Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Κύριε Φαμπρ γνωρίζετε που ήρθατε; (Θα σας πω εγώ πού ήρθατε)

Έξαλλοι είναι πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες με την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, να είναι αφιερωμένο το φετινό Φεστιβάλ στο Βέλγιο, αφού, όπως παραδέχτηκε, δεν είχε τον χρόνο που απαιτείται για να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις. 
Πολλοί καλλιτέχνες έχουν πάρει τα όπλα και ρωτάνε τον Γιαν Φαμπρ «Κύριε Φαμπρ γνωρίζετε πού ήρθατε;».

Αρχικά, ας ενημερώσει κάποιος αυτούς τους καλλιτέχνες πως ο Γιαν Φαμπρ δεν ήρθε μόνος του. Του έγινε πρόταση από το υπουργείο Πολιτισμού και την αποδέχτηκε. 
Αλήθεια, όμως, πού ήρθε ο Γιαν Φαμπρ; 
Θα του πω εγώ πού ήρθε, γιατί μπορεί να μην ξέρει ο άνθρωπος.
Κύριε Φαμπρ, ήρθατε σε μια χώρα που χρεοκόπησε το 2010 και κανείς δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία.
Κύριε Φαμπρ, ήρθατε σε μια χώρα που τα τελευταία έξι χρόνια την κυβερνάει η Τρόικα, αλλά οι περισσότεροι καλλιτέχνες της χώρας αυτής το συνειδητοποίησαν μόλις τώρα που γίνατε εσείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Χαμπάρι δεν είχαν πάρει μέχρι τώρα. Τους απασχολούσε η …Τέχνη.

Κύριε Φαμπρ, ήρθατε σε μια χώρα για την οποία αποφασίζει η Μέρκελ αλλά το μόνο που ενοχλεί κάποιους καλλιτέχνες της είναι ότι είναι Βέλγος -δηλαδή μη Έλληνας- ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ.

Κύριε Φαμπρ, ήρθατε σε μια χώρα που πριν από οκτώ μήνες έγινε δημοψήφισμα, όπου υπερίσχυσε το ΟΧΙ με 61,3% αλλά αγνοήθηκε και έγινε ΝΑΙ, χωρίς να αντιδράσουν οι λαλίστατοι σήμερα καλλιτέχνες της χώρας. Ήταν καλοκαίρι και ήταν απασχολημένοι με το Φεστιβάλ -και τα μπάνια-, οπότε δεν πήραν χαμπάρι πως με το να αγνοηθεί το δημοψήφισμα καταλύθηκε και η τελευταία έννοια δημοκρατίας στη χώρα που ήρθατε.

Κύριε Φαμπρ, η Ελλάδα έχει παραδοθεί στις αγορές και στην Γερμανία αλλά οι περισσότεροι καλλιτέχνες της δεν είχαν πάρει είδηση τίποτα. Τι καλλιτέχνες είναι αυτοί;

Κύριε Φαμπρ, ήρθατε σε ένα προτεκτοράτο. Και το ξέρετε. Όπως το ξέρουν και εκείνοι οι καλλιτέχνες του προτεκτοράτου που ξαφνικά θυμήθηκαν έξι χρόνια μετά να κάνουν λόγο για αποικιοκρατία. Μα «αποικία χρέους» είναι η Ελλάδα από το 2010. Και όλοι την αποκαλούν «αποικία χρέους». Κουφοί ήταν οι Έλληνες καλλιτέχνες; Δεν διάβαζαν; Δεν άκουγαν; Όλα για την Τέχνη πια;

Κύριε Φαμπρ, θεωρώ μεγαλοφυές εκ μέρους σας το ότι την πρώτη χρονιά σας ως καλλιτεχνικός διεθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ θα αφιερώσετε το Ελληνικό Φεστιβάλ στο Βέλγιο.

Ως αιρετικός και εικαστικός καλλιτέχνης που είστε, γνωρίζετε ότι ένα προτεκτοράτο δεν μπορεί να έχει δικό του πολιτισμό.

Τα προτεκτοράτα δεν έχουν πολιτισμό. Οι δούλοι δεν έχουν πολιτισμό.

