Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΕΛΛΑΔΑ

 ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ EUROGROUP

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Έχοντας περάσει στη Βουλή το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τον "κόφτη", το υπερταμείο, την παράδοση των δημοσίων εσόδων στην τρόικα και όλα τα άλλα επονείδιστα μνημονιακά μέτρα, η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να πιστεύει ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα της έδινε ένα μικρό αντίδωρο, μια ελάχιστη ανταμοιβή, μια ανάσα βρε αδελφέ, εγκρίνοντας την ποθητή δόση και κάποια, έστω οριακή, ελάφρυνση του χρέους. Για άλλη μια φορά, όμως, υποχρεώθηκε να διασπιστώσει ότι πάντα υπάρχει ένα ακόμη σκαλί παρακάτω, στου κακού τη σκάλα

.Η περίφημη ελάφρυνση του χρέους, για την οποία πολύ νωρίς- πριν ακόμη εκλεγεί πρωθυπουργός- ο Αλέξης Τσίπρας και οι φωστήρες που τον περιτριγυρίζουν είχαν επενδύσει τις ελπίδες τους στο ΔΝΤ (δηλαδή στην Ουάσιγκτον), παραπέμπεται για μετά το 2018, σαν το κόκκαλο που μετατοπίζεται ολοένα και πιο μπροστά, για να τρέχουν ξωπίσω του τα πεινασμένα σκυλιά. Το πραγματικό αφεντικό του Eurogroup, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δικαιολόγησε την παραπομπή του θέματος στις ελληνικές καλένδες, υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία έχει εκλογές του χρόνου και δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να δεσμεύσει την επόμενη για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ενώ ο Τσίπρας μπορεί να δεσμεύσει όχι την επόμενη κυβέρνηση, αλλά τρεις επόμενες γενιές, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας, μέχρι το...2025, φορτώνοντάς τους το αποικιακού τύπου υπερταμείο που είχε αξιώσει ο ίδιος ο Χερ Σόιμπλε, την αποφράδα νύκτα της 13ης προς 14η Ιουλίου του 2015!

Δεν τους έφτασε, όμως, η μεγαλύτερη υποθήκευση δημόσιου πλούτου στα μεταπολεμικά χρόνια, χειρότερη και από εκείνη των λεόντειων συμβάσεων της εποχής Πιουριφόι. Δεν τους έφτασε που παρέδωσαν εξ ολοκλήρου στην τρόικα τα δημόσια οικονομικά με άλλη μία "ανεξάρτητη (από τον ελληνικό λαό και τη Βουλή) αρχή", δηλαδή άλλον ένα μηχανισμό του ευρω- παρακράτους. Ο Σόιμπλε και οι ελάσσονες εταίροι του ήρθαν να απαιτήσουν νέα, επαχθή μέτρα προκειμένου να δώσουν, σε... υποδόσεις την υπεσχημένη δόση των 10,3 δισ (το μεγαλύτερο μέρος της οποίας πηγαίνει, ούτως ή άλλως, στα δικά τους Ταμεία, αφού προορίζεται για την αποπληρωμή του επαχθούς χρέους).

Αφού διαπίστωσαν πόσο πειθαρχημένος είναι ο λόχος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τους άνοιξε η όρεξη και της ζητάνε να αλλάξει προς το χειρότερο τα μέτρα που μόλις χθες ψήφισε, προσθέτοντας ταπείνωση πάνω στην ταπείνωση: Ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση του ασφαλιστικού για αγρότες, μικροεπαγγελματίες, επιστήμονες, ακύρωση της πρωθυπουργικής δέσμευσης για μη επιστροφή των καταβεβλημένων του ΕΚΑΣ, εγγυήσεις για τον απόλυτο έλεγχο των διοικήσεων των τραπεζών, όπως και της αρχής δημοσίων εσόδων, από την τρόικα, άμεση προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων στο Ελληνικό και την Εγνατία.

Αποκορύφωμα του κυνισμού τους ήταν η αξίωση να εξασφαλιστεί το ακαταδίωκτο για τα μέλη της διοίκησης του κατοχικού υπερταμείου, εν όψει των εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού λαού που θα διαπράξουν στο μέλλον. Αν οι Αμερικανοί της εποχής του αθλιέστατου, μετεμφυλιακού προτεκτοράτου φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ετεροδικία, ώστε οι άνδρες των στρατιωτικών τους βάσεων στην Ελλάδα να μην μπορούν να δικαστούν παρά μόνο στις ΗΠΑ, η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε τους ξεπερνάει κατά πολύ, αποκλείντας οποιαδήποτε δίωξη των υπαλλήλων τους, ακόμη και εκτός Ελλάδας.

