Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Τα απομεινάρια μιας δημοπρασίας

Αλλαγή τηλεοπτικής εποχής και πολιτικών δεδομένων.
Ήταν πολλά τα αναπάντεχα: Τα έσοδα του Δημοσίου (246 εκατ. ευρώ) ήταν λιγότερα από όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερα από τα αναμενόμενα και πάντως αρκετά για να εκτεθεί το προηγούμενο σύστημα εξουσίας για την ανομία και την αυθαιρεσία 27 χρόνων στο τηλεοπτικό τοπίο.
Η νίκη του ΣΚΑΪ (που κέρδισε την πρώτη άδεια με το χαμηλότερο τίμημα όλων, 43,6 εκατ. ευρώ) εγγυάται όχι απλώς την πολυφωνία αλλά τη σκληρότερη δυνατή αντιπολίτευση, αφού τις τελευταίες μέρες μέχρι και με τη Μακρόνησο παρομοίασε το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, κάτι που δυσκολεύει την επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κυβερνητική προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης.
Η ισορροπία μεταξύ δύο νέων (Μαρινάκης, Καλογρίτσας) και δύο παλιών (Αλαφούζος, Κυριακού) καναλαρχών προσφέρει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να προβάλει ότι δεν πρόκειται για ένα νέο σύστημα διαπλοκής, αφού δεν κέρδισαν όσοι είχαν υποστηρίξει την κυβέρνηση (για παράδειγμα, ο Alpha), ενώ η απουσία από το νέο τηλεοπτικό τοπίο του Ομίλου Βαρδινογιάννη (που συμμετείχε στη δημοπρασία μέσω δύο εταιρειών) δεν είχε προβλεφθεί από τους περισσότερους και σηματοδοτεί αλλαγή εποχής.

Ο πρωθυπουργός μαζεύει ήδη τα πολιτικά κέρδη της δημοπρασίας ανακοινώνοντας ότι τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, στις οποίες –προφανώς– δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους στα τέσσερα κανάλια (Alpha, Star, που ηττήθηκαν στον διαγωνισμό, Mega και E, που δεν πήραν καν μέρος στη διεκδίκηση).

Η κυβέρνηση εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένη για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και για τη διαδικασία που κράτησε περίπου 65 ώρες και είχε χαρακτηριστικά συμβολικής ταπείνωσης των «ολιγαρχών» και των εκπροσώπων τους. Η αντιπολίτευση εστιάζει στα προβλήματα της διαδικασίας (απουσία ΕΣΡ, το χρήμα ως μοναδικό κριτήριο για την απόκτηση καναλιού) και δείχνει επί της ουσίας αμήχανη. Η νέα πραγματικότητα στην τηλεόραση μόλις ξεκίνησε και στις στρατιές των ανέργων θα προστεθούν εκατοντάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, για τους οποίους δεν θα κλάψουν κυβερνητικοί βουλευτές και δεν θα γίνουν συναυλίες αλληλεγγύης.

Ανελέητο reality show
Προηγήθηκαν πολλά και κυρίως όργιο φημών και συνωμοσιολογίας. Ένα drone και η Ελ. Λουκά προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους έγκλειστους για τρία 24ωρα υποψήφιους καναλάρχες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Δεν φάνηκε παράταιρο μέσα σε ένα κάδρο με μεγαλοσχήμονες να κοιμούνται σε ράντζα, να μην έχουν δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο και να απομονώνονται στις χημικές τουαλέτες.

Έτυχε (;) η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών να συμπέσει με τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ και τους λογαριασμούς της σχολικής χρονιάς, οπότε στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν κάθε λόγο να χαίρονται που η «πάταξη της διαπλοκής» την οποία υπόσχονται σκέπασε την αρχή του οικονομικού και κοινωνικού φθινοπώρου.

Οι απέναντι σε ζάλη
Και βέβαια, στο Μέγαρο Μαξίμου το απόλαυσαν που η αξιωματική αντιπολίτευση μπερδεύτηκε και άλλαζε θέσεις μέσα σε μια προφανή σύγχυση: Άλλος καταργούσε τον νόμο Παππά και επομένως αφαιρούσε τις άδειες από τους νέους καναλάρχες με το που θα αναλάμβανε η ΝΔ την ευθύνη της διακυβέρνησης, άλλος θα τις διατηρούσε και απλώς θα έδινε και άλλες με νέα διαδικασία, κανένας δεν αναφέρθηκε σε κανένα όνομα υποψηφίου, όλοι απέφυγαν ακόμη και να φωτογραφίσουν εκείνους που θεωρούσαν ότι δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα διεκδίκησης τηλεοπτικής συχνότητας, ενώ δεν θυμήθηκαν να αναφερθούν στις δικές τους ευθύνες για το καθεστώς ανομίας που επικρατούσε για 27 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο.

