Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Είναι η τιμωρία των ενόχων βαρβαρότητα;


του Γιάννη Αθανασιάδη
Ένα από τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και της απαλλαγής της πατρίδας μας από τα δεσμά του παράνομου και επαχθούς χρέους, είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας, με την τιμωρία όσων αλυσόδεσαν την χώρα με τα δεσμά του χρέους και επέβαλαν καθεστώς δουλοπαροικίας  στον Ελληνικό λαό.

Πολλοί θεωρούν ότι η τιμωρία εκ μέρους του λαού, των πολιτικών αλλά και όσων ενεπλάκησαν στην εξαπάτηση του λαού και την προδοτική παράδοση του στα νύχια των τοκογλύφων, είναι μια βάρβαρη αντιμετώπιση με ρεμβασιστικά χαρακτηριστικά.

Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, ως αποτέλεσμα της μη αποδοχής των δανειακών συμβάσεων, των μνημονιακών νόμων και των χρεών που προέκυψαν από την υλοποίηση τους, ως πράξεις παράνομες και καταχρηστικές. Εν τέλει ως εγκληματικές πράξεις εθνικής προδοσίας απέναντι στον λαό και την πατρίδα.
 Πως αλλιώς θα στηρίξει ο λαός την καταγγελία του χρέους , των γενοκτόνων μνημονιακών νόμων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου που εκπορεύονται από αυτό, ως παράνομες και αντεθνικές ενέργειες, χωρίς τους ενόχους που τις διέπραξαν;

Πως θα ζητήσουμε την συναίνεση της διεθνούς κοινότητας;*
Θα είναι σαν να λέμε ότι έγινε ένα έγκλημα χωρίς εγκληματία. Μια μεταφυσικού χαρακτήρα ενέργεια.

Η εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας οριστικά και άνευ όρων**, η εκχώρηση των υποδομών και των στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα στις πολυεθνικές και το ντόπιο ολιγαρχικό κατεστημένο, οι  χιλιάδες αυτοκτονίες , οι θάνατοι από ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η τραγική μοίρα των χιλιάδων αστέγων, τα υποσιτιζόμενα παιδιά μας, οι δυο εκατομμύρια άνεργοι, η ώθηση σε συνθήκες υπερχρέωσης των δυο τρίτων του πληθυσμού, η εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας και το ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών, το ξερίζωμα της νεολαίας μας, τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα καθημερινά οικογενειακά δράματα, λόγω της ανέχειας, που περνούν κάτω από το φως της επικαιρότητας. Προκλήθηκαν από την βίαιη*** επιβολή νόμων κατοχικού χαρακτήρα, εκπορευόμενων από ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με την συναίνεση και την συμμετοχή πολιτικών προσώπων που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτήν την χώρα.
Θεωρείται ρεβανσισμός η τιμωρία τους ή συνταγματικό καθήκον των πολιτών;****

Επιτέλους σε αυτήν τη χώρα κάποτε πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Από την ίδρυση του αυτό το κράτος άφηνε τους πολιτικούς και τους συνεργάτες των κάθε λογής κατακτητών ατιμώρητους. Με αποτέλεσμα οι ίδιοι αλλά και οι επίγονοι τους να βρίσκονται διαρκώς καβάλα στην πλάτη του λαού, αποθρασυνόμενοι από την ατιμωρησία τους.

Για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία περί «βάρβαρης λογικής» όσων επιζητούν την τιμωρία των ενόχων που οδήγησαν στα «μνημονιακά χρόνια». Η τιμωρία των ενόχων, δεν είναι μια πράξη βάρβαρης αντεκδίκησης, αλλά μια αναγκαία πράξη απόδοσης δικαιοσύνης που τεκμηριώνει και θεμελιώνει την παράνομη προέλευση του χρέους.

Και όσοι δεν την θέλουν είναι ή συνένοχοι ή ανόητοι.

