Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

«Εθνική συνεννόηση σημαίνει και καθαρά λόγια, για να υπάρχει προοπτική.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε πέντε χρόνια σε προεκλογική εκστρατεία και τους τελευταίους πέντε μήνες σε μετεκλογική συμφωνία. Τώρα ήρθε η ώρα επιτέλους να κυβερνήσει ο κ.Τσίπρας, έστω και μία μέρα, και όχι να δραπετεύσει ξανά. Η συμφωνία θα είναι πολύ δύσκολη, και για να υλοποιηθεί θα χρειάζεται χρόνο και ικανό πολιτικό προσωπικό.»

«Χρειάζεται να υπάρξει ένα άλλο, εσωτερικό “μνημόνιο” μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης.»

«Τη συναίνεση ας την αφήσουν σ’εμάς. Ο Πρωθυπουργός έχει την πρωτοβουλία, ο διάλογος θα γίνει, αλλά να μην γίνεται και προσπάθεια για να επιβάλλονται πολιτικά σχήματα. Η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη, δεν πρέπει να επιβαρύνεται περαιτέρω>>
Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή, όλοι έχουμε καλές προθέσεις. Εθνική συνεννόηση όμως, σημαίνει και καθαρά λόγια, για να υπάρχει προοπτική. Όχι να κουκουλώσουμε ό,τι έγινε μέχρι τώρα. Όλο αυτό το διάστημα, κύκλοι της Κυβέρνησης έριχναν μύλο στο νερό του κ.Σόιμπλε, δίνοντάς του πάτημα για να γράψει στο χαρτί τη λέξη “Grexit”, την οποία προσπαθούσε, χωρίς επιτυχία, να περάσει από το 2011. Αντίθετα, δεν έδωσαν ούτε ένα επιχείρημα, τόσον καιρό, στους σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι σήμερα, στήριξαν ολόψυχα τη χώρα μας, δηλώνοντας πως “δεν υπάρχει περίπτωση Grexit”.»
Αναφερόμενος στην προοπτική που ανοίγεται στο εξής, ο κ.Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «ακόμη και αν οριστικοποιηθεί συμφωνία σήμερα, ανοίγεται ένας πολύ δύσκολος δρόμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε πέντε χρόνια σε προεκλογική εκστρατεία και τους τελευταίους πέντε μήνες σε μετεκλογική συμφωνία. Τώρα ήρθε η ώρα να κυβερνήσει. Ο κ.Τσίπρας πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει, έστω και μία μέρα, και όχι να δραπετεύσει ξανά. Να είναι ειλικρινής με τους πολίτες, και αν έχει προβλήματα με το κόμμα του να το πει στον κόσμο. Η συμφωνία θα είναι πολύ δύσκολη, και για να υλοποιηθεί θα χρειάζεται χρόνο και ικανό πολιτικό προσωπικό.». Διευκρινίζοντας πως δεν μιλά για συγκυβέρνηση, ο κ.Κωνσταντινόπουλος τόνισε: «ο κ.Βαρουφάκης έχει τεράστια προσωπική ευθύνη για όσα έγιναν. Όμως να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: ο κ.Τσίπρας έχει την πλειοψηφία, βάζει την υπογραφή του στη συμφωνία, έχει την ευθύνη των προσώπων που επιλέγει και των μέτρων που θα εφαρμόσει, και οφείλει να πει την αλήθεια και πώς θα προχωρήσει.».
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρότρυνε την Κυβέρνηση «να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, ακόμη και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, και να μην κάνει απλώς περικοπές. Χρειάζονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις: για παράδειγμα, οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων να μην είναι απλώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άνθρωποι με γνώση και κατάρτιση. Χρειάζεται να υπάρξει ένα άλλο, εσωτερικό “μνημόνιο” μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης. Αλλιώς, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρούμε το δρόμο της εξόδου από την κρίση. Με τα λάθη που συνεχίζετε να κάνετε, δεν σας εμπιστεύονται πια ούτε οι ψηφοφόροι σας.»