Υπήρξε, όμως, ένας που είπε τα πράγματα με το όνομά τους και ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος: «Δεν είναι ούτε αριστερό ούτε προοδευτικό να εξαρτάται η καθοριστική συμμετοχή προσώπων στο τηλεοπτικό τοπίο μόνο από οικονομικά κριτήρια και να αγνοούνται οι ποινικές εκκρεμότητες ή και οι ποινικές καταδίκες». Κανείς από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έκρινε σκόπιμο να του απαντήσει, ούτε στην αντιπολίτευση έδειξαν αμηχανία που ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη διαφορά με τη δημόσια παρέμβασή του. Δεν είναι αυτή η μόνη παραδοξότητα στην υπόθεση της δημοπρασίας που πρόσφερε θέαμα και μυστήριο, ίσως και να ξεδίψασε το κοινό που επιζητεί την τιμωρία των πάνω.

Θα πέσει μαύρο;
Το πρώτο που δεν ξέρουμε είναι τι θα γίνει με τα κανάλια που δεν πήραν άδεια. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έθεσε προθεσμία 90 ημερών για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, διευκρινίζοντας ότι η Digea δεν θα επιτρέψει την εκπομπή σήματος μετά. Δεν ξέρουμε επίσης αν θα προκύψουν στην πορεία συγχωνεύσεις παλιών και νέων, πού θα βγάλει ο έλεγχος πόθεν έσχες των πλειοδοτών, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στην περίπτωση λουκέτου και αν/πώς μπορεί να προκύψει αντάρτικο από ανυπάκουους καναλάρχες.

Το βέβαιο είναι ότι θα γίνουν νομικές μάχες, σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις και πιθανά επιχειρηματικά deals. Δεν θα είναι εύκολο για την κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος του «μαύρου», ούτε αδύνατο για τους ηττημένους της δημοπρασίας να βρουν κάποια διέξοδο ώστε να συνεχίσουν να εκπέμπουν παράνομα.

Το πλάνο προβλέπει ότι καμία άδεια δεν θα κατακυρωθεί τελεσίδικα εάν δεν περάσουν 15 ημέρες, ενώ η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα έχει εκδοθεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της κύριας προσφυγής καναλιών κατά του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τον νόμο Παππά, οι τέσσερις που εξασφάλισαν τις άδειες θα πρέπει να καταβάλουν το 1/3 του συνολικού τιμήματος μέσα σε δύο εβδομάδες, το επόμενο 1/3 θα πρέπει να καταβληθεί εντός εξαμήνου και το τελευταίο 1/3 εντός δωδεκαμήνου.

Το ζήτημα των αδειών για θεματικά και περιφερειακά κανάλια παραμένει σε πλήρη εκκρεμότητα προς ενίσχυση της γενικευμένης νευρικότητας. Μπορεί να γίνουν νέοι διαγωνισμοί σύντομα ή αργότερα, να προσβληθούν από τους υπερθεματιστές της δημοπρασίας ως αθέμιτος ανταγωνισμός, να μπει στο παιχνίδι το ΕΣΡ ή να μείνει εκτός, κάτι ακούστηκε για μια πέμπτη άδεια εθνικής εμβέλειας αλλά μπορεί και να μη δημοπρατηθεί.

Κατά τα άλλα…
Ενώ το απόλυτο πολιτικομιντιακό reality show βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, συνέβαιναν πράγματα και θαύματα: Οι εταίροι/θεσμικοί πιστωτές εξανάγκαζαν την κυβέρνηση να κάνει δήλωση πίστης στην ΕΛΣΤΑΤ και στη Eurostat, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταζε έρευνα για το έλλειμμα του 2009, περνούσαν στη Βουλή αλλαγές στην παιδεία (ιδιωτικά σχολεία, πανεπιστήμια) χωρίς πολλά- πολλά, ανακοινωνόταν ότι ο πρωθυπουργός ανοίγει γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το ΔΝΤ μας ενημέρωνε πως δεν θα μπει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς κούρεμα του χρέους και χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις, άρχιζε η πίεση για τα προαπαιτούμενα της δόσης των 2,8 δισ. που εκκρεμεί, κάτι ακουγόταν για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής πηγαινοέρχονταν μιντιάρχες για να δώσουν εξηγήσεις για δάνεια και θαλασσοδάνεια, η ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη διαπίστωνε ότι ήταν φρούδες οι ελπίδες πως θα αποκτούσε αξιοπρεπή χώρο προπόνησης.

