Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Έγινες Ευρωπρεπής

του Γιάννη Λαζάρου
Δεν είναι οι πολιτικοί και οι δανειστές που σου καταπατούν την αξιοπρέπεια αλλά εσύ ο ίδιος. Από το 2012 πριν το σαμαρικό μνημόνιο είχαν ξεκινήσει χώρες από την Φιλανδία μέχρι την Τσεχία να λένε στα μούτρα του κάθε υπουργίσκου που δήθεν διαπραγματευόταν: "Φύγετε από την Ε.Ε.", "Έξω από την Ευρωζώνη" με όλες τις φεντεραλιστικές φυλλάδες της Ε.Ε να χλευάζουν τους κοπρίτες, ανάξιους, κλεφτρόνια Έλληνες. Τίποτε ο Έλληνας, εκεί, είχε στυλώσει τα πόδια σαν μουλάρι στον ανήφορο και ήθελε Ευρώπη πάση θυσία.
Έβγαινε ο Σόιμπλε από το 2014 και σε κάθε αποστροφή του λόγου του για την Ελλάδα ανέφερε το Grexit. Έφτασε να χαρακτηρίσει ως ηλίθιο στο να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις τον ελληνικό λαό αφού στον  εκπρόσωπό  του το απεύθυνε και όλοι γελάσαμε. Καμία αντίδραση οι Έλληνες. Θέλουν Ευρώπη κι ας χαρακτηρίζονται ως ηλίθιοι της "ευρωπαϊκής οικογένειας". Γίναμε το "χαζό παιδί χαρά γεμάτο" της ναζιστοπαρέας των Βρυξελλών
Φτάσαμε στο σήμερα όπου το Κολλέγιο των Επιτρόπων της Ε.Ε πρωτοστατούντος του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ να σου δίνει διορία τρεις μήνες για να μην σε πετάξει έξω από τα ανοιχτά σύνορα της Ε.Ε, έξω από τα ίσα δικαιώματα που θα έχουν οι πολίτες των υπόλοιπων κρατών-μελών της Ε.Ε αν δεν πνίξεις πρόσφυγες στο Αιγαίο. Αυτό σού ζητάνε, Ευρωέλληνα. Στο είπε άλλωστε και η Frontex: Αν δεν επαναπροωθηθούν εν πλω στην Τουρκία τα σαπιοκάραβα με 7 μποφόρ, δεν φυλάσσονται τα σύνορα της Ε.Ε. Όταν αυτοί λένε φύλαξη συνόρων της Ε.Ε, εννοούν να ανοίξει πυρ η Ελλάδα, να τρυπήσει βάρκες  για να μην ακουμπήσει βρώμικο πόδι Ασιάτη στην καθαγιασμένη ευρωπαϊκή γη.
Εσύ όμως εκεί, είσαι ικανός να πνίξεις κόσμο για να λέγεσαι "Ευρωπαίος πολίτης". Ποια αξιοπρέπεια ακριβώς υπερασπίζεται κάποιος όταν δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει λιγότερο άνθρωπος και περισσότερο Ευρωπαίος; Έχεις προσπεράσει 7 ολόκληρα χρόνια τους συμπολίτες σου είτε είναι άστεγοι, είτε ανασφάλιστοι, είτε αυτόχειρες, είτε καταθλιπτικοί και το βλέμμα σου μόνο στο ΑΤΜ να μπει το ευρώ και να νιώσεις ότι σήμερα παρέμεινες "άνθρωπος". Διότι το κεφάλι σου πλέον έχει γίνει πλακέ σαν το ναζιστικό νόμισμα εγκεκριμένο από την τράπεζα των Βρυξελλών ενώ η αξία του πέφτει σε ποιότητα όσο ανεβαίνει το ευρώ.