Σχολιάζοντας τη δήλωση του συνομιλητή του Υπουργού κ.Κουρουμπλή ότι όντως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες στήριξαν τις ελληνικές θέσεις, ο κ.Κωνσταντινόπουλος τον κάλεσε «να πάρει πίσω τους πρόσφατους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα “πολιτικό πτώμα που δεν έχει τίποτε να προσφέρει πια” και πως “η κα Γεννηματά συνομιλεί με τους δανειστές τους εχθρούς της Ελλάδας”.»
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως τα σενάρια εκλογών που διακινούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνουν πως πάνε να δραπετεύσουν και να αφήσουν πίσω τους συντρίμμια. Πόσες φορές θα κάνει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να αποφασίσει να κυβερνήσει; Αν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής οι Ευρωπαίοι ηγέτες πληροφορηθούν πως κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα μιλούν για εκλογές, πώς περιμένετε να αντιδράσουν; Αυτά είναι παιγνίδια άλλων εποχών και παλαιών πολιτικών. Εμείς ψηφίσαμε την Παρασκευή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί αλλά δεν στηρίζουμε την Κυβέρνηση, στηρίζουμε τη χώρα. Όταν συγκρότησε την Κυβέρνησή του, ο κ.Τσίπρας γνώριζε τις απόψεις του κ.Λαφαζάνη για τις ιδιωτικοποιήσεις και για τη δραχμή, και τις αντιλήψεις της κας Κωνσταντοπούλου για το χρέος, που τον εξέθεσαν. Τώρα ο Πρωθυπουργός πρέπει να εξετάσει αν έχει τη δεδηλωμένη. Αν δεν την έχει, να μην δραπετεύσει, αλλά να κάνει τις αναγκαίες διαδικασίες διαλόγου με όλους, για να βγει η χώρα στο ξέφωτο. Ο κ.Τσίπρας φέρει προσωπική ευθύνη για όσα έγιναν μέχρι τώρα και για όσα θα γίνουν στο εξής. Εκβίασε εκλογές τον Ιανουάριο, έκανε το δημοψήφισμα, αν πάλι πάει σε εκλογές, σημαίνει πως δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα. Θα διευκολύνετε το “Grexit”. Καθένας τώρα αναλαμβάνει τη προσωπική αλλά και τη συλλογική ευθύνη του.». Ο κ.Κωνσταντινόπουλος διερωτήθηκε σχετικά: «Τελικά, υπογράφετε για να στείλετε το λογαριασμό σε άλλους; Κάνετε πράξη την “Αριστερή Παρένθεση”;»
Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, ο κ.Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «η ανάπτυξη δεν εξαρτάται κυρίως από τη βιωσιμότητα του χρέους. Είναι ένας σημαντικός παράγων, αλλά όχι ο μοναδικός. Υπάρχει για παράδειγμα και το ΕΣΠΑ, αλλά και το λεγόμενο πακέτο Juncker, που στην ουσία αποτελεί μόχλευση χρημάτων και άρα χρειάζεται ζωντανό τραπεζικό σύστημα. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε ΓΓ για το ΕΣΠΑ ένα κορυφαίο στέλεχος του κινήματος “δεν πληρώνω”, που έκανε πράξη το “δεν πληρώνω” και στο ΕΣΠΑ. Χωρίς πληρωμές, δεν έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη, δεν εισρέουν χρήματα, δεν καταβάλλεται ΦΠΑ, άρα δεν έχει έσοδα και το κράτος.».
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την ανάγκη εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης που προβάλλεται από τους εταίρους κατηγορηματικά: «Τη συναίνεση ας την αφήσουν σ’εμάς. Ο Πρωθυπουργός έχει την πρωτοβουλία, ο διάλογος θα γίνει, αλλά να μην γίνεται και προσπάθεια για να επιβάλλονται πολιτικά σχήματα. Η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη, δεν πρέπει να επιβαρύνεται περαιτέρω».
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Αρκαδίας – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/7/15 00:12