Με λίγα λόγια: Ο διεθνής παράγοντας στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της και τη βουβή κοινωνική δυσθυμία. Η οικονομία δεν βγαίνει από την ύφεση, η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όμως ούτε οι εταίροι σκέφτονται να μας τραβήξουν την πρίζα πριν από τις γερμανικές εκλογές του επόμενου Σεπτεμβρίου, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση αναπτύσσει τέτοια δυναμική που θα μπορούσε να φέρει σε αδιέξοδο το Μέγαρο Μαξίμου.

Ανασχηματισμός θα γίνει μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός θα ασκηθεί στη διπλωματία κορυφής (σύνοδος των ηγετών του Νότου στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου, ταξίδι στις ΗΠΑ μετά τις 20, στο μεταξύ συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. στην Μπρατισλάβα) και τον Δεκέμβριο, ανάλογα με την επιλογή του ΔΝΤ (αν θα μπει ή όχι στο πρόγραμμα) και την αντίδραση του Βερολίνου (αν θα το ξεπληρώσουν για να φύγει ή αν θα δώσουν οδικό χάρτη για την απομείωση του χρέους), θα πάρει τις αποφάσεις του για τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα.

Στο μεταξύ, θα παρακολουθούμε τα δελτία ειδήσεων της νέας εποχής…
Αγγελική Σπανού

23 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Όχι μονο δεν εβαλαν τελος στη διαπλοκη, αλλα την ενίσχυσαν.

Ανώνυμος είπε...

Πως την ενισχυσαν

Ανώνυμος είπε...

Μαρινάκης και Καλογρίτσας μπήκαν γερά στο παιχνίδι

Ανώνυμος είπε...

Τα κανάλια, όποιος και αν είναι ο ιδιοκτήτης του (Σαββίδης, Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης) ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση του επιμέρους συμφέροντος του ιδιοκτήτη τους, θα υπηρετούν τη διαιώνιση του συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!

Τέλος η εποχή των νταβατζήδων!!!!!!

(χειροκροτήστε ρε πανηλίθιοι.....)

Ανώνυμος είπε...

Ο φάρος του "αριστερού πολιτισμού" Λαλάκης τι θα πει άραγε???

Ότι και να πει, χιλιάδες θα του πούνε...."τσου ρε Λάκη..." με το λαπά σου και τα βούρλα σου....Ανώνυμος είπε...

Στο MEGA οι τράπεζες τράβηξαν το χαλί και οι ιδιοκτήτες του δεν κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ξεμπερδέψαμε μ' αυτό)

Ο SKAΪ πήρε την πρώτη άδεια, αλλά μην ξεχνάτε ότι πριν λίγο καιρό η περιουσία το Αλαφούζου, κινητή και ακίνητη, δεσμεύτηκε....άρα πως θα βάλει την πρώτη δόση?? (μάλλον πάει και αυτός!!!)

Ο Καλογρίτσας έχει άδεια......

Ο Σαββίδης είναι πρώτος επιλαχών.....

Ο Μαρινάκης τραβολογιέται με κάτι μηνυσάρες ναααα....

Το παιχνίδι τώρα αρχίζει......

Τα λεφτά είναι πολλά (όχι των αδειών βλάκα μου...), αλλά της μετάβασης στο ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!!!!!!

Πώς θα προετοιμαστεί το πόπολο να το δεχτεί ως σωτηρία!!!!!!

Μα φυσικά από τα Μέσα Μαζικής Επιβολής που το πόπολο απηυδισμένο και αγαναΧτισένο από τις περικοπές των συντάξεων και από τη λαίλαπα των φόρων, θα ζημωθεί από τα 4 πανελλήνια κανάλια με τη σωτηρία της ΔΡΑΧΜΗΣ!!!!!

Εδώ είναι ούλα τα λεφτά, τούγκιον, και όχι το ποσό της άδειας που σε παραμυθιάζουνε ότι τάχα μου δήθεν μου τα πήραν από τους νταβατζήδες,,,,,


Τώρα η μαφία της δραχμής έκανε το πρώτο ουσιαστικό βήμα.....


Υ/Γ Επειδή η κατάσταση είναι χαοτική, είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να προλάβουν....οι εξελίξεις θάναι κατακλυσμιαίες...