Φέρνοντας το Βέλγιο στο Ελληνικό Φεστιβάλ, περνάτε με τον καλύτερο και πιο άμεσο τρόπο στους δούλους -θεατές και καλλιτέχνες- το μήνυμα πως θα πρέπει να αγωνιστούν για να ελευθερώσουν την χώρα τους και να έχουν πάλι πολιτισμό.

Κύριε Φαμπρ, είστε μεγαλοφυής.

Κύριε Φαμπρ, μετατρέψατε μια μια κίνηση το Φεστιβάλ σε πολιτικό ακτιβισμό.

Κύριε Φαμπρ, μέσω του Φεστιβάλ καλείτε τους Έλληνες να επαναστατήσουν και να πάρουν την χώρα τους πίσω.

Κύριε Φαμπρ, κάνετε αυτό που δεν έκανε ούτε ένας Έλληνας καλλιτέχνης όλα αυτά τα χρόνια που η Ελλάδα μετρατρεπόταν και επίσημα σε προτεκτοράτο.

Κύριε Φαμπρ, είστε πιο Έλληνας από τους Έλληνες.

Μην περιμένετε να αντιληφθούν την μεγαλοφυή σας κίνηση ανύπαρκτοι κρατικοδίαιτοι καλλιτέχνες που ξέρουν μόνο από δημόσιες σχέσεις και αλλαξοκωλιές με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ήδη, έχουν ξεσκιστεί να σας κατηγορούν σαν θεούσες και μικροαστές Κατίνες για μια παράστασή σας, όπου χόρευαν γυμνoί άνδρες.

Δεν έχει μείνει Έλληνας ηθοποιός και χορευτής που να μην έχει εμφανιστεί γυμνός στην Ελλάδα -τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο και αιτία-, αλλά τους πείραξαν οι δικοί σας γυμνοί χορευτές.

Κάποιοι στην Ελλάδα νομίζουν πως μόνο οι Έλληνες έχουν πουλί.

Όχι, δεν είναι έτσι. Δεν είναι προνόμιο των Ελλήνων αυτό, ούτε απαιτεί κάποια προσπάθεια.

Όλοι οι άνδρες του κόσμου έχουν πιπί και όλες οι γυναίκες του κόσμου έχουν τιτί.

Οπότε, δεν είναι και κάνα κατόρθωμα να έχει κάποιος αυτά τα …αξεσουάρ.

Ούτε είναι έγκλημα να έχεις @ρχίδια.

Έγκλημα είναι να τα έχεις …διακοσμητικά. Οι Έλληνες απέδειξαν τα τελευταία χρόνια πως τα έχουν μόνο για διακόσμηση.

Κύριε Φαμπρ, δείξατε με μια μόνο κίνηση όλη την υποκρισία και τον ραγιαδισμό των Ελλήνων.

Αφυπνίσατε μια μια μόνο κίνησή σας εκείνο τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας που κινείται μεταξύ χαβαλέ, καφέ και δημοσίου υπαλλήλου.

Ίσως, να καταφέρετε να κάνετε όλους αυτούς τους ανθρώπους να δημιουργήσουν και κάτι επιτέλους.

Δηλαδή, ίσως τους κάνετε να γίνουν πραγματικοί καλλιτέχνες.

Σας βρίζουν, ενώ θα έπρεπε να σας ευγνωμονούν. Κλασικοί Έλληνες. Καταλαβαίνουν με καθυστέρηση.

Κύριε Φαμπρ, καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Καλή συνέχεια. Κρίμα που δεν είμαι εκεί να σας χειροκροτήσω.


(Κύριε Φαμπρ, μεταξύ μας, αν θέλετε να κάνετε μια ωραία πλάκα σε αυτούς τους «καλλιτέχνες», δώστε παραγωγές σε δυο από αυτούς. Αυτοί θα τις δεχτούν, θα στραφούν όλοι οι άλλοι εναντίον τους -«γιατί δουλεύουν αυτοί και όχι εμείς;»- και θα πέσει το γέλιο του αιώνα. Α ναι, υπάρχουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, χορευτές και άλλοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα που δεν καταδέχτηκαν ποτέ το παραμικρό από το κράτος. Δηλαδή, υπάρχουν και κανονικοί καλλιτέχνες στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν είναι μεγάλοι καλλιτέχνες -ο πραγματικός καλλιτέχνης πάντα αμφιβάλλει για την αξία του- αλλά τουλάχιστον είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Δεν είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσετε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι αυτοί που δεν σας βρίζουν.)
http://pitsirikos.net/

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

μαθανε πως πηδιομαστε και πλακωσανε κι οι γυφτοι

Ανώνυμος είπε...