    .........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/7/15 09:12

    Καλό θα ήταν, που και που, να διαβαζετε και κανένα επίσημο έγγραφο των δανειστών (αυτοί, δεν είναι σαν και μας που, όποια ενημέρωση έχουμε, την έχουμε μόνο απο τα ΜΜΕ και απο δεκάρικους της συμφοράς των πολιτικών), ώστε να μην πέφτετε απο τα σύννεφα και να μην φωνασκείτε τζάμπα και βερεσέ και κουραζόμαστε όλοι.....
    Ας κάνω λιανά μερικά βασικά όμως:
    1. Το να ψηφιστούν τα πολυνομοσχέδια μέχρι την Τετάρτη είναι προαπαιτούμενο για να πάνε μετά, οι Υπουργοί Οικονομικών των Κρατών Μελών της Νομισματικής Ένωσης και να το συζητήσουν στα Κοινοβούλια τους (ποιο? μα, το αν γουστάρουν να αναχρηματοδοτηθεί η Ελλάδα). Βάλε άλλη μια βδομάδα τουλάχιστον
    2. Μετά -και εφόσον η πλειοψηφία των Κρατών-- μελών, κλείνει θετικά προς μια τέτοια κατεύθυνση, τότε με τηλεδιάσκεψη, θα ενημερωθούν οι "θεσμοί¨για να ξεκινήσουν να μελετάνε και να συζητάνε την προοπτική χρηματοδότησης του Ελλαδιστάν. Βάλε άλλες 3-4 βδομάδες (κατα ομολογία του ίδιου του Ντάισελμπλουμ, οι υπόλοιποι τον θεωρούνε υπερβολικά αισιόδοξο με τον χρονικό του αυτό, υπολογισμό)
    3. Μετά, αν και εφόσον προχωρήσει το πράγμα, μιλάμε για νέους εφαρμοστικούς νόμους που θα πρέπει να ψηφιστούν εδώ.
    Πιάσαμε Σεπτέμβρη- και βάλε.
    Οι Τράπεζες θα είναι αδύνατο να ανοίξουνε κανονικά, ως τότε, γιατί απλά, no money no honey.
    Kαι το Σεπτέμβρη, παίζει να έχουμε και εκλογές εδω, οπότε, η περιβόητη "εμπιστοσύνη", πάει στο βρόντο μέχρι ... αποκαταστάσεως της .... δημοκρατίας.
    Αυτά τα ολίγα. Για να μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα και λύσεις σε όλο αυτό που ζούμε.
    Εκτός εαν.....
    Εκτός εαν, το σενάριο αυτό, εξυπηρετεί κανονικότατα, την έξοδο μας απο την ευρωζώνη (και όταν λέω "εξυπηρετεί", εννοώ ότι όλοι ανεξαιρέτως, μέσα και έξω, εργάζονται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/7/15 10:25

    Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη, παρά τη Συμφωνία των Βρυξελλών.
    Το μνημόνιο 3 θα ψηφιστεί αλλά δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, γιατί είναι πρακτικά και πολιτικά ανέφικτο σε μια καθημαγμένη χώρα και σε μια οικονομία σε μακροχρόνια ύφεση.
    Η διάλυση της Ευρωζώνης όπως τη γνωρίζουμε σήμερα αναπόφευκτη κι αυτή, τα επόμενα χρόνια.
    Χριστινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/7/15 10:38

    απλα με το μνημονιο 3 θα χασουμε δυο γενιες ακομα.αλλα,ισως, θαχουμε ευρω για 2-3 χρονια,ας το χαρουμε λοιπον οσο μπορουμε.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/7/15 20:56

    Από έγκυρη πηγή ακόμα δεν τα βρίσκουν Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου και Μιχελογιαννάκης στο ποιος θα ηγηθεί του νέου αντιμνημονιακού αγώνα......

    Μήπως ο κ. Λουράντος πρέπει να μεσολαβήσει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/7/15 22:35

    Αποψε Αλεξη μιλας σαν τον χψ.....ξυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/7/15 00:21

    Η πλατφόρμα πρέπει να μεγαλώσει, δεν τους χωράει ουλους και θα βουλιάζει.
    Όσο για τον Αλέξη, άστο, έχει αστρι, Αντιβαρο στον παλιοκομματισμο του χψ δεν θα βρεθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.