Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Οδηγείτε την ΕΑΣ Αρκαδίας σε κλείσιμο

Σε παρέμβαση για τους αγρότες της Αρκαδίας προέβη ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τις προηγούμενες ημέρες κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις». Ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την αγωνία των αγροτών, αλλά και τη δική του έντονη διαμαρτυρία προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Ευ.Αποστόλου, για τις πολιτικές που πλήττουν τους παραγωγούς της περιοχής, και φυσικά την τοπική οικονομία γενικότερα

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το οποίο στην ουσία τους καταργεί, θεσμοθετώντας την κρατική παρέμβαση στη λειτουργία τους σε βαθμό διάλυσης της αυτονομίας τους και καταπάτησης θεμελιωδών αρχών του «συνεταιρίζεσθαι». Ειδικότερα για την ΕΑΣ Αρκαδίας, ο κ.Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε τον κίνδυνο να σταματήσουν δραστηριότητες, όπως του εργοστασίου ζωοτροφών, ζημιώνοντας τους παραγωγούς οι οποίοι θα αναγκάζονται να αγοράζουν ακριβά αγροεφόδια και να πωλούν τα προϊόντα τους φθηνά. Παράλληλα, διερωτήθηκε αν είναι στόχος της Κυβέρνησης να γίνει η ΕΑΣ Αρκαδίας «συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως ελεγχόμενη.

«Οδηγείτε τους αγρότες σε απόγνωση, κύριε Υπουργέ. Η Κυβέρνησή σας αλλά και οι Βουλευτές σας, που ψήφισαν όλες αυτές τις απαράδεκτες διατάξεις, θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους πολίτες και στους ψηφοφόρους σας για τα ψέματα που λέγατε. Έστω και την τελευταία στιγμή, σας καλούμε να διορθώσετε τα λάθη σας», δήλωσε ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

--
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ιατρός Ακτινολόγος
Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Αθήνα, 25 Απριλίου 2016

12 σχόλια :

  1. Ανώνυμος27/4/16 12:14

    Και η ιστορία διδάσκει πως οι διαδικασίες είναι συνοπτικές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/4/16 14:16

    ΕΥΤΥΧΏς ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΓΡΌΤΕς ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΑΛΛΙΩΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/4/16 14:31

    ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/4/16 15:19

    Μεγαλομανείς λαϊκιστές και επαγγελματίες ψεύτες.....

    Όχι, Κούλη, όχι μην το χαλάς!!!!

    εθνολαϊκιστές και λεβεβτομαλάκες είναι,

    ένα συνονθύλευμα τυχάρπαστων μυαλοκαμένων, βαρεμένων και στοκαρισμένων απόψεων είναι,

    ένα τσούρμο "βλέποντας και κάνοντας" είναι

    μια βαβέλ αριστεράντζας της τεμπέλας και λιγούρια του κερατά είναι,

    Και άκου να δεις Κούλη και οι λοιποί.....αφήστε τις ευγένειες και τις ηλιθιότητες και ανοίξτε τα στραβά σας γιατί αύριο θάναι αργά για όλους μας......οι τύποι εκτός από ψεύτες είναι και ανίκανοι, αλλά μην αγναντεύετε από ψηλά γιατί και εσείς θα βρεθείτε υπόλογοι μιας διαλυμένης πατρίδας......

    Υ/Γ εγώ ξέρω ότι η ιστορία διδάσκει ό,τι όποιος δια πράξεων ή παραλείψεών του οδήγησε την πατρίδα σε εθνική καταστροφή.....οι διαδικασίες ήταν συνοπτικές.....

    Υ/Γ Συνειδητοποιούν λεπτό με το λεπτό ότι τέλειωσαν τα παιχνιδάκια του ταμτάκου και είναι ικανά για το μεγαλύτερο κακό.....έχετε το νου σας και όποιος δεν τον έχει θα τιμωρηθεί από το λαό μαζί τους.....