Η περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζουν οι ισχυροί της Ε.Ε. αυτή την απολύτως υποταγμένη κυβέρνηση φάνηκε και από την ανακοίνωση της Κομισιόν, όπου τονιζόταν ορθά- κοφτά ότι η εκταμίευση της δόσης μόνο αφού ο ESM εγκρίνει "συμπληρωματικό μνημόνιο" για την Ελλάδα. Μέχρι προ τινος και μόνο η λέξη "μνημόνιο" θα ανάγκαζε την κυβέρνηση Τσίπρα να βγει στα κάγκελα. Τώρα όμως που ο πρωθυπουργός έχει προσχωρήσει στην άποψη Δραγασάκη ότι "κακώς δαιμονοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η λέξη μνημόνιο", η κυβέρνηση κατάπιε το ουσιαστικό και πήγε κάτι να ψελλίσει μόνο για το επίθετο: Συμπληρωματικό μνημόνιο; Μόνο πάνω από το κρύο κορμί μας! Αλλά "συμπληρωμένο μνημόνιο" (όπως λέμε γιαούρτι κομπλέ); Ε, αυτό να το συζητήσουμε... Έτσι, για να γελάσουν κάθε πικραμένου ΣΥΡΙΖΑίου τα χείλη με τα χάλια τους.

Εδώ δεν χωράει πια κανένας συναισθηματισμός, καμία αναστολή, κανένα ελαφρυντικό λόγω προτέρου εντίμου βίου. Οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν στην ιστορία με το ανεξίτηλο στίγμα ότι ήρθαν στην εξουσία με τη σημαία της αξιοπρέπειας για να καταργήσουν την Ελλάδα σαν κυρίαρχη χώρα και να την μετατρέψουν σε απλό χώρο οικονομικής λεηλασίας, κοινωνικής εξαθλίωσης και νεοαποικιακής υποδούλωσης.


Αντί για υστερόγραφο, καταθέτουμε την άποψη του διακεκριμένου, Αμερικανού πανεπιστημιακού Μάικλ Χάντσον στο εναλλακτικό περιοδικό Counter Punch. Σε πρόσφατη συνέντυξή του, υποστήριξε ότι "το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο είναι η σύγχρονη μορφή του πολέμου", όπως αποδεικνύει η παράδοση της δημόσιας περιουσίας από την κυβέρνηση Τσίπρα, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει "ξεπουλημένη". Και καταλήγει: "Η σημερινή Ελλάδα μοιάζει από πολλές απόψεις με την βομβαρδισμένη από τους Ναζί Ισπανία, στον περίφημο πίνακα του Πικάσο (τη Γκουέρνικα). Αυτή είναι η εκδοχή του ΔΝΤ για τον βομβαρδισμό της Ισπανίας από τους Ναζί, αυτό είναι το μήνυμα στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης προκειμένου να υποταχθούν".  

15 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Χαφιέ της Γλανιτσιάς

(σε σένα που θα με κάρφωνες στον κιοφτέ με το μουστάκι το λέω)

να πεις στον κατουρλή με το σκουλαρικάκι ότι είμαι ένας από τους μενουμευρωπαίους και τόχω πατόκορφα χ......ο το ζουδάκι και δεν το υπολογίζω, δεν το σκιάζομαι.....ούτε αυτόν ούτε τις περικοπές του και να του πεις ότι τους άμεσους και έμεσους φόρους που βάλανε (για τους κηφισιώτες και εκαλήτες) τους αντέχω, άλλες μαγάρες που τα χειροκροτούνε δεν τις αντέχουν και το ευχαριστιέμαιαιαιαιαιαια....

ο μενουευρωπαίος

Υ/Γ ΣΚΑΣΕ και ΠΛΕΡΩ και μην αλησμονήκεις να επιστρέψεις το ΕΚΑΣ.......ακόμα νάσαι υπερήφανος που θα σου φέρουν κοινωνικό πρόγραμμα αλληλεγγύης για να σου δίνουν ένα πιάτο μακαροτσίνια.....

ρε τι γίνανε οι αγανα(χ)τισμένοι??

ρε που πήγε το κίνημα δεν πληρώνω δεν πληρώνω??

ρε τι έγιναν τα πιθήκια της πάνω πλατείας με τα γελοία υποκείμενα της κάτω πλατείας???

ρε τι γίνανε οι σκίστηδες????

Τον ταμτάκο και τα μάτια σας, γιδοξούρια......μην πάθει τίποτα

Τον μπούρδα και τη στολή παραλλαγής και ας είναι στα τέσσερα

Τα βαρεμένα, στοκαρισμένα και μυαλοκαμένα ν' ακούτε και να βαυκαλίζεστε...

Πραγματικά τέτοιοι που είμαστε....τέτοια μας χρειάζονται....

Μάτι, το απολυτήριο του 10 και 2/13 μπας και τόκανες 20 σε κανα ιδιωτικό σκολείο από κείνα που τα μοιράζανε στις λαϊκές και γι' αυτό μπήκες και στη δουλίτσα????

