Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο Γκάντι, το γουρούνι, το πορτοφόλι και ο ηλίθιος καθηγητής

Όταν ο Μαχάτμα Γκάντι μελετούσε νομικά στο Πανεπιστημίου τού Λονδίνου, είχε έναν καθηγητή, τον κ. Πίτερς, ο οποίος δεν τον συμπαθούσε καθόλου.
Κάποια μεσημέρι, ο κ. Πίτερς έτρωγε στο εστιατόριο τού Πανεπιστημίου, όταν ο Γκάντι με τον δίσκο του κάθισε δίπλα του.
Σοβαρά ενοχλημένος ο υπερόπτης καθηγητής, του είπε:
«Κύριε Γκάντι, δεν γνωρίζετε ότι ένα γουρούνι και ένα περιστέρι δεν κάθονται μαζί κατά τη διάρκεια τού φαγητού τους;». 
«Μην ενοχλείστε, κ. καθηγητά, θα πετάξω παραπέρα», ήταν η απάντηση τού Γκάντι. Και λέγοντας αυτά πήγε και κάθησε σ' ένα άλλο τραπέζι.
Έξαλλος από τα νεύρα του ο κ. Πίτερς, θέλησε να τον εκδικηθεί στην επόμενες εξετάσεις, αλλά ο φοιτητής του απάντησε ορθότατα σε όλες τις ερωτήσεις. Τότε ο καθηγητής τού έθεσε την εξής ερώτηση:

«Κύριε Γκάντι, τι θα κάνατε αν, περπατώντας στον δρόμο, βρίσκατε ένα πακέτο γεμάτο σοφία και ένα άλλο γεμάτο λεφτά; Ποιο από τα δύο θα παίρνατε;».
Χωρίς να πολυσκεφτεί, ο Γκάντι απάντησε: «Σίγουρα το πακέτο με τα χρήματα».
Ο κ. Πίτερς, μ' ένα χαμόγελο γεμάτο ειρωνεία, τού είπε: «Αν ήμουν στην θέση σας θα έπαιρνα αυτό με την σοφία, δεν νομίζετε;».
Και ο Γκάντι με απάθεια: «Ο καθένας παίρνει αυτό που τού λείπει».
Ο καθηγητής, σε υστερική κατάσταση από την απάντηση του φοιτητή του, έγραψε στην κόλλα τού διαγωνίσματος, «Ηλίθιος» και την έδωσε στον Γκάντι.
Ο Γκάντι την πήρε και κάθισε. Ύστερα από λίγο, πάει στον καθηγητή και τού λέει: «κ. Πίτερς, υπογράψατε το γραπτό μου, αλλά ξεχάσατε να το βαθμολογήσετε»... 

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/7/16 12:30

    Ο κτηνοβάτης Γερμανός υπουργός, αποκάλεσε βρωμιάρη τον ΄Ελληνα φωτορεπόρτερ, μέσα στο υποκατάστημα της Καγκελαρίας στην Αθήνα (Μαξίμου), αλλά ο Επιστάτης της Αποικίας (πρωθυπουργός) δεν του καίγεται καρφί για τις βρώμικες και ανήθικες αυτές προσβολές του Ούννου ναζιστή!!!

    Όπως το πάνε οι ''δανειστές'' (με τη συναίνεση και σιωπή του πολιτικού συστήματος), σε λίγο θα βιάζουνε οι Γερμανοί τα Ελληνόπουλα, δημόσια στις πλατείες, αλλά οι γονείς Ελληναράδες θα το θεωρούν φυσιολογικό, γιατί προέχει να μην φύγουμε από το ευρώ και την Ευρωπαική Ένωση!!!

    Μαλάκες, το τι ζούμε δεν περιγράφεται πλέον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/7/16 14:18

    Πεκίνο? αφού μια χαρά κάνεις τον Κινέζο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/7/16 18:14

    Très banal…


    Στο κάτω κάτω της γραφής τι είναι ένα κωλοεπίδομα (ΕΚΑΣ) μπροστά στη απλή αναλογική που έρχεται; Θα είναι και άδολη, ρε αχάριστοι. Γι’ αυτό, βουλώστε το.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/7/16 19:24

    ΕΚΑΣ........

    ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚΑΛΟΣ!!!!!

    Σκάσε και πλέρω ζουγρίμι και κιχ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/7/16 19:29



    Κάποτε, στο μακρινό 1996, η νεοφιλελεύθερη (όπως θα έλεγαν οι του ΣΥΡΙΖΑ) κυβέρνηση Σημίτη θέσπισε ένα επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι το περίφημο ΕΚΑΣ. Το οποίο επέζησε όλων των ανάλγητων κυβερνήσεων, τη Δεξιάς και του Κέντρου. Ακόμα και στα σκληρά χρόνια των δύο πρώτων Μνημονίων. Κουτσουρεύτηκε, αλλά επέζησε. Οι πιο φτωχοί το έπαιρναν.