    Υ/Γ Το παιχνιδάκι της μαφίας της δραχμής έχει γίνει αντιληπτό, μη μασάτε

    ή θα κάνουν τη μεγάλη κωλοτούμπα (που μούτρα τους) και θα ψηφίσουν τα πάντα όλα (κατά πως τάκαναν)

    ή θα κάνουν εκλογές (χεσμένα από την ευθύνη)

    ή θα κάνουν δημοψήφισμα/......(μην ξεράσω) και αν είναι ναι (που με το πόπολο αμφιβάλω) θα πάρουν τα μέτρα και θα συνεχίσουν να κυβερνίζουν και αν είναι όχι (το πιθανότερο) θα σε πετάξουν έξω από το ευρώ (σε συνεργασία με τον σόιμπλε) και η φτώχεια θάναι χοντρή, αλλά θα σου βαράνε συνέχεια "το ψήφισες"

    Το πιο πιθανό είναι να σε πάνε για δημοψήφισμα (φας τρακ) σαν το προηγούμενο και εγώ για να σε εκδικηθώ, τούγκιον, θα ψηφίσω ΟΧΙ!!!!!!

    και ας έχει αυτό το οχι χρεοκοπία ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    Πάντως τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια της ευρώπης το φτύσανε και συνεχίζουν το έργο τους (αφού έχουν να κάνουν με λεβεντομαλάκες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/4/16 16:09

    Δημοσίευση: 17 Απριλίου 2016 10:28 |
    Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης συνηγορεί υπέρ του ΔΝΤ

    Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ από το Μαξίμου. Τον κατηγορεί ότι συμπαρατάσσεται με τη διαπλοκή. «Ουδείς τους προσέχει, ουδείς τους παρακολουθεί, ουδείς τους πιστεύει», απαντά η ΝΔ.

    Η συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εφημερίδα Real News, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι την ώρα που η Κυβέρνηση βρίσκεται στο μέσο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, εκείνος συνηγορεί υπέρ της ΝΔ και συμπαρατάσσεται με τη διαπλοκή.

    Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

    Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή.

    Στην σημερινή του συνέντευξη στην Real News, o κ. Μητσοτάκης:

    • Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

    • Προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις - τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο «συμφωνία αλήθειας»

    • Εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας - χωρίς λέξη για τα 63 δις μέτρα που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ.

    • Ζητάει άμεσα εκλογές - για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο.

    Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει “κουτσομπολιά” τα σχέδια στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα, προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,- αφού, προηγουμένως, η ΝΔ είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δις περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε “ισοδύναμα μέτρα” δίχως να κατονομάζει κανένα. Σε ένα μόνο σημείο είναι αρκετά διαφωτιστικός : στη στήριξη του στον κ. Παπασταύρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί “θεσμική εκτροπή” τις κατηγορίες εναντίον του.

    Τέλος, σε ότι αφορά την ατάκα του κ. Μητσοτάκη “σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη –και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος. Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο. Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του.

    Απατώντας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει σε δική της ανακοίνωση: «Όσο πιο μακροσκελείς είναι οι ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου τόσα περισσότερα ψέματα, τόσες περισσότερες διαστρεβλώσεις, τόσα περισσότερα παιδαριώδη επιχειρήματα περιέχουν. Εκθέτουν και τους εμπνευστές και τους συντάκτες τους. Ουδείς τις προσέχει, ουδείς τις παρακολουθεί, ουδείς τις πιστεύει. Έστω και τώρα, ας περισώσουν ό,τι μπορούν πριν την αποχώρησή τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/4/16 16:19

    κομπλεξικοί και αμετανόητοι.....δεν διδάχτηκαν τίποτα από τον περσυνό Ιούλιο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/4/16 16:44

    ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ..ΝΤΑΛΕ ΚΟΥΑΛΕ...ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ...ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/4/16 20:17

    Ντουέτο εσωτερικού:
    Κουλης και χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/4/16 20:19