12 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΟΧΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΔΟΚΆΠΗΛΟΣ ?
Ο ΡΗΤΩΡ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΡΟ ?
Ο ΕΛΑΤΕ ΠΑΤΡΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΤΗΝΙΑ!!
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ?
300 ΧΙΛ. ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!
ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ -ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ- ΧΙΤΕΣ-ΓΚΑΣΤΑΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Τραμπ έβαλε στρατιωτική στολή!!!!!

Έρχεται όμως δεύτερος, ο δικός μας (μπούρδας) έχει λανσάρει στρατιωτικά συνολάκια που ο τραμπ θέλει 2 τετραετίες για να τον φτάσει..

Καλό το προπαγανδιστικό κειμενάκι του ΕΠΑΜ περί επαχθούς και παράνομου χρέους και για κρεμάλα στους γερμανοτσολιάδες προδότες που χορήγησαν εθνική κυριαρχία κλπ κλπ......αλλά είναι ζεσταμένο φαί ρε μάτι μου πάλε....

Το κείμενο όμως προάγει κάτι πιο "ανώτερο".....την καζάκειο φιλοσοφία (κάτι σαν σώρειο) ό,τι μην έχετε τύψεις για τις τιμωρίες στους ενόχους

(αυτούς που ήδη έχουν καταδικάσει, τι τα θέλουν τα δικαστήρια αφού η ποινή είναι προκαθορισμένη)

όποια τιμωρία και να τους επιβάλουμε, θάνατο δια απαγχονισμού, δια γκιλοτίνης, δια τυφεκισμού, δια ηλεκτρικής καρέκλης, δια χορηγήσεως ενεσίμου, δια πνιγμού......είναι θεμιτή, μην έχετε τύψεις, δεν είναι βαρβαρότης αλλά θεία δίκη!!!!!!!!

Με την απλή αναλογική όλοι αυτοί θάναι στη βουλή και θα διαχειρίζονται την τύχη σου...........

και πάλι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!!

Υ/Γ Όποιοι με πράξεις τους ή παραλείψεις τους οδηγήσουν την χώρα σε εθνική τραγωδία (και να προσθέσω και όποιοι προπαγάνδησαν και προήγαγαν ή συνέβαλαν καθοριστικώς σ' αυτό -----κάτι σαν ηθικοί αυτουργοί---) ΦΟΒΑΜΑΙ ότι το πόπολο......δεν θα νοιαστεί περί βαρβαρότητος ή θείας δίκης........η ιστορία δίνει τις απαντήσεις της........

Η παραπάνω προειδοποίηση-υπενθύμηση αφορά τους πάντες!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά σκόπευα να πάω στην Κύπρο τον Ιούνιο για καμιά 10αριά μέρες, αλλά διάβασα ότι είπε ανώτερη πηγή του ΥΕΘΑ ότι οι τούρκοι σχεδιάζουν θερμό επεισόδιο..........

ευτυχώς που με ενημέρωσε (οι έχοντες γνώσιν φύλακες) και......ακύρωσα το ταξίδι!!!!!

Υ/Γ ρε είμαστε με τα καλά μας.......αν εσύ νοιώθεις ασφάλεια και σιγουριά, εγώ μάτι μου σκιάζουμαι λιγουλάκι.....όταν παίζουν με σπίρτα και τρενάκια...κάτι τύποι σαν τους γνωστούς και ....εξαιρετέους για το 90% του λαού.......μέχρι και τον μειλίχιο μέχρι αναισθησίας Θανάση Θεοχαρόπουλο έβλαγε όξω από τα σκουτιά του....

έχει να πέσει...βούνευρον.....(ελπίζω και προσεύχομαι νάναι μόνον εκλογική...)

Ανώνυμος είπε...

Οργή Δραγασάκη κατά του Τόμσεν.......

(αφήκαμε το Σόιμπλε και δουλεύουμε το χαρτί Τόμσεν)

Σε έχω ενημερώσει, ώ γιδοξούριον, εδώ και κάτι χρόνια ότι βρίσκονται στα ζυμώματα για το μεγάλο ντιλ της δραχμής.