Ούτε ένα, μα ούτε ένα καραγκιοζάκι που τα πίστεψε δεν τολμά να υπερασπιστεί ότι χτύπησαν την διαπλοκή και έφεραν διαφάνεια......ούτε ένα!!!!!!! ακόμα και ηλίθιο ανθρωπάκι δε βρίσκεται να τα υπερασπιστεί.....

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα......το νου σας....η συνταξούλα ήδη πετσοκόβεται και μάλιστα ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ!!!!!

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ, γιδάκι (με την καλή έννοια, αφού δεν μ΄ άκουγες τόσον καιρό)


Υ/Γ και τα δεξιά, καραδεξιά, ακροδεξιά φασισταριά και ναζιστικά πιθήκια να σταματήσουν να μιλάνε για βατερλώ της αριστερής ιδεολογίας.........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ αυτά τα τυχάρπαστα γλοιώδη και εμμονικά ανθρωπάκια που δρουν μπουλουκιδόν και καραγκιοζηδώς.....είναι το όνειδος της αριστεράς.....

Άντε και καλό χινόπωρο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σ ετσουξε το επικουρικο και τοριξες στις πολιτιστικες εκδηλωσεις

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η παράγραφος του άρθρου τα λέει όλα "Με λίγα λόγια: Ο διεθνής παράγοντας στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της και τη βουβή κοινωνική δυσθυμία. Η οικονομία δεν βγαίνει από την ύφεση, η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όμως ούτε οι εταίροι σκέφτονται να μας τραβήξουν την πρίζα πριν από τις γερμανικές εκλογές του επόμενου Σεπτεμβρίου, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση αναπτύσσει τέτοια δυναμική που θα μπορούσε να φέρει σε αδιέξοδο το Μέγαρο Μαξίμου."

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο κεφαλαιας λαλησε.....τι παθαινει αμα του κατηγορουνε τον τσιπρα δε λεγεται.......

ενταξει Α.Π. επειδη εχει συγκυβερνητη τον καμενο μη μας βαρεσεις κιολας που του κανουμε κριτικη.....αλληλουια....

γυρισε ο δασκαλος το καταλαβαμε γιατι η γραφη του ειναι ξουραφι ακονισμενο....αλλα εδω που τα λεμε μεταξυ μας και λιγα ελεγε και λεει με αυτα τα νουμερα.....το καταλαβαινεις αλλα δεν αντεχεις να το παραδεχτεις.....

σκασε και πλερωσε το εγραφε κατι χρονια οτι οι συνταξεις θα κοπουν και θα την πληρωνουν οι συνταξιουχοι.....και οχι η φοροδιαφυγη και οι κλεφτες.....

τι δεν καταλαβαινεις για τη συνταξουλα το εγραφε και τωρα του λες για το τσουξιμο του κοψιματος.....μαλλον λαλησες ...τα εμπλεξες οπως συνηθως.....αλληλουια

και μη πας να θολωσεις τα νερα με τους ασχετους του επαμ γιατι θα σε φωτογραφισω για τα καλα για να αποδειχτει ποσο καραδεξιος ησουν και εισαι......αιντε που μυγιαζεσαι αμα κανουνε κριτικη στον τσιπρα και τον καμενο....αιντε ραψτο.....που μας φοβεριζεις οτι ο τσιπρας θα μεινει για πολυ ακομα....αλλα με τετοιους πανηλιθιους γιατι να μην μεινει....αλληλουια

Ανώνυμος είπε...

και για το μακαριτη το βαγγελη εσυ ειδικα μη μιλας γιατι θα σε ξεμπροστιασω αγρια......το τι λεγατε εσεις οι ακροδεξιοι γι αυτον οταν ζουσε δε λεγεται....ενταξει Α.Π.

δασκαλε ζεματα και μην τα αφηνεις σε χλωρο κλαρι....ειδικα τους ακροδεξιους.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΘΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣΗ. .ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρος ειπε να του λετε μονο ναι

Ανώνυμος είπε...

Να τα σβηνεις ολα νις..μεχρι να γινει ευπρεπεις..σημερα ειχε παρεα τον τατσοπουλο

Ανώνυμος είπε...

λαλησε σας ειπα ο κεφαλαιας και ο νις ανελαβε εργολαβικα να του σβηνει τις βρισιες.....

ανθρωπος της εκκλησιας να σου πετυχει με τετοιο υβρεολογιο......

ο τατσοπουλος και ο δασκαλος σας εχουν λιωσει για τα καλα και δε λετε να το χωνεψετε......αλληλουια Α.Π........