Σε βλέπουν σε απευθείας μετάδοση στα μπλόκα, σε βλέπουν να κρεμάς γραβάτες σε δέντρα στο Σύνταγμα, σε βλέπουν να απλώνεις χέρια για ένα κιλό πατάτες, σε βλέπουν να μην αντέχεις άλλο και Γ Ε Λ Α Ν Ε. Παράλληλα ζητάνε κι άλλα όμως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα το καλό μακελειό διότι ακόμη δεν έφτασε η στιγμή που θα ξεκινήσουν να πετάνε κόσμο από τα σπίτια τους σώζοντας τις ιδιωτικές τους τράπεζες. Ακόμα δεν έχουν βάλει λουκέτο στην δημόσια υγεία και παιδεία. Ακόμα το γλέντι των ναζιστών δεν ξεκίνησε. Αυτό το ξεχνάς, αξιοπρεπή Ευρωέλληνα.
Ξεχνάς ότι ακόμη κι αν δεν ανεβάσουν τις εισφορές στο ασφαλιστικό εσύ σπίτι σε λίγο δεν θα έχεις διότι παράλληλα τρέχει ο στόχος των ισοδυνάμων, τρέχει ο Φόρος Ακινήτων, τρέχει η αύξηση στο λογαριασμό ρεύματος, τρέχει η ιδιωτικοποίηση του νερού, τρέχει η διάταξη για το πλαστικό χρήμα, τρέχουν τα Θέλω τους με χίλια και εσύ έχεις κολλήσει την όπισθεν στο κιβώτιο ταχυτήτων σου και πας με χίλια προς τα πίσω.
Αξιοπρέπεια με το ζόρι δεν αποκτιέται. Να παρακαλάς να σού πάρουν την χώρα για να καλύψεις το κόμπλεξ σου ότι δεν είσαι ξανθός, ψηλός, γαλανομάτης σαν Σκανδιναβός δεν είναι απαίτηση δικαίου, είναι αποδοχή κατάντιας.
Σε διώχνουν, δεν σε θέλουν, παράλληλα απαιτούν το κεφάλι σου στο σακούλι των μεταρρυθμίσεων και εσύ δεν έχεις τα κότσια να τούς πεις ένα "ρε, άει στο διάολο", ένα "μαζέψτε τα όλα τα ευρωπαϊκά σας και την κωλοσημαία σας και δρόμο".
Δεν έχεις την γενναιότητα να πεις σε κανένα καθίκι που σε προσβάλλει και σε απειλεί "έξω από το σπίτι μου". Κι αυτό γιατί καταβάθος δεν νιώθεις την Ελλάδα για σπίτι σου πλέον. Είναι τέτοια η αναξιοπρέπειά σου που θέλεις να σώσεις τα τσιμεντένια ντουβάρια σου που έχυσες ιδρώτα να αποκτήσεις (και μαύρο χρήμα, μεταξύ μας) κι ας μην έχουν θεμέλια σε χώμα που χύθηκε αίμα για να ελευθερωθεί.
Η αξιοπρέπεια δεν είναι σύνθημα πολιτικό είναι όρκος ζωής. Είναι πιο αναγκαία από τον αέρα, το νερό και την τροφή. Αλλά αυτή η λεπτομέρεια δεν φουσκώνει ούτε το πορτοφόλι σου, ούτε την επαρχιωτίλα του ραγιά που την σέρνεις σαν λάσπη κολλημένη στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών παντελόνι σου. Σε αυτό το παλατομπουρδέλο της Ε.Ε με φόρα και ζητωκραυγές ως κακομοίρης μπήκες και ως κακομοίρης θα βγεις.
Στις βαλίτσες σου στοίβαξες τα πάντα για το μεγάλο ταξίδι σου στην Ευρώπη μόνο που ξέχασες κρεμασμένο το ραμμένο από γενιές ολόκληρες παλτό της αξιοπρέπειας.-