Με το ναρκισιστικό βούρλο που διεθνοποίησε τη μουράκλα του σε βάρος της χώρας το 1ο εξάμηνο του 2015 νόμιζαν ότι είναι εύκολο και είχαν κλείσει και ταξί να πάνε στο νομισματοκοπείο!!!!! (μη γελάτε αλήθεια ήταν)

Όταν κατάλαβαν την προειδοποίηση που πάντα γράφω (περί ευθύνης και τιμωρίας) το μάζεψαν, έκαναν την κωλοτούμπα των αιώνων και έβαλαν πλώρη για το σχέδιο με άλλη οδό.

Το σούρσιμο, την καθυστέρηση, την εξαθλίωση της οικονομίας, το κλείσιμο επιχειρήσεων, τη φτωχοποίση και την εξοικίωση του πόπολου μέχρι να αγανακτήσει και να πεί...."άι στο διάολο να πάμε στη δρα(χ)μή να δούμε την υγειά μας".........ήδη το λένε πολλοί κάτι σαν κι αυτούς που ψήφισαν σώρες μώρες πιθήκια απολιφάδια και το κάθε βαρεμένο μυαλοκαμένο στοκαρισμένο και ψεκασμένο βούρλο.

Ε, λοιπόν στα ζυμώματα είναι ο ταμτάκος (και μην τσιμπάς ότι βιάζονται να κλείσουν την αξιολόγηση)

Κοροϊδεύουν τους πάντες και ειδικά τους ευρωπαίους (γι' αυτό ούλοι είναι με μια φράση στο στόμα....."υλοποιείστε τα υπογεγραμμένα"

Η μαφία της δραχμής έχει απλώσει το σχέδιό της και το υλοποιεί....κλείνοντας κανάλια και εφημερίδες.....αγοράζοντας ή προσπαθώντας να στήσει το δικό της μιντιακό σύστημα (κάτι σαν καλή σκάφη για το ζύμωμα)...σαμποτάροντας και απειλώντας ρήξη, δημιουργώντας φόβο και αβεβαιότητα κλπ


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ

Συμφώνησαν για 3,5% πλεονάσματα.

Το (κακό) ΔΝΤ τους λέει ότι δεν βγαίνει και ήθελε 1,5% και κούρεμα του χρέους(εδώ και η διαφωνία του με τους ευρωπαίους)

Ενόψει εκλογών στην ευρώπη, η Λαγκάρντ υποχώρησε και δέχτηκε το 3,5%

Έτσι 1,5% + 2% (τα μέτρα που παίρνουν τώρα, 3,6 δις) = 3,5%

Τι δεν καταλαβαίνεις????

Απλά για να μην ξευτιλιστούν και στους ίδιους τους εαυτούς τους κάνουν τάχα μου ότι διαπραγματεύονται και θα τους δώσουν κάποια υπόσχεση....αν και εφ όσον πιάσουν το στόχο....και θα βγουν να πανηγυρίσουν!!!


Ή αν καταλάβουν ότι ήγγικεν ο χρόνος του κόλπο γκρόσο (της δραχμής) θα οδηγήσουν τα πράματα σε περιπέτεια, αλλά το μήνυμα που τους γράφω συνέχεια τα έχει κάνει να χάνουν τον ύπνο τους...

Ανώνυμος είπε...

DEN ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΥΡΙΕΣΑΙ !
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΛΕΩ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΨΩΜΟΤΥΡΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ?

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ΄ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΩΠΑ

Ανώνυμος είπε...

ολη η Ελλαδα ξερει οτι κυβερνανε οι Βρυξελες εκτος απ τον χψ

Ανώνυμος είπε...

Για την ευρώπη υπάρχει φως και προοπτική για καλύτερες μέρες πολύ πολύ καλύτερες μέρες και να μου το θυμηθείτε.

