Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Άρνηση και Ανοησία

 Το θεμέλιο της ηλιθιότητας είναι η άρνηση

 Ο Τουργκένιεφ έχει γράψει μια μικρή ιστορία: Σε μια πόλη, ζούσε ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, μια μεγαλοφυΐα. Και στην ίδια πόλη, ζούσε ένας ηλίθιος. Μια μέρα, ο ηλίθιος πλησίασε τον έξυπνο και του ζήτησε να του δείξει έναν τρόπο να γίνει έξυπνος. Ο έξυπνος ρώτησε τον ηλίθιο αν ήθελε να γίνει έξυπνος, ή να φαίνεται έξυπνος, επειδή το να γίνεις έξυπνος είναι μια μεγάλη διαδικασία, το να φαίνεσαι όμως έξυπνος είναι εύκολο. Ο ηλίθιος απάντησε ότι ήθελε να του δείξει με τον ευκολότερο τρόπο ό,τι χρειαζόταν για να φαίνεται έξυπνος. Δεν ανησυχούσε για το πώς θα γίνει έξυπνος. Ο έξυπνος σχολίασε ότι με το να γίνει κανείς έξυπνος, υπήρχε πιθανότητα να κάνει λάθη, ενώ με το να φαίνεται έξυπνος, δεν θα μπορούσε να κάνει κανένα λάθος.
 Ο ηλίθιος άρχισε να ανυπομονεί και ζητούσε από τον έξυπνο να του δείξει το κόλπο χωρίς άλλη καθυστέρηση. Έτσι, ο έξυπνος του είπε να αρνείται απλώς κάθε τι που ακούει. Αν κάποιος έλεγε, «υπάρχει Θεός», ο ηλίθιος έπρεπε αμέσως να απαντήσει πως δεν υπάρχει. Ο ηλίθιος ρώτησε τον έξυπνο: «Πρέπει να λέω τέτοια πράγματα, ακόμα κι αν δεν ξέρω τίποτα για το θέμα;» Ο έξυπνος απάντησε: «Εσύ δεν χρειάζεται να σκοτίζεσαι καθόλου για να μάθεις πράγματα. Αν ακούσεις να λένε ότι ο τάδε ζωγράφος ζωγραφίζει καταπληκτικούς πίνακες, εσύ πες απλώς ότι είναι σκέτα σκουπίδια. Ζήτησέ τους να σου αποδείξουν πως είναι καταπληκτικοί! Αν ακούσεις να λένε ότι η μουσική του δείνα είναι ουράνια, εσύ πες ότι τέτοια μουσική παίζουν και στην κόλαση και ζήτησέ τους να σου αποδείξουν πως είναι ουράνια μουσική. Εσύ απλώς να αρνείσαι τα πάντα και αν κάποιος σου εναντιωθεί, προκάλεσέ τον να αποδείξει τον ισχυρισμό του». Και από εκείνη την ημέρα, ο ηλίθιος άρχισε σιγά-σιγά να γίνεται γνωστός στην πόλη ως έξυπνος. Και όλοι απορούσαν πώς τα είχε καταφέρει! Αυτός ο αιώνας είναι, κατά κάποιο τρόπο, ο αιώνας πολλών ειδών ηλιθίων. Και το θεμέλιο της ηλιθιότητας είναι η άρνηση.
 www.doctv.gr

47 σχόλια :

  1. Ανώνυμος10/5/16 14:12

    Ο μπούρδας με τη στολή παραλλαγής ετοιμάζει μαζί με την περιφεριάρχη εθνικούς χορούς στο σύνταγμα για τον εορτασμό της μεγάλης επιτυχίας του ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ......Μην απουσιάσει κανείς εθνολαϊκιστής και λεβεντης........

    Ο ταμτάκος ζήτησε να συγκρατηθούμε και να μην πανηγυρίσουμε.....ΑΥΤΟΣ και ο Κιμ Ουγκ!!!!!

    Και προσέχτε το πιεσμένο ελατήριο, μην εκτιναχθεί απότομα και μας ......σακατέψει......

    Τέρμα οι αυταπάτες, οι αγορές πανικόβλητες ρίχνουν τα επιτόκια και πανηγυρίζουν με τα βιολιά και τα νταούλια της νίκης....

    ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚΑΛΟΣ!!!!!!