πηγη

15 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/1/16 12:16

    είχε... στυλώσει τα πόδια σαν μουλάρι στον ανήφορο και ήθελε... Ευρώπη πάση θυσία.

    είχε.. ήθελε...
    γιατί ο αόριστος;
    τάχει ξεστυλώσει τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/16 12:20

    μάλλον παρατατικός είναι.
    τα ξεχασαμε μετά από τοσα χρονια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/1/16 13:19

    Ασφαλιστικό φονιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/1/16 14:30

    to 90% το ήξερε και το ψήφισεκα το 36 % χόρευε κιόλας, τώρα είναι αργά για δάκρυα στέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/1/16 10:25

    και τι θέλετε τώρα να φύγουμε από την Ε.Ε. επειδή κάποιοι κωλογεροι δεν ειχανε ην πρόνοια να αποταμιεύσουν για τα γερατιά τους και τα έκαναν τζιπάρες όταν ήταν νέοι?
    άσε που πολλοί απ αυτούς όπου βλέπουν τζάμπα τρέχουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/1/16 13:17

    κατσε να σε @@@@@@@@@ στη εε ξευτυλισμενος και αναξιοπρεπης και κυριως χωρις να σκεπτεσαι και θα εισαι φυτουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/1/16 13:50

    ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΧΑΜΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΠΑΖΩΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΑΡΑ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΡΙΣΗ; ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΖΗΣΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/1/16 19:02



    Το σημερινό ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της “χρεοκοπημένης” Ελλάδας, είναι περί τα 120 δις ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή περίπου 10 δις ευρώ τον μήνα και προέρχονται περισσότερο από τους έμμεσους καθημερινούς φόρους. Από τα καύσιμα που είναι 1 ευρώ ανά λίτρο, από τα τσιγάρα που είναι 2 ευρώ ανά πακέτο, από το 18% κατά μέσο όρο ΦΠΑ σε όλες τις ημερήσιες συναλλαγές εντός Ελλάδος, από τις εισαγωγές που γίνονται σε όλα τα τελωνεία της χώρας, από τις ποινές που εξαγοράζονται σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, από τους φόρους στα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τον τζόγο και αυτά είναι καθημερινά έσοδα. Υπάρχουν φυσικά και οι μηνιαίοι άμεσοι φόροι. Όλα αυτά είναι περίπου 10 δις ευρώ τον μήνα. Όλα τα σημερινά έξοδα του Ελληνικού δημοσίου σε μισθούς, συντάξεις, προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα, υγεία, παιδεία και άμυνα, δεν ξεπερνούν τα 2.5 δις ευρώ τον μήνα. Όπως καταλαβαίνετε περισσεύουν και 7.5 δις ευρώ τον μήνα. ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;; σε δαπάνες χρεολυσίων και τόκων όλων των δανείων, για την εξυπηρέτηση και την εν γένει διαχείριση του Δημόσιου Χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/1/16 19:08