ΓΑΛΛΙΑ. Η Λεπέν θα περάσει στο 2ο γύρο αλλά θα χάσει με συντριπτική διαφορά

ΟΛΛΑΝΔΙΑ. θα βγει ο δεξιός (με τον ακροδεξιό στάσιμο στις δημοσκοπήσεις)που όμως ο δεξιός είναι υπέρμαχος της ΕΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Είτε ο Σούλτς, είτε η Μέρκελ θα σχηματίσουν μεγάλο συνασπισμό με μια πολιτική πιο χαλαρή ως προς τα δημοσιονομικά αφού η κρίση του 2008 πέρασε ανεπιστρεπτί για την ευρώπη.

ΙΣΠΑΝΙΑ. Το εκεί συνονθύλευμα τον ποδέμος πλήρωσε τον εθνολαϊκισμό του εδώ συνονθυλεύματος και το σκάτωμα που έκαναν οι εδώ κυβερνίζοντες και έτσι απομυθοποιήθηκε η...επανάσταση

ΙΤΑΛΙΑ. Το νούμερο ο Ρέντσι που νόμιζε ότι είχε πιάσει τον πάπα από τ'α@@@@@@ια εξαφανίστηκε μετά το δημοψήφισμα που ήθελε να κάνει συμμέτοχο τον ιταλικό λαό στις υπερφίαλες εγωπαθείς απόψεις του, ο Πέπε Γκρίλο αρχίζει να ξιδίζει και οι Ιταλοί προσγειώθηκαν σε μια κυβέρνηση ενός άγνωστου και άσημου προσώπου και δεν κουνιέται φύλλο. Περιμένουν γιατί δεν έχουν λύση.

ΑΓΓΛΙΑ. Το φυσάνε και δεν κρυώνει. Ο λαός μισός μισός, όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί οι παλιοί ανέβηκαν στα κάγκελα με το Brexit και βγήκαν μπροστά και τα γελοία πολιτικά βούρλα τύπου Φάρατζ και Γκόρντον ξέφτισαν και κρύβονται πίσω από τη Μέι που δεν ξέρει πως να φύγει, γιατί με το που θα ξεκινήσει η αποχώρηση....θάρθει και ο λογαριασμός και θα είναι βαρύς...

ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Τα εθνολαϊκιστικά, έως φιλοναζιστικά κυβερνητικά κόμματα πήραν το μήνυμα της υπόλοιπης ευρώπης να μαζευτούν γιατί...κοκό δεν έχει...(τα συρματοπλέγματα που έβαλαν με τις ευλογίες της γερμανίας τα έβαλαν μην γελιέστε)

ΗΠΑ. Σας είχα γράψει εδώ και πολύν καιρό, σε ανύποπτο χρόνο όταν κανένας δεν ψιλιαζόταν τίποτα, ότι ο Τράμπ και να βγει θα κινδυνεύσει άμεσα με καθαίρεση από το ίδιο το κογκρέσο (που ελέγχουν οι ίδοι οι ρεπουμπλικάνοι) ή θα αναγκαστεί να υποκείψει στο....ΣΥΣΤΗΜΑ!!!!

(κάποιοι ψήφιζαν έναν δισεκατομμυριούχο νομίζοντας ότι ψηφίζουν αντισυστημικά!!!)

(Το ΣΥΣΤΗΜΑ δεν είναι ηλίθιο και να κρέμεται από τον κάθε τυχάρπαστο που θα βγει πρόεδρος που νομίζει ότι το βίτσιο του ενός υπερισχύει της υπέρτατης αρχής.....δηλαδή του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ....τι δεν καταλαβαίνεις?)

(Ο Τράμπ ίσως φέρει με τον εθνικισμό του μια καθυστέρηση στην ΚΙΝΑ για να αναπτυχθεί πιο γρήγορα και να πάρει κεφάλι πριν το 2050 στην οικονομία)

Θα τα βρουν γιατί μια ρήξη θα καταστρέψει τους πάντες και γιατί να το κάνουν, το σύστημα ξέρει, είπαμε δεν είναι ηλίθιο

ΝΑΤΟ. Καιρός να πληρώσουν και οι ευρωπαίοι (ειδικά οι γερμανοί) την αναλογία τους για την ασφαλειά τους....δυσανασχετούν, αλλά τα έχουν βρει ήδη


ΡΩΣΙΑ Οι δρόμοι των αγωγών καθαρίζονται (γι' αυτό η αραβική άνοιξη, η συρία, το κουρδικό κλπ κλπ) Θα πάρει κανα 4-5 χρόνια ακόμα, τα έχουν βρει, συνεργάζονται αμερικάνοι ρώσοι κινέζοι μια χαρά.