    (τόσον καιρό δεν σας το αποκάλυπτα, αλλά σήμερα ας το πάρει το ποτάμι.....είναι κραυγή πανηγυρισμών.....τι δεν καταλαβαίνεις γιδοξούριον???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/5/16 14:44

    Και βεβαια πανηγυριζουν ω αγραμματο ντουβαρι κι ανεβαινει ο δεικτης του χρηματιστηριου..αυτο δεν ηθελες με το μπενυ; αυτο και γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/5/16 14:46

    Γιάννης Π. Κυριακόπουλος
    4 λεπτά ·

    Γιά να εξηγηθώ απέναντι στους φίλους και τις φίλες:
    Δέν παρακολουθώ το ΧΑ ούτε ώς τεχνικός, ουτε ώς επενδυτής, αλλά ώς πολίτης που προσδοκώ την Ανάσταση της Χώρας μου. Το ΧΑ αποτελεί τον "καρδιογράφο" της Οικονομίας...Γιά μένα η ανοδική "τάση", εφ'όσον εμπεδωθεί οριστικά, θα αποτελέσει το πρώτο "λάκτισμα" γιά την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας... Και επιτρέψατέ μου να εκδηλώσω την αισιοδοξία μου, αν θέλετε την ενδόμυχη ελπίδα μου: Γιατί ουδείς ζεί χωρίς ελπίδα.. "Σκόπει μη το εν σοί Φώς σκότος εστί.." (Σολζενίτσιν, αναμνήσεις από τα γκουλαγκ)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/5/16 15:47

    Oχi κ Κυριακόπουλε .Το χρηματιστήριο στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν το καρδιογράφημα της ελληνικής οικονομίας. Θα σας θυμίσω την άνοδο του το 1991 και αμέσως μετά την ξαφνική βύθισή του ,ενώ η οικονομία (με δραχμή) εκείνη την εποχή ήταν σταθερή με καλούς σχετικά ρυθμούς ανάπτυξης. Θα σας θυμίσω ακόμη την άνοδο του επι κυβερνήσεως Σημίτη και αμέσως μετά ακλούθησε το μεγάλο κραχ που ο κόσμος έχασε τα λεφτά του Και τότε η οικονομία είχε ρυθμούς ανάπτυξης 3% περίπου. Επειδή λέμε ότι το χρηματιστήριο πάντα προεξοφλεί θέλω να ρωτήσω ποια ανάπτυξη μπορεί να προεξοφλήσει την δεδομένη στιγμή με τέτοια ύφεση και με τόσα πολλά υφεσιακά μέτρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/5/16 16:12

    οταν δεν κανουνε κολπα οι κυβερνησεις και η οικονομικη ολιγαρχια με τα παπαγαλακια ακριβως ετσι ειναι...Ο Κυριακοπουλος ειναι συγγραφεας και ειδικευμενος πανω στη χρηματοοικονομικη νομοθεσια....Δασκαλος κανονικος δηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/5/16 16:20


    Τι σημαίνουν για την Ελληνική οικονομία οι αποφάσεις του Eurogroup



    Απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος πιστωτικής ασφυξίας που προεξοφλούσαν η Νέα Δημοκρατία και τα λοιπά φερέφωνα του "παλαιού καθεστώτος" - Τα οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα αλλά και τα νέα φορολογικά βάρη που περιμένουν τους πολίτες από τον Ιούνιο.

    Γράφει ο: Γιώργος Παλαιτσάκης

    Τη χαριστική βολή στα «σενάρια» καταστροφολογίας, που καλλιεργούσαν η Νέα Δημοκρατία και τα λοιπά αντιπολιτευόμενα κόμματα του «παλαιού καθεστώτος», τα οποία έβαλαν τη χώρα στο Μνημόνιο το 2010, έδωσαν οι αποφάσεις του Eurogroup της 9ης Μαϊου. Από τις αποφάσεις αυτές προκύπτει, πρώτα από όλα, ότι η χώρα μας απέφυγε να δεσμευτεί για την εφαρμογή συγκεκριμένων επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, πέραν των 5,4 δισ. ευρώ που ήδη έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές. Παράλληλα, με το Eurogroup της 9ης Μαϊου, η Ελλάδα εξασφάλισε οριστικά την ομαλή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του εφαρμοζόμενου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, την εκταμίευση ενός πολύ μεγάλου ποσού δόσης από την υπογραφείσα τον Αύγουστο του 2015 δανειακή σύμβαση και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την έξοδό της στις αγορές.

