Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Αγιασμός για την έναρξη της εργολαβίας συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου καμπέας ,Βαλτεσινίκο μεχρι το χωριό μας

Στον αγιασμό παρών και ο Περιφερειάρχης μας Πέτρος Τατούλης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γιάννης Σταματάκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Ρουμελιώτης, Γιάννης Κατσίρης και Θοδωρής Ντάνος και βέβαια υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών, ο εργολάβος και αρκετοί κάτοικοι του χωριού.
Άλλο ένα έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου -ΠΕ Αρκαδίας στην περιοχή του Βαλτεσινίκου, αφού ήδη γίνονται έργα από το χωριό προς τη Μυγδαλιά, ώστε η λίμνη Λάδωνα να έρθει πιο κοντά και από τον Καμπέα προς το χωριό.
Προχωρά επίσης η μελέτη για την υλοποίηση αρδευτικού έργου στον κάμπο από το Βαλτεσινίκο προς τη Μυγδαλιά, ένα έργο που θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στην ευρύτερη περιοχή.
Άλλωστε το Βαλτεσινίκο είναι ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά χωριά της Αρκαδίας με αρκετό τουρισμό και το έργο συντήρησης του δρόμου που ξεκίνησε θα εξυπηρετήσει πολύ και τους κατοίκους και τους επισκέπτες, που αντιμετώπιζαν δυσκολίες.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον παπά-Θέμη, ιερέα του χωριού για τα καλά του λόγια και τον κ.Σπύρο για την άριστη φιλοξενία και γενικά όλους τους κατοίκους του χωριού για την αγάπη τους.
Σε δύσκολες εποχές ακούμε τα προβλήματα των κατοίκων και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο.

4 σχόλια :

  1. Ανώνυμος23/7/16 10:57

    δηλ θα γινει ο δρομος απο βαλτεσινικο μεχρι κυρας γεφυρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/7/16 13:18

    ΤΟ ΠΟΚΕΜΟΝ ΠΗΓΕ ΠΑΡΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δρόμος από Καμπέα-Βαλτεσινίκο που δημοπρατήθηκε απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εγκαταστάθηκε με τον αγιασμό ο ανάδοχος του έργου βασικά θα εξυπηρετήσει πρώτα το Βαλτεσινίκο , ένα χωριό που ραγδαία αναπτύσσεται τουριστικά με τις υποδομές που διαθέτει . Αναπτύσσεται και στον πρωτογενή τομέα ,γεωργία και κτηνοτροφία και στην μελισσοκομία. Οι κατοικοί του εργατικοί και προοδευτικοί αγαπούν το χωριό τους και είναι υπερήφανοι γι' αυτό και το επισκέπτονται τακτικά. Αντίθετα τα γύρω χωριά μαραζώνουν,εγκαταλείπονται στη μοίρα τους και αδειάζουν από κατοίκους.
    Συμπληρωματικά και εφόσον ο δρόμος αυτός συνεχισθεί προς τη Μυγδαλιά μέσω του μοναστηριού της Παναγίας,του Ποριού ,της Αγίας Μαρίνας και του Βαλτεσινιώτικου κάμπου και ενωθεί με τον υπάρχοντα δρόμο προς της Κυράς το γιοφύρι θα συμβάλλει και αυτός στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα και στην τουριστική αξιοποίησή της. Το σχεδόν απομονωμένο ορεινό χωριό του Βαλτεσινίκου θα έχει καλή πρόσβαση με τα γειτονικά χωριά και θα συνδυάζει πλέον την απεραντοσύνη και γαλήνη του αλπικού τοπίου με τις δραστηριότητες της λίμνης , όπως τους κωπηλατικούς αγώνες , το κολύμπι , την πεζοπορία, την ιππασία, το ψάρεμα και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.
    Σταδιακά δημιουργούνται πολλές εναλλακτικές πρόσβασης προς τη Λίμνη και ενώνεται ο ορεινός όγκος του Μαινάλου με τα δροσερά και βαθύσκιωτα βουνά με τη γαλαπράσινη θάλασσα της λίμνης του Λάδωνα.
    Όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν εκεί και θα ξεκινούν από εκεί.Αυτό θα είναι το μεγάλο της μελλοντικό πλεονέκτημα.
    Δείτε τώρα πώς μπορείτε να φτάσετε σήμερα εκεί:
    1 Από βόρεια την εθνική οδό 111 προς Πάτρα : Από τις διαστάυρωσεις προς την Καμενίτσα , προς το Πράσινο, προς το Θεόκτιστο προς την Πουρναριά ,προς τη Δάφνη, και από τα Τριπόταμα προς Παραλογγούς προς Κοντοβάζαινα - Δήμητρα και Βάχλια.
    2- Από νότια από την εθνική οδό Τρίπολης- Πύργου : α΄Από τις διασταυρώσεις προς τα Μαγούλιανα ,από τον Καμπέα,από την Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων.
    β΄- Από δυτικά από την εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου : από το Σταυροδρόμι προς Τρόπαια- Περδικονέρι και Τσάρνη ή προς Φράγμα του Λάδωνα και
    γ΄ Από βορειο -δυτικά από την εθνική οδό Τρίπολης- Πύργου: από γέφυρα Λάδωνα προς Δήμητρα - Βάχλια - φράγμα του Λάδωνα.
    Με τις τόσες προσβάσεις προς τη τεχνητή λίμνη του Λάδωνα δεν μπορεί να μην αναπτυχθεί τόσο ο θρησκευτκός τουρισμός ,όσο και ο αθλητικός και ο αγροτοτουρισμός στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Γορτυνίας .
    Αυτό είναι και το σχέδιο που οραματίστηκε και ο συμπατριώτης μας πολιτικός Οδυσσέας και βοηθά με όλες του τις δυνάμεις για την υλοποίησή του. Ελπίζω και το εύχομαι προς τον Οδύσσέα να φτάσει σύντομα στην Ιθάκη του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργος Π .Μπουρεκας24/7/16 14:53