    Από πιτσιρίκο
    Τα τελευταία χρόνια, πολλοί από εμάς διαπιστώσαμε πως κάποιοι από τους ανθρώπους που συναναστρεφόμασταν ή κάποιοι από τους φίλους μας ήταν εντελώς για τα μπάζα αλλά δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια γιατί η επίπλαστη ευημερία κάλυπτε τους σκατοχαρακτήρες τους.
    Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους και διαπίστωσαν πως κάποιοι από τους φίλους τους τους έκαναν παρέα μόνο και μόνο επειδή ήταν κιμπάρηδες και χουβαρντάδες, οπότε –με το πού τελείωσαν τα φράγκα- εξαφανίστηκαν και αυτοί οι φίλοι.
    Κάποιοι άλλοι διαπίστωσαν πως το μωράκι τους δεν ήταν η τρυφερή σύντροφος που πίστευαν ότι ήταν αλλά μια τεμπέλα πουτάνα πολυτελείας που έγινε σκύλα μόλις αντιλήφθηκε πως ο μαλάκας που την τάιζε, την έντυνε και την πήγαινε στα μπουζούκια είναι πια ταπί και απελπισμένος.
    Αρκετοί άλλοι διαπίστωσαν πως κάποιοι φίλοι τους ήταν φασισταριά αλλά δεν τους είχε δοθεί η ευκαιρία να το δείξουν επειδή ήταν συνέχεια πάνω στα τραπέζια και χόρευαν τσιφτετέλι.
    Η οικονομική κρίση –που δεν είναι κρίση γιατί θα κρατήσει για πάντα- ξεκαθάρισε κάποιες ανθρώπινες σχέσεις, αφού έκανε πολλούς ανθρώπους να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
    Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χωρισμός και η οριστική διάλυση των σχέσεων είναι σχεδόν αναπόφευκτος.
    Είναι δύσκολο να αποχωρίζεσαι οριστικά έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιράστηκες ωραίες και άσχημες στιγμές της ζωής σου, ακόμα κι αν ξέρεις πως είναι ένας άνθρωπος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχες κάνει φίλο σου.
    Το να αποχωρίζεσαι ανθρώπους είναι ένας μικρός θάνατος.
    Προσωπικά, δεν μπορώ καθόλου τους αποχωρισμούς και πληγώνομαι βαθιά, όταν πρέπει να βγάλω από τη ζωή μου ανθρώπους με τους οποίους πέρασα πολλά χρόνια.
    Βέβαια, το τελευταίο διάστημα, νομίζω πως έχω βρει τον ιδανικό και πιο ανώδυνο τρόπο για να κρατάω μόνο τις καλές στιγμές και να απαλύνω την σκληρή και μοιραία ώρα του οριστικού χωρισμού με κάποιους αγαπημένους ανθρώπους που δεν είναι πια αγαπημένοι.
    Κοιτάω τον άλλον στα μάτια και λέω: Αντίο. Ας είναι ελαφριά η μαλακία που σε δέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/4/16 22:47

    Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος28/4/16 19:34

    Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά σήμερα πέρασα από ένα καφενείο με ένα φίλο και μια παρέα συνταξιούχων σχολίαζε την επικαιρότητα.

    Κάποια στιγμή για να τους τσιγκλίσω τους είπα ότι ο τσίπρας κάνει δυνατή διαπραγμάτευση και ο κατρούγκαλος σαν κουμουνιστής κοιτάζει τις χαμηλές συντάξεις και το 90 % των συνταξιούχων οφελείται.......

    Οι μισοί πάθανε πάραισοι και οι άλλοι μισοί με κυνηγάνε ακόμα........

    Αυθόρμητο κυνηγητό και γιούχα, όχι στημένο από αγαναχτισμένους και πιθήκια της πάνω και κάτω πλατείας.....

    Άντε χρόνια πολλά και καλό δημοψήφισμα με τρανταχτό ΟΧΙ....έτσι να πάμε στη δραχμούλα να ευχαριστηθώ αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια στον σκουπιδοντενεκέ της Βενεζουέλας της ευρώπης και της αριστεράντζας της τεμπέλας.....

    Υ/Γ Μην αποπαίρνεις τον Νις, πατριώτη, που αναρτά και πολιτικο-κοινωνικά κείμενα και εμείς οι λέρες οι πολιτικολογούντες σχολιάζουμε και βγάζουμε και τα εσώψυχά μας.....(λειτούργημα επιτελεί, ιδέαν προωθεί και σένα ικανοποιημένο σε έχει με τις ωραίες αναρτήσεις του Βαγγέλη, του Παλιοπυργήσιου, του Θανάση)

    Ο άνθρωπος δεν είπε ότι το μπλόγκ είναι αποκλειστικής χρήσης πολιτιστικής κατεύθυνσης......μην τον μαλώνεις λοιπόν έμεσα, χτυπώντας εμάς τους άλλους άμεσα για την πολιτικολογία μας και μάλιστα υβρίζοντας μας (καλά εγώ τη βρίσκω, αλλά τον εθνοπατριώτη κεφαλαία γιατί???? δεν έχεις ιερό και όσιο.....)

    Πάντως αν σου χαλάμε την τάξη του πολιτισμού συγνώμη και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!

    εμείς τα πάσης φύσεω(ν) ντουβάρια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος28/4/16 19:37

    και μην μου διορθώσεις την πάρεση (πάραισοι) επίτηδες το έκαμα να μην αισθανθείς άσχημα μπροστά σε τέτοια ντουβάρια σαν και μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.