    Ο κίνδυνος να ξαναζήσουμε τα γεγονότα του περυσινού Ιουλίου με την πιστωτική ασφυξία και τις κλειστές τράπεζες απομακρύνθηκε οριστικά μετά από αυτό το Eurogroup. Έτσι διαψεύστηκαν οι προπαγανδιστές του «παλαιού καθεστώτος», οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες προεξοφλούσαν έναν τέτοιο κίνδυνο και επένδυαν σ’ αυτόν, προσδοκώντας έκτακτες πολιτικές εξελίξεις που θα τους επανέφεραν στην εξουσία.

    Το Eurogroup:

    1) Επικύρωσε κατ’ αρχήν το βασικό πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού και της φορολογίας εισοδήματος καθώς επίσης και μια ακόμη δέσμη παρεμβάσεων στην έμμεση φορολογία και στους μισθούς του δημοσίου τομέα.
    Ειδικότερα, για να νομοθετηθεί πλήρως το πακέτο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ απαιτείται εντός των προσεχών 15 ημερών να κατατεθεί και να ψηφιστεί στην Ελληνική Βουλή ένα ακόμη νομοσχέδιο στο οποίο θα περιληφθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

    - Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στην κηροζίνη και στο φυσικό αέριο, από την 1η Ιουνίου.
    - Αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, από την 1η Ιουλίου.
    - Εφαρμογή νέων συντελεστών υπολογισμού των τελών ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα με βάση τις αγοραίες αξίες τους, από την 1η Ιουνίου.
    - Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπύρα και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος έκπτωσης 50% στον ΕΦΚ για τις εταιρίες οινοπνευματωδών ποτών που εδρεύουν στα Δωδεκάνησα, από την 1η Ιουνίου.
    - Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού από την 1η Ιουνίου.
    - Επιβολή φόρου 5% στις ευρυζωνικές συνδέσεις και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, από την 1η Ιουλίου.
    - Επιβάλλεται φόρου στα επενδυτικά οχήματα (εταιρείες επενδύσεων Real Estate, portfolio management companies κλπ), από την 1η Ιουλίου.
    - Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ και στα… ηλεκτρονικά τσιγάρα, από την 1η Ιανουαρίου 2017.
    - Επιβολή φόρου ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία δύο αστέρων και πάνω αλλά και στα δωμάτια με δύο κλειδιά, από την 1η Ιανουαρίου 2017
    - Αύξηση του φόρου στον ΟΠΑΠ από το 30% στο 35% προκειμένου να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος των πέντε λεπτών ανά στήλη
    - Διεύρυνση της βάσης επιβολής του ΕΝΦΙΑ αλλά και αύξηση των συντελεστών φορολόγησης ή για τον βασικό ή για τον συμπληρωματικό φόρο προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες εσόδων από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών.
    - «Πάγωμα» των αυξήσεων λόγω βαθμολογικών προαγωγών στα ειδικά μισθολόγια για την περίοδο 2016-2018.
    - Εφαρμογή των ακόλουθων κανόνων στις προσλήψεις στο Δημόσιο: μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις το 2016, μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις το 2017, μία πρόσληψη για κάθε τρεις αποχωρήσεις το 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/5/16 16:21

    συνεχεια
    2) Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να ψηφίσει εκ των προτέρων συγκεκριμένα μέτρα προληπτικού χαρακτήρα αλλά απλώς θα απαιτηθεί να καθορίσει επακριβώς τον τρόπο λειτουργίας ενός μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης του κρατικού προϋπολογισμού σε περίπτωση διαπίστωσης αποκλίσεων από την προβλεπόμενη βάσει του ισχύοντος Μνημονίου πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί δέχθηκαν την Ελληνική πρόταση για μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης, κυρίως μέσω άμεσων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, ο οποίος θα ενεργοποιείται κατ' έτος με βάση τα απολογιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις δημοσιονομικές επιδόσεις του εκάστοτε προηγούμενου έτους. Επέβαλαν όμως κι ορισμένες τροποποιήσεις βάσει των οποίων η Ελλάδα αποδέχθηκε να προσδιορίσει το γενικό πλαίσιο των μέτρων προληπτικού χαρακτήρα δηλώνοντας ότι αυτά θα αφορούν σε περικοπές των δαπανών για μισθούς Δημοσίου και συντάξεις. Παράλληλα η Ελληνική πλευρά αποδέχθηκε τα μέτρα να ενεργοποιούνται με προεδρικά διατάγματα και όχι με την καθιερωμένη κοινοβουλευτική διαδικασία. Πάντως στα μέτρα του μηχανισμού θα μπορούν να ενταχθούν εναλλακτικά και αυξήσεις φόρων.

