Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Δηλωση του βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Παπαηλιού για τους αυτοαπασχολούμενους

Είναι γνωστό, ότι οι αυτοαπασχολούμενοι σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων έχουν τη δυνατότητα να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
Ο ΟΓΑ, με τον μόλις χθες ψηφισθέν νομοσχέδιο, εντάσσεται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτό σημαίνει, ότι και οι αυτοαπασχολούμενοι σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με εισοδηματικά κριτήρια, εντάσσονται πλέον στο ΕΦΚΑ.
Και για αυτούς, σύμφωνα με ρητή διάταξη του νέου νόμου, ισχύουν οι ρυθμίσεις για τους αγρότες. Δηλαδή, οι μεν αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών πραγματοποιούνται σταδιακά,  ο δε υπολογισμός τους γίνεται όχι επί του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, αλλά επί το 70 % αυτού και   καθορίζεται βάσει του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος από την ασκούμενη αγροτική δραστηριότητα.
Επομένως, οι αυτοαπασχολούμενοι σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με εισοδηματικά κριτήρια,  υπάγονται ακριβώς στο  ίδιο  καθεστώς με τους αγρότες. Κατά συνέπεια, όσα διακινούνται από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι απολύτως ανακριβή, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και όσα ψηφίστηκαν χθες.       


1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ε, Γιώργη αφού το λες εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ, να ησυχάσουμε τότες....