ΤΟΥΡΚΙΑ. Το καθάρισμα των δρόμων των αγωγών ίσως δημιουργήσει κουρδικό κράτος. Ανάλαβε ευθύνη και ενεργό ρόλο λέγοντας ότι δεν χρειάζεται κουρδικό, αλλά μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη σαν την τουρκία.

ΠΡΟΣΟΧΗ Αν αυτό δεν υλοποιηθεί, φοβάμαι το αντάλλαγμα που θα πάρει από δυσμάς......και εκεί εμείς θα μπλέξουμε άσχημα σε μια στιγμή που είμαστε γονατισμένοι οικονομικά κοινωνικά εθνικά και ειδικά όταν έχουμε πολιτικό σύστημα κατώτερων των περιστάσεων


Την ευρώπη και το ευρώ μην το κλαις, εμάς να κλαις αν.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ?!!!!!

Άδωνις Γεωργιάδησ επί λέξει: «Buy Greece as fast as possible. This is the best time to buy Greece. Everything is very cheap now». Τουτέστιν, «αγοράστε την Ελλάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε την Ελλάδα. Όλα είναι πολύ φθηνά τώρα».

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο που ήθελα εδώ και πολύ καιρό να σας γράψω μπας και νοήσει λιγουλάκι το κάθε βαρεμένο που ονειριάζεται διαγραφές και μπαλαμούτι....

Στο ΥΠΕΡ-ΤΑΜΕΙΟ που ψήφισε ο ταμτάκος για 100 (ΕΚΑΤΟ) ΧΡΟΝΙΑ!!!!!! θα περάσει όλη η περιουσία του κράτους......ΟΛΗ μα ΟΛΗ!!!!

αφού ρευστό δεν έχεις, θα πληρώσεις με είδος!!!!!!

Και όταν περάσει η περιουσία που θα καλύπτει περίπου το 90% του χρέους, τότε θα σε διαολοστείλουν μεγαλοπρεπώς, γιατί αρκετά τους τα ζάλισες!!!!

(και εγώ σας ζαλίζω γράφοντας τις αλήθειες και γι' αυτό αφρίζετε)

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΣ,Η ΠΑΛΙΑ ΛΙΑΣΚΟΒΑ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ,ΒΟΗΘΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ,ΠΑΝΤΕΣ,ΜΕ ΒΙΑΣΥΝΗ ΒΟΥΝΕΥΡΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ ,ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΦΤΑΣΕΣ.ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΜΗΝ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ.ΚΡΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

5 κρικοι ενα τάληρο!ητανε η ρήση καποτε για το φτηνό της υπόθεσης.,
τώρα, τα ληγουρεύεστε .. πάτρε τζάμπα ειναι.
και επειή δε μου το βγάζεις από το μυαλό ότι βγάζεις χαρτζηλίκι από τέτοιου είδους γραφτά σε διάφορες σελιδες, αφού ποτέ δεν απαντάς σε αυτά που τους σούρνουνε για τους φιλους σου λιγη αυτοκριτική ρε γαμώτο
πες τους πως πρέπει να αλλάξετε ρώτα, γιατί ο αντίθετο καταφέρνετε.