    3) Προανήγγειλε την επίτευξη συμφωνίας εντός των προσεχών ημερών για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος και την εκταμίευση ενός ποσού συνολικού ύψους άνω των 6,7 δισ. ευρώ από τις δόσεις της υπογραφείσας των Αύγουστο του 2015 δανειακής σύμβασης, οι οποίες εκκρεμούν από το 2015 και από το πρώτο τρίμηνο του 2016. Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα λάβει την εκκρεμούσα από το 2015 δόση των 5,7 δισ. ευρώ και επιπλέον 1 – 2 δισ. ευρώ ακόμη από τα 4,3 δις. ευρώ που θα έπρεπε να είχε λάβει έως το τέλος Μαρτίου 2016.

    4) Προσδιόρισε και ενέκρινε συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος. Οι προτάσεις για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους έγιναν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ο οποίος είναι σήμερα ο μεγαλύτερος δανειστής της Ελλάδας (μάς έχει δανείσει 155 δις ευρώ). Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την υλοποίηση μιας υπόσχεσης, που είχε δοθεί σε μια άλλη ελληνική Κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2012. Η απόφαση της λύσης θα δώσει την χαριστική βολή στα σενάρια περί χρεοκοπίας που επανέρχονται σε κάθε ευκαιρία και θα συμβάλει την εμπέδωση της εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητη για την προσέλκυση επενδύσεων και τελικά της ανάκαμψης της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/5/16 16:23

    ΑΕΙΝΤΕ ΔΑΣΚΑΛΕ.ΤΖΑΠΑ ΣΚΙΖΟΣΟΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΠΕΝΥ.ΓΙΑ ΤΗΡΑ ΠΟΣΑ ΠΕΤΥΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/5/16 16:30

    Σας εχω πει οτι ειναι κρυφοτσιπρικος, μετρα θελει για να μην κιδυνευσουν οι αποταμιευεσεις με τα πολλα μηδενικα που εχει στην τραπεζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/5/16 18:00

    ....αν παρουνε μαθηματα απο τους παλαιους, πχ ευδαπ-λαμπρου,και βγαλουν και την δικη τους συνομοσιολογικη σκεψη,οποιος εχει περασει αποξω απο αριστερη[λεμε τωρα] οργανωση καταλαβαινει τι λεω,χρηματιστιριακως φυλαχτειτε!!!!ηρθανε για τα ρεστα...τουτεστιν κατι δις σε 500σαρικα που θα βγουν απο τις χυτρες θελοντας και μη..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/5/16 19:06

    χαχαχαχαχα νατη παλι η χυτρα που ελεγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/5/16 19:52

    Δεν χρειάζεται να γράψει κανείς τίποτα για τα διαδραματιζόμενα....

    Αφήστε να μιλάνε κάτι σαν τον Μπάρκα, σαν τον κατρούγκαλα, σαν τον παπαχριστόπουλο (κουιζ, από πόσα κόμματα έχει περάσει αυτός ρε παιδιά???)

    Εκείνος που μου λείπει είναι ο ζιατρός....που κρύβετε αυτό το ζουδάκι????

    Και η καρακώστα με ....πείθει για την επιτυχία και ο ζαχαριάδης, αλλά όταν ακούω τον γερο-παπά κάθομαι κλαρίνο από την αριστερή προσέγγιση.....


    Αφήστε τα να μιλάνε και να είστε σίγουροι ότι όσοι τα ψήφισαν ή θα πάθουνε εγκεφαλικό ή θα μουτζώνονται.....

