Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τατούλης-Γιαννακούρας παρουσίασαν το σχέδιο για την ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα


Καί ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αντρέας Πολύδερας μαζι με  άλλους συμπατριώτες στην παρουσίαση 
 Μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και την τοπική κοινωνία της περιοχής η ανάπτυξη της λίμνης Προς δύο άξονες ο σχεδιασμός: Προσβασιμότητα για τη λίμνη και προσέλκυση ιδιωτών για επενδύσεις μέσω προγραμμάτων. “Μεγάλο στοίχημα και παρτίδα” που πρέπει να κερδηθεί, χαρακτήρισε την ανάπτυξης της λίμνης Λάδωνα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από την Πουρναριά Γορτυνίας.

 Ο κ.Τατούλης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βρέθηκε στη Γορτυνία και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γιάννη Γιαννόπουλο και Προέδρους χωριών της Γορτυνίας, που γειτνιάζουν με την λίμνη Λάδωνα και παρουσίασε το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα.
Ο κ.Τατούλης σημείωσε πως ο σχεδιασμός τους, που ωρίμασε πλέον, έχει δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι υποδομές-δρόμοι για την προσβασιμότητα προς τη λίμνη και να υπάρξει μέσω προγραμμάτων, όπως τα ΤΑΠΤΟΚ, ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή. Τόνισε πως εκείνο που θέλουν για την λίμνη είναι να γίνει πιλοτικά γύρω από αυτήν ένα πάρκο με επιχειρηματικό ενδιαφέρον και να δημιουργηθεί ένα mini Health center, ένας χώρος για ηρεμία, χαλάρωση και δραστηριότητες γύρω από τη φύση. Μάλιστα ο κ.Τατούλης μίλησε και για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενώ επεσήμανε πως πλέον υπάρχει και σχέδιο και χρήματα για να γίνει η πολυπόθητη ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος παρουσίασε το master plan, το σχέδιο που είχαν συντάξει από το 2013 για την λίμνη Λάδωνα, το οποίο περιλαμβάνει τους δρόμους πρόσβασης και τα έργα ανάδειξης που απαιτούνται, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει κοινός στόχος και συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, αφού χαρακτήρισε “κρυμμένο θησαυρό” τη λίμνη αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ήδη γίνει για την προσβασιμότητα προς τη λίμνη, όπως ο δρόμος Μυγδαλιά-Κυράς Γεφύρι που φέρνουν “το έλατο κοντά στη λίμνη”, ενώ αρκετά έργα έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και θα υλοποιηθούν σύντομα. Επίσης σημείωσε πως θα πρέπει να ελέγξουν και το θέμα της στάθμης του νερού της λίμνης, αφού το Χειμώνα η λίμνη έχει χαμηλή στάθμη. Μετά τη σύσκεψη στην Πουρναριά πραγματοποιήθηκε περιοδεία στη λίμνη. Φωτογραφικό υλικό από την σύσκεψη-περιοδεία στη λίμνη Λάδωνα και βίντεο με τις τοποθετήσεις  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Πηγή: http://www.drt915.gr

6 σχόλια :

  1. ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ25/1/17 21:25

    ΛΕΣ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΡΗΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΝΤΕΡΤΗ ΤΙΣ ΣΦΗΝΕΣ, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/17 21:55

    Καμμια τουριστικη αναπτυξη δε μπορει να γινει αν δεν ειναι μονιμα γεματη η λιμνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/1/17 13:32

    Καλή η κίνηση της Περιφέρειας και του Δήμου. Μακάρι να έχει και συνέχεια. Η εισηγήσεις των αρμοδίων ήταν ικανοποιητικές και προσγειωμένες. Το χωριό μας φαίνεται να πρωτοπορεί στην οδοποιία και θα προχωρήσει ακόμη.
    Αν πρόσεξα καλά το χωριό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Πολύδερας και ο κ. Βαγγέλης Χριστόπουλος (Άτυπα).
    Καθώς πληροφορήθηκα ο κ. Χριστόπουλος έθεσε ενώπιον όλης της εξουσίας το θέμα του θολού νερού του χωριού μας, μεγάλο πρόβλημα και δυσεπίλυτο. Έγινε συζήτηση αλλά κυρίως έφθασε η είδηση με παραστατικά και αποδείξεις στους αρμοδίους. Το θεωρώ θετικό στοιχείο για περαιτέρω ενέργειες. Συγχαίρω την εκπροσώπησή μας για το θάρρος της, που λειτούργησε θετικά παρά την απέραντη μοναξιά του χωριού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια τώρα πολλές οι υποσχέσεις.μηδαμινές οι πράξεις,Και ένας τόπος πατρίδα που συνέχεια ερημώνει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/1/17 22:49

    Αντε ποιος τη χάρη μας θα πάρουν αξία η σπηλιές του μπαλαση θα πουλάμε οικόπεδα με φως νερό τηλέφωνο .. τώρα δεν θα έχουμε ανάγκη από δω και πέρα.. τα οικονομήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/1/17 23:47

    εγω θα ψενω και θα πουλαου αραποσιτια στους τουριστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.