    Ωσπου ήρθε η αριστερή κυβέρνηση της κοινωνικής ευαισθησίας. Τι είναι λογικό να περιμένει αυτή η κατηγορία των συνταξιούχων; Τουλάχιστον να διατηρηθεί το ΕΚΑΣ.

    Ειδικά όσοι είχαν ακούσει τον έμπλεο αγανακτήσεως Πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι «δεν θα βρεθεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου» να ψηφίσει την κατάργηση αυτού του μικροεπιδόματος.

    Κι αν αυτή η διαβεβαίωση είναι κάπως μακρινή, υπάρχει και νεότερη, πριν από ενάμιση μήνα. Ο αρμόδιος υπουργός του είναι κατηγορηματικός: Oχι, δεν θα κοπεί το ΕΚΑΣ.

    Και μετά ήρθε η πραγματικότητα. Αλλά και ο κυνισμός. Δεν υπάρχει λόγος να καταβάλλεται το επίδομα αυτό, αφού εν τω μεταξύ οι συνταξιούχοι έγιναn πλουσιότεροι, λέει ο υφυπουργός.

    Ο υπουργός του, ο «ταξικός αποστάτης» (με το μαντηλάκι) έχει εξαφανιστεί. Εχει άλλες δουλειές τώρα. Εχει αναλάβει να αναμορφώσει το Σύνταγμα. Με το ΕΚΑΣ θα ασχολείται; Très banal…
    Στο κάτω κάτω της γραφής τι είναι ένα κωλοεπίδομα μπροστά στη απλή αναλογική που έρχεται; Θα είναι και άδολη, ρε αχάριστοι. Γι’ αυτό, βουλώστε το.

    (ο ακατανόμαστος αντιγραφεύς)


    Υ/Γ Μάθε, ώ γίδιον, ότι χρόνια τώρα δίνω γραμμή και πολιτική χαράσσω!!!!!!

    (Και τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για τον εκλογικό νόμο εγώ την πέρασα και φτύσιμο στα ψευτρόνια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/7/16 19:48

    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΤΑΜΤΑΚΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ...

    Είναι μεθυσμένοι από την εξουσία. Συνεπικουρούμενοι από έναν λαό που αρνείται ακόμη και σήμερα να δει την πραγματικότητα, θα παίξουν αργά ή γρήγορα το επόμενο χαρτί τους:

    Θα αρχίσουν να συζητούν την πιθανότητα να βγούμε από την Ευρωζώνη! Όχι πλέον από άποψη, όπως πριν, αλλά διότι η οικονομική ασφυξία θα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που αυτό θα φανεί εκείνη και μόνο τη στιγμή ως «η μόνη λύση».

    Οι λαϊκιστές θα σπεύσουν τότε να αρπάξουν την ευκαιρία και να προσφέρουν στον λαό μία τελευταία «ελπίδα».

    Θα του πουν ότι για όλα φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι και ότι θα πρέπει πλέον να στηριχτούμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις και να αρχίσουμε από το μηδέν.

    Μόνο που αυτό θα είναι ένα ακόμη ψέμα. Στις δικές μας δυνάμεις στηριζόμαστε έτσι ή αλλιώς. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι με τη βοήθεια της Ευρώπης, ποιος μας λέει ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι χωρίς αυτή;

    Κι ακόμη, ποιος τους είπε ότι θα ξεκινήσουμε από το μηδέν; Τα χρέη θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Για τη χώρα δεν είμαστε και τόσο σίγουροι…


    Σήμερα έχουμε δύο δρόμους.

    Ο ένας είναι να απαλλαγούμε από τον λαϊκισμό και να κάνουμε για μία φορά σωστά τη δουλειά. Να συζητήσουμε πώς θέλουμε να είναι η πατρίδα μας κι έπειτα να ξεκινήσουμε να την κτίζουμε πέτρα - πέτρα. Με πρόγραμμα, με μέθοδο, με όραμα.

    Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που περιγράψαμε πιο πάνω: Να πιστέψουμε ότι η επόμενη λύση μετά από το σκίσιμο των μνημονίων είναι η επιλογή της δραχμής. Κι αυτή θα είναι η πιο καταστροφική επιλογή που θα έχουμε κάνει ποτέ…

    (ο αντιγραφεύς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/7/16 20:42

    ρε αει ξεφορτωσου μας..αμα δε σου γραψω εσβησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/7/16 00:18

    ρε χψ τι χανεις τζιαπα τα λογια σου με το φασισταριο δε βλεπεις οτι δεν μπορει να γραψει δυο αραδες επιχειρηματα,,, δε βλεπεις οτι παλι τσιπρακο θα ψηφισουν τα κουφα απο κομπλεξ μονο και μονο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/7/16 00:58

    καλα παιδακι μου οο.18 αυτος ειναι βαρεμενος μερκελοφασιστας εσυ τι σοι μαλακας εισαι...αν και σε ξερω απο τη βλακεια που κουβαλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/7/16 01:57

    https://www.youtube.com/watch?v=PWBH3YIMyIQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.