    Το λόγο έχει πλέον η ......επιστήμη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/5/16 22:57

    Οταν τελειωσει με σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/5/16 09:04


    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ! Ξεκίνησε ακόμα και στα σχολεία προπαγάνδα υπέρ του ΔΝΤ


    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μαθήματα οικονομικοκοινωνικής υποδούλωσης σε ελληνικά σχολεία

    Ξεκίνησε ακόμα και στα σχολεία προπαγάνδα υπέρ του ΔΝΤ και της οικονομικής υποδούλωσης των κρατών, προκειμένου τα παιδιά από μικρά να μάθουν να ζουν πλέον αδιαμαρτύρητα υπό καθεστώς συνεχούς επιτήρησης, την οποία σύντομα θα αναλάβει ο παγκόσμιος ηγέτης εξαγοράζοντας χρέη κρατών και ιδιωτών στις χώρες της Δύσης και των συμμάχων τους.
    Έτσι, στο 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιείται γνωριμία με το ΔΝΤ και το πρόγραμμα στήριξης και σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας στα πλαίσια ενός καινοτόμου, όπως ονομάζεται, προγράμματος!
    Το πρόγραμμα υμνείται φυσικά από ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ότι κατά αυτόν τον τρόπο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την καινούρια πραγματικότητα των Μνημονίων.
    Όπως ακόμη μεταδίδει το ekfrasi.net, η ανακοίνωση της εκδήλωσης έχει ως εξής:
    Όπως μεταδίδεται, ανάμεσα στους στόχους του προγράμματος συγκαταλέγονται:
    · Να γνωρίσουν οι μαθητές τον ρόλο, τις αρμοδιότητες και τις λειτουργίες των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    · Να καταστούν κοινωνοί του Μνημονίου Συνεννόησης για το τριετές πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

    · Να κατανοήσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την σχέση της με τους ευρωπαίους εταίρους.

    · Να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα της εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/5/16 10:26

    Πουσαι γερολυκε με το...κιονει
    Φοβερό!!!!!!!!!!
    Μόνο εσένα θέλουμε
    Ο άλλος είναι για την επιστήμη, όπως σωστά του λένε εδώ μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος11/5/16 11:37

    ξερει κανενας καποιον στη λιστα του παναμα???
    (η γυναικα του δηλαδη που ηταν και σε μια αλλη λιστα....)

    γι αυτο δεν τον νοιαζει και αλωνιζει εδω μεσα???

    εσυ πατριωτη καμαρωσε για τα μετρα του τσιπρα και να αισθανεσαι υπερηφανεια......στην υγεια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος11/5/16 12:09

    ποιος ειναι στην λιστα του παναμα απο εδω μεσα? ποιον ενοεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος11/5/16 13:25

    ΣΙΓΑ ΡΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΥΨΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος11/5/16 13:28

    τα μετρα που ηθελε ο μπενυ τα πηρε ο τσιπρας...που το προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος11/5/16 14:37

    το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν κατάλαβες τη διαφορά .....φυσικά από αυταπάτες (από γενησιμιού σου???)

    θάθελες τα μέτρα του Μπένυ ε???? για κούνα το κεφάλι σου, γιατί σε λίγο (αν δεν έχεις αρχίσει κιόλας) δεν θα το κουνάς, αλλά θα το βαράς με τους στόκους που ψήφισες και αβαντάρησες.....ρε ντεεεεεε

    Όσο αφορά τη λίστα ή τις λίστες.......χ....ους τους έχω και μαύρα και στριμένα....τα κόκκαλα που σας πετάγανε συνεχίζουν να σας πετάνε και εσείς σαν κάτι παλιοζάγαρα τα πηγαινοφέρνετε πέρα δώθε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος11/5/16 15:05

    ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΕΜΑΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος11/5/16 16:01

    ο μπενυ με εφτασε με κατι αναδρομικες αλληλεγγυες με κατι αλληλεγγυες και με κατι περικοπες απο δυο χιλιαρικα να παιρνω εφτακοσια το 2012..τι αλλο να μου κανει..αυτος μου εκοψε μονο 20 ευρω για την υγειονομικη περιθαλψη και για να το βουλωσει η τροικα..ξερεις οτι αλλα πραγματα εχω στο νου μου και δεν θελω ουτε αλεξη ουτε τιποτα απο τη σημερινη βουλη αλλα δεν συγκρινεται με την αναλγησια του μπενυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος11/5/16 16:06

    ΠΕΣ ΤΟΥ ΤΑ.ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος11/5/16 16:30

    Μπενυ ογκόλιθος χαχαχαχαχα
    Φοβερό ανέκδοτο
    Προσευχή κάθε βράδυ κανω για την τύχη του
    Ντροπή και τσίπα
    Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος11/5/16 17:39

    ρε συ αποστασα, θα ειπεις πιανου γυναικα ειναι στη λιστα ηη να συνεχισω να βαρω τη γρια μου??gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος11/5/16 18:23

    Ο μπούρδας ψεκασμένος με τη στολή παραλλαγής τάχει για τα καλά ποτίσει αφιόνι.......