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχαχαχα κουρκουτι εφαγες παλι

Ανώνυμος είπε...

Το taxisnet έχει άλλη στήλη για τους μένουμε ευρώπη και άλλη για τους οχι
προσέχτε που θα συμπληρώστε την φορολογική σας μην φορολογηθείτε περισσότερο
Κυρίτσης

Ανώνυμος είπε...

Συντρ Βαγενά μπορούμε αλλα 400 χρονια σκλαβιά, αλλα μαλακίες 10" δεν μπορούμε ν ακούμε

Ανώνυμος είπε...

Οι γλανιτσιώτες που ψήφισαν ΝΑΙ Κυρίτση για μένα πλέον είναι ταξικός εχθρός...θα πετάω μολότοφ στην αγορά .
ο κουκουλοφόρος

Ανώνυμος είπε...

χαφιε ενοεις τον κεφαλαια προφανως....αυτος τωρα κλωθογυραει κατα μερια εθνικιστων μην τον γκιολευεις και πολυ ετοιμος εναι..

Ανώνυμος είπε...

Μην είσαστε μακάκες....στήνουν αυτές τις απίθανες δηλώσεις να γίνει ντόρος και να φανεί δήθεν μου τάχα μου ότι χτυπάνε την κηφισιά και την εκάλη και είναι υπέρ των αδυνάτων και φτωχών ενώ συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο.......είναι μανούλες στη στρεψοδικία, σας τόχω ξαναγράψει είναι αριστεράντζες ολκής!!!!

Τα μέτρα που πήραν πλήττουν καίρια και μόνο το λαουτζίκο...είναι κοινοί ψευταράδες και πολιτικά νούμερα το λιγότερο....

ακόμα δεν έχετε δει τίποτα από δαύτα.....έχετε το νου σας για τη δημοκρατία και το σύνταγμα......

Τώρα περνάνε τη γραμμή ότι τα μέτρα δεν είναι δικά τους, τα είχανε πάρει οι γερμανοτσολιάδες σαμαροβενιζέλοι, τα ψήφισαν και αυτοί σου λένε τον αυγουστο και τώρα οι ηρωικοί διαπραγματευτές δεν μπόρεσαν και τους τα πέρασαν οι κακοί ξένοι......

πια????? ανεβαίνει η γαϊδούρα στην καρυά ή δεν ανεβαίνει????

η ισχυρή συγκολητογόνος ουσία (εξουσία) έφερε μαζί φαιο-κόκκινα λιγούρια και δεν θα ξεκολήσουν ειμή μόνο την τελευταία ημέρα της τετραετίας!!!!! μέχρι τότε αν τους ζητήσουν και τους .....συντρόφους θα το πράξουν (πάντα με πολιτική τοποθέτηση) λέω εγώ τώρανες, αλλάάάάαά θα ξεκολήσουν....θα τα πάρει ο...λαός που τον κορόιδεψαν και θα τα σηκώσει.....είναι σίγουρο!!!! Θάχουν όμως προκαλέσει ανήκεστο βλάβη και για να μη συμβεί αυτό ούρλιαζα εδώ μέσα, αλλά η μαγκιά, κλανιά και η γκλίτσα στον ώμο δεν σ' άφηνε, ώ γίδιον, να σκεφτείς.....

(βέβαια φταίω και γω με τον τρόπο που τα γράφω ο άλλος αναγνωρίζει τον εαυτό του και δεν μπορεί να κάνει αυτοκριτική και βρίζει.....φταίει γλέπεις το 10 και 2/13 που πίστεψε ότι πήρε 20 με τους παράνομους βαθμούς που τώρα η αριστεράντζα θέλει να ρυθμσει....0

κάπου πήρε το μάτι μου για περιουσιολόγιο......λες να το κάνουν καλά και να βρεθώ σε δήλημμα????? .....έχει γούστο....

Ανώνυμος είπε...

Με κάθε μνημόνιο παραγγελία και ένας τάφος αρχαίου Ελληνα !

Ανώνυμος είπε...

Συγκολιτηνογονος λεγεται θειο

Ανώνυμος είπε...

Δηλ γινεται χαφιες οταν γραφει με κεφαλαια και ξεγινεται με μικρα...ελα βρε θειο και τα κεφαλαια εσυ τα γραφεις

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜ
ΒΑΝΕΤΑΙ ΚΙ Η ΧΥΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν πήγε ο τσίπρας στην υποδοχή του πούτιν???

έλα καλέ, ο αναμορφωτής της ευρώπης για να παραστεί πρέπει να παρευρίσκονται τουλάχιστον 10 ηγέτες κρατών και να ομιλεί!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λυσσα

Ανώνυμος είπε...


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΣΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ,.
ΕΝΩ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Καταψήφισε η ΝΔ τον έλεγχο της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών στα ΜΜΕ Παρών, ψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι
Γιατί ψήφισαν παρόν οι Πασόκοι????Γιατί???