαινεται και τωρα υπερασπιζεται την ψεκασμενη ηλιθιοτητα .....

    η νοοτροπια του μαλακα.....σπαω και πληρωνω....να νομοθετηθει μας μενει..

    αμα σε φαπωσει ενας φτωχομπινες με τα ψεκασμενα που λες να πληρωσει 500 ευρω ενω αμα σε φαπωσει ενας πλουσιος να πληρωσει 50.000 ευρω....τελικα θα παρακαλας να σε φαπωσει πλουσιος για να αισθανεις οτι κατι....αξιζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος2/3/17 13:47

    εδω πιστεψε οτι θα σκισει τα μνημονια ο τσιπρας αυτην την ηλιθιοτητα δε θα πιστεψει σαν σωστη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος2/3/17 19:11

    Να ζητάει ο λαϊκατζης το εκκαθαριστικό της εφορίας και αν είναι πλούσιος ο άλλος να πληρώνει το μπρόκολο μαυροχάβιαρο......τι διάολο μόνο εγώ θα το πλερώνω 3,80 το κιλό???

    Και στο σούπερ μάρκετ ο πλούσιος να πλερώνει τα διπλά και τα τρίδιπλα για τα ίδια πράματα που αγοράζει ο φτωχός!!!!


    Υ/Γ άμα πεις στο βούρλο ότι η φορολογία είναι αυτή που ρυθμίζει τη διάταξη του συντάγματος "ανάλογα με τις δυνατότητες" τι να νοήσει το ψεκασμένο για το γελοίο της πρότασης περί διατίμησης στα ....πρόστιμα της τροχαίας!!!!!!!

    και άμα του πεις ότι τα πρόστιμα δεν είναι φορολογία, εκεί είναι που θα τα παίξει τελείως και θα περάσει καμιά δεκαριά κομποσκίνια στο χέρι και στο λαιμό.......

    άιντε βούρλο, άιντε ψώνιο......και καμώσου τον μεγάλο πολιτικό αφού αποκάτου είναι η λίμο με τον οδηγό.....πού να ξανάβρεις τέτοια μεγαλεία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος2/3/17 20:06

    μπέρδεύεις ην φούτσα με την βουρτσα

    μαλάκα τρώει χαβιάρι αυτός , δεν πάει στο ΙΚΑ να του γράψουν ω3 λιπαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος2/3/17 20:16

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΉ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΎ ΚΌΠΑΝΟς , ΑΠΟΔΕΙΞΈ ΜΟΥ ΌΤΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΙΚΌ ΠΡΌΣΤΙΜΟ ΤΡΑΒΑΕΙ
    ΤΟ ΊΔΙΟ ΖΟΡΙ ΓΙΑ 50 ΕΥΡΩ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος2/3/17 20:59

    Δεν είχα την απαίτηση να καταλάβει.....όπως και δεν καταλαβαίνει τι είναι φόρος και τι είναι πρόστιμο......

    εντάξει δεν έχω απαίτηση από το 10 και 2/13, και κείνο παρακαλετά "να πάρει το χαρτί το παιδί....."

    Υ/Γ το λεξιλόγιό του απαρτίζεται από καμιά 50ανταριά λέξεις και απ' αυτές οι περισσότερες του τύπου μαλάκα, βλάκα, κόπανε κλπ και που και που κλέβει και κανα χαρακτηρισμό από άλλους..

    Πάντως όποτε κάνω σχόλια για τα μπουρδοειδή των "πσεκασμένων" όπως παραπάνω.....ο γνωστός κεφαλαίας αφρίζει......είναι ένα ερώτημα αναπάντητο, αλλά δεν με απασχολεί και όσο βρίζει τόσο ευχαριστιέμαι γιατί ξέρω ότι το βερβερίζει.....

    Σε παραπάνω σχόλιό του ζητούσε να μην ψηφίσετε μνημονιακούς άρα να ψηφίσετε τη σύνθεση που θα έχει η βουλή με την απλή αναλογική

    Σώρας

    Λεβέντης

    Λαφαζάνης

    Κωνσταντοπούλου

    Κωνσταντίνου (Ανταρσύα)

    Καζάκης (ΕΠΑΜ)

    Μιχαλολιάκος (χρυσή αυγή)

    Καμένος (ΑΝΕΛ)

    Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ)

    Κρανιδιώτης Φαήλος (καθαρή δεξιά)

    Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ)

    Μειονοτικό κόμμα θράκης



    Υ/Γ Η απάντηση δεν αφορά τον υβριστή, αλλά τον όποιο τύχει και διαβάσει




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος2/3/17 21:29

    ΓΙΑΤΊ ΤΏΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ?
    ΠΟΙΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ?
    Ο ΤΟΥΡΚΟΣ?
    Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ? ΤΡΙΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΑΔΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!
    ΤΗ ΖΩΟΥΛΑ ? ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ
    ΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ?
    Ο ΣΩΡΑΣ!!!
    ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ ΑΛΩΝΙ!
    ΤΟΣΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΆΝΟΥΝ ΖΑΦΤΙ!
    ΠΑΡΕΑΚΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος3/3/17 11:01

    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Η ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ...ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος3/3/17 12:01

    εεεεελα ρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος3/3/17 13:31

    DEN EXV KAMMIA SXESH ME TON KEFALAIA
    ΑΠΛΩΣ ΞΕΞΙΝΑΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΜΙΚΡΑ.
    ΟΠΩς ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.