    Το πολιτικό σκέλος της διαπλοκής

    Μια τροπολογία εντελώς απλή στο περιεχόμενό της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από κόμματα και πολιτικούς. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή ασφαλώς θα προκάλεσαν έκπληξη στους ανυποψίαστους.
    Οι χυδαιότητες και οι κορόνες περί «υπουργού της Βόρειας Κορέας» και περί «χουντικού Κοινοβουλίου» σε άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνο το γέλιο. Τα πράγματα όμως είναι απείρως σοβαρότερα απ’ ό,τι φαίνονται.
    Για να επιταχύνει τη διαδικασία εφαρμογής του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεπεράσει την κωλυσιεργία -από άλλα κόμματα και κυρίως από τη Ν.Δ.- στη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και με την επίμαχη τροπολογία μετέφερε στη Βουλή την αρμοδιότητα της απόφασης του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν.
    Ετσι αποκαλύφθηκε ο κόμπος πάνω στον οποίον σκαλώνει το χτένι. Με δεδομένο ότι ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς έχει επισήμως δηλώσει ότι οι άδειες που θα δοθούν θα είναι.. κάτω από πέντε, η αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης στην τροπολογία δείχνει πως κάποιοι επιθυμούν αυτός ο αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος. Τι συμφέρον έχουν και αντιδρούν τόσο λυσσαλέα;
    Στην πολιτική ορολογία έχει περάσει ο όρος «διαπλοκή», ο οποίος υποδηλώνει τη σύμπλεξη, ενίοτε τη σύμφυση, με δυο λόγια την αλληλεξάρτηση της πολιτικής με τα ισχυρά συμφέροντα στον χώρο της ενημέρωσης. Οι χθεσινές αντιδράσεις στη Βουλή ακριβώς αυτή την αλληλεξάρτηση εξέφραζαν: το κοινό συμφέρον των βαρόνων των μέσων ενημέρωσης και των πολιτικών που με μια σχέση «δούναι και λαβείν» οι μεν κρατούν ζωντανούς τους δε.
    Οι σημερινοί καναλάρχες, με βάση τα επίσημα στοιχεία, είναι εντελώς χρεοκοπημένοι. Καταρχήν είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες και μάλιστα με αδιαφανείς όρους για τον τρόπο με τον οποίο δανείζονταν όλα αυτά τα χρόνια - κάτι που ως γνωστόν ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη.
    Εντεκα εταιρείες μέσων ενημέρωσης -ανάμεσά τους οι ισχυρότερες του χώρου- χρωστάνε στις τράπεζες πάνω από 800 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο στα χρόνια της κρίσης τέσσερις εισηγμένοι όμιλοι μέσων ενημέρωσης πήραν δάνεια ύψους 150 εκατ. ευρώ. Για να επιβιώσουν όλοι αυτοί θέλουν πολιτική στήριξη. Κι όπως φαίνεται, πρόθυμοι υπάρχουν...

    EφΣυν / editorial

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/1/16 22:18

    Η αποικιοκρατία, ζεί και βασιλεύει στην Ευρώπη !! έμαθαν τόσα χρόνια οι άρπαγες στο πλιάτσικο ...
    καλόμαθαν τα λιγούρια τόσα χρόνια να χώνουν τα βρωμόχερα τους στο βάζο με το μέλι, να ξερογλείφονται με τον πλούτο άλλων χωρών ...
    γι άλλη μια φορά δείχνουν απλά το πραγματικό τους πρόσωπο ...
    φασίστες που μιλούν για δημοκρατία ... ρατσιστές που τολμούν να μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα ... μισάνθρωποι που μιλούν για ανεκτικότητα ...
    ο πολιτισμός τους βρωμάει φασισμό !!!
    ναζιστές που ξανα - υψώνουν σύρματοπλέγματα, στρατόπεδα συγκέντρωσης ...
    Κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία στην Αθήνα κέντρου κράτησης μεταναστών, χωρητικότητας 400.000 ατόμων, ο χοντρομαλάκας Βέλγος υπουργός Εσωτερικών !!!
    Δανία, Ελβετία και Γερμανία ως γνήσιοι πλιατσικολόγοι θα κατάσχουν κοσμήματα και μετρητά από τους πρόσφυγες ... !!!
    Λεχρίτες, βάρβαροι .... μας εκβιάζουν κιόλας οι ανωμαλάρες με “αποβολή” από τη Σένγκεν !!!!
    φεύγοντας να μας επιστρέψετε και τ όνομα "Ευρώπη" ... διότι είστε η ρίζα του κακού σε όλο τον πλανήτη
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/1/16 15:49

    ...τα πηρε στο κρανιο!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/1/16 22:08

    φλερτάραμε με πολιτικές αυταπάτες.....Η Κωνσταντοπούλου έκανε τέρατα!!!!

    γελάγαμε και κλαίγαμε με αυτά που έκανε ο Γιάννης....