λες να μη ξέρουνε ότι προδοθήκανε, ότι πιστέψανε σε έναν εκ των πρωτέρων πουλημένο αγώνα, για τα μεγάλα θέματα?
νομίζεις δεν ξέραμε τι έλεγε στα διάφορα φόρα στο εξωτρικό? αλλά την πηρε ο διάολος για ελπίδα! αλλά ήτανε τόσο η απελπισία έξω των ανθρώπων που έλεγαν από μέσα τους ρε μπας καί κάνουνε έστω και το 1/10το.
τώρα να μας λες, τι καλά τα εκαναν οι άλλοι, το κάνεις επίτηδες να υπερασπιζόμαστε αυτούς που τουλάχιστον ακόμα δεν έχουν λερώσει τα χέρια τους για ίδιο όφελος, τοσο σε ευτελείς αξίες (καφετέριες κλπ) όσο και σε γερμένα πλοία και δομημένα ομόλογα.και τουλάχιστον δείχνουν σκυθρωποί για το κατάντημά τους.Ανώνυμος είπε...

Ο Ερυμάνθιος Κάπρος ήταν μυθολογικό ον, που σκότωσε ο Ηρακλής στον τέταρτο άθλο του.
Στον Ερύμανθο είχε χαρίσει η Θεά Άρτεμις έναν τεράστιο αγριόχοιρο. Από εκεί εξορμούσε σε ολόκληρη την περιοχή τής Ψωφίδος και τού Λασιώνα στην Πελοπόννησο, όπου τρομοκρατούσε και κατέστρεφε τα σπαρτά των χωρικών, ενώ με τους χαυλιόδοντές του ξέσκιζε όποιο ζώο έβρισκε μπροστά του. Αυτό το αγρίμι ενοχλούσε ακόμη και τους Κενταύρους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν όταν κατέβαινε για τροφή (βελάνι) στο δάσος τής Φολόης και για νερό στο φαράγγι.
Ο Ευρυσθέας ανέθεσε στον Ηρακλή να πιάσει τον κάπρο και να τον φέρει ζωντανό στο Άργος, βέβαιος ότι ο Ηρακλής δεν θα μπορούσε να το πιάσει. Ο ήρωας όμως, προτού βγει για κυνήγι, πέρασε από τον φίλο τους Κένταυρο Φόλο για να πάρει πληροφορίες για το άγριο ζώο. Έπρεπε να έχει επιδεξιότητα, ώστε να μην το σκοτώσει, γιατί ο άθλος του δεν θα εκτελείτο, αλλά ούτε και να το πλησιάσει από μπροστά γιατί θα τον ξέσκιζε με τα άγρια δόντια του. Έπρεπε λοιπόν να το προσεγγίσει κρυφά από τα πλάγια και να το δέσει.
Έτσι ο Ηρακλής, παρά τις προσδοκίες του Ευρυσθέα, πέτυχε με το τέχνασμά του να οδηγήσει το ζώο στο Φαράγγι τής Φολόης που είχε φράξει με δίχτυ. Πήρε στους ώμους το ζωντανό γουρούνι και το μετέφερε στις Μυκήνες. Όταν αντίκρισε ο Ευρυσθέας τον Ηρακλή φορτωμένο με τον κάπρο κρύφτηκε σε ένα μεγάλο πιθάρι. Ο Ηρακλής σαν ανάθημα έστειλε τα δόντια τού κάπρου στο Ναό του Απόλλωνος της Κύμης.
Στην περιοχή, λόγω τού δάσους και τής βελανιδιάς, από τους αρχαίους χρόνους ήταν ανεπτυγμένη η χοιροτροφία. Για να τιμήσουν τα ζώα είχαν φτιάξει τη Χρυσή Γουρούνα με τα δώδεκα χρυσά γουρουνόπουλα, που πολλοί αρχαιοκάπηλοι ψάχνουν ακόμα να βρούν. Το γουρούνι μέχρι και το 1960 ήταν η κυριότερη τροφή των κατοίκων. Το έσφαζαν την τσικνοπέμπτη και έτρωγαν όλο το χρόνο, με την δημιουργία του νόστιμου παστού (τσιγαρίδες). Όταν φυσάει η θύελλα το χειμώνα στην περιοχή, ακόμη και σήμερα λέγεται ότι «μουγκρίζει ο κάπρος».