    Λένε ψέματα ότι τάχα μου η σύνταξη πήγε από 2000 στα 700.....ρεεεεεε συνέλθετε με τις αυταπάτες σας και το γινάτι σας, λες και εμείς δεν είμαστε συνταξιούχοι και δεν ξέρουμε.....

    Εθιστήκατε στη μπαρούφα και στο ψέμα που πραγματικά θα πιστέψω ότι γίνεται ψεκασμός.....

    Άσε τη γρια ήσυχη γιατί σου έγραψα......εγώ τάχω μαύρα και στριμένα και ....σιουράω κλέφτικα, γιατί απλά πίστευα από παλιά ότι σε τούτη την χώρα με τέτοιους αυταπατημένους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ και γι' αυτό...πήρα των ομματιών μου......(ο νοών νοείτο)

    Αυτός που και παλιά έγραψε για τη γυναίκα κάποιου πατριώτη στη λίστα και τώρα επανέρχεται ....μάλλον ξέρει αλλά δεν είναι μαρτυριάρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος11/5/16 20:08

    Γεια σου συγγενή γερολυκε
    Κλαίω απ τα γέλια.
    Η τελευταία ατάκα με κανε να αρω την αυτοεξορια μου...
    Να'σαι καλά με τη γριά σου

    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος11/5/16 20:41

    καλώς μου το, κι ας άργησες!!!!!

    εδωπά είμαστε, σκέτη φρεσκαδούρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος11/5/16 20:46

    Δεν κρατιόσουνα λιγουλάκι ακόμα, να φορέσει ο ταμτάκος την γραβάτα (λόγω διαγραφής του χρέους και μεγάλης επιτυχίας) να το γιορτάσουμε μια και καλή.......

    (ελπίζω να μην χάθηκε μπίτι το χιούμορ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος11/5/16 21:15

    τα 700 ηταν γεγονος για μενα 6 μηνες και επειδη δε δουλευει η γρια ετσι ηταν.μετα σταματησε το αναδρομικο της αλληλεγγυης ρυθμισα το μισο δανειο με επιμηκυνση και εφτασα παλι το χιλιαρικο αλλα το αλλο τοφαγαν οι σαμαροβενιζελικες κυβερνησεις συντροφε και πατριωτη..ελπιζω να μην ξαναειρωνευτεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος11/5/16 21:29

    μαυρα ματια καναμε μωρ τσιουπα .....καλα να περνας gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος11/5/16 21:44

    α, δηλαδή έπαιρνες 700 με τη δόση του δανείου μέσα????

    ρε τι αριθμητική μάθαινες τόσα χρόνια????

    Δεν ειρωνεύουμαι, απλά δεν αντέχω τα ψέματα.

    Γράψε ότι το 2009 ότι έπαιρνες 2000 καθαρά και τώρα παίρνεις 700 καθαρά και αν είναι έτσι εγώ θα εξαφανιστώ από προσώπου γης....

    Εκείνοι που πλήρωσαν μειώσεις 50 έως 55% είναι αυτοί με 3000 ευρώ σύνταξη (πχ ΔΕΗ ΟΣΕ ΕΛΤΑ ΟΤΕ κλπ) και τώρα παίρνανε με το επικουρικό 1600, αλλά τα 2000 να γίνανε 700 αλλού αυτά...