    τι μας λες ρε κιοφτέ με το μουστάκι????? Όταν σου λέγαμε για βαρεμένους, μυαλοκαμένους, ψεκασμένους και στοκαρισμένους ιδεοληπτικούς και εμονικούς καραγκιόζηδες μας απειλούσες και μας χαρακτήριζες γερμανοτσολιάδες και προδότες.......


    Μάτι μου, μην τα παίρνεις και τόσο πολύ στη γκράνα.....για κάτι τέτοια μυαλά τα λέει και μια συγνώμη τουλάχιστον εδώ μέσα χρειάζεται.....σκύψε και πάρε τη μυτούλα σου που σου έχει πέσει....δεν είναι ντροπή να την πιάσεις....θέλει άντερα να το κάνεις, το ξέρω και τα ζουδάκια δεν τα έχουν.....θα εκπλαγώ αν θα το κάνεις....αλλά και θα χαρώ από πάνω και θα πω......υπάρχει ελπίδα, υπάρχει αξιοπρέπεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος31/1/16 22:22

    επιμένεις ακόμα υπερ του ταμτάκου?????

    αισθάνεσαι υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια????

    Αν ναι τότε ας ανακράξω.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!

    (ξέρω ξέρω η ελληνίαση και ο εθνολαϊκισμός έχει δόσει γραμμή.....φταίνε οι άλλοι πάντα...ποτέ οι ελληνάρες!!!)

    Μάτι μου, υπάρχει και η ευρώπη του διαφωτισμού, του ουμανισμού, του σοσιαλισμού και των μεγάλων ιδεών......μην αναμασάς πιθήκιες και καμένες γελοιότητες.....η μάχη μέσα στην ευρώπη είναι και όχι στην απόξω......ξύμα, μικρή μου γιατι δε θα βρίσκεις ρακέτες των 300 ευρώ.....και τι θα απογίνομεν άλλωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος31/1/16 22:39

    Υπόψη ότι η Ζωή στάθηκε σταθερή στις απόψεις της (διαφωνεί συμφωνεί κανείς μαζί της) εσύ μεγάλε δήθεν αριστερέ πόσες πολιτικές πιρουέτες έκανες φέτος που μου το παίζεις και ινστρούχτορας???? Λούμω στην τρούπα σου γιατί λίγα είναι τα πολιτικά ψωμιά σου και η ιστορία θα σας καταγράψει ως όνειδος της αριστεράς......γιατί μόνο ως αριστεράντζες δράσατε και δράτε και έτσι θα καταγραφείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος1/2/16 02:17


    Αυτοκτόνησε 60χρονος στην Πάτρα γιατί δεν θα έπαιρνε σύνταξη!

    Νεκρός μέσα στο σπίτι του στην οδό Ευβοίας στα Ζαρουχλέικα Πατρών, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες άνδρας 60 χρόνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 60χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Δίπλα του βρέθηκε κυνηγετική καραμπίνα.

    Αυτή είναι η είδηση η οποία είναι ήδη γνωστή.

    Τις άγνωστες πτυχές αυτής της αυτοκτονίας έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχών Αχαίας Παναγιώτης Σκέντζος.

    Ο κ. Σκέντζος , μιλώντας στο achaianewsανέφερε ότι πριν αυτοκτονήσει ο 60χρονος έπινε τον καφέ του σε καφενείο κοντά στο σπίτι του όταν τον πήρε τηλέφωνο ο φοροτεχνικός του για να τον ενημερώσει ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο θα έπαιρνε σύνταξη στα 67 του χρόνια.

    Οικοδόμος στο επαγγέλμα δίχως να έχει προοπτική για εργασία αλλά και δίχως πόρους, αμέσως μετά από αυτήν την ενημέρωση, συνεχίζει ο κ. Σκέντζος, πήγε στο σπίτι του απελπισμένος, όπλισε την καραμπίνα του και αυτοκτόνησε.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε τα παραπάνω με αφορμή τις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντας ‘εγκληματικές και δολοφονικές’ αυτές τις πολιτικές.

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.