Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Σαν σήμερα το 2003 πέθανε ο αγαπημένος μας συμπατριώτης Ευάγγελος Γιαννόπουλος

Αιωνία του η μνήμη!
Λίγα λόγια για την ζωή του 
 Ήταν δικηγόρος και υπουργός επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου.
Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της Μεταπολίτευσης, που χρησιμοποιούσε άμεση και αιχμηρή γλώσσα. Στην ιστορία πέρασαν οι επιθέσεις του κατά της δεξιάς και ειδικά κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Γεννήθηκε τον Μάιο του 1918 στη Μυγδαλιά Αρκαδίας και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε μέρος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο ως αξιωματικός, ενώ στη διάρκεια της κατοχής συμμετείχε στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης ως Διοικητής του 1ου τάγματος του 5ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο Βαργιάννης.
 Στη δικτατορία των Συνταγματαρχών βρέθηκε στη πρώτη γραμμή της αντιχουντικής αντίστασης, όπου και διώχθηκε επανειλημμένα. Το 1969 εκτοπίστηκε και λίγο καιρό μετά την απόλυσή του συνελήφθη και στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Διετέλεσε μεταξύ αλλών πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Ελλάδας (1963-1976), πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1976-1981). Ήταν βουλευτής της Β’ Αθήνας από το 1981 μέχρι τον θάνατό του το 2003 και διετέλεσε υπουργός Συγκοινωνιών(1981-1982), Εργασίας (1982-1986, 1993-1994 και 1996), Εμπορικής Ναυτιλίας (1987-1988), Αιγαίου (1988-1989) και Δικαιοσύνης (1996-2000). Απεβίωσε στις 4 Σεπτεμβρίου 2003 στην Αθήνα....

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος4/9/16 22:35

    Αν ζούσε σήμερα τι να θάλεγε????

    (φαντάζομαι θα τα πέρναγε γεννεές δεκατέσσερες!!!)

    Και όποιος έχει ευνοηθεί από τον μακαρίτη (και είναι πάρα πολλοί) ας ανάβουν ένα κεράκι για την ψυχούλα του και ας τον μνημονεύουν......

    (εγώ ξεπερνάω ότι πολλοί ευεργετηθέντες αφού είχαν κάνει τη δουλίτσα τους --διορισμό το λένε-- τον επέκριναν κιόλας και κάποιοι δεν πήγαν και στην κηδεία του...)

    Θος συχωρέστον!!!!

    Υ/Γ Πολλά του καταμαρτύρησαν όσο ζούσε, όμως κανένας ούτε ο χειρότερος πολέμιός του δεν τον χαρακτήρισε ως λαμόγιο!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/16 04:09



    ΚΑΠΟΤΕ ΠΗΡΑ ΤΑΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΤΗΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.... Ο ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ¨" ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΚΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ "".... ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ !!!!! ΑΣ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ !!!!

    ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ !!!!!!

    ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΙΟΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/9/16 08:45

    Λεβέντη ς
    Ξελασπωνε το κίνημα
    Στήριζε την κυβέρνηση τότε
    Ανέβαζε την τηλεθέαση κάθε μεσημέρι
    Υπερασπίστηκε την δημοκρατία καιτο πιο σημαντικό:προηγαγε τις εργατικές θέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/9/16 16:31

    Σήμερα, χρονιάρα μέρα, επιτρέψτε μου μια προσωπική μαρτυρία.

    Από όλα τα ερπετά που βρήκαν κατά καιρούς στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, τα πιο γλοιώδη, αποκρουστικά και διπρόσωπα ήταν όσα προέρχονταν από το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος είναι προφανής.

    Στα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα κομμουνιστογενή, μπορούσες να καταλογίσεις ιδεολογική αφέλεια, όχι όμως και ιδιοτέλεια, τουλάχιστον έως ότου πάρουν την εξουσία, καθότι τα περισσότερα δεν πίστευαν ότι θα πάρουν ποτέ την εξουσία (ακόμη τσιμπιούνται, εδώ που τα λέμε).

    Απεναντίας, τα πράσινα ερπετά, ως εκπεπτωκότα της εξουσίας πρόσφατα και με αχαλίνωτη τη διάθεση να την ξαναπάρουν το συντομότερο δυνατό, δεν δίσταζαν να παριστάνουν τους βασιλικότερους του βασιλέως, να φτύνουν εκεί που έγλειφαν ως γνήσιοι κυνικοί γενίτσαροι και να μπολιάζουν με τον πιο χυδαίο λαϊκισμό τα νέα τους αφεντικά.

    Η αλήθεια είναι πως δεν νοσταλγώ κανέναν από τις παλιές μου παρέες -μια και η επιμόλυνση επεκτάθηκε τόσο πολύ την τελευταία διετία, ώστε να καθιστά πλέον άνευ ουσίας τη διάκριση ανάμεσα σε φρέσκους και μπαγιάτικους διεφθαρμένους.

    Εάν όμως με ρωτούσες ποιους δεν θα ήθελα να ξαναδώ στα μάτια μου, ναι, θα σου έδειχνα εκείνα τα πράσινα αποβράσματα. Χρόνια πολλά, είπα; Χρόνια πολλά».


    ΠετροΣ ΤατσοπουλοΣ


    χωρίς σχόλια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/9/16 17:20

    Xaxaxaxa mexri na do thn vpografh nomisa pos kanei allos emeto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/9/16 17:53

    ΠΩΣ ΤΟΛΕΓΕ,ΝΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ5/9/16 22:34

    ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ,ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΕΥΕ , ΕΛΕΓΕ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΣΩ ΤΟΤΕ ΣΚΕΥΟΜΟΥΝ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΖΑ.
    ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ,ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ, ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
    ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/9/16 00:52

    Τσούρμο οι μιμητές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/9/16 17:50

    Ενας εδω οχι δεν τον μιμειται στην αγαπη για το χωριο αλλα βριζει κιολας τους χωριανους του και οποιον θεωρει κομματικο αντιπαλο...και μ αρεσει που ειναι και ανεκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/9/16 18:56

    Πρόσφατα συνάντησα κάποια Κυρία στην Αρκαδία εργαζόμενη σε δημόσιο χώρο. Δώσαμε γνώρα και μου είπε: Είσαι από το χωριό του Βαγγέλη, του ανθρώπου που ακόμη σέβομαι και αγαπώ
    __Γιατί την ρώτησα;
    Μια φορά στο τάδε χωριό σε ένα καφενείο είδε πέντε νεαρούς να κάθονται σε ένα τραπεζάκι . Έμαθε πως ήταν όλα τα παιδιά άνεργα. Τους είπε την Δευτέρα να περάστε από το γραφείο μου. Έτσι και έγινε. Σε λίγο διάστημα όλα τα παιδιά ήταν διορισμένα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και τα έβλεπες τα παιδιά καμαρωτά και με τα καπελάκια τους. Δεν εξέταζε τίνος κόμματος ήταν. Αρκεί που ήταν πατριώτες........
    Αυτός ήταν ο Βαγγέλης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.