    Και να παρακαλάς να μείνουνε ευρώ, γιατί η μαφία της δραχμής θα σε πάει από τη φτώχεια στην πείνα και τότε θα ......ξυμήσεις...αλλά θάναι αργά πατριωτάκι.....εσύ έτρεφες ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, όχι εγώ, απεναντίας ούρλιαζα σα ρήσος εναντίον των τυχάρπαστων εθνολαϊκιστων ό,τι χρειάζονται ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ (όχι όλα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, αλλά και οι ελευθεροεπαγγελματίες με τη φοροδιαφυγή κλπ, αλλά κάποιοι ειρωνεύονταν τον σκορδά....θυμάσαι) (το επαναλαμβάνω συνέχεια αυτό με το σκορδά για να καταδείξω πόσο ηλίθιοι είμαστε που δεν νοιαζόμαστε για την φοροδιαφυγή, μα πόσο ηλίθιοι,,,,,)

    Τέλος πάντων οι άλλοι κάνανε 12 περικοπές συντάξεων και κάπως ισορρόπησαν το πράμα με ένα ελάχιστο πρωτογενές πλεόνασμα.....το γενάρη γιατί γίνανε εκλογές???? τι άλλαξε???? τι το καλύτερο συνέβη?????

    α, αισθάνθηκες αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, έδιωξες τον Μπένυ και τώρα πανηγυρίζεις για το διαρκές μνημόνιο......με συγχωρείς λοιπόν για την ......ενόχληση

    Αφού την βρίσκεις με τον μπούρδα με τη στολή παραλλαγής και με τον ταμτάκο, εγώ γιατί να σου χαλάσω χατήρι και είσαι και....συγγενής.....φιλούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος11/5/16 22:22

    Η αριθμητικη σου δεν εχει νοημα οταν παιρνεις τα μισα.απο 2000-600 δανειο-200 αλληλεγγυη-200 αναδρομικα αλληλεγγυης- 300 ενφια και φορολογια εκεινο το φριχτο εξαμηνο του κουβαρδα του χοντρου=700 μαλλλον τα οικογενειακα σου ξερεις +300 απο την επιμηκυνση του δανειου =1000 καλα στα λεω λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος11/5/16 23:09

    Καλά είσαι απίθανος!!!!!!!

    Έπαιρνες 2000 και βάνεις στις μειώσεις τη δόση του δανείου σου???

    Αφαιρείς το μήνα 300 ευρώ ένφια ενώ τα 300 ευρώ είναι το χρόνο!!!!

    Αν είχες σπίτι (από προίκα ντεεεε) και δεν έδινες δόση 600 ευρώ για το δάνειο, θα έπαιρνες 700+600=1.300 ευρώ?????

    Φαίνεται δεν σούστριψε το αυτί ο μακαρίτης ο Σταθάς....άστο μην το συνεχίζεις γιατί αισθάνομαι χαζός να προσπαθώ να σου πω ότι η δόση του δανείου δεν είναι περικοπή μισθού ρεεεεεεεεε

    Εδώ θα μου πεις πίστεψες απίθανα ψέματα του συνονθυλεύματος και των ψεκασμένων, αυτό θα καταλάβεις τώρα.....


    Ο χοντρο-Μπένυ φταίει που αφαιρούσαν από το μισθό του τη δόση του δανείου και του τα έκοβε ο χοντρός!!!!!!!! κρατείτε μεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος11/5/16 23:13

    ΡΕ ΜΠΡΑΒΟ..ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΣ Τ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.12 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ..ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΙ ΚΙ ΑΠ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ.12 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝΕ Η ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΑΡΙΕΣ;.ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΦΕΚΑΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Η ΦΡΕΣΚΑΔΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΝ.ΡΕ ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος12/5/16 00:29

    ποιο δανειο ρε φιλε..αυτο που θα ειχα πληρωσει αν δε μου εκοβε το κρατος τη συνταξη και τωρα θα εκανα τη ζωη που δεν ειχα ποτε..τ αρπαξανε οι σαμαροβενιζελοι κι αφησανε τριχες ....να μου υπολογιζεις το μισο δανειο στο χιλιαρικο κι οχι στο διχιλιαρο ..το ιδιο ειναι;..με τα καλα σου το λες;..φαντασου να φτασει η συνταξη 300 και να πηγαινει ολη στο δανειο...μηπως πρεπει να φορολογησουν συνολικα το οικογενειακο εισοδημα στις υπαρχουσες κλιμακες ωστε καμποσοι ν αρχιστε να σκεφτοσαστε και τους υπολοιπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος12/5/16 10:00

    Αύριο μπορεί να σου κρατάνε από τη σύνταξη και τη ....διατροφή της γριας.....άμα σε παρατείκει, τότε περικοπή σύνταξης θάναι και φτούνο?????

    Καταλάβατε κάποιοι εδώ μέσα ποιοί ψηφίζουν και γι' αυτό σε κυβερνίζει αυτό το τυχάρπαστο συνονθύλευμα???