παει στο διαλο παραιτηθηκε...αλλα ο μπαλτας καμαρωνει..αυτος του πασοκ δεν ητανε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΑΛΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ..ΜΕ ΓΚΑΚΣΤΕΡ ΜΠΛΕΞΑΤΕ...Τ ΑΚΟΥΣ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΕ ΤΗΣ ΚΟΥΡΕΛΑΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από το WIKILEAKS...της τηλεδιάσκεψης στις 19 Μαρτίου των Τόμσεν και Βελκουλέσκου...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τόμσεν: "Η Τρόικα θα πει στη Γερμανία ότι θα αποχωρήσει, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος, κι αν η Ελλάδα δεν αυξήσει φόρους και μειώσει συντάξεις. Μάλιστα, λόγω του δημοψηφίσματος στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου πρέπει όλα να γίνουν τάχιστα. Δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται..."

Βελκουλέσκου: "Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα υποχώρησε... υποχώρησε λίγο τόσο στη φορολογική μεταρρύθμιση...όσο στην έκπτωση φόρου και στις επικουρικές συντάξεις».

Τόμσεν: "Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν καν, στο να αποδεχτούν τις απόψεις μας».

Βελκουλέσκου: "αν η ελληνική κυβέρνηση πιεστεί αρκετά θα το έκανε... Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Κομισιόν είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα"

Τόμσεν:"Μα , τελικά πώς θα φτάσουμε στη λήψη αποφάσεων;
Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Έλληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Πιθανόν αυτό θα συμβεί ξανά.Πίστευα με το προσφυγικό να είχαμε καταλήξει σε αποφάσεις. Μα οι Γερμανοί εγείρουν το θέμα της διαχείρισης.Πρέπει να τονίσουμε στην κα.Μέρκελ να σκεφτεί τι είναι περισσότερο δαπανηρό, να συνεχίσεις χωρίς το ΔΝΤ ή να κάνεις την ελάφρυνση χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσεις;''

Βελκουλέσκου: "Έπρεπε πρώτα να διαπραγματευτούμε με την Κομισιόν και μετά να θέσουμε στους Έλληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Ελληνες λένε ότι δεν διαπραγματευόμαστε. Δε ξέρω αν πρέπει να δημοσιευτεί η επικαιροποιημένη έκθεση του ΔΝΤ για την κρίση."

http://www.koutipandoras.gr/

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που υποτίθεται ότι υπέκλεψαν από τους τροϊκανούς την διαρροή την έκαναν οι ίδιοι οι τροϊκανοί εκβιάζουν γιά να υποθηκεύσουν τον πλούτο της χώρας ευρωπαίοι και οι αμερικανοί.. αγρότης..

Ανώνυμος είπε...