Ανώνυμος είπε...

και κοιτα κεφαλαια Α.Π. τραβα να πλυθεις (εχουν νερο ακομα οι κατ.....ες) και να πλυνεις και το στομα σου με τετοιες βρισιες που αμολας εναντιον πατριωτων που σχολιαζουν τον τσιπρα σου τον καμενο σου και τα χρυσαυγουλα σου......ενταξει και μην βανεις το νις να σου διαγραφει συνεχεια τις βρισιες εναντιον του χψ και του καθε πατριωτη που ειναι εναντιον του συριζα

Ανώνυμος είπε...

κοντευεις κακομοιρη μου Α.Π. να εβδομηνταπενταρισεις και πρεπει να ντρεπεσαι να βγαζεις τετοιες βρισιες στην ηλικια που εισαι.

ενταξει κυριε κεφαλαια μη συνεχιζεις....υπερασπισου τον καμενο και κρυψου πισω απο επαμ και αλλες μπανταβομαρες βρισε τον μητσοτακη το σαμαρα το βενιζελο τη φωφη αλλα κιχ για πατριωτες πλεον.....

βρικολακιαζεις ολη τη νυχτα και το μονο που ξερεις ειναι βρισιες βρισιες.....

κανε κακομοιρη μου αν μπορεις πολιτικη κριτικη, καυτηριασε οποοιον θες, χαρακτηρισε πολιτικες πραξεις οσο σκληρα θες οπως κανει ο δασκαλος χψ και τοσοι αλλοι πατριωτες αλλα να βριζεις πατριωτες γιατι κανουν κριτικη στο συριζα και στον καμενο παει πολυ.....

τωρα καταλαβα γιατι τοσα χρονια εδω μεσα εχεις αλλαξει του κοσμου τα ονοματα για να νομιζουμε οτι εισαστε πολλοι υπερ του καμενου του συριζα .......καποτε ο δασκαλος σε ειχε ξεμπροστιασει με τα παρατσουκλια που εγραφες εδω μεσα....εγω θα σε ξεμπροστιασω με τα κανονικα σου ονοματα διευθυνσεις και τηλεφωνα αν συνεχισεεις να εισαι τοσο αιμοβορος και κακος....θεουσος....

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται κοιμάται από το ξενύχτι και δεν έχει διαβάσει τα σχόλιά σου μαθητή

ή έχει χολιάσει του Νις που του διαγράφει και θα κάνει αποχή

ή δεν έχει τι να πει και κάνει τον ψόφιο κοριό.....

χαχαχαχαχχαχαχα ρεντεζελο-κεφαλαια-αϊτε κλπ κλπ ο μαθητής είναι αξιότερος του δασκάλου και πολύ σκληρός και....επιθετικός γι' αυτό κάνε μόκο, γιατί είναι ένα βήμα πριν τις ανακοινώσεις..

Υ/Γ για ηρεμείστε και μην μου αποσπάται την προσοχή από τα βαρεμένα και ο λίβελος που ετοιμάζω δεν είναι της δέουσας....βαρύτητας σε χαρακτηρισμούς.......γιατί ωχριώ μπροστά σ' αυτά που ακούω και διαβάζω από τον κοσμάκη κατά των μυαλοκαμένων τυχάρπαστων δήθεν αριστερούς....την βαβέλ...το τσούρμο....το συνονθύλευμα κλπ

Το Α Π σημαίνει άρειος πάγος????? και αν είναι 75άρης σχεδόν είμαστε συνομήλικοι, αλλά καλό είναι να διατηρείται τη λεβεντιά της ανωνυμίας και όποιος γράφει με το ονομά του να έχει αν θέλετε κριτική στα επιχειρήματά του, αλλά απεριόριστο σεβασμό στο πρόσωπό του!!!!

Σταματείστε λοιπόν εδώ, δεν έχει νόστα και το λέω εγώ που τα σχόλιά μου όχι μόνο καυστικά και δηκτικά ήταν, αλλά αρκούντως επιθετικά και σκληρά, ποτέ όμως εναντίον προσώπου πατριώτη και ας δέχτηκα (ως αγνωστος χψ) υβριστικά σχόλια από επώνυμους και ανώνυμους.....(άλλοστε αυτή ήταν και η διαφορά μας)

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην μπεις στον κόπο πατριώτη κεφαλαία, ανακοινώνω ότι δάσκαλος και μαθητής είμαι το ίδιο πρόσωπο!!!!! και να πάω να με κοιτάξει γιατρός.....