    Οι δύο χιλιάδες μπορεί να φτάσανε 1300+ αλλά ποτέ 700....λες ψέματα και είσαι φανατικός δηλαδή τυφλός και εμπαθής...ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος12/5/16 10:18

    Να δείτε το ντοκυμαντέρ του Πιπίνη για την Βενεζουέλα για να προετοιμάζεστε ψυχολογικά για την κατάσταση που πολύ σύντομα θα βιώσετε .......πάντα βέβαια με υπερηφάνεια και α(κσ)ιοπρέπεια!!!

    Ρε τι γίνανε κείνοι οι αγανα(χτ)ισμένοι?????

    Ρε τι έγινε ΄κείνο το κίνημα "δεν πληρώνω δεν πληρώνω"????

    Ρε τι γίνανε 'κείνες οι καταλήψεις στα σκολιά και τα πανεπιστήμια ???

    Ρε τι γίνανε ΄κείνες οι καταδρομικές επελάσεις 300-400 κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας????

    Ρε τι γίνανε 'κείνες οι γιούχες και τα γιαουρτώματα σε πολιτικά προσώπατα του πασόκ κυρίως????

    Ρε τι γίνανε ΄κείνες οι κορώνες περί γερμανοτσολιάδων, δοσίλογων και προσκυνημένων???

    Πέρασε η εποχή της ανωμαλίας και απεκαταστάθει η τάξις και η κοινωνική ηρεμία με την επάνοδο της.....δημοκρατίας εις την πατρίδα μας μερίμνη της εθνολαϊκιστικής κυβερνήσεως....

    Τώρα αναμένομεν την εκτίναξη της οικονομίας δια της αναπτύξεως....μόνο που ο μέγας οικονομολόγος δεν θα δρέψει τας δάφνας της πολιτικής που εχάραξεν......

    ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚΑΛΟΣ (ως υπογραφή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος12/5/16 10:28

    αυτο το ουγκ τι το θελεις...ουρακοταγκος εισαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος12/5/16 11:16

    Με αυτά που γράφεις δηλώνεις πόσο νεοφιλελέ είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος12/5/16 11:45

    γραφτετου για δραχμη ρε να παθει εγκεφαλικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος12/5/16 12:45

    Τι ναναι μωρε..εχει εκτεθει...τσεκουρωμενη συνταξη θαχει κι αυτος αλλα ειναι πνευμα αντιλογιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος12/5/16 13:18

    δεν τον νοιαζει για την συνταξη γιατι εχει λογαριασμο με πολλα μηδενικα στην τραπεζα ,γι αυτο φοβαται και την δρχμη
    Τι δεν καταλαβενετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος12/5/16 14:47

    Ούλα τα παραπάνω ζαγάρια είναι αυτά που ψάχνεις στο ...."ρε τι γίνανε....¨"

    αυτά γκλαφουνάγανε στην πάνω και στην κάτω πλατεία αγκαλίτσα με τα πιθήκια και τις ακροδεξιές ψεκασμένες μπούρδες.....κάποια δε από δαύτα είναι της ίδιας ιδεολογίας με τα πιθήκια και προπαγάνδιζαν εδώ μέσα ψήφο στα αντιμνημονιακά κόμματα... με όρους και λέξεις καθαρά ναζιστικές.

    Σήμερα ο χοντρο-Μπένυ μιλάει για συνιστώσα του σύριζα μέσα στη ΝΔ.........άργησες Βαγγέλη να το πεις.....τόσα χρόνια οι περί τον εργασιομανή!!!!! της ραφήνας, τον Alexis αβαντάρανε και "καθοδηγούσαν" (τρομάρα τους....) Προφανώς έτσι κελεύει ο μπαρμπα-Σαμ......



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος12/5/16 15:06

    Ρε μπαρμπα δε λαλακιασες; τι αντοχη στο βρισιδι ειναι φτουνη ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος12/5/16 17:10

    Μιλαει ο Μπενυ για συνιστωσα του συριζα που ηταν ο ιδιος συνιστωσα του ακρο δεξιου Σαμαρα
    Ρεντεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος12/5/16 17:32

    Ο μπάρμπας τα χει παίξει γιατί βλέπει τον ογκολιθο να πηγαίνει στον αγύριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.