    πρωτο στην τριπολη ειστε Μαρινη δε σας βλεπω να κατεβαινετε..δευτερο για ΤΟ Χωριο μας τι σκεφτηκατε...ειπα καποτε να γινει ενας ωραιος δρομος απο Σουφη πηγαδι προς το ιερο Γλανιτσιας δε θαναι ενα χιλιομετρο δρομος να δεντροφυτευτει με οπωροφορα δεντρα (συκιες,ροδιες,καστανιες.ελατα ντοπιακλπ) και να εχουμε και μεις κατι ωραιο..οι βαλτεσινιωτες καλα κανουν για το χωριο τους..τριτο μιας και το σχολειο δεν εγινε κατι αλλο ας χωριστει η πανω αιθουσα με γυψοσανιδε και το μικροτερο μερος προς ζαντε ας γινει βιβλιοθηκη και κομπιουτερ σκακι για τη νεολαια και για καθε πατριωτη που θελει να διαβασει και το αλλο ας γινει εντευκτηριο νεων με δυνατοτητα διαλεξεων απο πνευματικους ανθρωπους της γορτυνιας...αυτα και σε συνδυασμο ενα καλο καφε-φαγαδικο κατω να κανει και τη γλανιτσια επισκεψιμη..της κυρας το γεφυρι η λιμνη και το ιερο της αγιας παρασκευης ειναι στην εδαφικη περιφερεια γλανιτσιας αν δεν κανω λαθος κι ο οδυσσεας ειναι και θελει να ειναι γλανιτσιωτης..ας φροντισουμε κι εμεις το χωριο μας..δε νομιζω οτι ειναι μιζερο,,,,αλλωστε αρκετα το φροντισε ο Βαγγελης ο Γιαννοπουλος και μεις πρεπει να το συνεχισουμε..βαλτε λοιπον υα δυνατα σας οι συλλογοι πανω σ αυτη την προταση....δεν ειμαστε μονο για καταναλωση και καλοφαγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.