Stefanos Tzoumakas
8 ώρες ·

Σαββατιάτικα τα αφεντικά της, CIA και ο ιδρυτής των Wikileaks Ασανζ, έβαλαν μπουρλότο!
Η δημοσιοποίηση ,από τα Wikileaks, της τηλεφωνικής συνομιλίας των παραγοντίσκων που υποκαθιστούν πολιτικές ηγεσίες , προφανώς έγινε για να ακολουθήσουν ή υπαναχώρηση σε δεσμεύσεις, ή άδειασμα ή εκκαθαρίσεις .Όπου τελειώνει η πολιτική αρχίζει η διοίκηση , και όπου τελειώνει η διοίκηση αρχίζει η στρατιωτική διοίκηση .Τα διευθυντήρια έχουν και τους παραγοντίσκος τους
Είναι προφανές ότι η CIA το έκανε πάλι και το έδωσε στον ιστότοπο των Wikileaks!
Πριν ένα χρόνο η CIA προβοκάρει τη Μέρκελ και κατέγραφε τη Καγκελαρία στο Βερολίνο .Οι σχέσεις Ουάσινγκτον – Βερολίνου οξύνθηκαν, για να περιοριστούν στη συνέχεια σε επίπεδο γοήτρου . Τώρα αυτό -προβοκάρονται ,για να κάψουν <> .
Είναι ένα ακόμα μάθημα για όλους τους τιποτόφρονες του πενταετούς και πλέον μνημονιακού νεοφιλελευθερισμού ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ από δύο δημοσιονομικούς δείκτες του ελλείμματος και του χρέους. Τους τιποτόφρονες εν Ελλάδι και αλλαχού .
Ταυτόχρονα , δείχνουν και δύο ασήμαντους παραγοντίσκους το Τόμσεν και τη Βελκουλέσκου ότι μπορούν να κατευθύνουν τη Καγκελάριο , να υποκαθιστούν την Ευρωπαική επιτροπή , να κομπορρημονούν αν θα δώσουν ή όχι τη θετική αξιολόγηση στο ανθυ -υποπρόβλημα του δημοσιονομικού ζητήματος- με το οποίο διέλυσαν την Ελλάδα .
Και το προβληματάκι τους είναι αν θα συναινέσουν πριν ή μετά από το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία !
Η εφημερίδα Gurdian, έπιασε το λαυράκι πρωί πρωί .
Η Ελληνική κυβέρνηση δήλωσε :<> .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Τι πραγματικά μάθαμε από τα Wikileaks: Πως στήνεται άλλη μια χρεοκοπία

02/04/2016

Η διαρροή της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου μπορεί να μην προσφέρει σημαντικές ειδήσεις για όσους γνωρίζουν εκ των έσω τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι μεγάλες δυνάμεις απέναντι στην Ελλάδα.

Επιβεβαιώνουν όμως θέσεις που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν σαν θεωρίες συνωμοσίας απ΄τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία είτε για το Βερολίνο είτε για την Ουάσινγκτον.

Η διαρροή της απομαγνητοφώνησης ρίχνει και τις τελευταίες μάσκες καθώς ξεκαθαρίζει ποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα στηρίζουν την κάθε πλευρά. Οι ανακοινώσεις και τα σχόλια των επόμενων ημερών θα είναι ενδεικτικές καθώς το χάσμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία θα διευρυνθεί.

Η στροφή της κυβέρνησης Τσίπρα από τον “ατλαντισμό” προς την γερμανοκρατία – στροφή που συνέπεσε με την απομάκρυνση Βαρουφάκ- Παναρίτη – είναι ίσως το σημείο κλειδί για να κατανοήσει κανείς αρκετά από αυτά τα σχόλια.

– Ποια είναι τα σημαντικότερα στοιχεία της διαρροής

– Ότι οι ΗΠΑ αναμένουν νέα χρεοκοπία της Ελλάδας μέχρι τον Ιούλιο (πιθανότατα και με κάποια μορφή τραπεζικού πανικού) που θα δώσει ώθηση στις αποφάσεις.

THOMSEN: What is going to bring it all to a decision point? In the past there has been only one time when the decision has been made and then that was when they were about to run out of money seriously and to default. Right?
VELCULESCU: Right!
THOMSEN: And possibly this is what is going to happen again. In that case, it drags on until July, and clearly the Europeans are not going to have any discussions for a month before the Brexits and so, at some stage they will want to take a break and then they want to start again after the European referendum.

– Ότι οι σημαντικές κινήσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ πραγματοποιούνται με προγραμματισμένα ή προβλέψιμα πιστωτικά γεγονότα. Είτε δηλαδή προκαλούν μια κρίση ή αφήνουν να εξελιχθεί κάποια που έχει προβλεφθεί και συνεπώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ λέει καθαρά ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα γεγονός αλλά ακόμη δεν έχουν καταλήξει τι μορφή θα πρέπει να έχει.

THOMSEN: But that is not an event. That is not going to cause them to… That discussion can go on for a long time. And they are just leading them down the road… why are they leading them down the road? Because they are not close to the event, whatever it is.
VELCULESCU: I agree that we need an event, but I don’t know what that will be.

– Το ΔΝΤ έχει στα χέρια του έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (προφανέστατα αρνητική) την οποία δεν παρουσιάζει χρησιμοποιώντας την σαν εργαλείο διαπραγματεύσεων και εκβιασμού.

VELKOULESKOU:[…] And the other